27 Haziran 2008

Elmander Bolton'da

Çok maçını seyretmedim, bizim medyada transferde hep adı geçer, bu kez istatistiklerine bakıp konuşuyorum. Johan Elmander Toulouse forması altında iki sezon oynadı. 32 maça çıkmış 2 sezonda da. İki sezonu da 11 golle tamamladı. Bolton 12.5 milyon euro ödedi bonservisine. Öncesinde Feyenoord'da tutunamamış, bir bilgisi olan -CM değil ama- paylaşsın lütfen...

25 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

bi ara oynadığı maçların anca özetlerini görmüş bazen de kanal a'da oynadığı maçlarına denk gelmiş biri olarak bilgili sayar mısınız bilmem ama yine de söyliyeyim.aslında gayet iyi oyuncudur ama 06/07 sezonundaki çıkışını sakatlığı yüzünden 07/08'de sürdüremedi.hatta bi ara adı barça'yla falan anılmıştı ama bayağı formda olduğu bir dönemdi o da.bolton 12.5'u daha iyi bir gence verebilirdi mesela zarate'ye...

Cenky dedi ki...

Enteresan bir adam Elmander, kafa toplarına hakimdir ama boyuna göre çok da hızlıdır. Oynadığı takımlarda ihtiyaçtan sol ve sağ açık da oynadı zaman zaman. Euro 2008'de de o'nu kanatta denedi Lagerback. Bence çift forvetli sistemlerin besleyicisi olacak bir isim. H.Şükür'e benzetirim, gol vuruşu eksik ama gücü, yıpratıcılığı çok yerindedir. Çoğunlukla kısır liglerin hücum potansiyeli eksik takımlarında oynadığı için artmamıştır gol sayısı. Bolton'da da 10 golü zor geçer ama devamlı oynama namzetidir. İskandinav özelliği sanırım 30'lu yaşlara gelirken gösterebiliyorlar kendilerini, Elmander'de onlardan, her sene yeni bir şeyler öğreniyor. (Tam bloga yazarken bunları, paylaş deyince dayanamadım)

demiycem dedi ki...

10 gol semalarında gezen bir forvet.. para etmeye başladı son bi kaç senedir.. ama icraatı pek az.. isveç in anelkası.. ama boltonda 15 i görür bence..

Adsız dedi ki...

internet efsanesi olma yolunda ilerliyodu ki kendisi premier lige geldi izleyebiliriz artik, isveç te izlediğimize göre koşan, defansı yıpratan bi forvet görüntüsündeydi, ama en neticesinde ben de pek fazla izlemedim.

Adsız dedi ki...

Elmander de gitti; fanatik/fotomaç GS'ye yeni bir isim aramak zorunda artık... 12.5 mil € da aşmış bir ücret bence bu oyuncu için.

ayrıca yanlış anlaşılmak istemem ama nedir bu fm kompleksi? Futbol futbol diyorsunuz ama futbolun (artık oyun denmiyor) en iyi menajerlik simülasyonunu her fırsatta aşağılıyor, basit görüyorsunuz. FM'nin nasıl ve ne kadar sürede hazırlandığı, bugüne dek hangi aşamalardan geçtiği ve artık kabul edilebilir bir kaynak olduğu hakkında herhangi bilginiz var mı?

FM ile ilgili bu (ön)yargılarınızı ufak bir postla açıklamak çok zor olmasa gerek?

Adsız dedi ki...

elmander'e 12.5 milyon euro veren yönetime ne denir bilmemki, kesinlikle o parayı hakeden bir adam değil. Bu tip bir adama bolton gibi orta seviye bir takımın bile bu kadar para dökebilmesi premier lig ile diğer ligler arasındaki uçurumu gösteriyor heralde, feci bir mali güç.

ümit milli seviyede, feyenord zamanlarında hep büyük yıldız olacak dendi elmander için ama hiç o beklentiyi tatmin edemedi. Touluse'da "acaba oluyor mu" dedirtti, bolton'da görücez.
Bu arada transfere "Daniel Braaten" de dahil, 12.5 milyon euro+"daniel braaten" verildi toplamda.

Adsız dedi ki...

biraz dağınık bir adam.ali gültiken tarzı.yenilerden mehmet yılmaz olabilir.tabiiki ikisindende iyidir.koşar,didişir,uğraşır.kitabi santrofordur.ön direk,arkadirek,çapraz koşular filan pozisyon icabı bi santrfor ne yapması gerekiyorsa onu yapar.yaratıcılık,değişik birşey deneme yoktur bu adamda bence tabii.birde gizli çirkeftir.rakibini delirtir.

Adsız dedi ki...

izlediğim kadarıyla ahmet çakar'ın deyimiyle güçlü fiziğinin de avantajıyla iyi "giden" bi forvet.

HaCiTo dedi ki...

boyu ve fiziğiyle ters orantılı bir şekilde thierry henry gibi taç çizgisine yakın top alıp dripling yapmayı seven türde bi oyuncu. yazılmış gerçi ama bitiriciliği en zayıf yönü.yine de kaleci fakiri fransa'da 11-12 gollerde gezinmiş bir adam bolton'da ne kadar başarılı olur, çok emin değilim... bolton forumlarında stelios'un yerine alındığı söyleniyor ki öyleyse tam bomba olur reebok stadında patlayan bence!

ihsan cem dişbölen dedi ki...

Bakınız John Carew...

buenoz dedi ki...

Vicente Del Bosque'li Beşiktaş sezon öncesi Brondby ile hazırlık maçı yapmış, maçı 2-0 kazanmış, ve o maçta Brondby'de forma giyen Elmander direk dikkatimi çekmişti 45 dakikalık performansıyla. Gel zaman git zaman, Elmander büyüdü, daha bi irileşti, ama Toulouse'a transferi ile bende hayal kirikligi yaratsa da, sirf kadroda diye Toulouse takımı bahislerimde cok yer edindi ve 3-5 surpriz kazandırdı bana. Hani Beşiktaş'ta hoca olsam, direk target man'im olurdu Elmander. Hatta burdaki haberi okumadan hemen önce, yakın arkadaşla paylaştım bu mevzuyu:

ozan:
5 sene önce dedik, dinletemedik
ozan:
=/

ben seviyorum bu adamı, lakin premier ligde ne yapar bundan emin değilim. ama Toulouse öncesi rahat alınabilirliğini düşündüğümüzde, ligimizde tozu dumana katabilecek bir forvetti kanımca.

yolun açık olsun elmander kardeş, kalbim seninle.

aksilaz dedi ki...

2 sene önce Toulouse'da iyi bi sezon geçirdi attıgı goller yaratıcıydı ancak geçen sene o kadar etkili olamadı.ligde son 18 maçta sadece 1 golü var.bu maçların tamamında 90 dakika oynadı.zaten bi forvet değil Fm tabiriyle AMC ve oradan ileri ok ile oynar :)

FM benim vazgeçemeyeceğim tek oyundur.99 dan beri yılmadan devam.orada yıllar önce buldugunuz bir gencin sonradan şöhret olması dayanılmaz zevk.Ronaldinho,kaka,diego,aimar vs vs bunları yıldız olmadan önce rizesporda oynanın tadı çok önemli

Adsız dedi ki...

Brondby'de forvet arkası, target striker'a yardımcı olarak oynuyordu. Laudrup'un keşfettiği bi adamdır.

İki ayağınıda kullanabilen kafa toplarında etkili, iyi frikikde vurabilen bi adam. Bi o kadar da çirkef..

Bonservis olarak normal bi fiyat ödemiş bolton. iyi transfer bence.

Adsız dedi ki...

Johan Elmander i Isvec te yasadigim sure bayagi bir izleme sansi bulmustum, hem milli takimda hem de tvden verilen maclar sayesinde.. (Isvecte de disarida oynayan oyuncularin maclari veriliyor bizdeki gibi) Oncelikle gercekten fizikli, cok kuvvetli bir adam Elmander, en onemli ozelligi omuzunu dayadigi zaman kolay kolay mucadele kaybetmemesi..Genelde daha once de birinin yazdigi gibi, topu kanatta almayi seven, iki kanatta da oynatilabilme luksu olan bir ''hucumcu'', yani klasik bir golcu asla degil..ceza sahasi disindan sut atmayi cok sever, kafa toplari fena degildir boyunun uzunlugunun yardimiyla tabii..Daha gecenlerde okudugum bir roportajinda en buyuk eksiginin hala son vuruslar oldugunu kendi de kabul etmisti..haa 12,5 milyon eder mi orasi tartisma konusu..Ben mesela yine Isvecli Werder Bremen de oynayan Marcus Rosenberg i daha cok begenirim golcu olarak, Malmo deyken hazirlik macinda Besiktas a da gol atmisligi vardir..Bu adamlari Isvecte, Norvecte, Danimarkadayken bulabilmek,alip, kar edebilmek buyuk is, bakin Hollandaya..Ne diyim helal olsun Toulouse a, iyi is yapmislar..Bolton a da hayirli olsun, asla kotu bir transfer degil, basarili olacaktir..

Adsız dedi ki...

Aceto bu Iskandinavya dan futbolcu alip satma mevzu cok guzel bir yazi konusu olurdu (tabi bilmiyorum daha onceden boyle bir yazin var mi), elimden geldigince katki yapmaya calisirdim ben de..

Adsız dedi ki...

alakasiz biraz pardon ama sormak istedim, carew in durumu nedir bu sene bilen biri anlatabilir mi?

Adsız dedi ki...

@anonymous

linderoth'un maçlarıda yayınlanıyormu isveç de

Thermo Rheumon dedi ki...

Feyenoord'da oynamamasının sebebi yaşı ve Feyenoord'un o dönemki hali.

Feyenoord'a gittiğinde daha 20 bile değildi. Keza Feyenoord o yıllarda altın dönemlerini yaşıyordu, en azından ligde hep ilk 3 içindeydi ve 2002'de de UEFA Kupası'nı kaldırdılar zaten. Kalıp Kalou-Van Hooijdonk ikilisi, arkalarında da Tomasson vardı. Bunlardan forma koparabilmesi pek mümkün değildi, ve yedek kaldı Feyenoord'da ve kiraya gitti farklı yerlere.

Sonra birazcık olgun çağına geldiğinde Bröndby'de parladı, FransA transferine araç oldu bu da.

Adsız dedi ki...

dirk nowitzki nin futbolcu hali.

Adsız dedi ki...

@anonymous

Isvec te canal+ ve benzeri bircok pay tv var, ozellikle Fransa, Ingiltere ve Italya liglerinden bircok mac canli yayinlaniyor, ozellikle de Isveclilerin oynadigi takimlarin maclari..Tobias Linderoth un macina da rastladim, Royal League de Kopenhag ta oynarken Marcus Allbäck la beraber..Hem zaten kac mac oynadi ki Galatasaray da..

Adsız dedi ki...

Cenky ve Anil'in yazdiklarina katiliyorum.
FM meraklisi biri olarak, oyunda AMR/L olarak yildizlasan Elmander'in ihtiyac harici kanatta oynamamasi gerektigini dusunuyorum. Larsson'da kanattan santrfora gecti ama Elmander'in fizigi cizgiye hapsolmak icin fazla iri. Son kupada egoist ve saygisiz Zlatan'in yerine santrfor oynasaydi, İsvec'in daha basarili olacagini dusunuyorum. Galatasaray'a gelmesini isterdim. FM ile ilgili de, 15 senedir oyunun fanatigi olmama ragmen, futbol yorumlarinda, paylasimlarinda bu oyunu kaynak gostermek futbola saygisizliktir. Savunulacak bir yani yok. Futbol fukaraligidir.

Fuzzy Logic dedi ki...

Feyenord demisken Henrik Larsson'da feyenord da miy miy bir kanat oyuncusu iken iskocyaya gelince cilgin bir forvet olmustu. Ben Elmander'den de Larsson kadar olmasa da iyi is bekliyorum.

Free Siyaset dedi ki...

@anonymous 3:33
isvecte TSL maclari yayinlanmadi gecen sezon. bu sezonda buyuk ihtimal yayınlanmaz. zlatan-inter maclarında hayat duruyor ama en populer lig tabiki EPL. en az allsvenskan kadar.

Elmandere verilen 12.5'un coklugu belki hedeflenen isvec kronlarıyla acıklanabilir. iyi bir transfer. zaten iyi isvecli dedigin EPLde oynar. havası suyu orada iş yapar en cok.

zlatan niye italyada derseniz, zlatan zaten isveclilikle ne insanlıkla açıklanamaz derim.

Adsız dedi ki...

Elmander'in forvet değil de sağ açık ,forvet arkası gibi oynaması daha yararlı olur Bolton için. Bir kanatta Wilhelmsson bir kanatta Diouf ileride Anelka ile oynuyordu Bolton 4-3-3'e benzer bir taktikle. Yine bu taktiğe dönerlerse Elmander sağ açık, forvet pozisyonunda yararlı olur.İsveç milli takımında da sağ kanatta oynadı. Teknik özellikleri iyi sayılır, hızlı, hava toplarında iyi sayılır, İngiltere liginde oynanan futbola kolay adapte olacak bir yapısı var. 2 sezonda da 11 gol atması klasik bir santrafor olmadığının , gezgin, partnerine servis yapmayı seven ,forvetin bir arkasında veya kanatta oynarken daha başarılı olabileceğinin göstergesidir ayrıca.

Adsız dedi ki...

daha büyük bir takıma transfer olacağını sanmıyorum. orta sıra takımları için kadro derinliği yaptıracak bir adam. 12.5 milyon euro? türkiyeden bir takım verse "yavaş" derdim. premiership bu. taşı toprağı altın.