26 Haziran 2008

İşi Ustasına Bırak

Euro 2008 öncesinde başarısız olursam kafama sıkar giderim diyordu Donadoni. Dediğini yapmadı. İstifaya zorladılar, en sonunda Lippi geliyor kenara çekil deyip ipini çektiler. İki yılımı bir penaltıya mahkum ettiler deyip gitti Donadoni. İyi bir teknik adam değildir zaten. 2 sene önce Berlin'de Dünya Kupası'nı kaldıran Lippi geri döndü. Oğlunun karıştığı calciopoli skandalı yüzünden görevi bırakmak zorunda kalmıştı. Zaman herşeyin ilacı, unutuldu gitti skandal. İtalyan mili takımının başında Lippi 29 maçta 17 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet almıştı.

8 yorum:

larende dedi ki...

Lippi'yi ne zaman görsem fakültedeki "Edebiyat" profesörü hocam gelir.

Demek eski kurt geri döndü...

jose dedi ki...

donadonı zaten cok yanlıs bır secımdı kanıca capello ıngıltere mıllı takımı ıle anlasmamıs olsa dusunulebılırdı kanımca..

Adsız dedi ki...

lippi rulaz forza italya =)

Adsız dedi ki...

amma saçmalamış donadoni. çeyrek finaldeki biz de dahil 8 takım arasında orada olmayı en haketmeyen italyanlardı. sanki kadroda veya ülkede hücum yapabilen adam yok gibi orta sahada sürekli 3-4 kazma ile oynadılar. savunma yapan her takımın en kısa sürede elendiği turnuvada yine en şanslı onlardı. mutu penaltıyı atsa/buffon kurtarmasa gruptan çıkamayacaklartı.

Protanopia dedi ki...

Yaw Donadoni degil mi mactan once penaltilari atacaklari aciklayan. 120 dakika defans yaparim 0-0 biter. Sonunda da fifty-fifty sansla kim gecerse. Donadoni'nin teknik direktorlugi demek eleme maclarinda mac yapmak yerine yazi-tura atmak demek

st dedi ki...

Gram top oynamasın takım, sonra çık bir penaltı yüzünden yapılır mı abiler de. Milan yalakası.

yas_fb dedi ki...

isabet olmuş bence de donadoni belki de turnuvanın en kötü teknik adamıydı .. gerçi bizim ki de aşşağı kalmaz ondan ama

tahir durten dedi ki...

lippi niye gitti geri gelecekse? "avrupa kupasiyla ugrasamam, sadece dunya kupasina cikarim" mentalitesi mi acaba?