28 Haziran 2008

Turco-Napoletano

«Io mi sento un po' napoletano, anzi un turco-napoletano"
Fatih Terim'in bu federasyonla çalışmayacağı o kadar belli ki. Terim; "kendimi napoliten; türk-napoliten hissediyorum" demiş İtalya medyasına. Kendini İranlı-Türk hisseden birini getireceklerdir milli takımın başına. Moda budur...

28 yorum:

dr feelgood dedi ki...

bu adam çok fazla godfather izlemiş, kendini al pacino ile özleştiriş. benziyor da ha :)

godfather diyince, marlon branda diye bi branda dükkanı vardı aklıma geldi. bi de "içtim kapiçinoyu öptüm al pacino'yu" bu da geldi aklıma. hayır ilkokul 3 gitmiyorum.

Adsız dedi ki...

bu blog böle nefret edilenleri yazma yeri değil ama dayanamıyorum yazacağım..

siyaset resmen futbolun içinde.. federasyonumuz özerk mi?.. ben de bilemiyorum.. hasan doğan isimli kişi nasıl bir başkandır aklım hayalim almıyor..

yeni teknik direktör adayım ertuğrul sağlam.. olmadı stv de sır kapısını sunan elemanı alsınlar.. veya ertuğrul gitsin sır kapısını sunsun.. ne bileyim aynı şey olur heralde..

Adsız dedi ki...

konjoktür Ertuğrul Sağlam'dan yana esiyor ya hadi hayırlısı...

Adsız dedi ki...

Genco idi zeytinyağı dükkanının ismi...

Napoliten derken de kastı, italyada dışlanan kesime kendisini yakın hissetmesi midir ?

Türkiye de avrupa ülkelerinin napoliteni midir ?

ya da makarnayı severim anlamında mıdır ?

Adsız dedi ki...

napoli fena bir kadro toparlamıyor, fatih terimi napoli'nin başında görmek enteresan olabilir, tabi en azından 1 sezonu tamamlarsa.

Adsız dedi ki...

abiler napolinin son durumu nedir? Hoca nereye goturebilir bu takimi?

Adsız dedi ki...

ispanya eleme grubunda 1.ligi birakmiyacagina gore bizim 2010 tehlikede sanki. fatih hoca falan cok farketmiyebilir.

tknycl dedi ki...

siyaset futbolda deniliyor..
siyaset değil sadece siyasal islam kisvesi altında neo-liberalist takılanların yeni oyuncağı oldu ülkemizde futbol...finans, populariteyle birlikte oy olarak da dönüyor çünkü..
tsl gibi milli takımdan da soğutacaklar az kaldı..
ha mafyanın elinde olmuş ha cemaatlerin ne farkeder!?
tek diyeceğim lanet olsun..
şu güzel oyun bile artık birilerinin aracı oluverdi...

Adsız dedi ki...

Napoliye yakışır bide sağlam kadrosu olursa uff diyorum :))

haute_couture dedi ki...

ellerine sağlık küçücük bir cümlede bu kadar vurucu anlattığın için aceto

Unknown dedi ki...

aceto balsamico yu eleştirmek bana düşmez. bunun için ne bilgim nede tecrübem var. Olaylara tarafsız ve "gözlükleri" olmadan bakmaya çalışan birisi olduğunu düşünüyorum. son zamanlarda yaşanan zıtlaşmaya kapılarak böyle bir eleştiri getirmişsin sanırım. Hükümetde federasyonda eleştirilrbilir hemde çok sert. Ama sadece olasılıklar üzerinden eleştiri yapman beni üzdü kınaye yapmadan gerçekten üzdü. ( hani mi amigo :) olsan olmamış cık cık derdim ) hasan doğan terimle çalışmak istediklerini söylüyor en azından bu samimiyete inanıyorum.

EDDIE dedi ki...

Tadımlık hoş bir yazı;

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=9287098&yazarid=249

saygı/sevgi.

Yasemin Yıldırım dedi ki...

Terim ya da bir başkası; gitmek isteyeni zorla tutamazsınız... Eğer bir hoca güzel bir maça, "Artık yokum" diyerek gölge düşürüyorsa, çocuklarım dediği futbolcularının şampiyona boyunca döktüğü terin kurumasını bile beklemeden kendini ön plana çıkarıyorsa, "Aman hoca kal" denmesi bile yanlıştır. Kendini İran-Türk hisseden mi, Güney Kore-Türk hisseden mi gelir bilemem ama, sahadaki çocuklar yine bu yürekle oynamaya devam ederlerse sorun olmaz. Fatih hoca gibi özlü bir sözle sözü bitirmekte fayda görüyorum; "Mezarlıklar yerlerinin dolmayacağını zanneden başarılı insanlarla dolu..."

flyby dedi ki...

ülkeyi domine eden ve eleştiriye açık olmayan siyasi irade tartışılırken bi arkadaşın aceto yu eleştirmek bana düşmez demesi de manidar olmuş..
biz seni futbol yazıların için sevdik aceto. her ne kadar siyasi atmosfer kamu, özel, özerk bütün kurum ve kuruluşları etkilese ve tff de bundan sonuna kadar nasibini almış olsa da sen sadece futbol un sahadaki yüzünü yansıt bize..
o yaptığın tanımlama veya tabir adına ne derseniz deyin hoş değildir, zannımca da yakışmamıştır yapana..
ortak paydamız futbol, unutmayalım..

bymete dedi ki...

Sadece ben mi bu tanımlamadan yeni adayın Mustafa Denizli olduğunu çıkardım :)

manastin dedi ki...

Aceto, kisa ve öz yorumlarda uzmansin..
Bana da Saglam'i getirecekler gibi geliyor. Illa ki Lucescu diyorum ben oysa ki..

jose dedi ki...

fatıh hoca maradonadan sonra kendıne bır lıder bulamamıs napolıye bır lıder olabılır...

Adsız dedi ki...

burma-türk, kuzey kore-türk hisseden kişiler aslında daha çok tutulup daha çok sevilir güzel ülkemin sahipleri (!) tarafından :))

Adsız dedi ki...

iranli Turk Denizli mi? yoksa siyasi gundem uzerinden bir espri mi?

Julien Dekosta dedi ki...

ridvan gelsin :D

rogg dedi ki...

amaç napoli fikri zikri belli

Adsız dedi ki...

bence de denizli'yi kastediyor aceto abi. ama orda iran yazmış ki farklı algılayıp konuyu tersten, yandan anlayıp balıklama atlayanlar olmamış değil :D

yoksa benmi çok saf düşünüyorum :)

Adsız dedi ki...

moda budur diyor ne denizli'si.

bazen balıklama en iyi atlayış olabiliyor demek ters takla kasmanın luzumu yok.

Adsız dedi ki...

iranli-turk, yani cemaate yakin, yani ertugrul saglam demek istemis bence aceto. mustafa denizlinin iran macerasini kastetigini sanmiyorum.

Adsız dedi ki...

Hiddink gelsin, dünya kupasını kaldıralım. Yardımcısı da Sergen Yalçın olsun. Ben FBli olarak Ertuğrul Sağlam'ı uzun yıllar BJK'nin başında görmek isterim:)

Cenky dedi ki...

Valla bence kampanya düzenleyelim konu milli takımlar teknik direktörlüğü değil federasyon başkanlığı olsun. Aceto'yu başkan yapalım, şu blogger camiasından da müthiş yönetim kurulu çıkar. Sonra zaten ne federasyon tutulur ne Türkiye. Bıktım siyasetten!

Adsız dedi ki...

Denizli İranlı türk sayılır. Boşta kalan, işsiz takımından bir hoca bulurlar artık. Aşağısı kesmez, yukarısı gelmez. Terimin çıkıp açıkça "ben gitmek istiyorum" demesi lazım, onun için zorluyor olabilir.

Kavgasız biryerden ayrıldığı enderdir. Bir takım çalıştırırken başka takımlarla görüşmeyeceğini söyler. Bu bakımdan, Süren de Gori de şimdi HD'de hep haksızdır, hep o gönderilmiştir. 2002'de, Cansun'a geleceğini ise zinhar söylememiştir. Milandan aldığı tazminatı ima ettiğine ise inanılabilemez. Çünkü o zaten hocası olan bir takımla transfer görüşmesi bile yapmaz. Ne münasebet! Böyle ilkeli, böyle sağlam duruşlu, böyle aşmış bir adamdır Fatih Terim.

Desene, iyi para, güzel kariyer, cazip bir challenge söz konusu. "Affedin beni, birkez daha şansımı deneyeyim" Ondan sonra nereye gidersen git, helali hoş olsun. Boşuna beklemeyin ama bu iş demeç savaşı olmadan olmaz.

shadow dedi ki...

kendisini 2 kere türk hissedenler bir engel koymazlar, kararı iptal etmezlerse, evet, bir iranlı türk de pekala gelebilir. hoş olur.