29 Mayıs 2009

Wenger Henry'i Neden Bıraktı?

Arsenal'de Henry gittikten sonra Arsene Wenger onun yerini doldurabildi mi? Hayır. Peki sözleşmesinin bitimine daha 2 yıl olan 30 yaşındaki en iyi adamını, vatandaşını neden durduramadı Fransız hoca? Verdiği karara karşı koyamazdım diyor Wenger. Henry geliyor ve "Siz 2-3 yıl sonra büyük bir takıma sahip olacaksınız ama ben bekleyemem. 30 yaşına geldim ve önümüzdeki 2 yıl içinde bir Avrupa Kupası kazanmalıyım." Dünya Kupası'nı, Avrupa Şampiyonası'nı milli takımıyla kazanmış, Galatasaray ve Barcelona'ya finalde kaybetmiş Henry 2006 finalini de İtalya'ya penaltılarla kaybedince gemileri yakıyorAdam bu kadar planlı, programlı işte! Geçen sezonki performansından sonra kimbilir Guardiola'dan başka bir teknik adam gelse Barça ile yollarını da ayırmak zorunda kalacaktı. . 2 gün önce Roma'da kupayı kaldırdığında eksik olanı da yazdırdı kariyerine Henry.

20 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Daha öncede yazmış olabililrim.Bence kendisi 21.yüzyılın gördüğü en iyi forvet oyuncusudur.Arsenal'den Barça'ya 1 sezon geç gelmesi Barcelona'ya çok şey kaybettirmiştir.Bu forma altında devam etmesi dileğiyle...

Erdal Güngör dedi ki...

Dünya üzerinde nadir Entelektüel Futbolculardan birisidir Henry.

aşkın dedi ki...

Geldiğine sevinmemiştim, sonra gayretine şapka çıkardım.
Sanırım kupa uğruna nefret ettiği kanatta oynamayı kabul etti, ne iyi etti.Hem o kazandı hem de takımı.

L dedi ki...

şimdi tabii cl de kazanınca, henry'de lig, cl, world cup ve avrupa şamp. var.
acaba bu 4'üne de sahip olan kaç oyuncu var?

K-RaMo dedi ki...

wenger de gençleştir gençleştir nereye kadar arkadal !

http://grandefootball.blogspot.com/2009/05/thierry-henry.html

rogerio da silva bobo dedi ki...

Henry çok iyi futbolcu ama barcelona'ya geldiğinden beri verdiği demeçler vasıtasıyla yaptığı ucuz katalan şovenizmi ve demagoji beni kendisinden nefret ettirdi.

aşkın dedi ki...

Zidane var Hilmi.
Böylece Pele, Maradona, Platini, eski ve yeni Ronaldolar gibi nice futbolcuya nasip olmayan tam koleksiyona Zidane ile birlikte ulaşmış oldular.
Avrupalılar bazında Henry'nin Zidane'dan tek eksiği Süper kupa.
Dünya kategorisinde ise Messi bir Dünya Kupası bekliyor koleksiyonu tamamlamak için.

Othello dedi ki...

tamam kupasini da aldi, artik geri gelsin.

AbSurDMaN dedi ki...

Barcelona'nın ŞL'yi almasına sevinmemin tek nedeni bu adam. Arsenal'e dönesin...

Jester dedi ki...

Wenger bir kaç röportajında hep bundan bahsetti durdu: Henry'nin kariyerindeki tek eksik Şamp. Ligi ona yakışır... Gençlerin önünü açmak bir yana dursun, böyle yaşı ilerlemiş ve kulüple hedefleri paralel olmayan tecrübeli ve yıldız oyuncuların da gitmesine izin vermesi bence Wenger'i Wenger yapan bir diğer özellik. Çoğu antrenör bu kadar anlayışlı olmayabiliyor.

http://kadifeayaklar.blogspot.com/

venezia dedi ki...

kendisinin 21. yy gördüğü en iyi forvet oyuncularından biri olduğu görüşüne katılmamak elde değil..
futbol dünyasının nadir entellektüel oyuncularından biri olduğu görüşüne katılmamak elde değil..
+ futbol dünyasında bu kadar iyi giyinen,modayı günü gününe takip eden 1-2 oyuncudan biri. bir kere de kötü giyin be adam ! :)

AAAA dedi ki...

en sonunda hak ettiği kupayı da kazandı ki bu kupada daha doğrusu barcelona'nın bu yılki performansında katkısı yadsınamaz.

aslında geçen yıl gösterdiği performaans da o kadar kötü değildi ama barçada kalamk içinde yeterli olmadığı söyleneiblir. guardiola'nın adam yönetimi konusundaki becerisidir henry'nin bu yıl o kanatta gösterdiği performans.

acaba bundan sonra yeniden arsenal'e döner mi? hem kupasını da kazandı. bu yıl gördük ki arsenal'in en büyük eksiği işler kötü gidince duruma el koyabilecek bir abi eksikliğidir ki bu eksikliği bir tek henry kapatabilir.

arsenal bu yıl henry'i geri alabilirse yanına bir çok iyi -dm- de aldığı vakit şampiyonlar ligi finali uzak durmuyor bence.

Şehzade Ali dedi ki...

Orda Arda da oynar, Henry'nin neyi cazip bilemiyorum.Takımın kendi oynuyor zaten.

Unknown dedi ki...

İşin ilginci bu adam ilk yarı bitersen(sezonda) eğer daha fazla süre almazsam takımı bırakırım demişti.
Öyle hatırlıyorum ?

matiasemilio dedi ki...

arsenal ve kuzey londra'yı güzelleştiren adam..tadı kalmadı arsenal'in gittiğinden bu yana..jübilesini arsenal'de yapsa bari..

ornitrin dedi ki...

Wenger arayıp kutlamıştır Henry'i, neler demiştir? "7-8 yıl sonra gelsen de kapımız sana açık, çocukların kariyerli örnek bir abiye ihtiyacı var" olabilir mi? Sonraki yıllarda çıkacak biyografilerde öğreniriz belki.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

futbolcular
takimlar
yildiz oyuncular
ulkeler

hepsi hakkinda yorum yaparken bir parca objektif olabiluyorsunuz ama konu henry'e geldi mi koyuveriyorsun usta.

asalet
durus
vurus
sakinlik
14
manchester city macinda golden sonra o pes'e ilham kaynagi olan hareket- 3 metre islak ve yagmur yemis cimlerde kaymak ve pes serisine ilham kaynagi olan gol sevincini yapmak ve henry adina futbolda her seyin guzel olmasi.

oznesi o olsun yeter ki futbol guzel olur.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=thierry+henry%2F%40danisikli+dogus

Feridun Bitir dedi ki...

zaten göndermeseler bir sene sonra sözlesmesi biteceginden bedavaya gidecekti, bari para kazanalim dediler ve izin verdiler

josemarcelosalas dedi ki...

Yemek kültürünün saçmalığı yüzünden ayrıldı o İngiltere'den. Ona ketçap buna ketçap! :)

. dedi ki...

modern futbolun en güzel örneklerinden biri.. ŞL'ini alamamış Frank Lampard'ın da Barçayla kupayı kaldırması güzel olabilir..