2 Ağustos 2009

Beşiktaş 0 - Fenerbahçe 2

Ben bu Olimpiyat Stadı'nı sevmiyorum, en naziği bu! 2005'in o muhteşem Şampiyonlar Ligi finalini izlemesem nefret bile edebilir, okkalı bir küfür de savurabilirim. Dünyanın bütün tribün gruplarını getir; bu stadyumda fayda etmez. İki ezeli rakip, ortada Süper Kupa. Yok işte havası, ne yaparlarsa yapsınlar olmuyor. Ben olsam Ali Sami Yen'de oynatırdım bu finali. 2o bin kişi olurdu, kimse eziyette de çekmezdi. Giriş bedava da olsa dolmazdı bu gece stad. Köprüden 5 dakikada geçiyoruz bugünlerde, İstanbul tamtakır. Fenerbahçe'nin yerine gittiği Peace Cup yaramış Beşiktaş'a. İki maçını da izlemedim ama yorumlar olumluydu. O yorumları da ilk yarıda haklı çıkardılar. İki genç bekin tecrübesizliğine, forveti üçlemelerine rağmen yüksek pas yüzdesiyle girdiler oyuna. İlk dakikadaki pozisyon içeride mi dışarıda mı hatırlamıyorum ama faul var orada. Ernst harika; Beşiktaş'ı sırtına alıp taşıyor. Fink'in gelişiyle de rakip sahaya doğru 20 metre kredi kazanmış. Bu ikili, Emre ve Cristian karşısında üstünlük kurunca Fenerbahçe, -Alex de top tutmayınca- ilk yarım saatte ortalıkta yoktu. Beşiktaş ilk yarım saatte arkaya atılan toplardan gol çıkarmalıydı. Roberto Carlos'un uzun sürmesi beklenen sakatlığı Santos'un talihsizliği. Honved maçında beke çekilmişti, bu gece Vederson'un önünde hiç bal yapmadı. Cristian tribünden seyredene kadar yorum yapmayacağım bir adam. Çok fazla sorumluluk almıyor, belki de ilk günlerin çekingenliğidir. Güiza ise 3 gün önce aldığı lokum pasları bu kez bulamadı; ama aynısından Alex'e yolladı ilk yarı. Gidecek mi kalacak mı belli olmayan Bobo ve Nobre ile Beşiktaş'ın Volkan'ı zorlayan pozisyonu da yoktu. Denizli'nin 10.5 numarası gelmediğinden gereksiz bir Nihat hamlesi yaptı ikinci yarı. İçtimadan çıkıp gelmiş; kilosu bol aman dikkat egosu da bol Nihat daha ilk şutundan belli etti kendini. Bu sezon her yerden vuracak geçmiş kariyeri hatrına. İspanya günlerinin acısı da ikinci yarıda çıktı. Oyundan düştü Beşiktaş, Yusuf'suz hiç top tutamadılar. Fenerbahçe de 3 gün önce oynamış ama kondisyon olarak rakibinden hallice. Emre yine erken düşüyor oyundan. Oyuna temkinli giren Daum, ikinci yarıda Denizli'den daha sakin kalmayı başardı. Denizli'nin Holosko hamlesi de işe yaramadı ve forvet dörtlenince -iki kupalı teknik adamın kredibilitesi- orta saha düştü. Herşeye rağmen gol Sivok'un gereksiz bir harakirisinden geldi. O dakikaya kadar sahanın belki de en kötüsü Alex'in penaltısı ve sonlarda Güiza'nın kafasına yapıştırdığı topla gelen ikinci gol. Alex maçın adamı oldu. İki takımın da haftaya lig başlamasına rağmen 2-3 haftaya ihtiyacı var. İyi futbol; sıcakların düştüğü Eylül ayıyla birlikte gelecek. Bugün itibariyle iyi takım, Fenerbahçe ve Galatasaray defansının karışımı, Beşiktaş'ın ön liberoları ve Galatasaray'ın forvet dörtlüsü. Fox TV'nin o kocaman skorbordu, ekranı yarısını kaplayan reklamlar ve geçen sezonun kaybeden iki teknik adamının yorumları, Kupa kadar süperdi (!)

47 yorum:

Bonns&P's dedi ki...

Milan bile yener bunları !

M. Alper dedi ki...

Roland Koch vardı. Nerelerde?
Yoksa ben mi göremedim.

MOKO dedi ki...

alex attı 1 olduuuu

Ousan dedi ki...

Yazık oldu söyleyecek fazla söz yok,ortada bir maçtı penaltısı çalınan takım kazandı. .Sivok'a kızamıyorum penaltı yüzünden çünkü maç boyu en ufak bir hatası yoktu onun haricinde. .

pietrus dedi ki...

son 15 dk.da iki takım da yürümeye başladı.maç uzatmaya giderse nolur diye düşünürken penaltı oldu, güzel oldu.

mw dedi ki...

kupa törenini izleyemen bi taraftar güruhumuz var hala. alkışlamayı öğrenemedik...

Adam dedi ki...

İlk 15 dakikası haricinde çok zevksiz maçtı. İki takımın da defansı evlere şenlik. Kondüsyon olarak da lige hazır değiller. Beşiktaşın kondüsyonu Fenerbahçe'ye oranla daha düşük göründü. Beşiktaşlı oyuncular bütün enerjilerini ilk yarıda kullandılar diyebiliriz. 70. dakikadan sonra adeta adım atamaz hale gelmişlerdi. Alex'in attığı son golde iki Beşiktaşlı defans oyuncusu resmen uyudu. Diğer ikisi de Guizayı seyretti. Fenerbahçe daha akıllı oynadı(Daum farkı diyelim). Mümkün olduğunca topu saklayıp rakibin gardını düşürmesini beklediler. Zamanla daha iyi olacaktır fakat Fenerbahçe'nin çok iyi bir stopere ihtiyacı var.

pietrus dedi ki...

ayrıca bilica sahada basmadık yer bırakmadı.bi baktık rakip sahanın sol köşesinde bi baktık defansa baskı yapıyo.iyi anlamda söylemiyorum bunu.gereksiz yere enerjisini harcıyo gibime geldi.arkadaki boşluk da cabası

dusendeli dedi ki...

Kötü maç oldu. İki takım da pek bir organizasyon yapamadı. Beşiktaş hücumda gerçekten çok kötüydü. Bütün maç sadece kaleyi bulan bir şut attılar. Fenerbahçe'nin stoperlerinin zaaflarını göremedik pek. Fenerbahçe Beşiktaş'a nazaran daha çok pozisyona girdi,golleri de buldu ama hücumda çoğalamadı. Fenerbahçe için sezon başı morali oldu en azından. Ayrıca Fenerbahçe bu maçla beraber Beşiktaş'a karşı son 8 maçın 7sini kazanmış oldu.

Unknown dedi ki...

iki takımı da beğendim ikisi de diri.Bu sene Galatasaray'ın işi pek kolay olmayabilir.

deniz dedi ki...

Kupa törenini izleyemeyen bir taraftar ve Daum sayesinde akıllı oynayan bir Fenerbahçe varmış. Taraftarın, kalıp da hakeme küfretmediğine, Daum'un aklı için de hakeme dua edin. Güzel bir futbolla başlayan maç, hakemin maç başında ipleri bırakması sebebiyle ziyan oldu. Bu arada Sivok'un canı sağolsun.

Kalten dedi ki...

Yunus Yıldırım çok iyi oynadı, ilk yarıda ve ikinci yarıda takımı adına %100'lük iki gol pozisyonunu engelledi, daha sonra da Alex'in penaltısını yaptırdı.

Ben bugün Yunus'u beğendim. Fenerbahçe bu sene şampiyonluğun en büyük favorisi. Bu gecenin anafikri de Aziz Yıldırım'ın boş konuşmadığını görmüş olmamız.

markojaric dedi ki...

Denizli ikinci yarının başında orta sahayı azaltarak, 70 den sonrada tamamen boşaltarak resmen fenere yardım etti. iki maçlı eleme usulü bir tur maçında ikinci maçı kesin kazanması gereken bi takım gibi son 20 dakikayı 4 forvet (nobre,bobo,holosko,nihat) oynamak nasıl bi 3 kupa hırsıdır anlayamadım...

Pesart dedi ki...

kötü bi maçtı nihat hazır değildi cok erken girdi son 20 dk bekliodum bu takımın zararına oldu ayrıca fenerin yeni transferi cristianı çok beğendim fenerde kazımın bi işe yaramadıgını daum görebilcek mi bilmiyorum bilica da sezon öncesi pek iyi sinyaller vermedi...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

-Maç kötüydü,takımlar hazır değildi,normal olarak...

-Hakem iyi maç yönetti,sonuca etki etmedi.

-Fenerbahçe biraz daha kötü olsada şanslıydı.

-Nihat hiç ama hiç hazır değil.Zarar verdi.

-Sivok'un hataları tuhaftı.

-Ferrari Zan'dan,Cristian Maldonado'dan iyi,ama elbetteikiside ama bu kadar etmez.

-İsmail sağlam geliyor.Verilen paraların karşılığı uzun yıllar olacak gibi.

-Andre iyi değildi,Wederson ise iyiydi.

-Herkesin bildiği gibi bu maçla bir miktar fikir sahibi olunabilir,ama yargıda bulunulmaz.

giray dedi ki...

Fox tv sayesinde bol bol reklam izlediğimiz maç olmustur...Yazık,bu kadar izleyiciye saygısızlık yapılmaz..

asist time dedi ki...

Gecen sezon ve bu sezon başında ki hazırlık maçlarında Besiktas genellikle 4-1-2-2-1 dizilişi ile sahaya yayılıyordu. Ama bu maçta başarıyı getiren alışılagelmiş rotasyon da birbirinin yedekleyen Bobo ile Nobre'nin beraber oynaması yani sistemde yapılan bir değişiklik nerdeyse 3 değişikliğe sebep oldu.

1) Bobo'nun sola geçmesi ile; rotasyonda ortada ve sağda oynayan Yusuf Simşek'i sağ tarafta oynatmaya itti. Solda oynarken arkasında Ibrahim Uzulmez guvencesi olan Yusuf'un ilk yarı boyunca daha çok Erhan'ın boşlukları doldurması ile uğraşmak ilk 45 dakika boyunca hucumda nerdeyse sadece 1 dakika topa hukmetti.

2) Bobo'nun sola geçmesi ile, Tello da sola yakın oynamak zorunda kaldı cunku; Ismail surekli hucuma cıktığı için Tello sık sık Ismail'in ve Bobo'nun boşalttığı alanları doldurdu ve bu yuzden de orta da pas dagıtımını gerceklestiremedi.

3) En onemli değişiklik de dizilişimizin zorunlu olarak 4-1-4-1 şekline donmesi. Bu dizilişte en önemli oyuncular kimdir tabiki kanat oyuncuları peki saha kimler vardı Solda Bobo ve sağda Yusuf yani kanat oyuncu özelliklerini barındırmayan oyuncular.


Işte bir Bobo'nun sol tarafa geçmesi sistemde birçok değişikliğe yol açtı. Ilk yarı boyunca iyi bir performans sergiledik. Yusuf'un direkten donen topu, Nobre'nin kaçırdığı gol ve penaltı pozisyonları ile uretken bir ilk yarı geçirsek de ikinci yarı Nihat'ın oyuna girmesi ile yine sistem de değişikliğe gidildi.

1) Oncelikle Tello Yusuf'un yerine sağa gecti.
2) Nihat'da Tello'nun gorevini yapmak yerine çok önde durunca da Fink-Ernst ikilisi bu sefer 2 oyuncu ile degil 3 oyuncu ile ugrasmak zorunda kalınca Fenerbahce 2.yarı orta alanda cok daha fazla topa hakim oldu ve Cristian-Emre-Alex uclusu oyunu kanatlara daha sık yaymaya basladılar.

Ikinci yarı da sistem içerisinde Nihat, Tello'nun, Tello'da Yusuf'un rolunu ustlenemeyince hucumda butun organizasyon Ernst ve Bobo'nun ustune bindi. Onlara da sık sık Cristan-Emre ve Gokhan Gonul'den pres yedikleri için direncleri duşmeye basladı.

Ardından çalınan penaltı da kupayı Fenerbahce'ye getirdi. Ilginç bir ayrıntı Yunus Yıldırım bugune kadar 4 penaltı çalmış bunların 3'u Fenerbahce'ye ne kadar ilginç bir tesaduf.



Son olarak da Nobre'yi de ne zaman gelişen bir kombine atak sonucunda plase ile gol atarken gorucez merak ediyorum. O golu de atamıyorsan senin Batuhan'dan veya hatta Mehmet Yıldız'dan ne farkın kalır, aynı mucadeleyi ileride Mehmet Yıldız'da gosteriyor. Nasıl basketbol da bir şutor takımını hayal kırıklığına ugratmamak ve şut isabet oranı yuksek seviye tutmak için sabah akşam şut idmanı yapıyorsa Nobre'nin de sabah akşam şut idmanı yapması lazım artık.


http://asisttime.blogspot.com/2009/08/tff-super-kupann-ardndan-dizilis-ayn.html

aşkın dedi ki...

Dakika bir gol bir, hakem maçı Fener'e hediye etmiş.Bahadır Boysal'ın bir karikatürü vardı, tımarhanede deliler ve hemen üstlerinde bir metal plaka yazısı:
''Allah akıl fikir versin
Kemal Atatürk''

Fener çağdışı futbol oynadı.
Ortasaya aldığı Brezilyalı ve 4 defans orta yuvarlağın biraz gerisinde rakibi bekliyor.Beşiktaş madeni bulunca işledi, Ernst - Bobo başta olmak üzere duvar pasları ve tek paslarla pozisyon buldu.Fener defansı zaten bitmiş okeye dönüyor.Bu böyle olacaksa ortada Mehmet Topuz olsa onlar için daha iyi olur.
Beşiktaş geçen yıldan farklı değil.
Ernst çok iyiydi.Ofans- defans herşey var adamda.
Avrupa'da Beşiktaş'ın işi çok zor.

answer dedi ki...

yalnız hakkaten maç sırasında reklam olmayan bir kare bulmak imkansız gibiydi..cok rahatsız ediciydi

cortez85 dedi ki...

fenerbahce campeon. roberto carlos el mejor !!!!!!!!!

8-0 liverpool. ajajajajajajaaja

beckham07 dedi ki...

geçen sezonun ilk yarısı bjkde durum kötü çkıyor demirören hakemler şöyle, federasyon böyle, fenerbahçe ile galatasarayı kolluyorlar. şampiyon oluyorlar bi havalardalar, herşey güzel, balolar, 5 sene üst üste şampiyon olucazlar..

süper kupa maçı öncesi bütün bjk taraftarı bi şekillerde üç kupa falan filan.. maç bitiyor hakem şunu yaptı bunu vermedi, hakem suçlu. daha ilk maçtan. iyi misiniz kardeşim? bu nedir ya her sezon aynı şeyler, ağlamalar, sızlamalar.. bırakın bu işleri artık asla fenerbahçe ve galatasaray gibi olamazsınız sırf bu yüzden. bi küçük emrahlıktır gidiyor sizde.

The Grand Turk dedi ki...

fener'deki kan değişikliği işe yaramış. yeni yüzler yeni heyecan. oyundan cıkan futbolcuya sarılan bir td'yi görmeyeli uzun zaman olmuştu. bjk artık bir "şampiyon". ona göre maçlara yüklenmesi gerek, taraftar geçen seneki kadar sabırlı olmayabilir.

macla alakalı değil ama bu demirören, yener suratı asık, yenilir suratı asık. cözemedim.

Honest dedi ki...

ilk yarı gibi 90 dakika bekledik ama belki biz fazla şey istedik :)
ne diyelim kazanana tebrikler..

nestavarro dedi ki...

önce fenerbahçeyi tebrik etmeli sonuçta kupa kupadır oynandı ve maç sonunda kupa sahibi oldu.temposu yerlerde sürünen yusufun çıkışı ile kimin ne yaptığı belli olmayan nihatın ispanyada yıllarca geliştirdiği en büyük özelliğinin egosu olduğunu gösteren yayıncı fox un reklamlarıyla hemen hemen her pozisyonu banladığı(zira 10 sn de bir aşağıda yada yukarıda olmadı sanal olarak yaptı)denizlinin çözemediğimiz üstün dehası(kimse yanlış anlamasın denizli balı yada balı bitti demiyorum)demirörenide her yakın çekimde görmemle ağzımdan çıkanı duymadığım 2 aylık saltanatımızın bittiği yine çilenin başladığı maç olarak hafızama kazındı...takımlara gelince alex yine hiç birşey yapmadan 2 gol attı buda mükemmel aslında bir o kadarda enteresen olmakla birlikte,guiza bu sene 15 civarı atar sanırım dha iyi geçen sezona göre orta alana gelen brezilyalı iyide gerideki sanki vederson çakması emre aynı emre aslen fenerde çok büyük bi değişim yok klasik daum dökülmeyen idare eden bi takım yapmış ama deivid dışında kulübe boş gibime geldi..bize gelince üzülmezi ararız sanki köybaşının zamana ihtiyacı var sanki (transferini yazsam bir sayfa sürer fahiş fiyatadır kendisi)stoperler idare eder rüştü daha çok saçmalar arada bir kendini stoper sanıyo ernst fink cuk oturmuş takımın enyi bölgesi yusuf keşke 30 olsaydı dedirtiyor şarap gibi ama max 45 dakika bobo nobre aynı tello daha bi dağınık geldi gözüme nihat full ego olmuş vatana millete hayırlı olsun daha çok saç baş yolarız ...herkese sevgiler saygılar alkışlamak ile ilgili bir post gördüm amacım blogu kadın programlarına çevirmek değil izmir deki kupa finalinde 75.dak itibari ile fenerbahçe tribününde sadece pankartlar kalmıştı bence oraya fazla takılmamalı ...

nestavarro dedi ki...

bülent abi bloga kum dök buraya çoluk çocuk dolmuş ezik büzük demek ne güzel ben açık adres veriyim sen telefon birbirimizin eziklerine bakalım :)))bir şu blog vardı burdanda soğutmayın insanı birşeyler yazarken oturup bir düşünün haddinize bakın onu hiç aşmayın sonra tadı kaçar sohbetin muhabbetin kimseye abilik yapmıyoruz yaptırtmayın ...

BT dedi ki...

@nestavarro
Kum yoktu ben de o yorumları sildim:)
Futbol konuşmayan gelmesin diyorum ama kapıda kimlik soramıyoruz tabii

nestavarro dedi ki...

abim seviyorum seni kralsın kral :))

Serkan Sağlam dedi ki...

Hatırlatalım o zaman.
Dışarıdaydı.
Guiza'nın ki de öyle!!

lewoxx dedi ki...

haklısın bülent abi bende mağlup olmalarına rağmen en çok ernst i beğendim. açıkçası teknik kapasitesinin de bu kadar iyi olduğunu bilmiyodum. onun haricinde g.gönül le bilica çok iyiydi. şaka maka hakikatende gs min işi bu sene kolay olmıyacak. 2 takımda tam hazır olmamalarına rağmen fena deildiler bence. birde fb ye özer le topuz katılırsa orta sahaları kabus gibi olacak. inşallah daum bu istikrarsız kazım ı (ki honved maçında süperdi) topuz a tercih ederde en azından birinden kurtuluruz..

onoore dedi ki...

maçı stadta izledim bu gece.christianı begendim umarım yabancı kontenanı yuzunden formadan olmaz.f.bahçe fizik kondisyon olarak daha iyi gözükse de defasnındaki sıkıntılar apaçık ortada,bilica yıldırıcı ama hata yapmaya müsait,lugano şart bir kere.maça gelirsek;golu bulanın alacagı bir maçtı,hatayı beşiktaş yaptı.

herşey bir kenara olimpiyat stadına ilk kez gittim.nevada çölünün ortasına konmuş ufoyu andırıyor harbiden.bi süre bu stadı doldurmaya çalışan g.saray taraftarı için uzuldum.çekilir çile değil.oraya dökülen paralara yazık!

Beercholic dedi ki...

2. yarıda tamda penaltıdan önceki dakikalar oyun bir ara her iki tarafında topu sahamdan uzaklaştırayım anlayışına döndü. İşte o dakikalarda golü atanın kazanacağı, hatta golü atanın bir gol daha bulacağı kesindi. Sivok'un dediğin gibi 'harakiri' si sayesinde golü bulan Fenerbahçe, golden sonra da sakin kalarak 2. golü buldu. Golden sonraki bu oyun bana geçen sene ki İnönü deplasmanında 1-0 öne geçtiğimizden sonraki oyununu hatırlattı. Ya da Beşiktaş'ın pas yapamadığı oyunu diyeyim. Eğer Beşiktaş golü bulsaydı bu maçta geri çekilirdi. Fenerbahçe yüklenirdi ama kontradan Beşiktaş atardı.

baha dedi ki...

@ Kalten

off diyorum sadece. niye insanlar sadece maci izlemez, tebrikler demek bu kadar mi agir, yok azizmis yildirimmis daha lig baslamadan basladi manipulasyonlar...

thunderbird dedi ki...

Daum uzerine sorumluluk alamayan, basariyida sucuda takimin yani futbolcularin uzerine atan, golgede kalmis, kisrak bir golgedir.

Aziz Yildirimda bu saksakcinin butun haraketlerini kabul eder. Kulupte ve ekibinde bu adami tasvipleyen bir tutum vardir, davranislarini onaylayan, hatta butun kazanma sanslarini bu adama baglayan bir tutum. Bu adam dedigime bakmayin Kokainman oldugu icin oyle diyorum.

Hayati basarisizliklarla dolu, cokmus, tehtitkar ve gucsuz bir sekilde hayata ve belkide futbola son darbeyi sallayan Daum'u Aziz Yildirim ayakta alkislayarak, siritarak kulube getirdi.

Simdi Fenerbahcelilere bisey demiyoruz, ama su bir gercekki su anki yonetim ve camiaa uckagitcidir, adalet ve insanliga inanctan yoksun tek disi kalmis bir canavardir.

Daum'un su resimdeki durusuna bakar misiniz allah Askina. Takimin arkasinda esofmanlariyla durup tamamen kasiliyor. Ust vucut kasilmis durumda su an. Yuz rahat, keza eller oyle; alkisliyorlar! Adamin uzerinde esorfman var, takimin arkasinda duruyor. Cok buyuk bir basari cikarmis ama tadina varamiyor! En ortada da Aziz Yildirim var, gobek atiyor. Dizlerinin uzerine cokmus, Alex'e yalvariyor!

alperi dedi ki...

hakemi falan bi kenara bırakıp Fenerbahçe yi tebrik etmek lazım öncelikle..maç sonrası açıklaması yapan Bobo'nun sözleri yakışmadı gerçekten tamam kupayı kaybetmişsiniz,sinirli de olabilirsin ama ne gerek var böyle sözlere anlamıyorum..neyse gelelim maça ne kadar 3 kupa hırsı deselerde denizli rahattı sanki biraz,maç içindeki yüz ifadesindende anlaşılıyordu.eğer denizli klasik geçen sezonki bjk ı bozmasaydı defansın arkasına atılan toplarla ilk yarıda bitirebilirlerdi işi;savunmaya takviye gelmezse Fener'in işi çok zor!hele ki avrupa'da !.değinmek istediğim bir konu daha varki Ernst-Fink 2lisi Gs de olsa(savunmada zan-sabri olduğunu unutmadım=) kimse durduramazdı diyorum.

Volkan dedi ki...

Açıkçası Beşiktaş ile ilgili bir maç yazısı görünce şaşırdım, bu blog için pek de rastlanan bir şey değil...

Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım, istedikleri şey moraldi onu da kazandılar, derbiden galip ayrılarak sezon başı için 1-2 maç puan kaybetme bonusu kazandılar.

june.one dedi ki...

hiç bir faul pozisyonunu doğru düzgün değerlendiremeyen bir hakem vardı sahada.inanılmaz bir şey.futbol oyununa bu kadar yabancı mı kalınır ?.tam bir skandal bence.

HKNSRN dedi ki...

Maçın sonunu getirebilen takımın kazandığı bir maç oldu. Fenerbahçe'ye bir Lugano lazım.
wwwhknsrn-gencfutbol.blogspot.com

oralardaniyivurur dedi ki...

Fox'un HD yayınında reklam yoktu, çok da iyiydi yayın:D

burusvilis dedi ki...

gördüğüm en kötü spikerdi dün geceki arkadaş.hakem sahada bu kadar agresifken futbolcular gölgesinde kaldı.olimpiyat stadı yüzünden bize olimpiyatları asla vermeyecekler.maç mı?
gereksizdi

beckham07 dedi ki...

@thunderbird
neyin peşindesin?

Bolat dedi ki...

HD yayinlarda sanki Fenerbahce'nin lacileri maviymis gibi duruyor.

goleador dedi ki...

4-3-3ün hücum hattı olan 3ün kanatlarında denizli bobo ve yusufu kullanrak başladı.bir santrafor için bile ağır sayılabilecek bobo ve yusufla.telloyu orada dener ama lizbonun bekine robben muamelesi yapmak ne derece akıl karı.holosko ise adam geçemeyen düz bir kontra adamı sadece. nihat ise açık ara yılın bidonu olacak adım gibi eminim. altınsay geçen sene emre döndüğünde emre döner nihat dönmez diye bir yazı yazmıştı. niye döndü acaba kendisi. farkında artık üst düzey bir oyuncu olmadığının, bjk yönetiminin bu farkındalığa sahip olmaması ne acı.ferrari zan kadar ürkek şaşkın kararsız.. fink mahalle maçlarında sadece defansta kalması için oynatılan çocuklar gibi... bir yarım adam... 6m euro ve serdar kurtuluş karşılığı alınan ismailden ise bu maliyetten sonra bir willshere performansı bekliyordum. sonuç hayalkırıklığı.. bjk kendi ofans elemanlarına hakkettikleri değerin çok daha fazlasını biçiyor. Bu transfer dönemiminde kanat forvetleri alınabilirdi. Ama paralar vasat adamlara çarçur edildi. Sonuç olarak özellikle 6savunmacı 4 hücumcu ile oynayan denizlinin hücumcuları ş.ligi seviyesinin çok uzağında. Hoş hocalarının seviyesi ne ki oyuncularının seviyesi ne olsun

Unknown dedi ki...

iki takım da gs den daha hazır gibi sanki.

Hektor dedi ki...

Dün gece NTV'de Rıdvan Dilmen'in yorumlarını dinlediyseniz görmüş olmanız lazım; hoca fena halde hayal kırıklığına uğramış durumda. Gerçekten de bu kadar çok para harcamış takımların oynadığı oyun komedi ötesiydi. Beşiktaş Fenere göre kat kat üstün oynadı en azından paslaşma kabiliyetleri var. Rıdvan'ın da üstüne basa basa söyldiği gibi "Galatasaray bu sene işi götürür". Bu arada yorum yapacağım diye komik olan birilerine yaranacağım diye şekil olup kalan "futbol ilahı" şeytan beyimiz için kocaman bir kahkaha benden...

Culann Patera dedi ki...

Tipik bir gol atan galip maçıydı. Golü Fenerbahçe buldu ve Beşiktaş takımı o dakikadan itibaren fiziksel olarak çöktü. İki takımın da umut veren yanları olduğu kadar eksikleri de var. Ben beşiktaş'ın savunmadaki sorunlarının bir kaç hafta içinde çözüleceğini düşünüyorum. Ama ilerideki oyuncularının bir kısmının gerekirse kilo işi satılıp adam gibi bir hücum hattı kurulması şart. Bobo, Holosko ve Nobre her ne kadar sevsek de vasat oyuncular. Takımı bundan daha ileri taşıyabiecek kapasiteye sahip isimler değiller. Keza Yusuf ve iyileşmiş bir Delgado da bütün hücum organizasyonunun sorumluluğunu yüklenebilecek kapasitede değiller. Evet bu takım geçen sene bu oyuncularla iki kupa kaldırdı ama işte üzerine koymazsak Avrupa'da başarı hayal. Bunca zamandır adı geçen Deco (tut ki geldi diyelim) tek başına bu tabloyu değiştirir mi? Emin değilim. Galatasaray'ın hücum hattını kıskanmamak elde değil.

Yine de sezon öncesi oynanan bu tip maçlar benim için skor olarak pek birşey ifade etmez. Ben yıllar sonra İstanbul'da yarı yarıya oynanan bir maçtaki tribün atmosferini merak ettiğim için gittim maça. Fenerbahçe seyircisi biraz daha kalabalık göründü gözüme. Ama Beşiktaş taraftarı Fener tribünündeki arkadaşlarımızın da maç sırasındaki mesajlarıyla belirttiği gibi bu kötü stadda ne yapılabiliyorsa en iyisini yaptı. İlk yarıda maratonda ateşlenen atkı şov çok güzeldi. İkinci yarıda kale arkası menşeili üçlü fırtınası (8 tane saydım ben), peşine omuz omuza (3 adet) ve peşine dale kombosu sonunda gerçekten de nefesimiz kesildi. Fakat tam bunun üzerine gol gelince aynı takım gibi biz de oyundan düştük. Kısa ve özcesi eskinin o coşkulu Fenerbahçe taraftarına yazık olmuş. İngiliz seyircisi gibi "aaa! uuuu!" çekip golden sonra ayıp olmasın diye ayağa kalkıp bağırmak türk seyircisine yakışmıyor.


@Bhdrslr
Vasatın iktidarı diye bir şey varsa -ki Türkiye'de fazlasıyla var. Sen bu memlekete başbakan olacak adamsın. Şu blogu niye okuyorsak son derece kristalize bir yüzeyellikle antitezini yazmışsın tek bir postla. Hayatta başarılar.

thunderbird dedi ki...

@Bhdrslr
Bu gercekleri gorupte hala boyle adamlara saksak tutan ucubeleri gun isigina cikarmanin pesindeyim dostum. sen neyin pesindesin?

aslihan dedi ki...

öncelikle asla gitmem de gitmem dediğim bir staddır olimpiyat. güngören stadını bile daha çok severdim. maça gitmedim ve fox tvden izleme zulmünü yaşadım. daha doğrusu ersun yanal'ın havalı pozları ve tabak çanak reklamı dışında birşey göremedim desem yeridir.

maça gelirsek beşiktaş'ın ilk yarı yaptığı seri paslaşmalar sanki bir la liga takımını izletir gibi oldu ara ara. ismail çok iyi olacak çok, ama tecrübesizliğinin ilk sonucu olarak atağa kalkarken topu kaptırıp adam kaçırmasıydı. ofansif olarak öne çıkan bu oyuncu mustafa hocanın ellerine umarım defansif olarak da kuvvetlenir. michael fink ten şüphelerim vardı ama yaptığı yerinde hareketler ve hiç farkettirmeden sinsice müdahelerle ernstin defansa yatkın versiyonu olduğunu göstermiş oldu bizlere.

fenerbahçeye gelirsek öyle abartılmıştıki dos santos ben bile şu adamı izleyeyim ya çok iyi adam heralde diyordum bir izledim valla yazık. yattarayı izlediğimde bile daha çok keyif alıyorum heralde. ha daha ilk maçları diyebilirsek o zaman beşiktaştaki michael fink'e da armut dememiz gerekir. kasım gibi neyin ne olduğunu göreceğiz. ama eğer bana göre fenerbahçenin yıldızı olması gereken bir adam varsa da dos santos veya cristian değil özer hurmacı'dır. bu adamı harcamasınlar, yabancı sevdasına yedek bırakmasınlar.

eğer maçın sivri beyine yani nedense her beşiktaş fenerbahçe maçlarının kadrolosu haline gelmiş yunus yıldırım ve iki kankasına gelirsek, arkadaş bırak git uyu demek istiyorum. bir tutarı olsun, öyle saçma pozisyonlara faul veriyorsun ki biz bile kızdık (lehimize olmasına rağmen), sonra gidiyorsun pasör bilicayı görmüyorsun, sivoku görüyorsun. ha pozisyon penaltı mı, penaltı. ama cesaret varsa her taraftar göstereceksin yanar döner olmayacaksın. buradan feneri kayırıyor sonucu çıkartmıyorum sadece bu adam KÖTÜ hakem diyorum.

sonuç olarak bana göre zaten mutlak galibi olduğumuz bir kupanın hazırlık maçıydı. iyide oldu eksikler görüldü. bobodan sağ kanatda gördük ya, en azından birşeyler denedik.

sonuç değil de sahada gördüklerim, paslaşmalar ataklar hoşuma gitti. belkide yıllar sonra ibrahim üzülmezden kurtulacak olma ihtimaliydi hoşuma giden bilmiyorum :)

uzun lafın kısası iyi olacak beşiktaşım iyi..