7 Ağustos 2009

Şampiyonlar Lig Play-Off

Şampiyonlar Ligi play-off'u O.Lyon'u da gördü en sonunda. Nerden nereye (!) Panathinaikos en bahtsız bedevi çıktı Celtic ile birlikte. Fiorentina da Sporting Lizbon'u çekince alt tarafta 4 zayıf eşleşme çıktı ortaya. Bu eşleşmelerden gelecek 4 takım da gruplarda averaj takımı olacak. Platini, Şampiyonlar Ligi'ni ufaklar da gelsin derken bunu mu istemişti acaba?

Olympique Lyon (Fransa) - RSC Anderlecht (Belçika)
Celtic (İskoçya) - Arsenal (İngiltere)
Timişoara (Romanya) - VfB Stuttgart (Almanya)
Sporting Lizbon (Portekiz) - Fiorentina (İtalya)
Panathinaikos (Yunanistan) - Atletico Madrid (İspanya)
Sheriff (Moldova) - Olympiacos (Yunanistan)
Salzburg (Avusturya) - Maccabi Haifa (İsrail)
Ventspils (Letonya) - Zürih (İsviçre)
Kopenhag (Danimarka) - Apoel (Kıbrıs Rum kesimi)
Levski Sofya (Bulgaristan) - Debrecen (Macaristan)

31 yorum:

coobelie dedi ki...

Beşiktaş'a 3. torba yolunu açabilir mi acaba bu eşleşmeler 1-2 sürpriz yaşansa olur gibi geldi bana

Gento dedi ki...

Pana sürpriz yaparsa hiç şaşırmam, ama Celtic'e geçmiş olsun. En iyi eşleşme Lizbon - Fiorentina gibi duruyor.

anonim dedi ki...

İnanılır gibi değil! Bir tarafta:

Salzburg (Avusturya) - Maccabi Haifa (İsrail)
Ventspils (Letonya) - Zürih (İsviçre)
Kopenhag (Danimarka) - Apoel (Kıbrıs Rum kesimi)
Levski Sofya (Bulgaristan) - Debrecen (Macaristan)

Diğer tarafta:

Celtic (İskoçya) - Arsenal (İngiltere)
Sporting Lizbon (Portekiz) - Fiorentina (İtalya)
Panathinaikos (Yunanistan) - Atletico Madrid (İspanya)

Başımıza daşş yağacak...

pancurtaran dedi ki...

besiktas zaten 3.torbada kesin olarak

Adsız dedi ki...

Şu eşleşmelerde hile yoksa bende hiçbirşey bilmiyorum.Ventplis nedir yahu!!!

Gökhan dedi ki...

Beşiktaş zaten 3.torbada olacak.

gogo dedi ki...

beşiktaşın altında şu an dört takım bulunuyor: VfL Wolfsburg, Standard Liège, Rubin Kazan, Unirea Urziceni. bunların dışında dört takım daha lazım ki beşiktaş 3. torbaya girebilsin. altta yazan son dört eşleşmedeki sekiz takım da beşiktaştan daha düşük puanlı olduğundan 3. torba garantilenmiş vaziyette.

rıza yaşar dedi ki...

Sevgili Aceto,

yeni formatta şampiyon takımlar ile şampiyon olmayan takımların yolu kesişmiyor elemelerde. Bu sebeple eşleşemezlerdi zaten. wikipedia'dan ayrıntılı olarak inceleyebilirsin.

amaç: daha fazla şampiyon takımı gruplara sokmak.

bleed9 dedi ki...

@coobelie

Beşiktaş zaten 32.445 puanla 3 torbada olmayı garantiledi.

Unknown dedi ki...

Beşiktaş zaten 3.torbada.

coskun dedi ki...

@coobelie Beşiktaş'ın 3. torbada olması zaten garanti diye biliyorum.

delgado dedi ki...

beşiktaş zaten 3.torbada.

Dabenti dedi ki...

Atletico'ya UEFA yolları gözükür. Herkes Atletico'ya güçlü diyor ama benim gördüğüm sadece çok kötü bir takım. Forlan ile Agüero gününde olmazsa gol bile atamazlar.

Pierce-34 dedi ki...

Bu yeni bir uygulama değil mi??Kendi liglerinde şampiyon olan takımlar kendi aralarında ve olamayan takımlar da kendi aralarında eşleşiyordu sanırsam.

solomon dedi ki...

bence celtic arsenali eleyecek.

ayrıca güçlülerin birbirine çıkması iyi olmuş. zayıf takımlar da şampiyonlar ligine gidip biraz para kazanır. hem beri taraftan celtic-arsenal falan uefanın kalitesini artırır

murat demirhan dedi ki...

herkes neden o "küçük" takımlara karşı anlamıyorum. onların averaj takımı olcağından nasıl emin olunabiliyor onu da anlamıyorum.

geçen seneki bate borisov averaj takımı mıydı? ya lige renk katan cluj? chelsea, schalke, valencia grubundaki zavallı "rosenborg"? hani mourinho'yu kovduran. 2. tura son anda kalamayan anorthosis? daha bu seneki aalborg? hepsini geçtim çeyrek finale kalan fenerbahçe? kim tahmin edebiliyordu önceden.

bu yorumlar bende hayal kırıklığı yarattı aceto. platini'nin demek istediği tam olarak buydu işte. o "küçük" takımlarla o "büyük" takımlar arasındaki farkı kapatmak. şimdi bu takımlar lig katılırsa büyük bir gelir elde edecekler. bu sene olmasa bile kendilerini geliştirip bi dahaki sene daha başarılı olacaklar. belki de real madrid'i, chelsea'yi yenecekler. işte o zaman futbolda maçların parayla, favori olmakla kazanılmayaçağı anlaşılacak belki biraz da olsa...

Adsız dedi ki...

bir yerde sivas anderlecht'i eleseydi lyonla eşleşiyormuş :D :D

sıradançinkokarbonpil.. dedi ki...

Şampiyonlar ligi "Şampiyonların ligi" olmaktan çıkıp kaliteli takımların ligi olmaya başlamıştı.. Bu da Uefa kupası ve Şampiyonlar ligi arasındaki uçurumu iyice açmıştı.. Yıllardır üst üste şampiyonlar liginde gruplara kalan veya direk katılan ingiliz,fransız,alman,vs.. gibi büyük liglerin takımları bütçelerine bütçe katıp her geçen sezon daha da büyürken küçük liglerin şampiyonları play-off müsabakalarında birbirlerini döve döve şampiyon oldukları halde zor zar şampiyonlar ligine girmeye çabalamaktalar.. bence sonuna kadar haklı bir uygulama olarak görmekteyim.. En azından adının hakkını veren bir turnuva olacaktır.. Beğenmediğimiz, averaj takımı olur dediğimiz şampiyon kulüpler de bundan sonra elde ettikleri bütçelerle yarının şampiyonlar ligi şampiyonluğuna oynayan takımları olabilirler.. ayrıca bu uygulama Uefa Avrupa liginin kalitesini de arttıracaktır..

Deniz Sezer dedi ki...

Bülent Bey,

Yeni format gereği ülke puanının düşüklüğü sebebi ile Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazanamayan ülkelerin şampiyon takımları yine kendileri gibi şampiyonlarla; olmayanlar ise kendi aralarında oynuyor. Bu sayede "Şampiyonlar Ligi" adına daha yakışır bir hal alacak şekilde şampiyonları daha fazla barındırmaya başlıyor. Lyon, Atletico, Pana, Celtic vs elenebilirler ama unutulmamalı ki bu takımlar şampiyon olamadı ve ülke puanı sayesinde buradalar.

Uygulamanın gerekli olup olmadığı tartışılabilir. Bana kalırsa iyi oldu. Hatırlarsanız geçen sen Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray bile en üst düzey liglere açılan fazla kontenjandan dolayı lige direkt katılamamış ve ön elemede elenmek durumunda kalmıştı.

marcopolo145 dedi ki...

Rıza Yaşar ve Pierce-34 belirtmiş ama belli ki okumadan yazmaya görüş belirtmeye çalışan çok kişi var.

Bir kez de ben söyleyeyim; kendi liglerinde şampiyon olan takımlar kendi aralarında, şampiyon olamayan takımlar da kendi aralarında eşleşiyor.

BT dedi ki...

Futbolda sıklet olur mu? Olmaz. Ben sıklet hesabı baktığımdan böyle düşündüm

gameover dedi ki...

Ben de yeni düzenin "daha" iyi olduğunu düşünüyorum. Daha fazla şampiyon takım görelim şampiyonlar liginde. Belki aralarında averaj takımı olanlar da çıkacaktır ama ileriye dönük olarak daha faydalı olacağını tahmin ediyorum.

Büyük liglerde bile ilk 4 belli genelde. E o takımların her sene şl de olmasındansa bazılarının uefada olması da iyi olur.

aşkın dedi ki...

Değerli arkadaşlar takımlar arasındaki farkın kapanmasını istiyorsak borçla transfer hatta kulüp yönetenleri bitirmek gerekiyor.
Biri gidiyor kulübün ismi ve forsuyla olmayan parayı kullanıyor en iyi futbolcuları alıyor diğer gariban kendi yağıyla kavruluyor.
Biri borcu borçla kapatıyor diğerinin ayağı tökezlese küme düşürülüyor.Haksızlık varsa buradan geliyor.

matiasemilio dedi ki...

şu averaj takımlarından biri Beşiktaş'ın grubuna düşse de Uefa'ya gitsek..

yusuf dedi ki...

bu yeni sistemle küçük ülkelerin şampiyonlarına şamp.ligi yolu açıldığı doğru ancak bu italya ingiltere ispanya'nın 4 ya da almanların ve fransızların 3 takımla katılmasını kesinlikle engellemeyecek.arsenal at.madrid stuttgart yine zorlanmadan devam eder.bence olan türkiye gibi orta sıradaki ülkelere oldu.bundan sonra o ülkelerin 2 takımla katılması çok zor gözüküyor.

forest11c dedi ki...

bu sene kurada champions ve non champions diye bı ayrım wardı heralde ??uefa.com da ayırmıslar takımları

http://www.uefa.com/competitions/ucl/news/kind=1/newsid=870205.html

goleador dedi ki...

panathinaikos a.madrid'i götürür. celtic de arsenali...

GrandMaster dedi ki...

Atletico herkesin sandığı kadar kolay bir takım değil.Bakın buraya yazıyorum Atletico,Panathinaikos'u rahat geçecek.

larende dedi ki...

Benim anlamakta zorlandığım diğer bir husus da, burada turda elenen takımların Avrupa ligi gruplarına direkt katılma haklarının olması... Bu işin iyice...

The Grand Turk dedi ki...

bir takım, bir ülke kendini nasıl geliştirebilir, para kaynağı artarsa. şu transfer ortamında alt liglerden gelen şampiyonlar en azından gruplara kalsın ki biraz para ellerine geçsin, öbür türlü türkiye takımları gibi ekonominin düzelmesini, gelişmesini vs vs bekleyecekler yıllarca.

Unknown dedi ki...

canımız herşeyimiz,alman panzerimiz,vfb stuttgart'ımız bu sene c.l.'de.kutlu olsun.