4 Ağustos 2009

Bugün Xabi Alonso Yarın Kim?

Dünyanın en iyi ligi kabul edilen Premier Lig'in, son 4 yılda 2 Şampiyonlar Ligi finali oynamış, geçen sezonu ligi sallamış kulübü Real Madrid'e teslim oldu. Kop tribünün, Liverpool'un satın alan Amerikalı patronlara etek giydirmesi lazım artık. Kimi şaşırttı ki bu transfer? Artık mide bulandırıyordu çıkan haberler. Real Madrid birini istiyorsa eninde sonunda alıyor, medyası yükleniyor, futbolcunun aklı çeliniyor, başkanı işi bitiriyor. Arbeloa'dan sonra Xabi Alanso da memleketine geri döndü. Dudek'i de sayarsak üçlediler Ada'dan. Eldekilerin ne önemi var k? Geldiğinde bayram edilen Gago mesela. Ya da iki Diarra. Geçen sezon Juventus'un 20 milyon vermeye kıyamayıp gidip 10 milyona Poulsen'i aldığı piyasada Xabi Alonso 10 daha koydu fiyatının üzerine. Yıllık ücreti diğerlerinin yanında hiç sanki 4.5 milyon euro alacak. Üstüne koymak budur işte. Bir zamanlar beraber forma giydiği Nihat çokca da sakatlıklar yüzünden memleketine dönerken, Xabi Alonso fiyatını katlayıp Los Galacticos 2 projesine dahil oldu. İki eski Sociedad'lının kazançları arasında ise sadece 1 milyon euro fark var. Can sıkıcı bir şekilde devam ediyor Real Madrid'in transferleri. Perez harem kuran şeyh gibi... Sıra şimdi Mascherano'da. Arjantinli de Barça'ya gider artık. Aquilani'nin artık yanına De Rossi'yi alıp gelmesi lazım Liverpool'a. Başka da dolmaz o boşluk. Dayıoğlu Gerrard içmesin de; kim içsin bu akşam!

39 yorum:

Unknown dedi ki...

bi zamanlar pes oynarken inter yasaktı.artık real ile barça yasak olmalı :)

Adsız dedi ki...

bonservis 30 mu?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Barça yıldız almaz daha.Pep'te açıkladı zaten.Klübeye 1-2 adam alır ancak Barça,kapandı yıldız olayı bence...

Real'de star olayını kapar artık kanımca...Ribery olmadı,daha da kim gelecek.Gider Maicon'u alırlarsa gülerim ama.

Xabi Alonso belkide Real'in bu seneki en iyi transferi.Ha yeter mi?

:)

Burak Eken dedi ki...

Aman abi, Gerrard içmesin. Yine içtikçe sapıtıp birilerini pataklar sonra. :)

MiyOzzy dedi ki...

Artık RM transferleri can sıktı. Herkesin, nefretle bakacağı takım olma yolunda son hız gidiyorlar.

Aceto,Bundan sonra kim gelir,Bir kanat boş kaldı.

David Silva mı? Ribery mi?

Kalten dedi ki...

Ne var ki, Nihat da Xabi de ülkesine döndü denilemez mi bu duruma? :)

Bir de ufak bir not: Nihat ilk sene 3.5 ama sonra 2.5 alacak diye biliyorum

Unknown dedi ki...

Realin bu seneki en aklıselim transferi ve öndeki yıldızları besleyecek en önemli adam.

İsmail Şayan dedi ki...

Alonso "gurur yaptı" biraz ki bence pek haksız değil. Benitez geçen sene Alonso'yu satacak yer arıyordu Gareth Barry transferini finanse edebilmek için. Gözden çıkarılmış olmak canını sıktı Alonso'nun doğal olarak. Fırsatını bulduğunda gemileri yakacağı belliydi. Benitez'in Barry transferi şimdi görevde olmayan kulüp CEO'sundan veto yeyince yattı. Barry de Benitez'in verdiğinin üçte ikisine City'ye gitti bu sezon. Yerine yaklaşık aynı paraya sağbek aldı Benitez efendi de... Taliplinin Perez olması hem Alonso için hem de Benitez için ekonomik açıdan şans oldu bence. Geçen yıl opsiyonları arasında Türkiye'nin de bulunduğu yazılan bir adam için Real oldu varılan yer.

Gerrard içerken "benitez saldılar o kaldı içerde" dinliyormuş en çok şeklinde bir bitirişle ne kadar iğrenç bir yaratık olduğumu bir kez daha gözler önüne sereyim :)

L dedi ki...

@vakilinchuk:

ramos ve arbeloa'nın üstüne maicon olmaz tabii ilk bakışta.ama zamanında bu takımın forveti raul-morientes-ronaldo-owen dan oluşuyordu. yani "yıldız olsun, alalım her türlü" şeklinde bakılıyorsa, ki evet, o da gelebilir, şaşırtıcı olmaz abi.

erssre dedi ki...

bu liverpool bırakılır mı be? aptal herif

wonderkid dedi ki...

Rafa bu adamı 1 sezon öncesin kadar - yanlış hatırlamıyosam - oynatmıyodu..Ne olduysa geçen sezon oynatmaya başladı.Yoksaaa Rafa Perez'in ajanı mı?

Ayrıntılar yarın gazeteniz:ortakafagol de

Unknown dedi ki...

Perez can sıkmaya başladın.

O s c a r dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BT dedi ki...

Bir soluklan yiğenim

Minero dedi ki...

Yorumun yakmış Bülent Abi.

Benim düşüncem şu. Madrid bu kadar transferi yapar Los Galacticos 2 der ama ligde Barca'ya teslim olursa işte kıyamet o zaman kopar. Ne olursa olsun bu sene hem İspanya Ligi'ni hem de El Classico'ları izlemek çok keyifli olacak...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Objektif futbolsever hakikaten futbolu seviyorsa bu işe 200 milyon euro üstü para dökerek başarı kazanma çabasından pekala hoşlanmayadabilir.Olayı Real Madrid'e karşı bir tavır yahut Franco filan diye algılamak saçma.Chelsea,yok yok hayır,Chelski paraları dökerken insanlar ayar olmuyormuydu?Koca Premier ligi bitirdi lan adamlar,dahada deniyorki futbolseverler bik bik bik...Yerim Franco'yu şu noktada...

Koyu Çay dedi ki...

Burda konu ne Real ne Barca.tamamen L'pool bence.gerrard şampiyonluk için feda edebilecegi şeylerden bahsetmişti geçenlerde bir yerde okumuştum.gerçekten şampiyonluk görmeden jübile yaparsa,Gerrard futbol tarihinin önemli hüzünlerinden biri olarak yerini alacaktır...

antti_sumiala dedi ki...

liverpool bir forvet bir de sol bek alır güç kaybeden arsenal ve manchester i geçer diye düşünürken xabi nin satılması olmadı..

midyeci javier de satılırsa kop tribünlerinin amerikaya gidip yankileri sopalaması farz olur.. bu ikili baya bi başarılıydı.. yerine iyi oyuncular alınsa bile oturması zaman alır.. şampiyonluk yarınlara kalır..

şampiyon chelsea diyesim geldi bu haberden sonra..

O s c a r dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
lionel dedi ki...

@oskar

bence bu insanlar senden daha objektif.

MOKO dedi ki...

gerrard içince delleniyor.. aman diyim..

RoS dedi ki...

Ronaldo hariç hayramnı olduğum futbolcular. Galacticos 1 de boyleydi sevmediğim Owen'ı aldılar bitirdiler. Perez bu sefer akıllı cıktı ön libero alarak. Casi,Ramos-Pepe-Albiol-Marcelo,Diarra(herhangi biri)-Xabi,Ronaldo-Kaka-Benzema,Raul. Birde defansa yedek City bile muthiş defans kurdu.

mre dedi ki...

real madrid'in ihtiyacı xabi tarzı bir oyuncu muydu yoksa eldeki diarra'lar (özellikle lass) gibi mi?

Protanopia dedi ki...

Ben de Barcelona sempatizanıyım ama çok da rahatsız olmadım. Çünkü Real Madrid her zaman pahalı tranferler yapıyor. Geçen bir kaç yılda da pahalı ancak başarısız transferler yapmışlardı.

Bu biraz da yanlış transferlerden sonra toplu bir yenilenme çabası. Gelecek yıllarda bu kadar fazla hatta yarısı kadar bile yapmayacaklardır transfer. O zaman Real Madrid'in büyüklüğü ölçüsünde anlaşılabilir rakamlar ve transferler.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

as i understand. aceto is very sad.
what happened aceto. you said to me i am a real madrid fan. what's is the problem now.
please don't tell i'm a real madrid fan from now on.

this is real madrid. understand ?

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Menos mercenarios y más españoles en el Madrid.

españolización . HALA MADRID

Pd: PELLEGRINI NUNCA ENTRENO A UN GRANDE Y TANTA ESTRELLA SE LE VAN A SUBIR A LAS BARBAS

BuRaK dedi ki...

oğlan bizim kız bizim çatlasın barça beter olsun liverpool diyorum bu transfere..

bence türkiyede real madrid antipatisi yok tam tersi büyük bir sempati var. reale. kendi gözlemim şu. 25 yaş üstü real madridi çok seviyor genelde. 20 yaş altı barcelona hastası 20-25 aradı ise iki tarafa da meyilli. internete giren bloglara takılan kesim genelde -25 olduğu için barcelona llıların sesi çok çıkıyor. ben 27 im bu arada.

2007 de real madridin şampiyon olduğu son hafta maçını izliyordum ntv den hani 3-1 kazanmışlardı reyes ve diarranın golleriyle rakip kimdi aklımda değil şu an. neyse maçı izliyorum camlar açık. civar evlerden tv sesleri geliyor ve herkes maçı izliyor. real gol attıkça da mahalle yıkıldı. sanırsın ki real madrid değil fb-gs oynuyor. yani real madridin çok büyük bir hayran kitlesi var türkiyede. 90 lı yıllarda doğanlar bilmese de olur. fenerbahçeliyim ama real madridi fb kadar severim.

ayrıca aceto'nun bu yazısını pek anlamadım. kendisinin iyi bir real madridli olduğunu sanıyordum. ya da başka şeye kızdı.

Adsız dedi ki...

Oscar arkadasim hakikaten ne kadar da guzel soylemissin. Artik gina geldi bu barcelona fanatikliginden. Kimin objektif oldugu da belli bu arada. Bu olaya tarafsiz bakan biri butun bu yildizlari bir arada gorebilecegine sukretmeli. Kucukken bile benjaminin dunya karmasi ya da tsubasanin japon karmasi hep en keyif aldigimiz bolumler olmadi mi? Ama yoook; millette bu barcelona fanatikligi olduktan sonra, daha cok tartisiriz biz. Bizim de objektif olmamiz pek mumkun olmuyor tabi. Ne diyelim; yakisir Reale, alsin, hatta gitsin ustune Messi'yi de alsin da catlasin icimizdeki katalanlar.

ssualp dedi ki...

Değirmenin suyu nereden geliyor diye bit post mu vardı yada başka bir yerde mi okumuştum hatırlamıyorum ? ama çoğu kulübün ekonomik krizle boğuştuğu, yüzyılın krizi denilen bir ortamda arka arkaya bu transferleri yapmak her babayiğidin harcı değil... komployu geliştirirsek eğer... sen Şampiyonlar Ligi finalinde "CATALUNYA NONA ESPANYOL" diye pankart açarsan, İspanyol da gider.. Şampiyonlar Ligi'nde İspanya bayrağı taşıyanı ittirir.. olmaz mı? neden?

eates59 dedi ki...

Her mevkiye 1-2 adam aldı Madrid iki mevki dışında. Birincisi kale diğeri sol bek. Heinze gitmişken Philipp Lahm gelir transfer kapanır diyeyim o zaman!

can dedi ki...

aquilani tespiti çok doğru. roma da finansal sıkıntı çekerken müthiş bir l'pool hamlesi olurdu.

matiasemilio dedi ki...

perez ne yapabilir ki ?? barça karsısında başka türlü baş edilemeyeceğini görüyor,transfer yapıyor,bize giren çıkan ne ??

mts dedi ki...

liverpool belkide yıllardır şampiyonluk için bu kadar uygun sene bulamazdı ama benitez'le şampiyonluk çok zor. geçen sene satmak için denemediği yol kalmamıştı şimdide satmamak için. city ve aston villa'nın kadrosunun liverpool'dan farkı yok hatta daha iyi bile olabilir. liverpool bu sene ilk 4 dışında kalabilir

ynwa dedi ki...

- amerikalı sahiplerle alakalı bir durum değil bu transfer. xabi gitmek istiyordu ve gitti, olay bundan ibaret. abdli sahiplerden nefret etmeyen yok ama bu transferde bir günahları yok, onu belirtmek gerek. keza masch da giderse bu, karısının ve dolayısıyla javier'in ingiltere'de yaşamak istememesinden kaynaklanacak. ha barca ibrahimovic'ten sonra bir 50 daha cıkarabiliyorsa buyursun alsın kendisini, ama sanmıyorum böyle bir şey yapacaklarını. yani masch devam ediyor.

- real'in fedaileri marca ve as 30 milyon euro diyor ama diğer bütün uluslararası kaynaklar 34 milyon pounda (30m + 4m bonus alonso'nun ilk iki yılki başarıları vs) transferin gerçekleştigini belirtiyor. zaten liverpool'un internet sitesinde anlaşma şartlarının gizli tutulması da perez'in karizmayı çizdirmek istememesiyle alakalı muhtemelen. malum 27 milyon euro'dan fazla etmez, liverpool'un istediği parayı vermicez vs diyordu kendisi. ama belliki benitez'in transfer için koyduğu deadline tutuşturdu biraz. neticede rafa en başından beri istediği parayı aldı. bu parayla istediklerini yapacaktır.

- xabi bana göre geçen sene takımın en iyi oyuncusuydu, yerini doldurmak güç olacak ama bahsi geçen isim benitez ise bir yolunu bulup bu gediği kapatacaktır alacağı yüklü bonservisle. xabi ve masch bu seviyeye nasıl geldiler? gene benzer isimler bulacaktır. aquilani'yi bu kadar ısrarla istiyorsa vardır bir bildiği.

BarFly dedi ki...

@ssualp

Xabi Alonso ispanyol değil Bask.

savasanboga dedi ki...

@burak

Anlattığın olay kadıköyde bizim sokakta da yaşanmıştı.realden başka yabancı bir takım o desteği burada bulamaz bence.

deg dedi ki...

Real Madrid'in transferleri komik geliyor bana artık. Burada tek karlı olan bu hezeyandan paraları kim cebe indiriyorsa onlar olacak. Kadronun psikolojik kimyasını tutturmak imkansız gibi, hele bir de Ribery eklense, tam sirk olacak ortam. Barca, yine süpürür - Messi, Henry, Zlatan, Iniesta, Xavi... hala zihnimde daha baskın bir futbol gücü gibi geliyor bana.

Bu arada De Rossi'yi Arsenal'e bekliyoruz.

dinipro dedi ki...

Orta sahaya şarttı böyle bi isim .
Lassana - Xabi gayet güzel olur göbekte .

portaxe dedi ki...

ben liverpoolu severim. delikanlı takımdır. çektiği acıları bağrına basmış, ciddi muhteşem taraftarı olan ancak zaman zaman yanlış transferler(crouch, r.keane) zaman zaman da şansızlıktan şampiyon olamamış bir takımdır. son zamanlardaki en büyük başağrıları ise yankiler (kimin değil ki), hiç bir şeyin kıymetini bilmeyen , tüketim manyağı yankiler... r.madrid olsun chelsea olsun paralı ağalar bunlar, kim severe ağaları???