25 Haziran 2008

Gittik Ama Hep Bizdik

Masaldı
Uyuyun kardeşim...
Rüyaydı
Uyanın kardeşim...

92 yorum:

Beercholic dedi ki...

kılıçla yaşayan kılıçla ölür..
Gurur duydum!

Adsız dedi ki...

Rüştü yerine Tolga olsa ne kaybederdik ki,en azından çocuk tecrübe kazanırdı..

FD dedi ki...

berlusconi: hepimiz haçlı çocuklarıyız

kürşat tüzmen: avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir.


bugün hakemler tüzmenin tezini destekledi. saha dışında elenmemiz çok zoruma gidiyor

Adsız dedi ki...

football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the germans always win..""gary lineker""

serhat dedi ki...

Daha kendime gelemedim, son dakika golü yemek ne kötü şeymiş.

Adsız dedi ki...

eger Gokhan defans oyuncu ile ben cikar oyun kurucu olarak oynarim... kardesim sende ne kademe var ne pozisyon almak var ne mucadele var ne bicim bir adamsin glass adam... cocuklara helal olsun bugun cok guzel top oynadik bu gece... Helal olsun hepsine ama bizim hakkimizdi final.... elimizde cok kaliteli topcular var umarim gelecek senelerde daha yeni ve ayni basarilari tekrarlariz...

Adsız dedi ki...

burda yazdığımız roman futbol dünyasına 20 yıl yeter. ne garip takımız kötü oynuyoruz peşpeşe kazanıyoruz iyi oynuoyoruz yeniliyoruz.

çagdas dedi ki...

Yine de bize güzel bir sürpriz yaparak, Almanya'ya futbol nasıl oynanır öğrettiler. Belki elendik ama elendiğimiz maçta bile bütün dünyayı şaşırtmalarını yok mu sayacağız? Elbette hayır. Helal olsun hepsine.

mrcool dedi ki...

Yenildik ama ezdik.
Bu turnuvada ki en renkli takım Türkiye'ydi.

tartışmasız.

Adsız dedi ki...

Almanlar her zaman kazanır...

Adsız dedi ki...

"kılıçla yaşayan kılıçla ölür" benzetmesini az önce ekşisözlükte bu maçın tanımı için okudum.. tribal enfexion dan.. o önce yazılmış. Daha da demem bişey..

papaz dedi ki...

Kaybetmedik ki üzülelim ya, kazandık biz bugün, tüm dünyanın kalbini kazandık, varsın o kupayı kazanmayalım...

Hepsinin canı sağolsun...

Ku.Ba dedi ki...

"Alma Isviçre'nin, Çek'in, Hirvatistan'in ahini, Almanya çikarir aheste aheste" -- Gani Çimeker.

a.c. sedef dedi ki...

bundan sonra rüştü'ye tecrübeli ve yetenekli kaleci diyeni biz bütün aile ve arkadaşlarım olarak meşe ve kızılcık odunlarıyla bekliyoruz.jübile yapmazsa allah onu iflah etsin.

rüştü dışında daha iyi oynayamazdık.futbol kaderi tersine döndü.ağlama değil sevinme zamanı bu kadar çok ağlattığımız turnuvada son gülen olmayacağımız belliydi...

yine de hakettik be!sabrisinden semihine gökdenizine oynayan oynamayan herkese helal olsun!

alico dedi ki...

Aceto ESPN'de Türkiye'nin hep son dakika golleriyle birşeyler başarması ve Almanya'nın Türkleri kendi tarzında yenmesi ironik oldu dedi aklıma senin Kılıçla yaşayan kılıçla ölür post un geldi..

Bence hakem taraflı bir maç yönetmedi. En az oyuncular kadar stress altındaydı. Lahm'ın penaltısını çalmaması (yada faulu) bunun göstergesiydi.

Hayırlısı olsun, 2010 Güney Afrika elemelerine haydi!

Adsız dedi ki...

cümleten geçmi$ olsun diyorum..

yalnız.. herkes 3.'lük maçından bahsediyor net aleminde. en çok okunan futbol bloglarından biri olmasından kelli buradan duyurmak istiyorum, bu turnuva 31 maçlı. yani 3.'lük - 4.'lük maçı yok..

rustukursad dedi ki...

hepsine helal olsun.
Hırvat taraftarlar "against mod€rn football" pankarti acmislardi.
bizim acmamiza gerek yok turnuvanin en cesur, en parlak 2 takimindan biriyiz.

Adsız dedi ki...

Almanya'nın kaleyi bulan 3 şutu var.. İngiliz efsanesi Gary Lineker'in dediği gibi; "Futbol, 22 kişinin kişinin 90 dakika boyunca mücadele ettiği ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur".

Selim dedi ki...

yazık oldu...

fataliyev dedi ki...

olacaktı be abi! az daha olacaktı be abi!

o kupayı sahanın kenarında görecektik... belki havaya bile kaldıracaktık...

binlerce kez teşekkürler çocuklar. bu futbol alemi sizi unutamayacak. hele her golünüzden sonra yüzü şekilden şekile giren platini hiç unutamayacak!!

Adsız dedi ki...

sabrinin muthis cabalarina rustu de yardim edince maci kaybettik. Cok yazik...

Adsız dedi ki...

hepsine helal olsun hocaya topculara,bu turnuvanin takimi biziz,rustu yapilmayacak seyi yapti ama olmayacagi varmis,HELAL OLSUN

Adsız dedi ki...

iyi oynadığımız maçta elenmek ne kadar acı! yine de tebrik, alkış, teşekkür

Adsız dedi ki...

ulan acaba mı dedim yine semihin golünde. ama bu defa tutmadı :(

son dakika golü ile elediğimiz çekleri, hırvatları çok iyi anladım şimdi.

bu arada hamir gibi bir futbolcuya sahip olduğumuz için ne kadar övünsek sevinsek azdır. onun gibi 3 tane daha adamımız olsa...

manastin dedi ki...

Hicbir seye kizmiyorum ama...ama...Tümer...umarim futbol cehenniminde yanar. Cünkü adim kadar emindim, o serbest vurusu Altintop atsa goldü..Türkiye sahane oynadi,

umutation! dedi ki...

Helal olsun...

Yan hakemler de ince ince işledi ama busacca'nın taraflı oldugunu düsünmüyorum. Bu kadroyla bu kadar, ama tam kadro cıksak şampiyon olurduk.

Yazık oldu...

fevri dedi ki...

espn'de macin 2. yarisinin neredeyse 25 dakikasi teknik aksakliklar yuzunden yayinlanamadi. Turkiye'de de sorun yasandi mi, yoksa bu espn'in ketolugu mu?

bana kalirsa saglam,yerden, akilli bir oyun sergiledik. topal degil de servet oynuyor olsaydi bu kadar basit goller yemez, finale cikabilirdik.

Adsız dedi ki...

o massimo busaccanın allah belasını versin başka da birşey diyemiyorum

siriusjames dedi ki...

İyi oynadığımız tek maçta kaybetmek kötü. Bundan öncekiler için hanemize yazıldı. Hakemi de itin g.tüne sokmanın pek anlamı yok bence. Aşırı artniyetli olduğunu düşünmüyorum. Hakem gördüğünü çalar.

Sabri, sen futbolcu musun Allah aşkına ya? Halı saha maçına çağırmam ben bu adamı yemin ederim.

aşkın dedi ki...

En iyisi dahil hangi takım Almanya karşısında bu kadar eksikle bu futbolu üstelik defansa yatmadan oyunu çirkinleştirmeden oynayabilir?
Tebrikler çocuklar ve sinyor Terime.Türk futbolu krizde diyoruz ama pek de öyle görünmüyor,futbolcu bazında büyük potansiyel var, bu takıma bir de sistem eklenirse Rusyanın da üstüne çıkar.
Umarım antipatik Almanya şampiyon olmaz, halbuki Rusya Türkiye finali ne güzel olurdu.
Şu maçta da hakem demeyin be birader, orda çocuklar müthiş mücadele çıkarmış hala hakem, üstelik Almanların net penaltısını da vermedi.
Bu Almanlara elendiği için yazık oldu Türkiye ve Portekize...

Ars dedi ki...

almanlara bak peh peh peh
yan hakemine de orta hakemine de!

insanı ırkçı yapar bu köpekler.

çok sevindim, çok saolun çocuklar.

Adsız dedi ki...

"Hayat futbola fena halde benzer.Futbol şahsi beceri gerektirir ama aslında toplu halde oynanan,yani insanların grup halinde oynadıkları bir OYUNdur.Hayatta öyle değil mi?!..İstediğin kadar yetenekli ol iyi bir takımın yoksa kayberdersin...Evet kayberdersin."
bu sefer bireysel beceriksizlikten kaybettik...

Adsız dedi ki...

hakem bütün takdir haklarını almanlardan yana kullanınca bizlere yapacak pek birşey düşmedi. sabri, hamit, hakan, semih, the coca-cola kid(kazım) ve diğerleri çok iyi oynadı fakat rüştünün böyle bir tecrübesizlik(!) yapmaması gerekiyordu.sanırım yaşı 37 oldu fakat halı saha kalecisi gibi hala:(

Adsız dedi ki...

masallarda anlatıcaklar bizi masallardaa! kesinlikle rüyada felan değildik, kendimizden emin şekilde mükemmel oynadık.. şükürler olsun. hepsiyle gurulanalım şimdi!
arnawut

Adsız dedi ki...

turks played, germans won. germans answer to turkey's 8 missing players was Busacca's unilateral decisions.

Adsız dedi ki...

yazık oldu tek kelime ile...

rüştüden iş geçti artık, her zaman yanlış çıkardı yine yaptı..

hadesperado dedi ki...

cezalılar sakatlıklar dinlemeden çıktık iyi oynadık, rüştü ve kazım'ın ikinci yarıdaki hataları, "kötü" oyunları olmasa kazanabilirdik bile.

bu kez olmadı sağlık olsun, hakem seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım. kaç maçtır ince ince kıydılar, yazıklar olsun.

bir de oynadığımız maçlardan ders alamamışız, öne geçtikten sonra gol yedik, 2-2 yapıp oyunu soğutamadık... ve 3 maçtır yaptığımızı bize yaptılar.

umarım Terim'den sonra gelecek hoca aynı oyun anlayışını sürdürür ama daha doğru tercihlerle...

turnuvanın başında, buraya kadar geleceğimizi düşünen var mıydı merak ediyorum, oyuncuların ve ekibin hepsine teşekkürler, helal olsun

Adsız dedi ki...

ekrana yakın taraftaki yardımcıyı allaha havale ediyorum. busacca da eyyamın kitabını yazdı. lahm'ın pasaportunda türk yazsa, adam iki defa kırmızı kart gorurdu şu maçta. çok yazık.

rüştü yalvarıyorum, silin git artık piyasadan. 70 milyon için yap şunu.

Adsız dedi ki...

bari rusya çıksın finale kardeşim öcümüzü alsın..

Unknown dedi ki...

Gurur duyuyorum !

Trofolo dedi ki...

Bir Galatasarayli olarak sunu dusunuyorum. 8 yil once finalde kaybetmis olsaydik ne hissederdik, ne kadar uzulurduk? Iste o aciyi bu aksam yasiyorum acikcasi. Kaybetmememizin ne demek oldugunu ve Arsenallileri simdi anliyorum. Bu gercek bir duygu.

Adsız dedi ki...

Bugun Jupp Derwall'in vefat etmesinden tam 1 yil gemcis - tesaduf degil - adam 20 yil once basladigi Devrimi Fatih Terim bu aksam tamamladi - Saygilar Herr Jupp! ( eski sozlukten alinti )

Astro dedi ki...

Rüstü milli takima veda ettigini acikladi az evvel..

Adsız dedi ki...

abi şu duvar pası ve rustuden cektigimiz nedir allah askına.

Adsız dedi ki...

uefa çok bariz almanya ispanya finali istediğini bu maçta belli etmiştir bence böyle bir hakem ve yan hakem(malesef biri yetmedi)rezaleti başka bir şeyle açıklanmaz bence ... yarın bakalım ruslar bu oyunu bozabilecekmi çok merak ediyorum(ki işallah eder)..

memduh95 dedi ki...

almanya bu turnuva takımı. turnuva takımı bu almanya. ayrıca lineker bir şey demişti. almanlar doksan dakikadır ve maçı gol atan kaleye abi. kayışım koptu, sinirlerim bozuldu.

kırk yılda bir iyi oynuyoruz bu sefer de veririz maçı dedik, oldu. her defansa gömülmemiz ince ince gol kokusu verdi ve ikisini de yedik.

tümer ne vurdu son dakkada be, tribünler ağladı.

Adsız dedi ki...

Ne yapacakmış Sabri daha, ağzı ile kuş mu tutacak. Maçın adamı Lahm'ı maymun etti 90 dakika. Sağından atıp solundan bir kere geçmedi, bir kere sizin için bir kere bizim için geçti. 2 gol de büyük payı vardı. Bir kere bir şeyin tadını çıkarılım be kardeşim. Nedir bu öfke, nedir bu kin...

Daha ne oynayacağız? Avrupa Şampiyonası yarı finalinde, Almanya'ya karşı, takımın yarısı yokken, neye hizmet ettiği belli olmayan bir hakem varken, tam anlamı ile sürklase ettik. Bu turnuvada bir takımın bu kadar dominat olduğu kaç maç izlediniz...

Allah akıl fikir versin, ne diyeyim...
******************
Helal olsun be çocuklar... Canınız sağolsun...

brk dedi ki...

ne diyebiliriz ki? hepsinin alnından öpmek lazım gerçekten torunlarımıza anlatacağımız bir anımız daha oldu...
hepsine-hiç oynamayanlar dahil- çok teşekkürler

Unknown dedi ki...

hakem ve yardımcısı yazdı yönetti bu kadar şerefsizce yönetilmez maç. ama illaki lahm ın pozisyonunu ve son dakikadaki faulü karıştırıp kollayanları olacaktır yüce basınımızda.

siriusjames dedi ki...

Takımın oyununa laf söyleyen yok zaten. Gayet iyi oynadık.

3 gol yedik değil mi? Hangi kanattan? Rakibin sol kanadından. Daha ne yapsın değil mi Sabri?

mondo trasho dedi ki...

çok canım yanıyor aceto abi.
yanmaması lazım ama ne biliym.
yazık oldu bize.

sevdim takımımı.
şu yaklaşan ligimiz kesmiyor artık beni. keşke uyanmasaydık masaldan. ah!

Protanopia dedi ki...

1.After the match, France legend Marcel Desailly said he was upset because "the best team did not win" uefa.com

Mactan sonra Fransiz efsanesi Marcel Desailly en iyi takim kazanmadigi icin uzgun oldugunu soyledi.

2. En iyi beklerden Lahm'i dagitti. Ayni sekilde bir de gol attirdi. Siz hala Sabri'ye saymaya devam edin...

Adsız dedi ki...

sabriyi tartismayin beyler... sabri sag bek mi? en onemlisi budur. gokhan olsaydi bu turnuva cok farkli olurdur

Adsız dedi ki...

Bize de tutarmı diye bekliyordum ama olmadı işte...Bakalım finalde neler olacak..Umarım kazanır bu sefer Amcaoğlu kendisi nede olsa...:)


http://devrimderki.blogspot.com/2008/05/ballack-laneti.html

Adsız dedi ki...

keşke derval anısına kazansaydık. 1984 te almanlar son dakika ispanyaya yenilince türkiyeye gelmişti. şimdi biz onun ölüm yıl dönümünde aynı turnuvada gene son dakika golüyle ve yine almanlara yenildik.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Bir takımdan istenilebilecek son şey budur herhalde..Yarısı sakat ya da cezalı olsun, defansta oynayan hiç bir oyuncunun özelliklerinde dc,sw,dr,dl yazmasın, kalecilerinin yakan top oynayan insandan artısı olmasın,lobisi olmasın, kendi basını tarafından daha maçlar başlamadan yıpratma cabasına girsin...onlarda gitsin yarı final oynasın.öyle oynasınlar ki Almanları sahadan silsinler...öyle oynasınlar ki Almanların kaleyi bulan 3 sutuda gol olsun...öyle oynasınlar ki Almanların sımarık çocuklar gibi yaptıkları çirkefliği dünyaya gösterebilsinler...o kadar şey olunca da işte böyle şeyler olur...Yaz sıcagında bize bu heyecanı yasattıkları ıcın,yıllar sonra eur08 denilince yaptığımız geri dönüşleri akıllara getirecekleri için,20 yıl sonra cocuguma 50 yıl sonra torunuma anlata anlata bitiremeyeceğim bir turnuvada yer aldıkları için tesekkuru hak etmiyorlar mı??...

Adsız dedi ki...

Sen hata aradıktan sonra çok bulursun bunu anladık zaten. Bir başlarsın Kazım'da kaydı dersin, Rüştü'de mıçtı dersin, Topal'da sıçramadı dersin, Hamit'te top kaptırdı dersin, Marco'da verkaçı bozamadı dersin... Dersin de dersin...

UEFA'da bir şapşal, demiyor ki Lahm'ın oynadığı kanattan iki gol yedi Almanya biz bunu ne diye maçın adamı seçtik. Bak Kazım'ı formasından çekip yere indirmesi de var ha!

Peki Lahm kim? Dünya'nın en iyi beklerinde biri. Podolski kim turnuvanın yıldızlarında biri.

Futbol işte. Goller bu kanattan geldi, pis Sabri!

Bosingwa'ya verilen paralara yazık, goller o kanattan geldi.

Bir futbolcu kötü iken, kötü demek bu kadar kolay iken; Bir futbolcu iyi iken, iyi demek neden bu kadar zor gelir ki. Yarın kötü oynar yine dersin lafını, olur biter...

Hayır şurda yaşadığımız gurur, duyduğumu övünç varken...

Tamam hocam bir şey demiyorum.

Adsız dedi ki...

Abi eskiden milli takım 8 yerken insanlar nasıl yaşıyomuş.Ağladım 1 saat rahat.Final hakkımızdı olmadı neyse 2010 da karşımıza çıkarlar inşallah.

Adsız dedi ki...

şenes erzik oralarda dolaşmasın artık bi faydasını göremedik kaldıramıyorum ben iyi ya da kötü oynayıp yenmeyi ya da yenilmeyi haksızlığa uğramayalım artık. Platini surat yapıyor her golümüze her galibiyetimize, sistemin adamı olmuş futbolun heyecanını öldürüyor. peki sen gittin oralara son iki maçı tribünden izledin kasımpaşada büyüdün top koşturdun onca yıl ruhun var, dönüp iki kelam edemedin mi suratına. artık sahada kaybedelim maçlarımızı arkada değil

ısmarlama gezgin dedi ki...

1-0 öndeyken ve dakkalar 25'i gösterirken Terim'in ellerini panter pençesi yaparak saldırın demesi ve akabinde golü yememiz, tarih sayfalarının gözümün önünden bir film şeridi gibi geçmesini sağladı..

Şöyle ki;
belki de Almanlar'a karşı daha önce asla oynanmamış mükemmellikte bir futbol ortaya koyacak kadar herşeyi öğrendik ama işin amiyane tabirle piçliğini, ibneliğini bir türlü öğrenemedik !!
1-0 iken saldırmayıp üstümüze çekerek kontrollü oynamayı ve 1-1 iken de 1-0 gerideymişçesine hırsla saldırmayı öğrenemedik..
Tıpkı tarih kitaplarında Osmanlı'nın fethettiği toprakları sömürmeyip, aksine oranın halkına benzersiz imkan, tolerans ve hoşgörü göstermesi gibi..

işte maç 1-0 iken de, 2. yarı 1-1 iken de golü yiyene kadar golü düşünmeyen ve ANCA yediği anda yenisini bulabilen bu oyun mantığı, tarihimizin ve yönetim anlayışımızın bu yönüyle, gözümde tarifsiz bir benzerlik ortaya koydu..

halbuki 1-1 iken 2-1'i kovalıyor olsaydın, BUGÜN Avrupanın 5 büyüğü (ing/alm/ita/isp/fra) arasına çok rahat girebilir, en kötü ihtimalle portekiz'le aynı kefede tutuluyor olabilirdin..

Futboluna hiçbir lafımın olamayağı hatta ağzımın açık kalacağı Platini de bundan böyle daha fazla rating alamayacağı sıkıntısı çekmediği nice finaller görücek olmaktan büyük mutluluk duyan, daha deneyimli bir UEFA başkanı olarak olaylara daha az ´Fransız´ kalmış, böylece selefi Johansson gibi, üstelik çok daha kısa bir sürede sempati kazanmış bir futbol adamı olabilecekti..

Ama gerek o, gerekse tarihten (Osmanlı'dan) gelen kendimize has duygusal yapımızdan ötürü biz geç kaldık ve 5 büyük arasında gönüller haricinde tartışmasız yerimizi alamadık..

Üzülürken, "bir dahaki finale canım, çok da üzülmemek lazım.." diyecebileceğimiz nice yarı finallere, finaller..
ayaklarınıza sağlık çocuklar..

Adsız dedi ki...

boyle bir yarim kalmislik hali var.
ruya gibi degil gibi, masal gibi degil gibi.
uyanmasaydik keske.

Robaggio dedi ki...

hepsine sonsuz teşekkürler herşey için ama en önemlisi bize bu duyguyu unutturdukları için..
maçtan da epey zaman geçti futbol ile duygusallığı bağdaştırmayı da hiç sevmem ama samimi hislerim bunlar..
hani annenizin babanızın hiç ölmeyeceğini düşünürsünüz ya ben de bu turnuvayı izlerken hiç elenmeyeceğimizi düşünerek izledim..
2-1 oldu, 2-2 olur dedim, 3-2 oldu serbest vuruşta çok rahattım nasıl olsa 3-3 olacak dedim ama bu sefer elektroşok yemedi..
ntv'de gördüğüm bir görüntü, biz gol atınca ispanyol futbolcular seviniyorlar finalde bizi yiyecekleri için son sözüm onlara, nasıl bir ilahi adalettir ki beni çok rahatsız eden bu görüntüyü de amorti etme şansımız var 2010 elemelerinde..
o sevinci oynayacağımız maçlarda görebilecek miyiz bakalım?
ramona selam olsun...

memduh95 dedi ki...

come back'in padawanıymışız meğer. biz giderken almanlar dönüyormuş. kazım kanat'ın spiritüel güçleri bile yetmeyebiliyormuş. kötü oynayıp kazanmak mı, iyi oynayıp kaybetmek mi? hırvatların yaşadığı tramvayı anlar gibi oldum, zagrep'ten "oh olsun" mu çekiyorlar acaba bize? prag'ı hiç anmayayım. of.

untildie dedi ki...

@Aceto, Bülent abi dün gece yolladığım yorumu düşmemişsin. Keşke kazansaydık da bana kapak olsaydı. Ama turnuvanın başında yapılan onca saçma hatalara rağmen bugünü gördük ya şükürler olsun. Bugün çağrılmayan futbolcularımız olsaydı ben kupayı alacağımıza inanıyordum. 2000 ve 2002 de de final görebilirdik o zaman ki kadroyu düşününce fakat kişisel hamasetlerle ancak bir yere kadar. Ne vardı Mehmet Topuz olsaydı sağ kanatta Alamanlardan o golleri yermiydik?
Bu turnuvadan çıkarılacak en büyük ders şu olmalıdır:
Artık her takımımız avrupa kupalarında başarılı olmalıdırlar. Başarısız olmanın hiçbir bahanesi kalmadı. Onlar bizden üstün, daha yetenekli gibi gereksiz bahanelere sığınmayacağız. İşte bizim futbolcuların onlardan hiçbir eksiğinin olmadığını hatta fazlasının olduğunu gördük. Bu sezon hangi kupa olur bilmem ama mutlaka bir final istiyorum. Her sezon hangi takım olursa olsun...

Adsız dedi ki...

@Robaggio
Bence fabregas bize sempati duyduğu için zıpladı yanlış anlamışın ama 2010 elemelerinde onları ezicez o ayrı :)

gkhngnyhn dedi ki...

yenılgıyı bu kadar rahat karşılayan bır ben varım herhalde.

benım ıcın skorun 2-2 olduğu an şampiyon olduk zaten.

2 maçtır beklediğim son dakikada elenme faslı da biraz rötarlı geldi, elendigimiz takım rezil ettiğimiz almanya olsun.

diye düşünüyorum, bilmem yanlış mı düşünüyorum

papaz dedi ki...

hala sığ tartışmalarla sabriye, rüştüye takılmayalım...

bu akşam avrupa şampiyonası yarı finalinde avrupanın tarihi en büyük başarılarla dolu milli takımını top eden bir türk takımı vardı, şununla gurur duymasını becerin bari.

Adsız dedi ki...

Bu oyuna laf eden tas olur tas. Su 11 ile bu oyunu Fatih Terim disinda oynatacak bir hoca yok. Kendisine saygim buyuk. 35. dakikada ekrana gelen istatistikte biz 9, onlar 2 sut cekebilmisti. Inanilmaz oynadik ilk yarida. Sans diye bir sey varsa Almanlarin yanindaydi, net firsatlar kacirdik, hatta sunu diyeyim, turnuvada oynanan 29 mac icinde ilk 5'e girecek bir oyun oynadik.

Acaba Almanlar "Bala gectik abi, Portekiz karsisinda adam gibi oynadik sadece, onda da hakem yardim etti zaten" diyerek milli takima sirt mi ceviriyordur, yoksa destek mi veriyordur? Bence ikincisi. Yabanci forumlari, gazeteleri vs okuyun azicik, gorursunuz ; kendi insanimiz disinda herkes milli takima saygi duyuyor ve gonulleri fethetmis durumdayiz. Bizim mactan bahseden herkes en azindan 1 kez fighting, warriors vs kelimeler kullaniyor. Bizde ise bu kelime "bal" genelde.

Bence bu ulkenin cok buyuk bir potansiyeli var. Turk oyuncular konsantrasyon sorununu asip ufak maclara da boyle hazirlanirsa bence 2010 Dunya Kupasi'nda cok iyi isler yapabiliriz. Hatta sunu da soyleyeyim, yetisen yetenekli genc oyuncularimizi da sayarsak bu takim ileride Almanya, Ingiltere, Brezilya, Ispanya gibi futbol takimlarinin yaninda anilabilir.

Oyuncularimiza bu heyecani bize yasattiklari ve sonuna kadar pes etmeyip Turk insaninin karakteristigini bir olcude sahaya yansittiklari icin en icten tesekkurlerimi sunuyorum!

aksilaz dedi ki...

yazık oldu.tek kelimeyle macın özeti bu.haketmeyen taraf finale yukseldi.attıgımız ilk gol sonrası platinin yüzü herseyi gösteriyordu zaten.adam buz kesti bi anda.

rüştü klasik rüştülüğünü yaptı,sabri ilk golde uyudu,hamit sanki alman vatandası gibi oynadı,kazım-ugur prişan etti adamları,semih (aslanım benim) işini yaptı,marco-topal-hakan-gökhan-ayhan hepsi bizim çocuklarımız.teşekkürü sonuna kadar hakediyolar.

zira son 4 maçtır 11 e 11 değil 11 e 15 oynadılar.dünkü isviçreli hristiyan ise görevini yaptı.platini gurur duyuyordur hakemleriyle.bizim şenes dallamasıda gülümsemeye devam etsin.

Adsız dedi ki...

" damağımızda kekremsi, buruk -attila ilhanımsı- bozuk pil tadı,

kalbizimde heyecan, yüzümüzde ağlamakla gülmenin karışımı,


- bu ülke çok güzel şeylere layık kardeşim !

Adsız dedi ki...

"They kept possession well and we ended up hitting long balls. Second half, we might have benefited from a second striker to help keep the ball up front, but the five midfielders were important as they stopped us from being overrun – because Turkey passed the ball really well through midfield. I coached in Turkey and I know that once they get into the groove in a game or in a competition, they are hard to stop. They have great enthusiasm and are fantastic technically. We were worried, but we were lucky to score in the 90th minute. Congratulations to Turkey for a fantastic show.."

Joachim Löw

"daha yeni başlioruz..."

broker

Adsız dedi ki...

ilk 45 dakika sonunda ilk kez avrupa şampiyonu olabileceğimize gerçekten inandım...

Helal olsun yürekli bu milli takıma, hiç ama hiç başımızı öne eğmediler...

Adsız dedi ki...

Artık Türkiye denilince rakipler daha çok düşünecek,

beyler bir sonraki turnuvada şampiyon adayları arasında adımız geçecek !

Az bir şey midir !

Adsız dedi ki...

Aceto enteresan bir fotograf koymussun post'un ilk versiyonunda bu fotograf yoktu..Fotograftaki kiz Palaz soyisimli bir bayandir,Basel'e yakin oturur'arkadasim olur..kardesi daha da guzeldir...umarim onuda yakalamistir fotografcilar..

Adsız dedi ki...

http://blogs.guardian.co.uk/sport/2008/06/25/brave_turkey_finally_downed_by.html

sanırım guardianin başyazarinin bu yazısı herşeyi anlatio...hele hele sonunda ki

"If that was madness, there was more to come in a this increasingly crazy tournament. Lahm's goal, brilliantly taken after a splendid one-two, was a suitable way for this fabulous game to culminate. Except that it came for the wrong team."

finişi bıraktığımızın bi izden çok daha fazlası olduğunun göstergesidir...

varol döken dedi ki...

bugün iş yerinde çalıştığın masayı değiştirseler, 1 hafta yerini yadırgarsın, iş verimin de düşer...

dün sabri'ye kötü demek biraz vicdansızlık olur... kendi masasında süper çalıştı, yan masada çuvalladı... oynayanlar bilir, sağ bek ile sağ açık arasında inanılmaz bir mantalite farkı vardır... sağ bekten açığa rahat geçersin de bekte buram buram terlersin... sabri kendi terlediği kadar lahm'ı da terletti, en olmadık anda hani hep şu "birebirde adam geçecek oyuncu lazım, yaratıcı oyuncu lazım" anında asistini yaptı... ben alnından öperim!

ha keza aynı şeyler mehmet topal için de geçerli... elinden ayağından gelenin hepsini önüne koydu, onun da elinden ayağından alnından öperim!

peki yaş rüştü? inanın hatası için değil onu tartışmaya bile gerek yok ama diğer 10 aslan kadar istekli göremediğim için... aslanı beslersen kafeste sana saldırmaz derler... saldırmadı rüştü, saldırsaydı en az 2 golü yemezdi...

müthiş bir ilk yarı çıkardık, eh 60dan sonra da dilleri dışarı çıkardık... sabah işe gelirken bir sürü kişinin üstünde milli takım forması vardı, sanırım bu bile anlatıyor her şeyi...

ne diyeyim, helal olsun hepsine!

st dedi ki...

İlerleyen yıllarda başkalarından hikaye şeklinde dinlemeyip, ana tanıklık etmek çok güzeldi. Birbirinden güzel maçlarla, efsanenin ta kendisi oldular. Rüştü hatalı go yemiş, defans şöyle imiş..Geçelim, turnuva başında 4'e kalacağımız söylense inanmazdık. Her şey için teşekkürler.Ve bu Almanya kupayı alırsa, gerçekten çok yazık.

Fırat Gürsu dedi ki...

çok güzeldi :) herşey çok güzeldi :)

tofi dedi ki...

demek ki eksik kadro hikayeymiş, yüreklerini ortaya koydular ama rüstünün , fenerbahcedeki her önemli randevusundaki yaptiklari gibi yine yakısmıycak hata yapti, ben spikere takildim, oldum olasi nefret ettim yanlı görüşlerden neticede futbol bu, bir cok hakem de - spikerin alaya aldigi- lahm' ın pozisyonuna penalti çalardi, o zaman agzini acip yorum bile yapmıyorlar, rüyaydi buraya kadar cekirge misali geldik, keske golleri önceden yeseydik, son dk hakkaten cok koydu... ve şu seyirciye yaptiklari sus isaretine de hastayim hemşire gibi, ne zaman sus yapsak sonumuz kötü oluyo, tuncay da manchester tribunlerine sus yapti, 6-2 yenilmiştik:)

Julien Dekosta dedi ki...

O kadar yogun duygular yasadim ki, icten sevebilmeyi, sevinmeyi hatirlatti takimim bana, hayatlarimizin hic kesismedigi insanlarla delicesine birbirimize sarilabilecegimizi, beraber agliyabilecegimizi, beraber sevebilecegimizi hatirlatti. Pes etmemenin ne anlama geldigini, savasmayi, coskuyu, saygiyi... yeniden hatirlatti.

Biz finale yakisirdik ya cocuklar, siz kupaya yakisirdiniz, inanin cok yakisirdiniz.

soyleyin bana, ben simdi finali nasil izlerim, yasarmaz mi gozlerim?

tknycl dedi ki...

sabri'ye laf atma populizmini felsefesi olarak benimsemiş beyincikler çek maçında ilk golümüzde hamit'e o güzel arapası verirken, uğur'un golünde kazım'a o ince pası verirken, havalara sıçradığımız ikinci golde semih'e o güzel pası verirken nerelere bakıyordu..kabul ediyorum sabri teknik bir oyuncu değil, sağbek hiç değil.
ama yiğidi öldürün hakkını verin.bu adam ne zaman bindirme yapsa o veya başkası sayesinde golleri bulduk sağ kanattan..eskiden servet'e laf atmak çok ucuzdu, tabi şimdi zor geliyor..elinizi vicdanınıza koyun şu güzel maçtan sonra bile bunları yazmak zorunda bırakıyorsunuz..

varol döken dedi ki...

@aksilaz
- hıristiyan avrupa'nın müslüman delikanlıları

- sevgi kelebekleri

- şenes dallaması

senin kitabında hiç hata, insanlık hali, karma felsefesi, kısaca hayat yazmaz mı?

sen hangi bilgi birikimin, vizyonun, yaptığın iş, bakışın, terbiyen ile şenes erzik'e dallama deme hakkını kendinde görüyorsun? sana internet sitesine girmek için bile şifre soracak uefa'nın başkan yardımcısı bu adam... dün franz beckenbauer'in yenerseniz tebrik etmek için yanına koşacağım dediği adam!

sen türkiye cumhuriyeti nüfus işleri müdürü müsün hamit'e alman vatandaşı gibi oynadı deme hakkını kendinde buluyorsun (aynısını bana da söyledin, cevabımı verdim, hamit yerine daha doğrusu insanlık adına da bir kez daha verme ihtiyacı hissettim)

anlayacağına inansam daha anlatırım ama nafile...

tatava dedi ki...

Bir gün önceden hafiften başladı aa yarın maç ne olucak? sıkıntısı. Takım bi şekilde aşıyor geçiyor fakat Almanya bu. Hem 14 kişi kalmışız, o yok bu cezalı şu sakat hem bi taraftan lineker klişeleri, Almanların turnuva takımı geyikleri. Bari 4 5 yemesek de yaptıklarımız hatırlansın muhabbetleri. Hayır Avrupa bizi hatırlasa ne hatırlamasa ne biz bu güzel günleri unutabilecek miyiz sanki?
İzleyebileceğim iki lokasyondan daha kalabalık olanını seçtim. Maçtan önce başladık arkadaşla inceden biralamaya. Bir yandan açtığı Cm/Fm den oynadığı oyuna bakıyoruz bir yandan kadro tahminleri yapıyoruz. 14 kişiden 11 için bile kadroyu tahmin etmek kolay olmuyor. Maçtan hemen 5 10 dakika önce ihtiyar bir abimiz uğruyor eve. Bir duble rakı ona koyuyoruz birer duble kendimize. Abinin üzerinde milli forma fazla kalamam hanımım evde soframı hazırladı ona söz verdim onunla izleyeceğim maçı diyor. rakısını bir dublede bitirip gidiyor.
Maç başladığında sıkıntı hala içimde ama takım bu sefer maça iyi başlamış sağlı sollu ataklar, direkte patlayan topumuz derken uğurun golü geliyor. Salonun ortasında 4 kişi kendinden geçmişçesine birbirine sarılmış. kolsuz 4 kafalı sekiz bacaklı ekseninin etrafında dönen garip bir mahlukata benziyoruz muhakkak. o çemberden kendimi yere atıyorum. ağlamama ramak kalmış. diğerlerine bakıyorum herkes iki eliyle burnunu kapatmış tam ağlama ağlamama arasında gidip geliyor. derken erkenden golü yiyoruz. ahlar vahlar arasında ilk yarı çabuk bitiyor.
Devre arasında arkamda bulunan tabloyu çıkartmaya çalısıyoruz. yoksa eminim bir pozisyonda tabloyu parçalayacagım. tablo cıkmıyor. bir kötü haber daha rakımız bitmek üzere market kapalı.
son dublemi koyuyorum. yarısına kadar içip diğer yarısını saklıyorum. isviçre macından sonra ugurum oldu. ne zaman rakı koyup şimdi atıcaz abi sakin dersem gol oluyor. son rakı milli takımın hakkı.
2. yarı da gayet iyi oynuyoruz. derken ikinci golu yedik. cıldırıcam zannederken gayet sakin bir şekilde içeriye yatak odasına gidiyorum. kafamı yatağa gömüp sessizce yatıyorum. az ağlama az lanet okuma. derken içeri gidiyorum. elime rakıyı alıyorum bir sigara yakıp . beyler sakin rakıyı elime aldım birazdan atarız diyorum.
Sonra sabri lahm'ın sağından atıp solundan geçiyor. yerden ortaya semih ayagını uzatıyor. orada film kopuyor. Sabah farketmişim biri elmacık kemiğime yumrugu yapıştırmış. Kendinden geçmiş 3 kişi sarılma, yumruk, hoplama... Yemin ediyorum hayatımda bu kadar kendimden geçerek hiç bir sevgilime sarılmamışım.
Neyse sonunda yeniliyoruz. Ne Sabri ne Rüştü'nün hatalı çıkışları, ne Volkan'ın kabadayılığı, ne kadro seçimleri, ne takım taktik dizilişi hiç biri koymadı bana. Hepsini kabullendim büyük bir zevkle. Fakat o son serbest vuruşu Tümer'in vurmasını kabullenemedim bir tek.
Sonradan şunu fark ediyorum. Böyle oynadıktan sonra kaybetmenin o kadar da önemi yok. Hafiften hırvat, çek kardeşlerimle empati kuruyorum. Demek son dakikalarda yenilmek böyle birşey. Ama bu kadar iyi oynadıktan sonra bu kadar karmaşık, travmatik duyguları bir turnuva boyunca yaşadıktan sonra, bütün herkese helal olsun diyorum.
O yüzden naçizane tavsiyem, bırakalım hakemi sabriyi rüştüyü zartı zurtu; bu takımın yaptıklarına bize hissettirdiklerine bakalım. Şimdi vakit o yaşanmışlıkları sindirme zamanıdır. Keyfini çıkara çıkara.

aksilaz dedi ki...

@varol döken
senes erzik bunu hakediyor ki diyorum.bigün de cıkıp hakkımız yendı desın artık.surekli ortaya konusuyor,bu tarzı sıktı artık.yalakalık yapıp o koltukta oturacagına bıraz da dogrudan taraf olsun.

hamitin semihin o pasını tutamaması konsantre eksıklıgınden baska birşey değildir.

sana kalsa dunde hakem super maç yönetti dimi.lahm 4 kere kasti faul ve formadan cektı ama hıc kart yok.son dakika gidip gol atıyor o adam.dahası kazım yerde yatarkena tak yapıyor senin o savundugun avrupa takımı.

bide platinin attıgımız golden sonrakı yuz ofadesi herseyi açık ve anlatmaya yeter.ama sevgi kelebekleri anlamaz.o yuzden biz hakkımız olan finali alamadan evimize döneriz

Julien Dekosta dedi ki...

belki bircogunuz tarafindan "ajite" olarak algilanabilecek seyler yazacagim. Ama yillarin, yurtdisi tecrubelerinin, deneyimlerimin ve en son milli takimin bana dusundurdugu seylerdir bunlar. Demem o ki ne olur bu ulkeye inanalim! Dilini konustugumuz, bizi biz yapan yere inanalim. Birbirimizden ne kadar farkli dusunsekte birbirimize inanalim. Elestirmeyelim, yermiyelim demek degil bu ama inanalim. Inancsizlik bize sadece kompleks olarak geri doner, ailesinden utanan ama bireysel basariyi yakalamis insanlarin ic hezeyanlaridir inancsizligin bize getirecegi. Semih 85 de yazinca yaninda kim olsa sarilmiyormusun? O kisidir belkide senin irite oldugun, ama inanctir ikinizi o an bir araya getiren olgu ve ortak degerlerimizdir bize her alanda ozguveni asilayacak olan. Insanimdan bekledigim tek seyde budur, inanc.

varol döken dedi ki...

@aksilaz
sana yazmaktan yoruluyorum:) ben hangi maçın hakemine süper dedim? solaryumda fazla kalmış frötjfeldt berbattı, rosetti vasat, dünkü hakem de kötü... ben sadece senin ajitasyonuna kızıyorum, yok müslüman delikanlılar, yok haçlı birliği falan... bu komplolar artık günümüz futbolunun hızıyla bile uyuşmuyor...

finali hak etmediğimizi kim söyledi? ama bu oyunla, senin dün yazdığın gibi bugüne kadar herkesten iyi olduğunu iddia ettiğin diğer maçlarla değil...

hamit'e alman vatandaşı demekle konsantre eksikliği aynı şey değildir, biri en hafifinden ayıp, diğeri ise şahsi takdirin...

haktan hukuktan bahsetmek için fazla önyargılı ve bilgi eksikliğiyle dolusun... bu kadar keskin tanımlar yerine, biraz daha okusan, araştırsan ve incelesen bu kadar kolay ve çalakalem yazmazsın...

neyse ne yazıp yazmayacağın seni, yayınlayıp yayınlamamak da blog sahibini ve moderasyonu bağlar... ben sadece dilimden geldiği kadar gerçekten yanlış olduğuna inandığım şeyi söylerim...

sense bunlardan benim avrupa takımlarını savunduğumu çıkarırsın, git alman ol dersin vs... biz bu ya sev ya terk et felsefesini, 7 yaşımızda japon kale maçlarda bıraktık... yenile yenile yenmesini öğrendik çok şükür ama öğrenmeye öğrenmeye, okumaya okumaya insana ne öğretirler ne de bilgi verirler...

eyvallah.

Fuzzy Logic dedi ki...

Macdan iki gun once ofisden alman arkadasim maci icin onlara yani turnuva basindan beri almanya maclarini seyrettikleri gruba katilmami ve maci beraber seyretmeyi teklif etti ama turk olarak sadece ben olacaktim asagi yukari 30 kadar almanin icinde.

Macin bir gun oncesinde disarida tesadufen karsilastigim bir iki turk esnaf maci evde seyretmemin daha iyi olacagini cunku almanyanin bizi rahatca yenecegini dusunuyorlardi

Ve hayatta belki bir iki istisna haric hicbirsey bana otuz kusur almanin icinde tek basima semihin golunden sonra oturdugum yerden 2 metre oteye ziplayip, dev ekranin onunde cilginca "gol beee" diye bagirmanin zevkini vermedi. Cunku o gol butun muhtesem oyunun hak edilmisliginin meyvesi idi.

Sabrisi, rustusu, hamiti, emresi, serveti yani hepsine mutesekkirim. Sadece almanlara degil herkeze, bizim de digerleri gibi saygi gosterilmesi gereken insanlar oldugumuzu beyinlerinin icine soktuklari icin

aksilaz dedi ki...

@varol
artık soyadını bile yazmıyorum.çünkü üşeniyorum sıkıldım artık.benim isyanım haketmedıgımız sekılde elenmek ve dunku hakemin özellikle yardımcı olanın kasıtlı verdıgı kararlar.

yanlış sana göredir.genelleme asla yapılamaz.belki sadece ben boyle dusunuyorum ama bu benı baglar.yargılayamazsın sen.

diyeceksin sen hamiti rüstüyü senesi yargıladın.yarı final maçında öyle gol yenmez kardeşim.yenmez bu kadar basit.hamit ise dun ilk golü yedirtti çok top ezdi yuzde yuzluk golu kacırdı.daha ne yapsın yenılmemiz için.diger maçalrda süper olabilir hiç önemli değil.benim hakettiğimi getirttimi bana hayır.o zaman ıyı topcu degil.sabri-ugur-gökhan zan mükemmel oynadı.önceki maçalrda kötuyduler ama bu maçta iyi oynayabilen buyuk futbolcudur.

gelelim şenes denen beyefendıye.kendımı bıldım bılelı orada ust duzey yönetici ama hiç bir zaman ülkemizi savunmadı.ep ortaya konustu haksızlıkta bile sustu kılıf aradı.birazda taşın altına elini sok.hırvat macının hakemı fınale verılıyor.buna bıle ses yok.hakemın neler yaptıgını bılıyoruz o gun.hangi performansıyla fınal macı verdıler acaba.ben acıklayayım bizim önümüzü iyi kestigi için.bakalaım fınal macından sonra kaybedenı tesellı edecekmı.

çok uzun bı yazı oldu.cok doluyum cook.haketmıyoruz eve donmeye.hala sinirliyim.

cisco dedi ki...

her seyden once yapmamız gereken fatih terimin hakkını teslim etmektir. bazen belki (bence) yanlıslar yaptı ama bu basarıda en buyuk pay sahibidir.

1-0dan sonra takıma basmasını soylemesi bence bu macın en kritik hamlesiydi. 1-0a yatamazdık ve ilerde basınca almanlar hata yapıyordu. o sırada hemen gol yemeseydik mac sonucu bence cok farklı olurdu.

oyuncular ise gercekten cok iyi mucadele ettiler. ben sadece kazımın iyi bir takım oyuncusu oldugunu dusunmuyorum, yetenegi olabilir ama kafa olarak biraz geliştirmesi lazım kendini. ayhan-hamit-marco uclusu bence cidden super oynadılar. bugun dunyadaki butun yorumlarda almanları teknik olarak ozellikle orta sahada nasıl ezdigimizi yazıyorsa, bu ucune sapka cıkarmamız lazım.

bir de sabri konusu var. turk futbol izleyicisinin "sabriye laf sokuyorum, futboldan anlıyorum" tarzı yorum yapma olayını biraz abarttıgını dusunuyorum.

son olarak da platini-erzik konusunda bi iki lafım olacak. erzik ne yapsın? ueafyı super lige mi cevirsin? her mactan sonra yıldırım-polat-demiroren tadında "hakemler hakkında konusmamaya karar vermiştik ama.." diye acıklama mı yapsın?

platini napsın peki? almanya gol attıgında sevindigine dair bi goruntu varmı elimizde? platini hakem hatalarının arttıgı konusunda tespit yapmıs zaten. ortalama 10km kosan 20 adam var sahada. hakem sayısını arttırmakla ilgili projeleri var. video ya karsı, cunku futbolun ruhunu oldurecegini, hakemin oyunun bir parcası oldugunu savunuyor. ama hakem hatalarını azaltmak için de calısmaları var. hem biz bariz hakem hatalarıyla yenmedik mi macaristanı? o macı kazanmasak belki de simdi yalan transfer haberleriyle vakit geciriyoduk.

Adsız dedi ki...

hacı buraları foruma çevirmeyelim yok mu özeliniz msn adresiniz verin birbirinize hade..

Adsız dedi ki...

Zamanı yavaşlattığınız için teşekkürler. Duyguların tadına vardık; sevincin ve hüznün... Daha fazlası olamazdı, daha fazla üzülmek yersiz...

Adsız dedi ki...

tümer git artık n'olur???