26 Mayıs 2009

Juninho Artık Boşta

Sezon bitiyor. Giden gidene. Fransa'da bir devir kapandı. Juninho artık O.Lyon'un futbolcusu değil! Kulüp Başkanı Jean Michel Aulas bir yılı kalan sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı. Sezon ortasından sinyallerini vermişti zaten. Juninho da menajer değiştirip Katar pazarını iyi bilen biriyle anlaşmıştı. 8 sezon 7 şampiyonluk... Ligde 100 gol. 40'ı frikikten... Yarın L'Equipe'in birinci sayfasına poster olur artık. O.Lyon sattığı her ön liberonun yerini doldurdu. Juninho'nun yeri bakalım nasıl dolacak? 34 yaşındaki bu deli adam bizim lige gelse iki sezon ortalığı ayağa kaldırır. Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve yönetici Haldun Üstünel, Fransa sınırları içindeydi bugün. Akıllarına gelir mi acaba?

25 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Direk getirelim becerebilirsek.2 seneye imzasını koysun.Anasını ağlatır süper ligin.Alex futbolu bırakır şerefsizim :)

Selocan dedi ki...

geçen sene öyle bir haber çıkmamış mıydı? 18 milyona mı ne gelecekti bonservis yıllık vs i ile birlikte. Yaşı ileri ama sapasağlam, büyük profesyonel dediğin gibi aceto 2 sene büyük iş yapar sonra katara gider..ama sanmıyorum keşke olsa.

saLsa dedi ki...

Gelse ya F.Bahçe'ye. Alex'in de kıçına bir tekme. :)

bahtiyar dedi ki...

sonra da lincoln gibi koşmuyor disiplinsiz diye futboldan soğutsunlar. juninho yerine elimizdeki lincoln'u yeniden kazanabilsek keşke.

mre dedi ki...

varsayalım gelmesi kesinleşti olacaklar;
çok yaşlı buraya para için geldi faydalı olamaz. lincoln'le birlikte oynar mı? 2 maç kötü oynasa juninho bitti iyi olsa lyon bırakmazdı diyecekler.

adam kaşarsa böyle baskılara boyun eğmez hagi gibi olur, biraz mıymıntıysa tüm yeteneğine rağmen hayattan ve futboldan soğur lincoln olur.

yine de bir gelse ahhh ahhh!!!

alaoguz dedi ki...

juninho lincoln gibi birisi değil. gözü ve aklı oyunda olan bir profesyonel. fener'e geleceğini sanmıyorum ama cimbom ya da trabzon'un bir atılım yapması daha akla yatkın görünüyor.

İsmail Şayan dedi ki...

Tabloya bakarsak kariyerinde yalnızca iki kulüp var... 26'sına kadar Vasco de Gama'da oynamış. İşin garibi bir sezonda dünya kadar maçın oynandığı Breziya'da yılda 21 maçı geçemeyen bu adamı Lyon alıp hemen her sezon 40 maç civarı oynatmış. Ya Lyon çok iyi tespitlemiş, ya da ben yanlış bir yoruma varıyorum.

@ Dobi Hasan

Bu isme rastlamak o kadar güzel geldi ki gecenin bu vakti, söylemeden geçmek istemedim, sağolasın.

Empyrium dedi ki...

Bedava Juninho alınır.Sonra eldeki Lincoln ışıl ışıl parlaması için Magath'ın emrine yok pahasına satılır.Lincoln aldığı para Juninho'ya verilir.
Nasıl olurdu bu senaryo?

jose dedi ki...

Bızımkıler fransada le guen'ın pesınde sanırım.

C.K dedi ki...

fotomaça haber cıktı,,,

Cem Kalay dedi ki...

Olsada gelse diyeceğim ama buraya gelincede orta sahadan bile frikik kullanıyo 'bencil !' diye eleştirir bizim medyamız Juninho gibi bir ustayı.

Sadece frikik demezler tabi; yaşlı derler, tatile gelmiş derler, derler de derler..

Bu baskılara göğüs gerebilecekse bizim yönetim -ki hiç sanmıyorum ama- alsınlar isterdim.

mondo trasho dedi ki...

ah keşke gelse. hem lincoln, hem de galatasaray çok yıprandı. juninho sağlam adam; naz yapmaz, takımı ateşler. 2+1 yıllık sözleşme şahane olurdu. ama yunanistan kulüpleri kaparsa şaşırmam. pana ya da oli alırsa sürpriz olmaz.

erenbatum dedi ki...

hayır anlamadığım geçen seneye kadar bu adamı almak için bizim takımlaar özellkle de gs ölüp bitiyordu şimd ne oldu adam ne güzel boşta türkiyeye gelebilir (katara gitmeyi düşündüğüne göre türkiye hiç te fena sayılmaz). Bizimkileri anlamak cidden zor.

varol döken dedi ki...

fenerbahçe galatasaray iyice tom ve jerry oldu, ya basın ya da iki güzide kulübümüz amiyane tabirle bizimle t.ş.ş.k geçiyor... scolari'yi fener alacaktı, galatasaray çıktı, fener le guen i istiyordu, galatasaray bastırdı, juninho fener'de hayır galatasaray'da... onlar birbirini yiyedursun beşiktaş aradan hoppp...

juninho fener'e falan gelmesin... alex'in kıçına her sene biri tekmeyi koyuyor da o tekmeler şimdi nerede oynuyor hebenneka bunun bir istatistiğini yapabilirse çok sevinirim!

Recoba dedi ki...

Bir futbol sever olarak kime gelirse gelsin de biz de bu adamın bi dünya frikikten gollerini doya doya seyredelim. Abartmıyorum en azından frikiklerinden yılda 15-20 maç alır.

cisco dedi ki...

lincoln de gelmeden once herkesin hayallerini susleyen 10 numaraydi. geldikten sonra neler oldugunu hepimiz biliyoruz. once adam gibi yonetim, sonra teknik direktor, sonra da takim arkadasini satmayan futbolcular olacak. ondan sonra gelsin kral olur.

n0s dedi ki...

bu fotograf ne boyle ya =))

İsim dedi ki...

Kaç sezondur CL'ye katılamıyor Galatasaray?
Gelsin bir sezon oynasın takımı CL'ye direk soksun gitsin.
Şu anda Galatasaray'ın öncelikli ihtiyacı bu.
CL'de oynayabilmek.

fatih dedi ki...

bir juninho sever olarak kendisini izlemek büyük keyif verici bir olay, ancak türk futbolu 34 yaşındaki brezilyalıların ülkemize gelmesiyle gelişemez, keza lyon kendisini neden gönderiyor bi düşünmek lazım!

Murat1905 dedi ki...

Her ne kadar istisnalar kaideyi bozsa da eskilerde hayır olsa bit pazarına nur yağardı.

Büyük kulüpler Juninho kapasitesindeki gençleri takımlarına alırlar ama bu ne yazık ki Türkiye için geçerli değil. Ribery'nin bile bir tavsiye üzerine geldiği düşünülürse transfer konusunda profesyonel scout ekibi olmayan kulüplerin her zaman alış-satış dengesinde zarar edeceklerini düşünüyorum.

Ne Nistelroy ne Pizzaro, Fatih Hoca devreye girip kendisini çok seven Shevchenko'yu Galatasaray'a aldırırsa daha çok sevinirim.

Hem fena mı Kewell ile birlikte ikinci baharın kralını yaşar.

Bu arada Shevchenko istisnadır ve kaideyi bozar :D

mes dedi ki...

Ntv'ye göre Schalke'li yöneticiler Lincoln için gelmişler eğer öyleyse almanyaya Lincoln'le dönmelerini çok isterim , bizimkilerde fransa'da le guen'le görüşüyorlar. Juninho ve Le guen 2 yıl Lyon'da beraber çalıştılar , le guen gelirse juninho'nun bonus olma ihtimali gayet yüksek bence.

osmancanpolatblog.com dedi ki...

keske juninho yu alsak citkirildim lincolnden kurtuluruz

Minero dedi ki...

Bülent abi Lyon'dan ayrılabileceğini belirtince içimden ne olur ligimize gelse canlı maçlarını izleyebilsek diye. Juninho ile Lincoln'ü Alex'i nasıl kıyaslamak ve diğerlerini eşit üstün görmek komik geliyor bana. Alex Avrupa'ya gelip başarısız olup geri dönmüş kendi ülkesinde oynayan bir oyuncu idi. Lincoln yıllarca Almanya liginde oynayıp Schalke'de zirve yapan ama sorunlu bir futbolcu. Juninho ise grafiğini Lyon ile yükselten ve şimdiye kadar en üst düzey kulüpte oynayan oyuncu. Ayrıca Alex ile Lincoln eski tip az koşan, forvet arkası, 10 numara iken Juninho kendi milli takımında ortasahanın savunmaya bakan kısmında da oynayabilen bir oyuncu. Serbest vuruşlarından değil kişisel disiplini, oyun zekası ve takımına yaptığı katkı ile değerlendirilmeli bence Juninho. Alex istatistiklerde rekora koşuyor ama takımın başarısında pek etkili olamıyor. Lincoln'de şimdiye kadar uzun süreli bir verim görmedik zaten.

Juninho para verilirse gelmeye gelir ama alışma evresini nasıl atlatır, bu evrede yorumcularımız neler der merak konusu. 34 yaşında olduğu konuşuluyor ama günümüz futbolunda kendine bakan oyuncular 36-37 yaşını çıarkmaya başladı artık. Gençlerin önünü keser yorumuna inanmıyorum onun yerinde oynayacak yetenekli gençlere sıra gelene kadar ne mevkilerde yabancıları oynatıyoruz diyorum.

Kendimce enine boyuna masaya yatırdım Juninho'nun Türkiye'ye transferini. Bence durum bu...

Minero dedi ki...

Fotoyu da söyleyeyim bu arada. Sahaya giren bir taraftarı kaptan olarak yatıştırırıp güvenliğe yönlendirirken galiba. Bülent Abi bize mesaj mı veriyor acaba :)

dogan pamuk dedi ki...

bu krizde ne işi olur adamın türkiyede. menejerden belli bir iki sene arapları kandırıp voleyi vuracak son kez. bizim basın yaşlandırdı bu adamı hersene yaza yaza. tıpkı crespo morientes gibi.