23 Haziran 2008

Samir Nasri Arsenal'de

Euro 2008'den elenen ülkelerin futbolcuları eve döner dönmez yeni kulüplerine imza atmaya başladılar. Bu 2 aydır resmileşmeyi bekleyen bir transferdi. Samir Nasri, Arsene Wenger'in listesinde bir numaraydı ve Arsenal işi bitirdi. L'Equipe gazetesi Marsilya'ya giden bonservisin resmen açıklanmadığını ancak 20 milyon euro olduğu duyumunu aldıklarını yazıyor. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak Marsilya ve Erik Gerets için büyük kayıp ama gelen 20 ile bakalım kimleri alacaklar. Arshavin için de bastıran Arsenal Nasri transferi sonrasında fiyatı üçe katlanan Rus'dan vazgeçer artık ya da Adebayor'u Barça'ya verip Arshavin'i de alır.

19 yorum:

memduh95 dedi ki...

Müzmin sakat Rosicky'nin yanında faydalı olacak Nasri epey. Adebayor'u aldı sanırım Barça 27 milyona. Haberi döndü bugün epey.

Bu transferin ardından kaç tane daha ofansif orta saha alırlar bilmem. Arda ve Silva haberleri çok döndü ama yalan olacak muhtemelen. Gerçi Silva'yı dünkü maçta izliyordu Wenger. Zidane'la değerlendirmişlerdir. Etkiliydi Silva. Arda'ya 25 vermezler ama Silva'yı verip alma ihtimalleri düşük de olsa var.

vural dedi ki...

Müthiş bir transfer yaptı Arsenal..

Arsene Wenger farkı..

Adsız dedi ki...

harika bir transfer. iş bitirmiş arsenal. bayern yada barca' da görmek isterdim tabi çok sevdiğim bir topçu.

hade bakalım premier lig çok iyi bir yıldız daha kazandı.

Adsız dedi ki...

@Aceto
Bi kaç yerde geçti Adebayor Barcelona'da diye resmileşmedi mi o transfer.Ben bitti diye biliyorum.

Adsız dedi ki...

Arshavin kardeşimizi finalde karşımızda görmek isyorum arda vs arshavin.Arda harcar bence :)

Adsız dedi ki...

adebayor giderse ve transfer yapılmadığını varsayarsak arsenal'in forvet hattı eduardo, van persie, vela (geçen sezon osasuna'da 33 maçta 3 gol attı, kanat oynadı sanırım, wenger forvette deneyebilir-yeni bir henry mi geliyor amanın), bendtner, sağ kanatta bozma walcott'dan oluşacak.. adebayor'un yerine adam alınmayacaksa, onu satmak çok şey kaybettirebilir arsenal'e; bu adamların hiç biri bu sezon 15 golün üzerine çıkamadı..

bazıları diyebilir ki; pires, henry, ljungberg, vieira satıldı onların yerleri dolmadı mı, yerlerine genç kaliteli oyuncular geldi ama hayır, pires'in, henry'nin, vieira'nın, ljungberg'in yerleri tam anlamıyla dolmadı.. 1997-1998 sezonundan 2004-2005 sezonuna kadar hep ilk 2'ye giren, fa cup'ta sadece 1 kere 4. turda elenen, 4 kere kazanan takımın son üç senedeki tek başarısı şampiyonlar ligi finali.. bu ne kadar büyük bir başarı olsa da ve fabregas ne kadar önemli bir futbolcu olsa da, eğer vieira gibi tecrübeli bir kaptan takımda tutulmuş olsaydı ligde bu kadar büyük bir gerileme yaşanmayabilirdi.. adebayor'un satılması da çok problem yaşatmayacak gibi duracaktır, bendtner coşacak, van persie istikrara kavuşacak, eduado iyileşecek hepsi yaklaşık 15-20 gol atacaktır ama sahadaki tecrübe eksikliği arsenal'i her an yakabilir..

tabii bütün bunlar -wenger klübede olduğu sürece- arsenal'in avrupa'daki en güzel futbollardan birini oynamasını değiştirmeyecektir..

Adsız dedi ki...

Bu tarz ve genç futbolcular için en sıcak yuva Arsenal, tabii ki Arsene Wenger farkı ile (:

Adsız dedi ki...

BU HERİFTEN CACIK OLMAZ.SEVENLERİ KIZMASIN,AÇIK KONUŞURUM...

peralta dedi ki...

bence hata olur adebayor u satmak.

Adsız dedi ki...

ya abicim bu nasri yi o kadar izledim yeni zidane ayakları yapıolar adam hiç bir maçında bizim arda turanın yarısı kadar oynamıo fransız olduğundan kıymete biniyo heralde bide 20 milyon euroy mul sadece hıh demek gelio içimden

Adsız dedi ki...

bu tür transferler türkiye ligini götürür ancak uluslararası arenada başarı getirmez.

CL de başarı istiyorsak daha akılcı transferler yapmalıyız diye düşünüyorum. -ki bu işten ne adnan sezgin anlıyor nede adnan polat.

bi ara Ogan Tarhan diye bir adan vardı transfer komitesinin başında.
nerelerdedir şimdi ? aceto üstad daha iyi bilir ..

dediğim gibi bu transferlerle bi yere varamayız.. olympiakos oluveririz en fazla.

Lâ Mekân dedi ki...

iki yıla yakın bir süredir fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum bu çocuğun maçlarını.ilk izlediğimde dikkatimi çok çekmişti.yedekten girmişti oyuna ve ayaklarına hakimiyeti de çok sağlamdı.
hatta dedim "yahu bunu bizden bir takım henüz şöhretin tepesine çıkmadan şunu alabilse" ama ne gezer... biz hala adriano ve ronaldo(brezilyalı olanı) gibi kart horozların peşinde dolanıp bir çuval para dökmeye çalışıyoruz.

orkun dedi ki...

@kim bu;

ne içtiysen bize de hocam ya... :)

Adsız dedi ki...

afrika kökenli oyuncular ( istisnaları olsa da kuzeylileri de dahil ) üst düzey turnuvalarda her zaman kırılma noktası oluyorlar. Nasri ' de istisna olmayacaktır Arsenal gene başka baharlara .

varol döken dedi ki...

@kim bu
bu transferler derken samir nasri'yi galatasaray'a mı geldi sandı yoksa zebina başlığı yerine yanlışlıkla buraya mı yazdın:)

"samir nasri, adebayor ile bir yere varamayız, messi'yi kaka'yı almamız lazım" gerçekten güzel olurmuş, inşallah biz de bir gün o günleri görürüz:)

tahir durten dedi ki...

merak ettigim sey, acaba wenger nasri'yi daha once pires, hleb gibi oyunculara yaptigi gibi kanatta mi oynatacak? amc'leri kanada cekmisliginin ornekleri vardir... valencia'dan silva'yi alacagini hic ama hic sanmiyorum. wenger oyle para sacmaz etrafa gibi geliyor bana...

deg dedi ki...

wenger, oyun kurucularını hep kanatta oynatır. bu yüzden iyi transfer gibi görünüyor ama bu nasri'yi premier lig'de yiyecekler bence, rosicky bile olgun bir genç oyuncu olarak geldi, ingiltere temposunu ve sertliğini kaldıramadı. tamamiyle wenger'in fransız kontenjanından icat bir transfer olarak görüyorum.

ben arda'nın arsenal'e gitmesi gerektiğini ve kırılmasın ama nasri'den iki gömlek daha iyi oyuncu olacağını düşünüyorum. arsenal forumlarında da 2 haftadır tartışılan bir konu bu burada. Arda vs. Nasri?

Adsız dedi ki...

zaten konuşuluyordu ama biraz durulmuş gibiydi; hleb, inter veya barça'ya gidebilir bu transfer sonrası.. nasri'yi de onun yerine monte edebilir wenger..

dr feelgood dedi ki...

nasri bana çok yalan geliyor ya. yeni zidane, yeni maradona diye şişirilenler genelde fos çıkıyor zaten. (riquelme airmar ve d'alessandro, bunu okuyorsanız üzerinize alınmayın. siz şahane topçularsınız ama piyasa zalim)