2 Ağustos 2009

Angola'dan Liverpool'a

2010 Dünya Kupası öncesinde Ocak ayında Afrika Kupası var. Angola ev sahipliği yapıyor. Avrupa'daki liglerin fikstürü ile çakışmasından dolayı FIFA'ya yıllardır büyük baskı var. Dünya Kupası ile aynı yıla gelmesi de cabası. Gelecek organizasyonlarda öncelikle tekli yıllara alıp, büyük turnuvaların oynandığı Haziran ayına çekilmesi planlanıyor. Bu da Afrika'da bir çok ülkeye ters geliyor. 2010'da turnuva 10-30 Ocak tarihleri arasında oynanacak. 3 Büyükler'de Keita yolcu görünüyor. Süper Lig'de devre arasına rastladığından takımları çok da fazla etkilemeyecek. Afrika Kupası'nın elemeleri Dünya Kupası için de geçerli olacağından katılan ülkelerin futbolcularını inanılmaz bir sezon bekliyor. Bir sonraki sezon bir çoğundan hayır gelmez artık. Bu turnuvadan etkilenecek büyük takımlardan biri de Barcelona. Eto'o'yu satmış olmaları bile Guardiola'yı bu dertten kurtarmadı. Orta sahada iki kesici Yaya Toure ve Keita yolcu. Elde de Busquets kalıyor. Barcelona da şimdi Mascherano'yu Liverpool'dan koparmaya çalışıyor. Xabi Alonso diye inleyen Real Madrid de İspanyolu ülkeye geri getirirse; vay Liverpool'un vay Rafael Benitez'in haline... Angola'dan Liverpool'a ancak böyle çıkılıyor!..

6 yorum:

salihcan sezer dedi ki...

mascheyi o yüzden çok istiyorlar. ama alamazlarsa da başka bir transfer yaparlar gibime geliyor. aksi durumda busquets gibi yeri geldiğinde marquez'e de iş düşer bence.. liverpool da aquiliani'yi bitirdi artık o yüzden xabi gider ama mascheyi tutarlar. (tabi xabi transferinden granero-sanmam ama mdiarra- gibi bi isim kiralık da olsa gelmezse)

Facchetti dedi ki...

Kestirme yol olmuş abi :)

hulleci dedi ki...

vuvuzelalarını kusana kadar öttürsünler işte burda. dünya kupası zamanı gelince de çok değil bir aylığına akıllı olsunlar.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Sistema,la clave es el sistema...el Madrid no tiene, fruto de la silla electrica que se ha convertido el banquillo blanco y a una mala politica de cantera en la ultima decada,no tenemos un esquema definido que garantice la facil adaptacion a los chicos que debutan en el primer equipo.Los chavales del Barca no son mejores que los del Madrid pero saben a que y como jugar en su posicion y rodeados de jugadores de calidad parecen y se hacen aun mejores.

El MADRID busca siempre lo mejor para sus futbolistas, si no los puede incorporar al primer equipo, los coloca en otro de
nivel profesional, para que sigan evolucionando y si te das cuenta todos desean volver, todos se van y al volver sienten
los colores del club que les vió crecer como futbolistas... Puedo seguirdiciendo futbolistas profesionales de LA FABRICA
toda la noche, PAVON, VICTOR, VALDO, MEJIA, JAVI GARCIA, SANDRO, CODINA (El portero de la SELECCION CATALANA), PALANCA,
GARCIA CALVO, DIEGO LEON, MIGUEL TORRES, DE LA RED, DORADO, CAPDEVILA, CORONA, BALBOA, BORJA, VALCARCE, RAUL BRAVO, MORALES,
ALFONSO, MICHEL, BUTRAGUEÑO, MARTIN VAZQUEZ, SANCHIS, PARDEZA, MORIENTES, URZAIZ, LUIS ENRIQUE...........

MOKO dedi ki...

gençlerbirliği'nden lamine traore, burkina faso milli takımına, jacques momha da kamerun milli takımına gidecek ocak ayında..

muzoz dedi ki...

aceto abi emirates cup bakıyorum 2 gundur rosicky hayranı biri olarak dçnmesine çok sevindim ama abi Jack Wilshere die bi çoçuk gördüm daha 17 yasında ne arshavin ne rosicky abi harika bi yetenek bu wengerin alt yapısı üzerine ya da bu çoçuklar üzerine bi araştırman var mıdır abi acaba ?