25 Haziran 2008

Hatem Ben Arfa Marsilya'da

Samir Nasri Arsenal'de postundaki soru cevabını buldu. Marsilya, Nasri'den gelen 20 milyon euro ile kimi alacak? Olympique Lyon'dan Hatem Ben Arfa ile anlaştılar. Resmi değil ancak Fransız basını bonservisin 15 milyon euro olduğunu yazıyor. Hatem Ben Arfa 1987 doğumlu ve altyapıdan yetişme. Geçen sezon ligde 30 maç oynadı. Peki O.Lyon bu yeteneği neden satar? Başkan Aulas Avrupa'da en beğendiğim kulüp başkanı. Bu adamın transfer hamlelerinin üstüne yok. Ben Harfa'nın gidişi öncesinde orta sahaya zaten takviyeyi yapmıştı Aulas. Metz'den gelen 1990 doğumlu Miralem Pjanic'i de 2 yıl içinde allayıp, pullayıp iyi bir fiyata satar O.Lyon.

7 yorum:

Dogan dedi ki...

lyon fransa'nın en büyük ikinci metropoliten alanıdır. lyon'un tarihi paris'e gore çok daha eskilere dayanir; Lyon futbol takımı ise yıllar içinde Paris SG ile arasındaki farkı kapatarak; fark yaratmayı başarmıştır.Lyon günümüzde Avrupa Futbolunun “patronları” olarak bilinen G14’lerin bir üyesidir
İkinci ligde geçen birkaç yılın ardından, Jean-Michel Aulas 1987'de kulübün kontrolünü alır ve 15 yıl içinde Avrupa Kupalarına katılma hayalleri ile büyük yatırımlara girişir. Teknik direktörleri Robert Nouzaret ile Raymond Domenech'in yardımlarıyla da 1989'da çıkışa geçerler. Müzesinde altı Fransa 1 ligi kupası bulunduran Lyon son beş yılda büyük bi atılım içine girdi ve Şampiyonlar liginde sansasyonel bi çıkış yakaladı.
Bu çıkış yıllar içinde Belirli bi ivmede devam etti Lyon herzaman adını Çeyrek final, ikinci Tur gibi yandısanamayacak seviyelere getirdi. Peki ne olduda bu takım şampiyon olamadı cevabı açık ve net...

Futbolcu Fabrikası

Diarrayı Madride, Fransa Milli Takımı’ndan Claude Makeleleyi Madride,Eric Abidali Barçaya Tiago Mendesi Juveye Florent Malouda Chelseaye, ve Jérémy Berthodu As Monacoya, satan Lyon bu transferlerle kasasına 100 milyon Euroya yakın para koydu Aulasın deyimi ile “Ülkelerinde en iyi kabul edilen, potansiyele sahip, 20-22 yaşlarında genç oyuncular satın alıyoruz. Ayrıca, oyuncu satın alma ve satma, futbol performansını artırmaya yönelik bir çaba değil. Bu, yüksek kar amaçladığımız ticari bir faaliyet. Eğer bir futbolcu için verilen teklif pazar değerinin çok üzerindeyse, o futbolcuyu tutmamalısınız

revenant dedi ki...

bu adam 15 milyon euro eder mi yahu?bence etmez.demek ki parayı car cur eden bi biz degiliz

Cenky dedi ki...

dogan'ın tespitleri ve aktardıkları müthiş. eğer bir adam pazar değerinin üzerine çıktı ise onu artık tutmamalısınız fikrine katılanlardanım. keşke Türkiye'de de futbola bu kadar profesyonelce yaklaşılabilse. mesela Arda'ya 20 milyonluk bir teklif gelse ve ben başkan olsam, daha telefonu kapamadan diğer hattan uçak biletini kestiririm Arda'nın. kime vermişlerki o kadar parayı. ya Arda sakatlanır da futbol hayatı biterse seneye diyelim bir Konya maçında, hem ona hem kulübe yazık.

gördün mü pazar üstü teklifi sat gitsin. sence Arda'dan çıkmaz mı 1,5-2 Ben Arfa Bülent Ağabey?

jose dedi ki...

samir nasriyi 20 mılyon euroya satan zıhnıyet ben arfaya neden 15 mılyon euro oduyorkı ne karı var?

Adsız dedi ki...

ben bu pjanici galatasaray'ın almasını umut ediyordum.ribery gibi getirilebilinirdi fransa'dan.kapmış bile lyon. fransa liginde bu kadar genç yetenek çıkıyor olması da enteresan..

ben arfa'ya o para çok ama :)

Adsız dedi ki...

Bu Ben Hafra'da dehşet bir çocuk.Marsilya'da çok duracağını sanmıyorum.

tatava dedi ki...

Nasri ile Ben Arfa'ya Fransa 17 yaş altı takımında oynarken geleceğin yıldızları gözüyle bakılıyordu. Hatta o zaman Ben Arfa daha iyi bir oyuncu portresi çizmekteydi. Şu anda biri 20 biri 15 milyon euro gibi paralara transfer oluyor. Nasri A milli takıma seçilmiş. Marsilya ile bir kaç maçını da izleme fırsatı bulduk. Zaten Wenger bir adama boşuna bu kadar ücret ödemez.
Merak ettiğim Ben Arfa'nın durumu nasıl? Fransa ligini takip eden kimselerden bir bilgi gelir mi?
Ayrıca daha önce başka türlü yerlerde de konuşulmuştu fakat, neden adamların yıldız adayları yıldızlığa doğru evrilirken bizim 17 yaş altı takımımızdaki yıldız adaylarımız gelişmelerini ve sıçramalarını bir türlü gerçekleştiremiyorlar.