26 Haziran 2008

Terim Nereye?

Beklenen buydu zaten. Fatih Terim milli takımı bıraktı. Peki hangi kulübü çalıştıracak? Turnuva öncesinde Atina'ya gidecek; ya Olympiakos ya da Pana deniyordu ama iki kulüp de hocasını buldu. Blackburn için adı geçti, Ince geldi o defter de kapandı. Şimdi yazılanlar Premier Lig'den Fulham, Serie A'da Napoli ve Genoa. Puslu Londra yakışmaz Terim'e. İki italyan kulübünün de büyük taraftarı var. Lavezzi ve German Denis gibi fiyakalı forvet hattı olan Napoli iyi bir seçim olur bence... Milli takımda ise aylardır zaten Ertuğrul Sağlam için kulis yapılıyor. Olursa bu işten Beşiktaş kazançlı çıkar...

56 yorum:

Adsız dedi ki...

kalıyor.. hasan doğan uçakta ikna etmiş..

Adsız dedi ki...

"Zaten Ertugrul Saglam`in, Besiktas`in basina gecmesinin sebebi Milli takim yolu acilmasiydi. Besiktas`ta basarili olup, Milli takima yollanacakti ve boylece bazi kesimlerin istegi olacakti." (Evet, tabi ki bu bir teori, ama bayagi gercekci bir teori. Ulker`inde Milli takima sponsor olmasi teoriyi guclendiriyor) Besiktas bunun karsiliginda stadin iznini alir bence. Ama hic bir karsilik alinmasa bile, Ertugrul Saglam`dan kurtulur. O da yeter.

aksilaz dedi ki...

terime bı ara dortmund lafları geçti.oraya gitmesini isterim.potansiyeli çok büyük bi klüp ve onun ruhunu sımgeleyen bı yapısı var.ama napolide hiç fena olmaz.

Adsız dedi ki...

Ertuğrul sağlam mı başka TD mi kalmadı

Turiaf dedi ki...

Napoli çok iyi olur. Terim de ister bence artık oda milli takımdan sıkılmıştır. Özellikle basından.

Unknown dedi ki...

Terim giderse 2010 a katılamayız. Terim kalırsa 2010'dan önce sinir oluruz gitsin bu adam deriz
Terim 2010 da bizi dünya şampiyonu yapar seviniriz.

Adsız dedi ki...

fatih terim 'in bu yaptığı beni 2000 senesine götürdü. galatasaray uefa kupasını almış yurda dönülmüş her şey bayram havasında geçerken terim klüpten ayrılacağını açıklamıştı. başkan hatta va atta o dönem başbakan yardımcısı olan mesut yılmaz bile onu ikna etmeye çalışmış ama o galatasaray ın başında kalmamıştı. hasan doğan ne kadar ikna ettik diyorsa da ben bu habere inanmam. terim bu koşa koşa italyaya gider.. ha nasıl döner orası tartışılır...

Ku.Ba dedi ki...

Illa bir Türk TD araniyorsa, Abdullah Avci'yi koysunlar bari basa. Takim genç: Avci ideal bir seçim olur o açidan.

Lakin en bi mükemmel seçim elbette ki Ridvan Dilmen olur. (yoksa yorumlarina fazla mi güveniyorum ben bu adamin?)

Ertugrul Saglam için kim-neden lobi yapiyor, onu anlamis degilim yalniz. Birisi bu konuya açiklik getirebilirse, sevinirim.

Adsız dedi ki...

rıdvan dilmeni getirelim

Noat Samisa dedi ki...

Terim-Fulham'ı kim yazmış acaba?

Hogsdon geldi, 19. aldığı takımı son 5 hafta performansıyla ligde bıraktı.Al-Fayed de arsız adamdır da mucizevi ligde kalış sonrası adam asmaz.

cengaver dedi ki...

Keşke Rıdvan Dilmen gelse Milli Takımın başına.

del piero dedi ki...

ewt hasan doğan açıklamış kalıyo die hayırlı olsun :)))

hadesperado dedi ki...

yanlış bilmiyorsam; al capone'nin memleketi Napoli, Terim'i kan çekiyor herhalde :)

şaka bi yana, transfer gerçekleşirse Terim sayesinde Lavezzi'yi ekranlarda daha çok izlemek keyifli olacaktır...

Milli Takım'ın başına da Yılmaz Vural gelsin artık hehe

Adsız dedi ki...

terimin cat pat italyancasi napolide sokmez:D bastan napolice ogrenmek zorunda kalicak hocam benim.
Valla ikilemdeyim ben milli takimda kalmasini cok istiyorum ama gidersede italya ligine renk katacagi kesin.

Onun disinda ileride metin tekin i gormek istiyorum takimin basinda, umarim kendini daha cok gelistirir.

Adsız dedi ki...

Napoli'ye gidiyor. Yakisir...

Demir

Adsız dedi ki...

ertuğrul olmaz ya :D

tamam iyi adamdır, her zaman takdir ettiğim ve edeceğim bir kişilik ama... ama işte milli takımı kaldırabilecek teknik adamlığı yok daha maalesef.

AAAA dedi ki...

napolimize gitmesin. gonova iyidir.

cisco dedi ki...

aceto, e.saglam konusunda saka yapıyosun dimi?

Adsız dedi ki...

cevat hoca var cimbomdan abdullah avci buyuk sehirden var ridvan dilmen var ne ertugrul saglami bu adamlar varken hele cevat hocanin sampiyonlugu felan var ertugrula ne duser hocalikmi?? ne basari gostermis ertugrul??

le saux dedi ki...

Napoli tam Terim'in takımı olur. postMaradona açlığını bir türlü dindiremeyen takıma ancak bu denli fantastik bir ego ilaç olabilir. Genç ve aç bir kadro var halihazırda. Terim'in de kafasında belli başlı takviyeleri vardır, güzel olur.

Adsız dedi ki...

Terim'le devam etmemiz halinde "metafizik kuvvetler, müthiş motivasyon" haricinde başarılı olacağımıza inanmıyorum ben.

Naif bir insanım sanırım, ertuğrul sağlam'ın beşiktaşta uzun süre kalması gerektiğini düşünüyorum. Eğer kalabilirse de başarılı olacağını düşünüyorum, ama milli takım'ın başına geçerse kariyeri biter gibime geliyor, çok da zor bir tahmin değil tabiki bu.

Ben bizim milli takımın başına yabancı teknik direktörden yanayım, gönül isterki guus hiddink'i getirsinler, 2010'da dünya kupasını almazsak bu bilgisayarı yerim.

Adsız dedi ki...

ertuğrul sağlam ne yapmış ki milli takım için adı geçiyor?? terim de gitmeli artık yapacağını yaptı fazlası onu da bizi de kasar.bence kaliteli bir yabancı hoca da düşünülebilir

Adsız dedi ki...

borussia dortmund dedikodusu palavra. dortmund mainz'in hocasi jürgen klopp ile imzaladi bile kontrati. almanyanin en cok gelecek vaad eden genc hocasi bu!

Adsız dedi ki...

aceto abi, Jupp Derwall hakkinda bir sey yok mu? ....ne olur ya, guzel kaleminden bir seyler ogrensek keske...

Kartal Bafiler dedi ki...

Ertuğrul Sağlam Beşiktaşımdan giderse üzülmem.
Sinan'ı da götürürse sevinçten ağlarım.

Adsız dedi ki...

napoli ' ye gitsin; italya devlet nişanı da var, istediği kadroyu kurar bi allah ' ın kulu bişe diyemez.

untildie dedi ki...

@ku.ba arkadaşımın yazdıklarına aynen katılıyorum. 2005 te u-17 yi avrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü yapmış, herkesin arkasında durabileceği, karakterli bir TD Abdullah Avcı milli takım için tek alternatif olmalı.

Fatih Terim in 2000 de ki başarısından sonra avrupaya açılacağını, fiorentinayı değil ama milan ı çalıştıracağını hissetmiştim. Ama bugün bırakın avrupayı Türkiye de dahi büyük bir takımı çalıştıramaz, başlasa dahi bitiremez. Şu an kariyerinde zorlayabileceği son noktada. Milli takımı bırakma gibi laflarıda ayak gibime geliyor -istemem yan cebime koy gibisinden-

Lütfen duygusal düşünmeyin. Ortada bir başarı var ama hepsini Fatih Terim e mal edemezsiniz. O zaman Rüştü de hak ediyor öyleyse 50 yaşına kadar milli takım da alternatifsiz her maçta oynasın gibi saçma düşünceler doğabilir.
Kısaca Fatih Terim, bu 2. milli takım görevinde başarısız olmuştur(bana göre). Eğer kamuoyunun hemfikir olduğu kadroyla katılsaydık (bizim ve rusyanın başarından sonra 16 takımında final oynama potansiyelinin çok yüksek olduğu ispatlandıktan sonra) inanın çok rahat final oynar, kazanırdık. Altı sene önce hemde dünya kupasında yarı final oynamadık mı?

Adsız dedi ki...

Juve ilgileniyor diye birşeyler okudum.Bizim kolpa basının yalan-dolan haberlerinden mi acaba? O taraflarda Juve için adı geçiyor mu hiç?

Protanopia dedi ki...

Arkadaslar yapmayin. Ertugrul Saglam'in Kayseri'de yaptikleri ortada. Sadece bir sene calistigi Besiktas'ta bu yonetime ragmen gene iyi gitti. Cok basarili buldugumuz Zico'yla arasindaki puan farki "0".

Bir gun kesinlikle milli takimin basina gececektir hic supheniz olmasin. Ben de simdi gecmesini istemiyorum ancak sebebi basarisiz olacagini dusundugumden degil kariyerinin tehlikeye girecek olmasi.

Adsız dedi ki...

Klasik Terim. 2000'de Galatasaray, ertesi yil Fiorentina'ya çektiği muameleyi çeker, İtalya'dan bir takımla anlaşır, yoluna devam eder. "İtalya benim ikinci vatanım" diye demeç vermiş yabancı basına, bir gazetede vardı. "Aceto yazmadıysa doğru değildir" şeklinde şüpheyle yaklaşıyorum ama bu laflar da onun ağzına çok yakışıyor hani. 3 ayda Floransalı olmuştu bir zamanlar. İtalya'yı da vatan bellemiş olabilir.

Ama madalyonun bir de Federasyon yüzü var. Günahını almayalım, karşılıklı problemler var gerçekten de.

RTE Terim'i istemiyor, sevmiyor. Kuklasi Hasan Doğan federasyonu şu saate kadar bilinçli bir biçimde arkasında durmadı hocanın. "Bekle gör" taktiği uyguladı. Finallerden sonraki duruma göre karar verilecekti hoca konusunda. Grupta kalsak dönüş uçağında biletini keseceklerdi. Şimdi yarım ağızla da olsa "gitme" demek zorundalar.

Terim iyi bir teklif aldıysa gider. Federasyon da kalsın diye üzerine fazla düşmez. Olmadı "güven tazelemiş" olurlar. HD federasyonu getirmedi Terim'i, ama şimdi devam edecekse bu iş, ikinci nikahı kıymak zorunda.

anial dedi ki...

artık rahat bırakması gerekiyor milli takımı. egosunu da alıp gitsin.

Adsız dedi ki...

Hastasıyım bu Napoli'nin,
geçen sene İtalya Seri A'da maç izlemedik doğru dürüst; hiç olmazsa Terim bahane olur...

Mantalite, yapı, karakter her yönüyle Terim'e uygun bir takım... İnşallah demekten başka yapabileceğim bir şey yok...

redfox93 dedi ki...

onu bunu bilmem de insallah ertugrul saglam gelmez.milli takimin basina geçecek kadar tecrubesi olduguna inanmiyorum.bakin su an euro 2008 de ki finalistlere hepsinde tecrubeli hocalar var (aragones,hiddink,terim,löw)ersun yanal vakasini unuttukmu?.Terim gidecekse yerine Turk olarak ancak mustafa denizli gelir.yabanci ise ilk tercih lucescu olur..

Ku.Ba dedi ki...

Karamurat arkadasim, asil sen yapma lütfen. Takimina Sampiyonlar Ligi'nde anlinin akiyla çeyrek final oynatmis bir antrenörü, ayni ligde 8 yemis bir antrenörle nasil karsilastirirsin? Süper Lig'deki puan durumunu argüman olarak sunmak biraz kolayciliga kaçiyor bence. (hemen belirteyim: Galatasaray'liyim)

Diger bir konu: bütün herkes hükümetin TFF üzerindeki etkisi ve hatta baskisi hakkinda konusup duruyor. Peki bu durumu UEFA'ya sikayet edecek yigit bir kurum yok mu Türkiye'de? Bakin, Yunanistan'i bu nedenden dolayi Avrupa liglerinden ihrac edeceklerdi neredeyse.

ercan dedi ki...

Arkadaşlar Ertuğrul deyip geçmeyin.

Çok temiz yüzlü, efendi ve ağırbaşlı, onun gibisini bulamayız !!!

Tamam Beşikataşım çok şey kaybeder ama kazanan milli takım olsun :D

Adsız dedi ki...

Fatih Terim gitsin diyenlere üzülüyorum hakikaten.

Egosu çok yüksek diye aşşağıladığımız adam turnuva boyunca bir kere "Ben" demedi.Her cümleye futbolcularım diye başladı.

Egosu çok yüksek diye aşşağıladığımız adam takıma elemeleri atlatıp,kupada yarı final oynattı,yinede memnun edemedi bizleri.Tüm dünya Türk milli takımını konuşurken, siz kendi egonuz-nefretiniz yüzünden gitsin diyorsunuz.Kimin egosu daha yüksek ben anlamıyorum?

İtalya'ya gitsin kurtulsun bizlerden.Mümkünse geri de dönmesin.Önümüzde domalmadığı müddetçe yaranamayacak bizlere,iyice belli oldu.

jose dedi ki...

İmparatora napoli yakışır...

salva dedi ki...

@untildie ;lütfen samimi ol, bu turnuvadan önce takımımız yarı final oynayacak deselerdi, abi yok çeyrek final bile yeter demezmiydin ??
Fatih Terim,dibe vurduktan sonra iyi bir Teknik Direktör olduğunu bu turnuvada bir kez daha tekrarlamıştır.
Tamam belki kadro dışı kalan daha yetenekli futbolcularımız vardı ama sonuçta bir futbolcudan maksimum verim almakta bir maharettir.Tabi bu verimi alabileceğin futbolcuları kadroya katmaktır olay...

İçimiz yanıyor tüm bu şartlara rağmen son maçta bu futboldan sonra elenmek, ama bu şekilde düşünmek buralara bile gelmek çok güzel...

@anial ; maalesef hala adamın egoları,saçı,kaşı,gözündeyiz biraz futbol konuşalım en azından burada...
milletde o zaman huysuz aragones, gamsız domanech,çaylak donadoni ,vatan haini hiddink ile uğraşıyor , bize de kutudan ego çıktı deyip geçelim...

Adsız dedi ki...

lucescu gelsin, onunla 2010 u sampiyonu olur bayragin üstüne yildizi kondururuz

jose dedi ki...

fatih terim bu ulkenin yetiştirdiği en büyük futbol değerlerinden birisi bu nedenle futbolumuza kazandırdıgı ıvme ınkar edılmez.1994 senesınde ızlandaya karsı 5-0 la kazandıgı galıbıyetten almanya ıle euro 2008 yarı fınal mucadelesine...herzaman arkandayız fatih hoca.

jose dedi ki...

su ego dıyenlere guluyorum ya.sızler turk mıllı takımının basına jose mourınho gelse hala egodan bahsedersınız:):)

Adsız dedi ki...

gün geçmiyor ki yeni bi moda olmasın... millli takım finali kıl payı kaçırdı, fatih terim'e toz kondurulmamaya başlandı. ertuğrul şampiyon olamadı, saldır da saldır. 73 puan toplamış bu sezon. bakilerle, gökhan zanlarla, ibo üzülmezlerle... geçen senenin şampiyonundan 3 puan fazla. başarılı fenerbahçe ile aynı puan. transfer hataları var doğru. ama milli takımda böyle bi hata olamayacağına göre, giderse gayet başarılı olur. 1 sene önce avrupa'nın gelecek vaadeden 20 teknik direktörü arasında gösteriliyordu. beşiktaş'ta 73 puan toplayınca neden kötülenir ki. umarım basketbolda bogdan tanjevic'in durumu gibi, hem beşiktaş'ın hem de milli takımın başında görürüz önümüzdeki senelerde. iki koltuğa da yakışacak ender adamlardan biri...

fatih terim de egosunu sergileyemeyeceği, kıyak yapacağı futbolcuların olmadığı bir takıma gitsin ki teknik adamlığını seyredelim tekrardan.

Unknown dedi ki...

Bu turnuvada basarili oldu ve cok guzel bir kadro kurarak yeni bir jenerasyon yakaladi Terim. Fakat zirvedeyken birakmasi gerekir, cunku bu gazimiz gecer, seneye yine asar-keseriz kendisini, buna adim gibi eminim. Her sey tadinda birakilmali fakat birakirsa da yerine gececek hocanin, ayni basariyi surdurememisnden korkuyorum. Yardimcilarindan Metin Tekin, Oguz Cetin ikilisi belki birlikte basa gelseler(Isvec'in 90 larda yaptigi gibi cift antrenor), Terim'de klup calistirsa ama genel direktoru olsa milli takimin, fikir babasi olsa mesela cok fantastik bir sey olur. Ama ayni mentalite devam eder, yeniden bozup da kadro yaratmaya sebep kalmaz.
Ertugrul Saglam ismine ise inanamiyorum. Ne basarisi var ki kendisinin Kayseri ile yaptigi, her anadolu klubunun 2-3 senede bir yaptigi sey haricinde? Besiktas'a cok muhim bir futbol mu oynatti? Basa gelirse bunun tek sebebi Hasan Dogan ve RTE ekolunden olmasi olur(anladiniz siz onu).
Keske Guus Hiddink gibi birisini bulabilsek en kotu ihtimal.
Italya konusuna donersek; 2 defa kuzey takimini calistirmis ve kuzey kulturunu tanimis Terim icin, dili,yasami,kulturu tamamen farkli bir yerde,Napoli'de calismak pek yararli olmaz diye dusunuyorum. Yine kuzeyden, Genoa'dan devam edip ordan buyuk takimlara atlamasi daha guzel bir yol olur. Hem Genoa-Milan arasi git gel 2 saat ; )
Umarim boyle guzel bir ekipten sonra ayni basariyi devam ettirebilecek bir ekip gelir milli takima ve her daim guzel isler yapan bir takima burunuruz.

Adsız dedi ki...

Cok guzel kadro falan kurmadı Terim. Portekiz macindan itibaren, futbol kamuyounca yanlis bulunan (hatta mac oncesi ongorulmeyen, Hamitin mevki gibi) gibi hatalarından donerek en son Almanya macina kadar geldi.

Almanya macindaki kadroda elinde kalan oyuncularla yapilabilecek, varyasyonu kısıtlı bir kadroydu. Yapılması gerekeni yaptı. Bizim takım da aslında biraz böyle. Büyük resme bakarsak, Denizli'nin son Avrupa kupasını, Güneş'in dünya kupasını gözümüzün önüne getirsek, bu tartışmaları hep yaptığımızı göreceğiz. Turnuva ilerledikçe açılıyoruz. Hocası da takımı da, form tutuyor. Konsantrasyonun yükselmesi mi, htadan ders çıkarma mı bilmiyorum. Ama hatırlıyorum her büyük turnuvada bu tartışmaları. Hep de sonunda hocalar omuzlara alınmıştır ama Yeşilköy'de.

Terim iyi bir hoca. Takımımız iyi bir takım. Ne asılacak adamlar olsun artık ne de "imparatorlar". İşi bu hale bizim medya getirdi. Hocamız biraz ölçülü, medyamızda biraz "adam" olsa sorun kalmayacak. Ama iki tarafta arıza.

Bir de merak ediyorum, Ota bka anket düzenleyen necip türk spor basınımız şu son kriz üzerine neden bir anket düzenlemiyor. Takımın maça çıkmasına 48 saat kala, "Milli takım sizce Almanyayı eler mi?" diye anket olmaz. Soracaksan şimdi sor.

Final kapısından dönmüşsün, herkes oynadığın futboldan memnun. Buruk da olsa bir sevinç, takıma yönelik güven var, saygı var. Hocan tam da o gün istifasını sunuyor federasyona.

Şunu bir sor bakalım :"Fatih Terim'le devam etmeli mi milli takım?" Sor da gör, "başarılı" hocamızı ülke halkının ne kadarı benimsemiş. Terim bu kavgacı üslubuyla ortamı olur olmaz gererek, , fanatikçe takım tutmayan, milli takımdaki başarıya bakan, onun Avrupa kariyeriyle zamanında gurur duymuş sokaktaki adamın kendisine yönelik sevgisini çoktan kaybetti.

Yorulduk be.. "İstanbula dönünce hesaplaşacağım" diyordu. Maç sonrası tvde 3/5 spor yorumcusu izliyorum, kestiremiyorum kime celallandi bu kadar. Kimdir, kimlerdir hiçbir fikrim yok. Düello mu yapar, gider tekme tokat girişir mi artık nasıl çözecekse çözsün. İşini bir görse de, biz de kurtulsak artık bu kavga, döğüş ortamından.

Milan'da daha ayı dolmadan, daha ortada futbol adına net bir tablo dahi oluşmadan neden gönderildi Terim? Herşey skor, kupa mı? Bizim canımız can değil mi?

memduh95 dedi ki...

Ertuğrul Sağlam gitse başkası gelse bile Beşiktaş'a şampiyonluğu yedirmez gibi geliyor gs ve fb birkaç yıl daha. hatta ts de sıçrayabilir.

Terim'i antipatik buluyorduk şimdi de Ertuğrul'u mu çıkardınız başımıza be federasyon? Terim ile anlaşmazlık var deniyordu şampiyonadan önce, gidecek nolursa olsun deniyordu. Şimdi Hasan Doğan poz atıyor gibi geliyor bana. "Denedik ama ellerimizin arasından kaydı..."

Nur yüzlü kadrolaşma görüyorum, başka bir şey değil. Bir gün milli takımı tutamaz hale gelmekten korkuyorum bunların yüzünden.

Adsız dedi ki...

Ertuğrul Sağlam isminin geçmesi bile yanlış ama eşinin türbanlı oluşu bu işe " doğal aday " yapıyor kendisini. İktidarda olanların zihniyeti bu yapılacak birşey yok. Lucescu ise Milli Takım'ı çok defansif ve haddinden fazla temkinli oynatacaktır gönlüm razı değil açıkçası.Metin Tekin ve Oğuz Çetin diyenlere ise inanamıyorum eş dost , tanıdık , kanka bağlantılarıyla çok sayıda kulüp çalıştırıp hepsinde de son derece başarısız oldular.Şu an yakaladığımız hava ile teklif götürülecek çok önemli isimler razı edilebilir. Tazminatı ödenerek Benitez , Van Gaal ya da Hitzfeld üçlüsünden biriyle anlaşılabilinirse bu takıma hırs ve motivasyonun yanında " vizyon " da katacaktır. Hatırlayanlar varmıdır bilmem ama Mezsöly ve Piontek dönemlerinde Milli Takımın standardında şok yükselişler olmuştu. Fener , Beşiktaş , G. Saray kontenjanlarına kafayı takmamış , işini de bilen yabancı bir teknik direktör en mantıklı seçim olacaktır.

Adsız dedi ki...

Aklıma takılan bir soru var. Ulusoy karşısına hükümet tarafından çıkarıldığında bu adam ( Hasan Doğan ) için demedik lafı bırakmayan , ilk seçimde yapmaya çalıştıklarını eline yüzüne bulaştırınca ve Ulusoy tarafından yenilince kuyruğuna teneke bağladıkları adam hakkında tek bir laf etmiyorlar. Bizim spor basınına parayı veren düdüğü çalmakla beraber ,bu işlerin arkasında sanırım gene garip güçler ve ağır abiler tarafından sağlanmış bir konsensüs söz konusu. Şenes Erzik hakkında zamanın federasyon seçimlerinde edilmiş lafları getiriyor aklıma. ( Bu kısmı yayınlamayın Blog'un başı belaya girmesin .Erzik'in kazandığı federasyon seçimlerinden önce Necdet Çobanlı ( kendisi de eski istihbaratçıdır ) Erzik için " İstihbarat ajanıdır. Gözümün önünde 3 kişi birlikte kravatla adam boğdular " diye açıklama yapmıştı.Dönemin Hürriyet gazetelerinden birinde var bu açıklama . Sonra ne olduysa oldu Erzik seçimi kazandı Çobanlı ile de pek bi can ciğer pozlar yayınlandı daha sonrasında da. Herkes herşeyi her zaman unutmuyor neyse. Ne yazık ki rüya bitti ve Türkiye Lig'i çirkefine dönüyoruz yeniden ağzımda öyle pis bir tad var ki anlatamam )

Adsız dedi ki...

Terim'in hesabı nasıl soracağını merak edenler , Mehmet Ağar ve benzeri dostlarını hatırlayarak aydınlanabilirler.

Adsız dedi ki...

vurun da vurun (: şu milli takımın başına gelebilecek türk teknik direktörleri düşünün bi. kaç kişi var. yok nurcu kadrolaşmaymış, yok eşi kapalıymış, geçin bunları. dindar ile dinciyi ayırın biraz. öcü gibi bakmayın herkese kişilik olarak ertuğrul'dan kaliteli kaç t.d. var? başarısız deniliyor ama her geçen sezon bir öncekinden daha iyi. bekleyin, görün...

Adsız dedi ki...

ertugrul beşiktaş için olduu gibi milli takim için de daa olmamiştir...tipki guardiola'nin barca için henüz hazir olmadii gibi..bekleyin,görün...

Adsız dedi ki...

Ertuğrul Sağlam milli takımı, hele de şu zamanda ister mi bakalım. Bu memlekette milli takımda iş yapılır, 3 büyüklere kapak atılır. Tersi olmaz. Hiçkimse Beşiktaş hocalığını (gönderilmedikçe) milli takım hocalığı için bırakmak istemez. Kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz. Terim giderse, Zico bile daha ciddi adaydır yerine.

Adsız dedi ki...

futbol konuşurken, partinizi ve ideolojik yaklaşımlarınızı çok değil 3. 4.planda tutarsanız belki o zaman gerçek mecradan uzaklaşmayız.

Ben bu eşinin başı kapalı diyip paragrafı açan insanlara şunu demek istiyorum; birader basel'de mi yaşıyosun sen? yoksa tren arıza yaptı amsterdam da mı ev tuttun? Ya siz sokağa çıkmıyosuuz, ya da ben hakkaten çocukken kandahar veya islamabad'da büyüdüm.
Eleştir, yerin dibine geçir, tatmin olmadığın yeri belirt, hakkındır, bunlar yapılırken gösterge insanın eşinin başındaki bez parçası olmamalı, bunun galibi olmaz. Herşeyin ötesinde asilce bir davranış değil.

saygılarımla

Adsız dedi ki...

Her şeyi boşverin de kuşlar bana Tümer Metin'in sırf turnuva kadrosunda kalabilmek için sakat olduğunu gizlediğini yani turnuva başından beri sakat olduğunu söyledi.

Bu adam nasıl bir mantalitededir ki takımı 22 kişi bırakır. bir yığın sakat, cezalı adamla boğuşurken tümer'in bu davranışı bana çok garip geliyor açıkçası.

Bülent hacam senin de kulağına geldi mi bu dedikodu?

memduh95 dedi ki...

Terim tüm sevimsizliğine rağmen milli takımı çalıştırabilecek en yetkin yerli antrenördür.

Ha gidiyor mu? Yerine diğer yerli antrenörler ve iyi yabancılar değerlendirilir. Ertuğrul Sağlam şimdilik söylenti ama eğer ki cidden olacaksa kendisinin bu işi üstlenecek en iyi yerli antrenör olduğu kanısında değilim.

Mesele ister istemez siyasi duruşa gelecektir. Neden? Kendi federasyonunu seçtiremeyince küplere binmiş ve düşürmek için elinden geleni yapmış bir iktidarın (insana Haluk Ulusoy'u desteklettiler) din ya da siyaset ile hiçbir ilgisi olmaması gereken federasyon ve milli takım gibi yerlerde trajikomik kadrolaşma çabalarının irrite ediciliğidir. Bunları yapanlar tepkisini de aynı eksenden görebilir, normaldir.

İnsanlar bulundukları konumun ağırlığını kaldırıp, her mecrada iktidar mücadelesine girmemeyi öğrensinler de biz de dindarla dinciyi ayırıverelim. O zamana kadar fasa fiso.

Adsız dedi ki...

Seçim merci siyasi olunca, siyasetle ilgili yorum yapılması da kaçınılmaz oluyor. Memlekette federasyon özerkliği kağıt üzerinde sadece. Herkes biliyor ki pratikte HD'nin "patronu" RTE. Ulusoy'u hatırlayın, Mesut Yılmaz'la da Çakıcı'yla da işi düştüğünde görüşürdü ama bilirdik ki işin patronu o. Hiçkimsenin gel demesiyle gelmedi, git demesiyle de gitmez.

RTE'nin istediği teknik adamın Terim olmadığını sağır sultan duydu. Başarısız olsa ipini çekeceklerdi, şimdi gönülsüz destek olacaklar. Nereye kadar gider bilinmez.

Julien Dekosta dedi ki...

terim eurosport'a gore turnuvanin en iyi teknik direktoru;
http://eurosport.yahoo.com/27062008/58/euro-2008-best-euro-2008.html