30 Mayıs 2009

Nedved aka Nemecek

İki gün önce La Gazzetta dello Sport "Bir sezon daha oynayabilme" ihtimalinden bahsediyordu. İkna etmiş gibiydiler Nedved'i. O sezon ortasında kararını vermiş, Chelsea'ye elendikten sonra da bırakıyorum açıklamasını yapmıştı. Taraftar baskısı, yönetim derken rüzgar ters esmeye başladı ama o bu kez kararlı çıktı. Bugün yaptığı açıklamayla son noktayı koydu. 5 yıl Lazio'nun ardından 8 sezon Juventus. 2003 yılında Şampiyonlar Ligi'nde final gördü, 4 şampiyonluk kazandı; ikisini elinden aldılar. Bir tarihi şampiyonluk da Lazio'da. 36 yaşında bırakıyor benim "Pal Sokağı Çocukları'nın Nemecek'i" dediğim adam... Kral topçular bir bir gidiyorlar, bir garip oluyor insan. Kimi izleyeceğiz ki artık paniği başlıyor... Oluyor öyle. Sonra hayat devam ediyor...

33 yorum:

k.a. dedi ki...

2003'teki şampiyonlar ligi finalinde sarı kart cezası yüzünden forma giyememişti yamulmuyorsam. hatta o sezon şamp. ligindeki performansında takımını finale taşıyıp finalde oynayamaması üzmüştü beni..

aşkın dedi ki...

Bir Xavi kaldı.
Kimileri yeteneksiz sütçü beygiri olup topa abananları büyük futbolcu zannetsin.

ikizdereli dedi ki...

vallahide ole oluo yaa del piero kaldı son olarak bayragı tasıyan bu kusagın agır abılerınden

Forte-Minor dedi ki...

herşeyden çok bu adamın hobbit suratını özlicem.

NYG dedi ki...

en güzel macunu o çiğnedi...

Selocan dedi ki...

Baggio ve Tabiki Zidane dan sonra en çok üzüldüğüm insan o olacak.. ardından Del piero ve Raul gelecek işte ben o zaman soğuyacağım bu oyundan..

alchoburn dedi ki...

Nemecek! Hiç benzetmek aklıma gelmemişti ama bende de benzeri bir etkisi var bu adamın. Madem öyle, güle güle Nemecek!

Thermo Rheumon dedi ki...

Nemecek deyince sandım ki eski Çek milli oyuncu Vaclav Nemecek'le ilgili bişey gelecek :)

Çalışkan orta sahaydı tam Nemecek de...

S.B dedi ki...

büyük topçuydu nedved. cenevreye gidecek olanlar hall of fame'e bir çizik atsın.

josemarcelosalas dedi ki...

Pöfff, hadi burdan yak..

anial dedi ki...

the times they are a-changin'.

Mr.Eko dedi ki...

Ağbi bu arada Bjk şampiyon oldu?

Erdal dedi ki...

Bülent Abi Beşiktaş'ın şampiyonluğu üzerine de birkaç kelam okumak isteriz senin kaleminden. Kimsenin gözüne batmamış bir detay, bir fotoğraf ya da ne bileyim genel bir analiz de olabilir. Bekliyoruz abi..

aşkın dedi ki...

Söyleyeceğini burada söylemiş, bununla idare edin:

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/04/kocaelispor1-besiktas3.html

Evet hakikaten efsanevi bir şampiyonluktu; Üzülmez, Yusuf ve Mustafa Denzli'den medet umup buralara gelmek.Muadili Maldonado - Josico, Gökhan Ünal - Umut Bulut ve Türbülent olunca bir Ernst takviyesi yetti.
Seneye bu efsanevi kadronun başarıları daha detaylı yazılır kaygılanmayın.

turhanatakan dedi ki...

thermo rheumon, vaclav nemecek 1990 dünya kupası çeyrek finalinde almanların yarı finale çıkmasını sağlayan penaltıyı yapan oyuncu muydu , yanlış mı hatırlıyorum. en azından bir maçta kırmızı kart gördü gibi kalmış aklımda ama araştırmak lazım. bayağı fizikli bir abiydi klas ingesson kadar olmasa da.

kadlec, moravcik ve tabii ki skuhravy gibi isimlerle çekoslavakya tuttuğum takımdı italya 90'da.

Çetin Cem dedi ki...

özleyeceğiz.

okka dedi ki...

@Mr.Eko @Erdal
Daha çok beklersiniz gibi geliyor bana.

Minero dedi ki...

Çok sağlam bir oyuncuydu çok daha iyi yerlerde olmalıydı bol kupalı sezonlar geçirmeliydi bence. Hakettiği saygıyı görmediğine inanıyorum futbol dünyasında. Bunda olaydan uzak sakin yapısı da etkili...

Buraksem dedi ki...

evet abi, Beşiktaşımız için ufak bir kutlama kimsenin galatasaraylılığına leke getirmez...

berthelemy dedi ki...

@aşkın
her şampiyonluğun bir hikayesi vardır. saygı duymayı öğren.

nedved'i de samiyende sparta prag formasıyla galatasaraya attığı füze ve 2003 yarı finalinde real madridi dağıtmasıyla hatırlıycam.

aşkın dedi ki...

Adnan Polat'ın, Mehmet Topal'ın maçtaki jestleri yetmiyor sanırım.

Buraksem dedi ki...

@aşkın,
"bu sene hakettiniz, tebrikler!" diyebilmek insanlıktır, öğreneceksiniz bunu da...

delgado dedi ki...

Beşiktaş'ın şampiyonluğunun mimarı kesinlikle Maho'dur...

Maho kim dediğinizi duydum? ekmek çarpsın ben de bilmiyorum!

Ali Can Salihoglu dedi ki...

Benide sardi derin bi huzun gercekten, gelcekmi onun gibisi bidaha, eskisi gibi olabilecekmi hersey, nasil olsun ya

aşkın dedi ki...

Tebrikler.
6.lıktan liderliğe ve şampiyonluğa geçiş, hiç inanılmayan bir adamın önderliğinde, hiç sevilmeyen bir başkanın gölgesi altında, herbiri tartışma konusu olmuş futbolcularla.
Bugün sevinin, yarın dünden çok daha zor olacak.

Buraksem dedi ki...

giovinco nedved i geçebilir diye düşünüyorum, biraz boydan kaybediyor ama teknik olarak yeterli bence...

Adsız dedi ki...

Abi "Bordeaux bu sene Fransa'da şampiyon olur" demiştin sene başında. Bordeux hakkında senden tebrik ve yazı bekliyoruz..

kırlangıç dedi ki...

aceto farkındaysan beşiktaş şampiyon oldu.

BT dedi ki...

Blog dünyası ilginç. Yazılanlar için değil yazılmayanlar için mesajlar, eleştiriler geliyor.
Beşiktaş'ın şampiyonluğu, Ancelotti gitti, Bordeaux şampiyon oldu, Real Betis küme düştü, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini neden yazmadın?

Blogu takip eden tüm sevgili dostlar:
Blog benim amatör yazı alanım. Profesyonel olarak gazetecilik yapıyorum. Çalıştığım gazeteye karşı sorumluluğum var. Mesai harcıyorum. Ligin final haftalarında birçok maçı çakıştığından dolayı izlemedim. Adı geçen derbide 8 saat gazetede kafa patlattım. İzlemediğim maçlar için ne yazabilirim?

Blog yazan insanların da özel hayatları olduğunu unutan arkadaşlar var. Blog yazan da hastalanır, yakını hastane odasında olur,o olur şu olur bu olur... Buranın kurumsal bir yapısı yok. Hergün güncellenmek zorunda değil. Bugün, yarın büyük oğluma bir ilkokul bulmam lazım. Bu, takdir edersiniz ki Leo'nun Milan'ın başına gelmesinden daha önemli benim için. Hepinize selam ederim...

varol döken dedi ki...

derbi saati seni sütlüce'de uykuluk yerken görmüşler, yanında leonardo varmış, bordeaux şarabı içiyormuşsun... sorumluluklarını mangalda pişirirken, haliç kahkahalarınla inlemiş...

hakan raul'u blogça eğitiriz, sen beşiktaş'ı kutla, şampiyonluğun öyküsünü yaz, galatarasaylı olmadığını ispat et yoksa resimleri kamuoyuna dağıtırım!

müşkülpesent dedi ki...

burası gazete değil ki kar amacı gütmeyen bir blog ve yazarı ne yazmak isterse özgür kalmalı o konuda, geçen sene de istanbulun fethini niye yazmadın diye soruyolardı yine bir ilerleme var

Thermo Rheumon dedi ki...

@turhanatakan

Ben yaşım itibariyle Euro 96'dan hatırlıyorum ki orda da gayet muazzam bir Çek takımı vardı, Kadlec'ler, Nemec'ler, Kuka'lar, Latal'lar vb.
Nemecek orda da oynuyordu ve kupa boyunca epey iyi iş yapmıştı ama sanırsam yaşlanmıştı o dönem ve İsviçre takımlarında falan oynuyordu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Her durumda ağlayacak,kötü niyet arayacak birşey buluyorlar,illaki!Biz boyalı basından kaçıp bloglara sığınmışız,millet "Kahrolsun boyalı,passatçı bloglar!"moduna girmiş...