23 Haziran 2008

Hakem Şansı

Euro 2008'de yarı finale kalan 4 ülkenin de bu başarısında hakem desteği yok. Güzel ve adil olan da bu. Geride kalan maçlarda hakemler geçmiş turnuvaların üzerinde bir yönetim tutturdular bana göre. Bir de "hakem şansı" denilen o elle tutulmayan şey yanlarındaydı. Bizim Hırvatistan maçında penaltımız verilmedi. İspanya'da David Villa'nın bir penaltısı yendi, Rusların bir penaltısı güme gitti. 3 takım da kazanıp yarı finale çıktığından bu hakem kararları pek tartışılmadı. Gruplarda da hakem yüzünden çeyrek final görmeyen takım yok gibi. Solaryumcu İsveçli hakem ve Rosetti'nin ucuz kartlarıyla 4 oyuncu kaybettik ama Rosetti, Rüştü topu şişirdiğinde maçı bitirse kimin itirazı olabilirdi ki? UEFA finale Rosetti'yi vermiş, Türkiye yarı finale çıktığında suratı ekşiyen Platini sanırım Almanya-İspanya finali hayal ediyor. Bizim grubun takımı İsviçre'den Busacca yerine yarı finali yönetecek başka bir hakem de bulabilirlerdi. Dün gece İspanya kralının hemen arkasında oturan Senes Erzik bilir işini...

47 yorum:

Adsız dedi ki...

Sorry if I commented your blog, but you have a nice idea.

Adsız dedi ki...

almanya - ispanya finalinin ratingi türkiye-rusyadan çok daha yüksek olur bu kesin. biz 70 milyon ruslar 100 bilmem kaç milyon olabilir ama. tüm dünyanın gözü burda. bundesliga-la liga mı yoksa türkcell süperlig-rus ligi mi?

memduh95 dedi ki...

bu düzeyde bir hakemin isviçre-türkiye çekişmesi yüzünden bizi yakacak şeyler yapacağına pek ihtimal vermesem de içime sıkıntı olmuyor değil.

almanya'nın finalde olması isteniyordur ve takdir haklarında muhtemelen sıkıntı yaşayacağız yine de. bir avuç adamla "hakemi de yendik" dersek maçtan sonra buraya kadar gelirken yaşadıklarımızın toplamı büyüklüğünde bir şey olur. adını sen koy.

bu arada platini'nin suratı cidden ekşidi mi yahu biz çıkınca? ne duydum ne gördüm. hani bizi tutmadığına eminim de belli de ettiyse o kadar pes.

Adsız dedi ki...

hirvatistan macindaki pozisyon dunyanin hicbir yerinde penalti degil.

Robaggio dedi ki...

lubos michel'in isviçre maçına atanması ile ilgili herhangi bir komplo teorisi yoktu kafamda, üst düzey bir hakem normaldir dedim ama önce Michel sonra Frojdfeldt, son olarak da Rosetti adamının gösterdikleri kartlar midemi öyle bir bulandırdı ki artık hiç iyi niyetli değilim. Geleneksel bir tepki olacak ama mümkün olduğunca çaktırmadan önümüzü kesme gayretindeler gibi geliyor. Hırvat maçında çok ciddi mücadeleler oldu özellikle orta sahada, kart gören iki isim Arda ve Tuncay (Emrenin kartı haklıydı) hem de komik pozisyonlar ile. Bu kadar rastlantı çok fazla.
Platini'nin ekşime haline dikkat etmedim ama Semih'in golünden sonra bizimkiler sevinirken bir "görgüsüz türkler" bakışı atarak tipik fransız ukalalığından örnekler sunmadı değil..

Anıl dedi ki...

Aceto, yarı finale kalan 4 ülkenin de bu başarısında hakem desteğinin olmadığını not düşmüş. Kasıtlı olacağını sanmıyorum ama Portekiz karşısında Ballack'ın attığı goldeki nizami faulü çalmayan hakem oyunun kaderine de müdahale etmiştir. En azından ben öyle düşünüyorum.

aksilaz dedi ki...

aceto yarı finale cıkan diger 3 takıma hakem destegi yok ama hakem köstegide yok.hırvat macında tuncay ve ardanın gördugu sarı kartlar dunya tarihine gececk cinsten.kimsede bunu duyurmuyo kaç gundu.zoruma gidiyor resmen bütün avrupa bir olmus bizi elemeye calısıyo her macta.biz ise susuyoruz.fatih terim kaleci oynatırım diyecegını özellikle ardanın gördugu kartın hesabını sorsun.çünkü en cok ardaya ihtiyacımız var almanya macında.ama ses seda yok maalesef.surda yazarken bile canım sıkıldı bu işlere.avupa hala bizi kabullenemedi.bi daha ne zaman bu fısat gelecekte yarı fınale cıkıcaz.tuncay ve ardanın olmayısı izi çok etkileyecek çok.hristiyan avupanın müslüman delikanlı cocugu konumundayız sureklı

Adsız dedi ki...

Almanyayı zorla şampiyon yapacaklar.
demedi demeyin sonra ;)

Julien Dekosta dedi ki...

valla ben macin ertesi gunu yazdim kartlar hakkinda bi fasist damgasi yemedigim kaldi.
Tuncayin poziyonuna penalti diyen arkadasada burdan manali bir tebessum gonderiyorum.
Platini i.nesinin kac roportajini izlediysem bizim takim hakkinda tek olumlu kelime duymadim su gune kadar.
Gecende yazdim bizi budaya budaya elemek istediler ama simdiye kadar tutmadi eger yari finalide bu sekilde gecersek futbol tarihine cok derin bir iz birakicaz(belkide fay kirigi acetonun deyimiyle). Ama hepsinin otesinde ben hayatim boyunca hatirlayip gulumseyebilecegim bir turnuva izlemis olucam.

Hadi hayirlisi.

Julien Dekosta dedi ki...

ayrica almanya-portekiz macinda ben hakemin cok tarafli yonettigini dusunuyorum maci almanya lehine.

getabbaaww dedi ki...

ultranil07 in dediği gibi ballack'ın yaptığı net faulün maçın kaderini etkilediğini düşünüyorum...o gol olmasa belki portekiz türkiye maçını bekliyorduk...

Adsız dedi ki...

Su turnuvalara 12 senedir 1 tek hakem gonderemedik.Senez erzik'in orda olmasi bizim icin gurur, kabul.

Ancak isvicre ile olayli macimiz olur ihractan farksiz ceza verirler.
Yunanlar sahaya/ustumuze mesale atarlar "macin oynandigi sahadan 100 km otede oynayin sonraki maci!" cezasi! gelir.

Turk takimlari uluslararasi maclarda surekli hakem hatalari yasar.Hic bir hakemimiz uefa tarafindan desteklenip soyle bir turnuvaya cagirilmaz hatta hazirlanmaz.

Sonra da Senez Erzik Uefa'da soz sahibi diye seviniriz.Ne diyelim cani sagolsun.

Adsız dedi ki...

Tuncayin pozisyonuna hem alman, hem ingiliz kanalinda net bir sekilde penalti dendi. Hani kendi fikirlerimiz begenilmez diye dusuyorum bu notu, yabancilar da tasdiklediler bunu

ote taraftan, bu kartlardaki dengesizlikleri, ve bu denegesizliklere karsilik sergilenen olum sessizligini ben de anlamiyorum. su anda sari kart cezalisi 3, ceza sinirinda 5 oyuncumuz var. ve azcik insafi olan herkes rahatlikla sunu gorecektir ki, bu oyuncular baska formalar giyselerdi(misal almanya) bu kartlarin yarisi cikmayacakti. Belki kural kitabini okursak bu kartlar icin bi bahane bulunur, ama maclarin hepsini izledik beraber nerdeyse, kesinlikle es gecilecek mucadelelerde kartlarla katledildik.

bir de erzik'e dokundurmaniz hakikaten gulumsetti beni. Senes Erzik klasik bir yabanci kurulusta basariya ulasmis turk portresi ciziyor. Suya sabuna dokunmuyor, mumkun oldugunca mesafe koyuyor Turkiye ilgili hersey ve kendi arasina.(misal ABD de hoca olan bir turk birakin bolume turk ogrenci aldirmayi, var olanlara selam vermekten cekiniyor-elbette bu genellemenin pek cok istisnasi mevcut) Kendilerinden iltimas beklemiyoruz, tek istedigimiz daha az tartismali hakemler

Alper Öcal dedi ki...

Busacca Fenerbahçe'nin iki önemli CL deplasmanını yönetmişti bu sene. Anderlecht ve Sevilla. İkisinde de atmosfere boyun eğmemiş ve adil maçlar yönetmişti. Özellikle Capel'in salvolarını yememesiyle takdirimi kazanmıştı.

Ayrıca tesadüfen karşılaşıp birkaç dakika konuşmuşluğum da vardır ve çok da güven veren iyi niyetli bir abi olarak zihnimde yer edinmiştir.

Bence memnun kalacağız Busacca'dan...

Robaggio dedi ki...

final maçı hakeminin daha önceki turnuvalarda hangi tarihte açıklandığını hatırlamıyorum ama bu erken bildirim Alman Herbert Fandel ve İspanyol Mejuto Gonzalez'i otomatikman devre dışı bırakmış oldu. Bu durum da Almanya-İspanya finalinin beklendiğinin bir kanıtı. Yarı final maçlarından sonra hakemi açıklayıp bu isimleri de tercih edebilirlerdi ayrıca Howard Webb de finali kaldıramayacak bir hakem değil, hazır İngiltere yokken o da değerlendirilebilirdi..
Çok midem bulanıyo çooookk...

saint pierre dedi ki...

bu turnuvada bize verilen ucuz kartlardan yeterince bahsedilmiş ki hepsi doğru,hele ki son maçta tuncay ve arda nın gördüğü uyduruk kartlar için diyebilecek birşey yok, ancak benim esas dikkatimi çeken olay schweinsteiger in hırvatistan maçında yaptığı hareketin çok benzeri bir hareketi yapan volkana 2 maç ceza verilmesi,halbuki swhweinsteigere 1 maç ceza verildi ve tüm itirazlarımıza rağmen cezada indirim yapılmadı, bu karara bakarak gördüğüm 2 farklı sonuç var,birincisi bizi pek sevmedikleri, ikincisi bize karşı bir art niyet olmasa da almanlara karşı bir hoşgörü! olduğu.bekleyim görelim bakalım neler olacak.

Adsız dedi ki...

abi, sene erzik işini bilir derken espri mi yaptın ben anlamadım. yani hırvat maçındaki hakemi gördükten somra erzik in hehangi bir kulis yetenegi olduguna inanmam zor da...

orkun dedi ki...

Yukarıdaki görüşlerin çoğuna katılmakla beraber bir durup düşünelim diyorum, şu kadar takım arasında bizden başka hakemlerin kararlarına tepki göstermeyi adet haline getiren var mı? Haklı ya da haksız, hepsi boynunu büküp gidiyor. Bu kendini ezdirmek değil, çünkü bizim gibi davrandığın zaman bir yerden sonra hakem de kartlarını çok daha kolay çıkartmaya başlıyor. Baksanıza, Marco gibi dünya sakini bildiğimiz adam bile itirazdan sarı kart görüyor.

cisco dedi ki...

hakemlerin yonetimi bence genel olarak cok kotu. ama sanslarından mı ne genelde yenen tarafın aleyhine oldu.
bence oyle turkiye'nin onunu keselim falan gibi bi durum yok,(cek macındaydı galiba) emre herifin kafaya vurdu ayagıyla. penaltı verse hiçbişey diyemezsin. orda donerdik eve.
hırvat macında ise cidden emre ve tuncayın pozisyonları kart ise, o mac en az 10 kırmızı kart cıkması lazımdı.

bir de son olarak @aceto, senin solaryumcu da rosetti'nin 4. hakemi, yanlıs gormediysem.

Fuzzy Logic dedi ki...

Ben almanya macinda Ballack'in pozisyonu konusunda hem fikirim faul vardi golden once ama sunu da savunuyorum.portekiz - almanya 3 gun 3 gece oynasalardi yine almanya o turu gececekti. Portekiz futbol adina sifir, 2 senelik iyi futbollari ile dunyanin en iyi futbolculari arasinda gosterilen simarik cocuklarin kahraman olma egosu ile aptal futbol anlaminda 100 cekmistir.

Lakin daha onceki postlarda da tartisilmisdi ama o zaman yorum belirtmemistim. Ben hala neden schweinsteiger'in 1 mac ceza aldigini cozemiyorum. Aceto bundan onceki yorumda iki pozisyonun sebeplerinin farkli oldugunu soylemisti ama bu bir sebep olamaz, olmamali. Sonucda yapilan her iki hareket de yanlistir, aynidir ve ceza hukmu de ayni olmalidir.

Ha simdi hakem macin sonucuna etki etti biraz ama UEFA ceza komitesi macin sonucunun icine etti, bkz. Almanya-Portekiz, Schweinsteiger.

Ama belki bu bizim icin daha iyi olur. Almanlarin hepsi simdiden havaya girdi. Calistigim yerdeki butun almanlar 4-0 mi yoksa 5-0 mi demeye basladilar. bizim buradaki bahis oyununda turklere sans veren bir tek ben varim ama ben bu havayi hirvatistan-almanya maci oncesinden hatirliyorum. Hadi cocuklar, bir kere daha ya. gosterin sunlara patatesi beea

Berber Kenan dedi ki...

Penaltıyı kaçırıp elenmelerine sebep olan Hırvatistan maçındaki hakem bence "pislik"ten öte bir şey değildir. Kimse kusura bakmasın ama orada tarafsız olması gerekir hakemin. Onun görevi teselli etmek değil. Neyse umarım suratları daha bolca ekşir.

varol döken dedi ki...

hortlamış gene bütün dünya bize düşman paranoyası... solaryumda fazla kalmış hakem sadece bizim maç değil diğer yönettiği maçlarda da kötüydü... hakemin futbolcuları teselli etmesi de ilk değil, collina aynısını yaptığında eminim burada kızan arkadaşlara çok sempatik gelmiştir...

arda'ya verilen kart % 100 haklı, adamın ayağının ortasına basıyor, tuncay'a verilen kart haksız ama hakem onu bile açıkladı dirsek koydun diye, yanlış karar ama sadece hata... penaltıya gelirsek, hic gelmeyelim, aynısını bizim yaptığımızı verildiğini ve kopacak kıyameti düşünün...

ve portekiz'in faüllü gol yemesine rağmen itiraz etmediğini, biliç'in son saniyede yenilmesine rağmen terim'e sarıldığını ve bunların ne kadarını bizim yapabileceğimizi düşünün... bu paranoyadan kurtulun artık, hakemler olmasa da hayat her zaman haklının yanındadır, er ya da geç, öyle ya da böyle...

Beercholic dedi ki...

alper öcal'ın dediği gibi Busacca bana göre de çok iyi hakem. Hatta abartıp dünyanın sayılı hakemlerinden diyebilirim..

methaldar dedi ki...

Scweinsteiger ile Volkan'ın kırmızı kartlık pozisyonları aynı ancak Volkan kart sonrasında soyunma odasına gitmek yerine kulübeye gidip oturuyor. Bu nedenle de 1 maç daha fazla ceza alıyor. Kurallara göre kırmızı kart gören oyuncunun kulübede oturma hakkı yok.

Adsız dedi ki...

onu bunu gectim en kil oldugum sey almanlarin mactan yuzde yuz emin olmasi, umarim fark olmaz diye teselli veriyorlar bide utanmadan! bu tutum oyuncularinda da varsa bizim icin avantaj olurmu acaba?

manastin dedi ki...

Arda ve Tuncay'a gösterilen kartlarin kasitli olmadigini iddia etmek, futbol piyasasindan coook uzaklarda yasiyor olmak demektir.

memduh95 dedi ki...

volkan'ın neden fazla ceza yediğini yazacaktım da kunefge yazmış. hakeme itiraz edip hemen çıkmaması ve gidip kulübeye oturmaması dendi birkaç kez tv'de. şıvaynşıtaygerin kırmızıyı yiyip soyunma odasının yolunu tutması gözümün önünde hala. bi geri bakıp tünelde kaybolmuştu. profesyonelliği çekirdekten kavratmak lazım.

bizimkilerin kartlarının silineceğini sanıp hırvat maçında pek dikkat etmediklerini de duydum. cidden böyleyse trajikomik.

topçularımızın ve yöneticilerimizin futbolun içindeki her şeyi özümseyebildikleri gün yarı finalleri normal karşılamaya başlayacağız belki de.

varol döken dedi ki...

@manastin
futbol piyasasına elbette çok uzağım ama hayata yakınım, kasıt ve hata arasındaki farkı görebilecek kadar...

aksilaz dedi ki...

@VAROL DÖKEN
ayıptır be kardeşim nesi haklı ardaya cıkan akrtın tuncaya verılen sarıların.hakem o maçta 120 dakıka boyunca bizim elenmemiz için elinden geleni yaptı.maç sonu teselli etmek neyin nesi oluyo öyle.bide su sevgi pıtırcıkları arkadaslara seslenıyorum.neden yabancıların bıze yaptıg haksız kararlarıda örtmeye calısıyorsunuz.adamlar catır catır hakkımızı yedi.arda ve tuncay olsa almanlar oyle rahat konusabılırleymıydı.almanya kupayı alacak gibi seneryolar cok dilleniyo.umarız haklarıyla yenerler bizi.zaten haksızda yense burdakı sevgı kelebekleri onlar adına bi bahane bulur

aşkın dedi ki...

Önce bir la havle çekmek istiyorum...
Dünya yüzeyinde Afrika kabileleri hariç birbirine en fazla zarar veren insanların ülkesi, yabancıların kendilerine karşı kasıtlı olduğunu düşünüyor...
Kimse merak etmesin, eğer gerçekten bir kasıt - altını oyma durumu olsaydı Türkiyeyi her türlü çıkartmazlardı, misal Çek maçında Emre Aşık a penaltı çalınırdı işi bitirirlerdi.
Sevgili Aceto, Platini nin yerinde olsam ben de yüzümü ekşitirdim.Platini bir kodaman değil bir futbolsever, tarafsız bir futbolsever maçı bırakmamak haricinde bir özelliği olmayan bir takım yerine Portekiz gibi bir takımı eleyen Almanyaya soluk aldırmayan Hırvatistanı tercih eder, futbolun güzelliği adına bunu ister.Hakeme itirazı marazi olarak hücrelerine sindirmiş futbolcuların sarı kartlarını ben garipsemedim, bunun dışında solaryumcu İsveçli hakemi ben de beğenmedim, ama bu kasıtlı olduğu anlamına mı gelir?
Sevilla - Fener maçını izleyen bir Türkiye vatandaşının Busaccayı beğenmemesi bana son derece tuhaf geliyor?
Bir de faşizan bir arkadaş var bayatlamış ''Avrupa bize karşı'' minvaline yorumlar bırakan ki kendisi milli takımın Hırvatistanı geçmesi halinde havaya şarjör boşaltacağını yazmıştı; işte zararı kendi işine bakan elin Avrupalısı değil bunlar veriyor, hem görüşleriyle hem de çoluk - çocuğa isabet ettirdikleri sevinç (!) kurşunlarıyla.

Julien Dekosta dedi ki...

@varol
hocam daha az eksisozluk-radikal okursan bizi anliyacaksin yada bi sure yurtdisinda yasa yeter.

varol döken dedi ki...

@aksilaz
şahsen tanımadığın, hayat görüşünü bilmediğin, savundukları şeyin arkasında ne durduğunu görmediğin kişiler hakkında sevgi kelebeği, sevgi pıtırcığı gibi küçümseyici ifadeler kullanman yakışık almamış, sen kendine yakıştırıyorsan devam et...

şahsım adına benim bir şey örtmeye çalıştığım yok ama hakem maç sonu üzülen futbolcuyu teselli etti diye, sadece insanca olan bu sahneden "anası da hırvatmış zaten" gibi ezbere kalıplarla yorum yazanlara elbette söyleceğim iki çift laf var...

hakemin kötü niyeti olsaydı, maçı 120'de rüştü o topa vurmadan bitirir, kimse de ağzını açamaz, kös kös ya da küs küs yatağına dönerdi... ve eminim şu an hırvatlar "yaktı bizi hakem, türklere amma kıyak geçti"leri tartışmıyordur... zaten sorunu direkt kendilerinde aramışlar, psikiyatr tutuyorlarmış...

ama bizim kültürümüzde olmayan özeleştiri, hatayı kendinde aramak, öfkeyle kalkıp zararla oturmamak, her şeyi enine boyuna düşünmek ve kabaca mantık gibi öğeler için seni ve senin gibileri de suçlayamam tabi...

tuncay'a verilen kart yanlış, arda'ya verilen kart doğru, tuncay'a yapılanın penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok, zaten bunların maçın skorunu etkilemesine de imkan yok... sen tam tersini söyledikçe zaten tartışmaya da gerek yok...

ama görüşlerini "sevgi pıtırcıkları" gibi küçümseyici ifadelerle süslemeye devam edersen, elbette buna karşı verilecek cevaplar var.

eyvallah...

Adsız dedi ki...

Valla açıkçası doğruya doğru, hakemlerin hafif de olsa takdir haklarını bizden yana kullanmadıkları gerçek. Ama maçların sonucuna etki edecek birşey yapmadı hiç biri, aceto'nun dediği gibi şansları da yanlarında, kader izin vermiyor. (bkz. rusya - hollanda maçı)
Belki evet, kartlarla dolaylı bir kıyım oldu denebilir ama bence bu da normal.
Neticede türk milli takımı buraya futbol oynayarak gelmedi ki, mücadelesiyle geldi. Sakatların ve kartların çokluğu bununla da alakalı, tabi sakat servet ve cam adam gökhan zan varken ibrahim kaş'ı gönderen zihniyete de selam olsun, o dönemde kimse üzerinde durmadı ibrahim kaş'ın ama sabri(daha ziyade tümer) yerine kaş olsa durum ne kadar farklı olurdu. Yada gökhan zan'ı çağırmasalardı keşke, neyse.
Demem o ki, biraz bu bizim ödediğimiz bir bedel, böyle yani. Ama açıkçası beni öyle çok da korkutmuyor takımın şu anki hali. Full kadro, sakatsız-eksiksiz olsak da almanyayı yenebiliriz diyebilir miydik? O zamanda şansımız metafizik olaylara bağlıydı, şimdi de öyle. Ama bu sefer alınacak bir galibiyetin değeri muazzam bir seviyede.
nerden nereye geldim, neyse işte, Hakemlerin ufak tefek hataları olsa da beni rahatsız etmediler, öyle. Solaryumcu hariç, "bitse de gitsek" insanı o.

Julien Dekosta dedi ki...

hakem maci golden once bitiremedi cunku gole ihtimal bile vermiyordu garibim :D

Adsız dedi ki...

avrupa bizi kabulenemedi gibi bir cümleyi bu blog'da okumak hiç hoş değil. Kimse kabullenmeyecek, sen gidip oynayıp, yenip taksimde kupa ile tur atacaksın. İşin özü bu.
Hakemden önce "biz ne yapmışıza" bakmıyoruz ama sıkışınca hakem diyoruz. Hangi 90dk. ne oynamışız? Hırvat maçında bile kaç pozisyon var kalede? uzak şut dışında poziyonumuz yok
Hiç kimse aritmetik hesaplarla bunun sarısı var, buna kart vereyim demez, bu turnuvalarda olmaz, bu tip hakemler yapmaz. HAKEM iyidir kötüdür o ayrı, avrupa bize kinli demek yada ona getirmek ayrı bir konu.

Julien Dekosta dedi ki...

@guardiola

kinli falan degil abicim sadece onyargili, avrupada turk arkadasi olmiyan ortalama bir insan "turk" konseptinden hazzetmez. Onyargi de baska birsey de ama durum bu, ak 4.5 yil yasadim degisik degisik ulkelerde, bilmeden konusmuyoruz.

varol döken dedi ki...

@koray
sen de yada yazarken "da"yı ayırsan beni anlayacaksın... sanırım anlaşmamız mümkün değil.

yurtdışında yaşamalara falan gelirse konu, çok uzar... ama yurtdışında şu an türklerin yaşadığı sıkıntıların ve buraya yansımasının (en kötüsünden vize sıkıntıları) temeline bakmak için de önce biraz kendine bakmayı gerektirir...

kendine bakmak da biraz cesaret gerektirir, öyle fatih terim'inki gibi koftiden, galibiyetten sonra yüze oturtulan sahte cinsinden değil, yürekten gelen de değil, bilakis akıldan mantıktan bilgiden ve kültürden gelen bir cesaret... öylesini de insan ne eksisozluk ne radikal okuyarak elde edemez!

manastin dedi ki...

Ben acikcasi "Avrupa bize karsi" ya da "bizim biszden baska dostumuz yok" minvalinde yazmadim, hic de yazmam böyle bir sey. Ama dedigim gibi, futbolda böyle ayak oyunlari her zaman döner. Bu tip olaylarda futbol piyasasinda nispeten kücük ülkelerin basina gelir. Yunanistan faciasindan sonra bir de Türkiye olayi yasamak isteyeklerini hic sanmam. Bunu biraz da TV gelirleri vs. acisindan düsünün.

aksilaz dedi ki...

walla denizli su yorumları okusa.direk diyecegi içimizdeki almanlar olurdu sanırım.varol gibileriyle benim anlaşmam mumkun degil o yüzden yorum buraya yapmıyorum daha.sanki ispanya ve almanya top oynayarak geldi buraya.biz hepsinden iyi oynuyoruz.ama hakemler bize set cekiyor.

Fuzzy Logic dedi ki...

benim bildigim kadari ile oyundan cikan oyuncu da (yani degistirilen) yedek kulubesinde oturmaz. Eger bu da dogru ise herkezin ceza almasi gerekiyor.

Ya da herneyse olan olmustur, bizim burada cene yormamizda birsey degistirmeyecek.

Yalniz soyle bir durum sezinledim; yabanci kisiler ( gerek medyadan takib ettiklerim gerek se birebir konustuklarim) bizim oynadigimiz futbol sonuclarina bizim kadar "Sansa, bala geldik yaw. bu sefere olmadi bi dahaki sefere cakarlar bize. O terim yok mu o terim, sans ya" seklinde yorum yapmiyorlar. Tamam isin icinde sans da var ama saygi duyumasi gereken bir emek var herseyden muhimi. almani olsun, ingilizi olsun, ispanyolu olsun, fransizi olsun kazanma azminiz sebebiyle hayranlikla izliyorum derken, biz kendi kendimize cakmaya calisiyoruz, objektif olma adina

Fatih terim koftiden moftiden yapiyor, sonra da havasini basiyor. Daha iyisini yaparim diyen varsa buyursun.

Son olarak biz almanlari yarin yenecez kardesim

varol döken dedi ki...

biz hepsinden iyi oynuyoruz ama hakemler bize set çekiyor???

böyle yorum yazacağıma, bu kadar akıldan mantıktan uzaklaşacağıma alman olayım daha iyi zaten!

Fuzzy Logic dedi ki...

Son birsey daha, Buraya kadar catir catir top oynayarak geldi dediginiz almanyayi, hani bizim sanasa bala eledigimiz, hirvatistan takla attirdi. Mac 2-1 bitti ama mac icinde hirvatistanin penalti noktasindan kacirdigi 3 pozisyonun yani sira almanyanin ( yani muthis top oynayan, harika harika..) bir tane yandan schweinsteiger'in yandan dalip da vurdugu toptan baska pozisyonu yok. Podolskinin golu bile pozisyon degil iken..

Ha biz bu hirvatistana 2 net pozisyon vermisiz 120 dakika boyunca, savunmayi onde kurmusuz, oyunu orta sahada kabulllenip adamlara bos alan felan birakmamisiz, dusunup oyun kurmalarini engellemisiz,... peeh hepsi bunlarin bala bilmem neye zaten ama almanlar muthis catir catir

memduh95 dedi ki...

türkiye iyi ya da kötü oynuyor demek zor. takım savunmasını geliştirdik ama hücum fakiriyiz. bari kontraya çıkıyor olabilsek rusya'nın yarısı kadar. bu gazla kupaya gidilirdi.

aksilaz dedi ki...

@ varol döken
sen zaten istemeden alman olmuşsun.bu aksam arda ve tuncay sahada yoksa bunu o hakeme borclu almanlar(sen).sevgi kelebeklerine selam ederim.akşam üzülecekler ama bizim işimiz bu.bütün avrupa bir olsa kupayı alırız.

Adsız dedi ki...

bu memleketin temel dinamiklerinden biridir "içimizde ki irlandalı sendromu". Ne zaman birileri ağzını açsa; "bizim bizden başka dostumuz yok, elalem susmuş sen ne elştiriyosun, bizi zaten ancak içerden yıkarlar ağabey..." minvalinde bir sürü laf ve çarpıtma. İyi, tamam. Biz süper top oynuyouruz, Allah bu platini ve hakemlerinde belasını versin, haa bide ne kadar ön yargılı avrupalı varsa onlarında canı cehenneme...bu mu spor? futbol maçından bunlar mı çıkıyor?

İzin verinde bu çocuklarda kazanma arzusuda olsun, o da yoksa zaten giymesinler bu formayı. Bunu bir bonus/extra şeymiş gibi söylemek de milli takımdan beklerntilerimizin ne kadar farklı olduğunu gösterir.

varol döken dedi ki...

@aksilaz
senin türklüğü savunduğun yerde ve savunuş biçiminle ben alman da olurum, japon da olurum, meksikalı da olurum... ama senin aklın kalıp, kalbin kara, gözlerin kör, kulakların sağır olmuş arkadaşım!

ben daha sana ne diyim?

aksilaz dedi ki...

@varol döken
bu yazdıklarına ınanıyorsun sanırım.senınle heryerde bu tip konusurum.çünkü gibi sevgi kelebekleri yüzünden bu hale geldik.avrupa avrupa diye kuduruyorsunuz.onların bizi kabul etmeyeceklerini ve özümsemeyeceklerini göremiyorsun.bütün avrupa basını ortak olmus bize hakaret ediyor avruopada ne işi var diye.ve sahada olan hakemlerde turlu rezilliklerle bizi durdurmaya calısıyor.hala kasıt yok diyorsun.benim anlayamadıgım nokta burası.bu akşam belki hiç olmadıgı kadar katledilebiriz sahada ama ne olacak dimi.hoşgörü ile bakarız bunada çünkü ülkemiz sevgi kelebekleri ile dolu