22 Haziran 2008

Dani Guiza

İtalya-İspanya maçının sonucu Fenerbahçe'nin haftabaşı gündemini de belirleyecek. Zico son röportajında "Aragones hayırlı olsun" dedi. Zico ve Aragones ayrı bir yazı konusu olsun; Guiza transferine bakalım. İspanya bu akşam elenirse Guiza'nın direkt İstanbul'a geleceğini yazıyor İspanyol medyası. Barça-Real Madrid dışında hiçbir La Liga kulübü ona Fenerbahçe'nin önerdiği rakamı ödeyemez. Yıllık 3 milyon euro. Kariyerinin gidişatını ben Luca Toni'ye benzetirim. Luca Toni 20'li yaşların başını sessiz geçirip; Brescia, Palermo derken Fiorentina'da tavan yapıp Bayern Munih'in yolunu tuttu ve milli takımın santrforu oldu. Guiza da son 3 sezonda parladı. İki sezon Getafe'nin ardından bu sezon Mallarco'da patladı. Türk futbol tarihinde geçmiş sezonu Avrupa'nın 5 büyük liginde gol kralı bitirip bizim ligimize transfer olan bir golcü var mı? Yok. Bu yüzden bu büyük bir transfer. Toni, küçük takımların büyük golcüsü mü sorusuna Bayern Munich'de bu sezon 40 gol atıp cevap verdi. Sıra Mallorca'da 27 gol atan Guiza'da. Guiza'nın avantajı Bundesliga değil Turkcell Süper Ligi'ne geliyor olması. Gol sevinçleri eski Atletico Madrid'li Kiko'dan emanettir bu arada... İmza atılmadan bitti dememek lazım...

35 yorum:

Adsız dedi ki...

Gol kralı olarak hatırladığım LANGE vardı Trabzon'a gelen. Ki 5. büyük lig değil ama olsun

Turiaf dedi ki...

Sanırım ligde hiç penaltı kullanmamış. Kupada 1 tane var. Penaltısız 27 gol çok etkileyici bir rakam açıkcası. Üstelik Hollanda Ligi değil La Liga da. İyi transfer diye düşünüyorum, hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

esto no es importante.

La Selección tiene que tener la mentalidad del R.Madrid y asumir siempre la culpa cuando se pierde sin escudarse en buenas o malas suertes. Es la única vía. Eso ha hecho grande al Madrid y a selecciones como Italia frente a clubes y selecciones victimistas como la nuestra. todos unidos conseguiremos pasar de cuartos y ganar la Eurocopa, pero todos unidos, España no hay mas que una y los españoles debemos demostrar a esos "italianitos" que somos mejores que ellos y que no tienen una flor en el culo tienen un jardin entero la suerte no siempre es eso. suerte. España debe salir sin miedo, confiados y con ganas de demostrar los bemoles que tenemos en esta discutida nacion llamada ESPAÑA. ¡VIVA ESPAÑA!. PODEMOS.....Hala Real Madrid!!

España ganará. Saben la deuda historica que tienen con su pueblo. Y además, nadie mejor para saldar las cuentas pendientes que este equipo pero fuera Aragonés y algunos de sus lameculos que han traicionado a Raúl, entre ellos villa y s.ramos. Ya lo pagaran.

España 3 Italia 1

(jose ramón gregorio jiménez moreira)

Julien Dekosta dedi ki...

eger cidden gelirse Guiza, bu yilin bombasidir.

Adsız dedi ki...

5 buyuk tanimina karsiyim, Fransa ligi tiriska kaliyor diger 4 un yaninda.

dr feelgood dedi ki...

jardel var türkiyeye gelen avrupa gol kralı olarak.

Adsız dedi ki...

aceto balsamico
mi amigo. no se preocupe.la noche es la victoria noche.

(ramón)

Unknown dedi ki...

5 buyuk lig dışında lange'ye gelene kadar jardel var zaten.

İlker Yılmaz dedi ki...

güiza'nın 3 milyon euro alacağı söyleniyor. kezman 2 sene boyunca 3.5 milyon euro ya oynadı. verilecek para bence çok değil. inanıyorum ki türkiye'de de 20 den fazla gol atar.

Adsız dedi ki...

bu arada şimdiden yılın transferi olmuştur bu.
şu vakitten sonra GS,BJK veya diğer takımlar ne yaparsa yapsın boş bence.
Guiza ispanyada ki favori oyuncumdur kendisini uzun süredir de takip ederim.Türkiyede çok başarılı olacaktır.
kısacası müthiş transfer.

Robin dedi ki...

Guiza patlamamış bir balondur bence.Bu seneki iyi performansı Mallorca'nin ofansif oyunundan kaynaklanıyordu.Ofansif oynamayan bir takımda bence başarılı olamaz!

Adsız dedi ki...

"bu arada şimdiden yılın transferi olmuştur bu."

o kadar emin olmayin. Crespo yolda :)

Adsız dedi ki...

galatasaray crespoyu alamaz.

a.c. sedef dedi ki...

yapma faysal be...ben de galatasaraylıyım ama La Liga'nın gol kralı nere 33'ünü bulmuş arada bir oynamış artık kariyerinin sonunu bulmuş crespo nere pavlyuchenko müthiş bir cevap olur bu transfere ben onu bilirim...

dr feelgood dedi ki...

kezman guiza falan 3 milyon verilecek adamlar değiller ya. bu kadar para verip sonra "bak kimleri aldık ohh" demek yanlış. fenerin kaşı gözüne gelmiyor bu adamlar paraya geliyorlar. sonra neden oynamıyor deniyor. o kadar parayı aldıktan sonra adamlar zaten manevi değer beslemedikleri takımda çok etkili olamazlar bence. bazı futbolcular vardır gidip manu da beleşe oynamayı kabul ederler. bazıları vardır katar'a gider.

Adsız dedi ki...

ulan bizde galatasaraylilar olarak hala transfer bekliyoruz rakibimiz gitmis la ligadan gol kralini getirmis :( neyse turk futbolu icin iyi bir girisim. benim anlamadigim bu kezman nolacak?? semihi yollayacak degiller heralde cunku bu bir ilk olur semih gecen senenin gol krali bu sene yine 70lerde maca girip macimi cevirecek?? gol krali yollanmaz zaten yani kufur gibi e kezmandami kalacak?? bari semihi bize verin bizde zaten hakan sukur yok artik ama semih gibi bir adam cimboma sart. cokda super oynar galatasarayda daha 25 yasinda semih en az 7 sene oynar cimbomda gidip guizayi aliyorlar guiza kezman yapacaklar semihi hala 70ten sonra sokacaklar .

bide bu 5 buyuk lig hangisi?? hadi bundesligada dahil 4 lig ama fransa ligi bir kac yabanci futbolcu eski fransizlar disinda hikaye, su bizim anadolu takimlari felanda hepsi kendi stadlarini yapsinlar kayseri gibi, gelirleri bir artsin ben eminim turk ligide en iyi 5 lige girecek fransa cikacak. bizim halkimiz merakli boyle sansasyonel transferlere ister konya olsun ister kayseri ister antalya farketmiyor halk istiyor yildiz, e bu stadlar yapilmaya baslandi her sehirde gelirleri baya artacak artik bir zahmet alsinlar. turk liginin gelecegi iyi duruyor ama su an rus ligiyle yarisiyoruz en iyi 6. lig asamasinda (fransizlarda sayildigi icin)

dinazor dedi ki...

@faysal

Bir tarafta başarı grafiği devamlı artan Guiza, diğer tarafta son yıllarını yedek klubesinin tozunu almakla geçiren Crespo. Guiza yılın transferi olurmu bilmem ama Crespo nun olmayacağı kesin.

Adsız dedi ki...

(%100 güvenilir olmasa da bkz: http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_G%C3%BCiza)

ne guizaymış be arkadaş, adam gelmeden yılın transferi oluyor, gs bjk ne yaparsa yapsın şampiyon guizalı fb deniyor. (hele bi soluklanın yiğenim)

17 mil €.luk bonservisinden de bahseden yok?

guiza buysa dün geceki pavlyuchenko kimdir?

ayrıca türkiyeye gelip ilk sezonunda 20'den fazla gol atan yabancı forvetleri yazarsanız sevirim. (Jardel hariç)

Cenky dedi ki...

Gelirse Türk futbolu için inanılmaz bir kazanç, Fener maçları daha zevkli seyredilir.

orkun dedi ki...

@anıl;

pavlyuchenko tabii müthiş cevap olur (bu arada biz guiza'yı aldık sanki de iş cevaba kaldı) ama pavlyuchenko'nun bonservisi de, dünkü maçtan sonra, arshavin'e yakın bir rakam olur.

Adsız dedi ki...

Guizali Fener sampiyon :)
Roberto Carloslu Fener de sampiyondu :)
Degil Guiza'yi isterseler Adis testi Eliza'yi da getirebilirle :)
Hocasiz Sampiyon cildirtir bu sezon da.

Adsız dedi ki...

galatasarayliyim, bence crespo gelse bile daha iyi bir transfer sayilmaz. ama durun bakalim bence bu haberde balon cikabilir. yanlis anlamayin umarim gelir, ligin kalitesi adina.

Adsız dedi ki...

pavlucenko yalan olur gencler bosa heveslenmeyin, dunku mactan sonra imkansizlasti bence artik. bu arada guizada bugun cikar italyayi elerse fener babayaro yu alternatif olarak dusunsun derim :D

Adsız dedi ki...

Guiza turkiyede rahat edemez. neden derseniz cevabi basit; Nuria Bermúdez.Yani karisi ve onun yayinlanmis tonla ciplak fotografi.
bkz. jardel ornegi :D

Adsız dedi ki...

robin, fenerbahçe de hep defansif oynar zaten:)

dusendeli dedi ki...

Guiza son iki aydır Marca, Kicker ve SkySports gibi saygın kuruluşlar tarafından sırasıyla Barcelona, Valencia, Arsenal, Fenerbahce ve son olarak da Roma ile anıldı. Sanıyorum Mallorca bir hayli yüksek bir bonservis bedeli istiyor. 15 milyon euro rakamı konuşuluyor ki geçen sene Getafe'de 5 milyon euroya transfer olmuştu. 15 milyon euroyu kimse ödemeye yanaşmıyor sanırım ve pazarlık etmeyi sürdürüyorlar. Fenerbahce bu rakamı vermeyi kabul etmiş olabilir. Gerçekleşirse yararlı bir transfer olacağına inanıyorum.

İlgili haberlerin linkleri:
http://www.skysports.com/story/0,19528,12874_3487870,00.html
http://www.lequipe.fr/Football/breves2008/20080430_080145_marcelino-ne-viendra-pas_Dev.html
http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/1a_division/mallorca/es/desarrollo/1127535.html
http://www.kicker.de/news/fussball/em/startseite/artikel/379834/

Adsız dedi ki...

guiza gelirsa, eşi olan ablanın fotoları stadları süsler (!) aynen bizim jardelin başına gelenler gibi.

http://www.laregion.es/resize.php?pic=imagenes/elementos/432_nuria.jpg&tipo=350

heee sorun edermi el oğlu orasını bilmem tabi :)

Adsız dedi ki...

@dirzzt
ettirirler haci ettirirler.
bugun dikkatli inceledim adami, bitlisten insaatta kacak calismaya gelmis desen yadirganmiyacak bir tipe sahip, bu tipte bir adamda ister icinde orhan pamuk olsun karisina kizina laf edilince sinire keser, benim dusuncem budur :D

Adsız dedi ki...

Aceto ben mi yanlış hatırlıyorum

-ki fenerbahceliyim -

stefan kuntz gelmeden önce bundesliga da gol krali mıydı ?

Adsız dedi ki...

Yanlış hatırlıyorsam lütfen beni düzeltin ancak Stefan KUNTZ BJK ye geldiğinde Almanya gol kralı idi.

Serhan YAŞAR

Adsız dedi ki...

sinan kaloğlu'na benzetiyorum bu herifi.

varol döken dedi ki...

aziz yıldırım, bir dünya yıldızı değil ama çok yararlı bir oyuncu alıyoruz, bonservisi çok yüksek ödeme planını konuşuyoruz demişti... güiza'yı işaret ettiğini düşünüyorum...

güiza'nın yüz ifadesi ve hırsı ile türkiye'de sıkıntı çekeceğini sanmam ama semih varken en büyük transfer o mudur, onu da sanmam...

türküsü de kendinden önce gelsin bari (izzet yıldızhan'dan sakine şarkısının melodisiyle):

le le le le güiza
nasıl çaktın doksan a
gel beraber yiyelim
girişelim piyaza

:)

Adsız dedi ki...

guiza iyi topçumu? evet. boru değil 27 gol atmış la ligada, hem de penaltısız.

peki iyi transfer mi? bence değil. çünkü bize pivot santrafor lazım. hep alex in bir orta sahadan çok forvet olduğunu unutuyoruz. şimdi alex i kesemeyeceğimize göre fenerbahçe tek santraforla oynamaya mahkumdur. o tek santraforun pivot özellikleri olması gerektiğini de artık herkes biliyo zaten. yani guiza sisteme göre yapılmış bi transfer olmadığı için elde patlama olasılığı oldukça yüksek.Halihazırda bu sistemin bitirdiği bi adam var zaten elimizde (kezman)guiza da ikincisi olmaz umarım.

ha bu arada alex i kesemezsiniz dedim ama aragones gelirse alex le sorun yaşarmış gibi geliyo bana. işte o zaman ayıkla pirincin taşını..

zico yu da hangi akla hizmet gönderdik acaba?

Kemal dedi ki...

Zafer Biryol'u almıştık gol kralıydı:) Hiç oynayamadı sakatlıktan.

Bence Fener'in ihtiyacı olan daha fizikli, yıpratıcı, hızlı bir forvet, pek gözüm tutmuyor açıkçası Güiza'yı.. İBB'deki Adriano, Bursa'daki Herve Tum, Kayseri'deki Cangele'ye neden büyükler bakmıyor....

edi vedır'a da katılıyorum zico'nun gitmesine üzülenlerdenim. Bir de Daum'un disiplinli mesafeli üslubundan sonra Zico'nun babacan tavırlarını gören oyuncular şimdi yine attan inmiş eşeğe dönecekler mi bakalım. Aragones de disiplinli bir hocaya benziyor, Raul'u kesmiş bir adam, Alex'e de tavır alabilir koşmuyor vs. diye, Semih'e Fatih Terim gibi penaltı attırabilecek mi.. hepsini görücez bakalım...

Adsız dedi ki...

yorumlarda gormedim, aradan bir sezon gectikten sonra transfer edilmesine ragmen ailton da bjk ye geldiginde bir onceki senenin bundesliga gol kralıydı. Tabi bi işe yaramadı orası ayrı konu.