23 Haziran 2008

Jonathan Zebina Galatasaray'a

Ben bu adamı nedense hep Brezilyalı sanırdım bir zamanlar. Fransızmış, öğrendik sonra. Bir de yaşına aklım yatmazdı. 10 yıldır Serie A'da oynuyor. 30 yaşında daha... Jonathan Zebina, Capello'nun başında olduğu Roma'nın kilit adamlarındandı. Stoper oynar, sağ bek oynar. Dario Simic'in Galatasaray'a transferininin zora girdiğini not düşmüştüm, rota Zebina'ya dönmüş. Bu daha doğru bir seçim; hem Simic'den 2 yaş küçük hem de çok daha fazla maç tecrübesi var. Serie B'de Juventus'u her hafta takip etmiştim, takımı terk edip gitmeyenlerdendi. Juventus defansında artık pek ona ihtiyaç yok. Song'dan çok daha iyi bir sağ ayağı vardır ve dan dun vurmaz. Hatırladığım sakatlığa çok açık olduğu. Bu transfer olacak gibi...

39 yorum:

Adsız dedi ki...

benım anlamadıgım galatasarayın son 5 yılda en başarılı transferi olan song'un(ki bence lıncoln de dahıldır bu lısteye) nasıl olurda serbest bırakıldıgıdır.

ya ben cok mu abartıyorum ama kademeye gırısı,teke teklerde vucudunu kullanıp topu rahatca rakıbınden alması hele yatarak mudahalelerdekı başarısı.kısacası oynadıgı maclarda ıcınızın rahat olmasını saglayan bırısını nasıl gonderıolar ınanılır gıbı degıl.

p.s ayrıca ılk olarak vestel manısaspor macında(4-2 bıten samı yendekı mac) golunu attıktan sonra yaptıgı aslan fıguru aşırı yaratıcıydı.

FD dedi ki...

abi zebina çok tevatür olur valla

Adsız dedi ki...

zebina falan bilmem de galatasarayda pek umut görmüyorum bu sene. 2006 da mucize şampiyonluk 2007 çöküş. 2008 de gene beklenmeyen şampiyonluk bu sene de çökmeyelim.

peralta dedi ki...

o aslan figürünün olduğu hafta maçı kokoreççi de izlemiştim, bostancı da. koko musti vardı sabit pazarın orda, bilen bilir, yıktılar şimdi. ayrıca maçın golü volkan aslan'ın golüydü bence.

ayrıca o hafta fenerbahce besiktas maçı vardı. 2-2 bitti. sergen attı beşiktaş ın gollerini. beşiktaş ı gene yenememiştik. uyuz olmuştum. puan farkını 2'ye indirmişti galatasaray.

Adsız dedi ki...

üstad gs alamaz zebina daha doğrusu almaz adnan polat heralde boş vakitlerinde cm01/02 oynuo o zamanki potansiyelli adamlara talip oluo simic-crespo-vieri benim gözümde amatör bi yönetici TSL de iş yapar ancak adnan polat :S

Adsız dedi ki...

fethi

song un yaşı ve son zamanlarda baya bi ağırlaştı afrika kupasındada vasattı ve de maaşı çok yüksek olduğundan yollar ayrıldı diye biliyorum bide hava toplarında başarısız diye :))

Adsız dedi ki...

song para konusunda devamli sorun cikartiyordu. mondragon da ayni sebepten gonderilmisti. futbollarinda sorun yoktu, en azindan gs nin mevcut durumu icin...

Adsız dedi ki...

song un yaşı sanılandan büyük.artık tüm sezonu kaldıracak kapasitede olduğunu sanmıyorum.kaldı ki geçtiğimiz sezonu da kaldıramadı zaten.

ama zebina göbek için alınıyorsa hatalı olur.yok sabri nin sağ bek oynayamayacağını anlamışsa adnan*2, uğur varken daha ucuz bir oyuncuya yönelmeliler.

Adsız dedi ki...

önder turacı ile uğraşacaklarına bunu alsınlar tabi. fenerbahçe emreyi aldı diye önder muhabbeti çıkınca çok kızdım. sanki karşılık vermemiz gerekiyormuş gibi.
zaten karşılık verilecekse sen de gider tuncayı alırsın giydirirsin sarı-kırmızıyı anca öle olur. fener eski futbolcumuzu aldı diye kadroya giremeyen adamı almak aptallık.

inşallah olur zebina. capellonun sevdiği adamlardan capello severse sorun yok. örnek panucci.

Adsız dedi ki...

Isterse gercek yasi 38 olsun,
BJK'nin arayip da bulamadigi turden bir oyuncu.Besiktas bonservislere 3-5 milyon dagitacagina Song'u alsin iste.Song Turk olsa muhtemelen en az 2 sene daha milli takimda oynardi.Rus takimlari abartili para verirse bilmem.

Galatasaray muhtemelen Servet-Gungor ikilisini bozmak istemiyor.Bu durumda yedek defans icin Song cok luks.

Adsız dedi ki...

kesinlikle dario simicten daha iyi bir tercihtir gs için. acetonunda dediği gibi hem seria a da daha çok forma giymiş hemde yaşı daha küçük. bilirsinizki italya liginden gelen defans oyuncuları geldikleri takımlar küçük bile olsa çok iyi defans becerisine sahiptirler.örnek olarak tomas.

Lâ Mekân dedi ki...

de boer gibi çıkmasın da...

jose dedi ki...

juventus zebınayı bıze vermek ıcın arda+para takası onerır..

devletli dedi ki...

uğur'un önü kesilmesin bence. çok canavar bir ofansif sağbek olacak. emre aşık takıma geri dönüyormuş, song trabzon'a gidiyormuş, karşısında zebina, servet, hakan gibi defans oyuncularını gören rakip forvet yussuf oluyormuş. öyle duydum ben.

rogg dedi ki...

Zebina hem sağda hem de ortada gayet iyi oynayabilen bir oyuncu fakat her temmuz-ağustos ayında olduğu gibi GS takımının transfer politikası söylentiler ve yalanlamalar üzerine olacaktır. Skibbe 10 temmuza yetişmesini istemiş transferlerin ama ben buna da ihtimal vermiyorum ayrıca alman basını Wolfsburglu Alexander Maldungla ilgilendiğimizi iddia ediyor. Servet ve Emrenin milli takımdan sakat dönecekleri de hesaba katılırsa acilen defans almamız gerekiyor.Kaldı ki mill
i maçlarda her girdiğiğ maçı bitirecek hareketler yapan Emre Aşıkı da kadroda tutmaya karar vermişiz!!!!!! Şaka gibi

tknycl dedi ki...

yaratıcı medyamız tarafından olası zebani manşetlerini düşünmek bile istemiyorum..

Ömer Şahin dedi ki...

Bildiğin kasap bu herif.

iki haftada bir kırmızı kart görecek.
her hafta ağır çekimde dirsek + tükürük görürüz artık.

Adsız dedi ki...

Aynı Song için söylenenler :)

Liverbird dedi ki...

Zebina, Roma-Galatasaray maçında olay çıkaranların başında gelmiyor muydu ya?

zuber dedi ki...

çok yerinde bir transfer olur,sağlam adamda kalmadı ayrıca defans bölgesinde...

song a gelirsek;para yüzünden sürekli sorun çıkartan,fb maçına çıkmayarak alacağının peşine düşen,oyuna top sokmayı beceremeyen bir adam.en büyük özelliğide kafa topuna çıkmayı bilmemesi.örneği kadıköyde 1-0 biten(nobre) maç.bize uzak olsun...

Adsız dedi ki...

Liverbird, Lima ile karistiriyorsun

Adsız dedi ki...

bu adamı alırsak ve sağ bek oynatırsak uğur'a yazık olur

Adsız dedi ki...

bence bu adama gerek yok stoperde servet ve emre güngör var ve sağ bekte oynarsa da uğur ve sabri var bu sene de uğur'u heba etmeyelim

Adsız dedi ki...

Uğur'a yazık olur, Aykut'a yazık olur edebiyatı hiç hoşuma gitmiyor. Herhangi bir sakatlıkta Sabri'yi izlemeye katlanacak arkadaşlarımız varsa saygı duyarım tabiki.

Uğur ilerde kaptan olarak görmek istediğim, terbiyeli ve gelecek vaadeden bir oyuncu. Fakat geçirdiği son operasyondan sonra sakatlığı peşini bırakmayacak gibi duruyor. Biliğim kadarıyla dizine metal aksan takıldı. Hatta futbol kariyerinin bitebileceği bile konuşulmuştu.

Zebina, Uğur için dejavantaj değil avantajdır. 10 sene boyunca İtalya Liginde oynayan futbolcudan birşeyler öğrenme fırsatı doğacak.

@onur
2 tam 1 yarım stoperle (Servet Emre Emre) sezonu nasıl bitirebileceğimizi izah edebilirmisin.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,

Galatasaray'ın problemi oyuncular değil ki! Zaten elimizde yeterince iyi stoper var. Hakan Balta, Servet, Emre Güngör ve Uğur iş yapmaz mı sizce? Eksiği başka yerde aramak lazım. Diktatör yönetimi idare ediliyoruz şu an.

Adsız dedi ki...

Hem stoper hem de sağ bek rotasyonunu anormal bonservis ve yıllık ödemeyeceğin tecrübeli bir futbolcuyla sağlamak akıllıca bir transfer hamlesidir bence.

Adsız dedi ki...

çok yerinde bir transfer olur, keşke olsa, artık olmayacak transferleri görmekten ve işin kötüsü kendim de inanmaktan sıkıldım.
Emre Güngüör sakat, uğur sakat, servet sakat dolayısıylan şamp.ligi eleme maçlarında bu oyunculardan yararlanmak mümkün değil. Hesap basit, neden zorluyosunuz? Defansa sanırım 2 takviye gelecek, bu kadar stoper ismi geçiyor.1 transfer için bu kadar aday pek mantıklı gelmedi bana. Yalnız işin sabri bacağı unutulur, takımda bırakılırsa hakikaten bir cihan haspolatlı belgeseli daha izleriz. Sezon sonu feldkamp ile ilgili soruya o kişinin ismini ağzıma almak istmiyorum diyen bir terbiyesiz, şımarık ve işin kötüsü üst düzey futbol oynadığını zannediyor lakin Euro 2008'de ben hiçbir topçunun hrvatistan maçındaki sabri kadar çizgide topu kontrol edemeyip dışarı çıkarttığına şahit olmadım.
bu sene sağ kanatta sabri-barış özbek felaketlere sebebiyet verebilir.

memduh95 dedi ki...

maraton tuttosport'un haberine göre arda için zebina+almiron önerildi diyor. bana yalan dolan gibi geldi. bu kadar ucuz görülemez.

Adsız dedi ki...

Kimseyi almasınlar sabriyi satsınlar yeter...

Adsız dedi ki...

Zebina'ya gerek yok Ugur var diyenler hipnoz olmuslar

Adsız dedi ki...

Arda istemediği sürece A.Polat satmayacak gibi duruyor.

Gelişimi konusunda yardımcı olacak bir antrenöre -misal wenger'e- giderse olumlu bakarım arda'nın transferine.

Sürekli yedek kalacağı fizik olarak ezileceği bir takıma, diktatör bir hocaya giderse kendine yazık eder. Hali hazırda örnekleride mevcuttur zaten..

Adsız dedi ki...

gece sokakta görsem tırsarım ben bundan.

Julien Dekosta dedi ki...

ugurun sakatligi gercekten tehlikeliyse cidden cok uzulurum, tam galatasaray-milli takim sag bekini buldu diye sevinirken :( umarim turp gibidir.

Adsız dedi ki...

Ugur Ucar'in dizkapagi bitti.
Iflah olmaz bu saatten sonra.

Adsız dedi ki...

bu takıma kesinlikle bir sağ bek, bir kanat (Arda olduğu için sağ/sol farketmez) bir de sağlam forvet gerekiyor, gerisi yalan. Uğur iyi ama tek kalıyor, herhangi bir sakatlıkta sabri faciası görmek istemiyorum artık.

@nickfallin: zebina gelirse appiah gibi olmasın yeter. sağolsun her iki haftada bir kemik kırmaya yelteniyordu. belki de onların ahını çekiyordur şimdiki durumuyla???

memduh95 dedi ki...

song'un yetersiz-uyumsuz görülüp gönderilme ihtimali bir yana, ilginç olan trabzon galatasaray'dan ne kadar fazla verdi de song oraya gitti? çılgınca harcamaya devam ediyorlar sanırım.

Adsız dedi ki...

eğer yukarıda söylendiği gibi uğur'un diz kapağı bittiyse, tek sorumlusu perşembe uefa maçı olduğu halde, kardan dolayı ertelenen konya maçını ileriki bir tarihe erteletmek yerine ertesi günü -pazartesi- yapılmasına müsade eden yönetimindir. yazık olmuş çocuğa.

Adsız dedi ki...

"uğur'un diz kapağı bitti. artık iflah olmaz." diyenlerin hakikaten bildiği bir şey var mı? eğer gerçekten öyleyse çok üzüleceğim uğur'u federasyonun inadı yüzünden kaybettiğimiz için.

adminato dedi ki...

biz adamı beğenmiyoruz adam Türkiye yi