25 Mayıs 2009

Maldini Nasıl Uğurlandı?

Bu fotoğrafı nasıl yorumlarsınız? 25 yıllık Milan kariyerinde San Siro'ya son kez çıkan bir adamın hüznü mü?
Yoksa 901 kez giydiği Milan formasıyla kendi stadından uğurlanırken yuhalanan bir adamın "Yazıklar olsun" bakışı mı?
Biz ikincisini alalım isterseniz!
"Dün San Siro'da 70 bin taraftar efsane kaptanları Maldini'yi alkışlarla uğurladı" çok fazla uğraşmadan yazılabilecek bir fotoğraf altı. Peki gerçek bu mu?
Maldini, dün San Siro'da Curva Sud tarafından yuhalandı. Diğer tribünler Maldini'yi alkışlarken veda turunda Curva Sud'un önüne gelen Maldini'ye küfür de yağdı, "Sadece Franco Baresi" tezahüratı da. Maldini bu tribünü diğer tribünlere şikayet etti el kol hareketleriyle, "O. cocukları" dedi onlara. Curva Sud " Paralı asker dediklerinden alkış mı bekliyorsun" pankartı ve Baresi pankartları açtı. Maldini takım arkadaşlarının omuzlara alma teklifini kabul etmedi. En çok üzülen de Ancelotti idi sanırım. Koşar adımlarla soyunma odasına gitti Milan kaptanı. Roma'nın kazanması çok da önemli değildi ama Curva Sud, Maldini'nin San Siro'daki son maçını kabusa çevirdi.
Dertleri ne peki? 25 yıllık bayrak adamlarına neden bunu yaptılar? Maldini'nin La Gazzetta'ya verdiği bir röportajı unutmadılar. 2 yıllık bir hesaplaşma bu aslında. Maldini, Curva Sud'de yer alan taraftalara paralı asker demiş ve takımı baltaladıklarını iddia etmişti. San Siro'da tribün desteğinin olmadığını ve tribünün rant kapısı olduğundan dolayı rahatsız olduğunu söylemişti. Haksız mı? Haklıdır tabii. Curva Sud kabul eder mi? Görülüyor ki, hayır! Onlar Maldini'yi "Tek kaptan Baresi" diye uğurladılar, Maldini de "Onlardan biri olmadığım için gurur duyuyorum" diye cevap verdi. "Onlardan biri" Gattuso ne düşünmüştür acaba?

29 yorum:

Cimbakuka dedi ki...

Ezik herifler...

kolpa dedi ki...

ben de fotoğrafı ilk gördüğüm de "bu nasıl bir ifade?" diye düşünmüştüm. tribünde açılan franco baresi pankartını da görmüştüm maç sonunda ama olayı bu şekilde yorumlamamıştım..

King Santillana dedi ki...

Maldini'ye ayıp mı edilmiştir, yoksa doğru mu yapılmıştır, Maldini mi haklıdır, yoksa Curva Sud'mu haklıdır ? Bunların cevapları elbette önemli ama benim gözümde bu olayın çok daha önemli bir yanı var; haklı yada haksız olsun, bir tribünün top yekün hareket edebilme cesaretini ve organizeliğini gösterebilmesi.. Umarım böyle bir tribün birlikteliğini, böyle bir tribün organizeliğini gün gelir bizim stadlarımızda da görürüz...

DaesAgelmar dedi ki...

Herkesle kucaklaşan Maldini Gattuso'nun sadece elini sıktı ve arkasını döndü.Nedenini merak etmiştim seyrederken demek ki işin ucu ötelere dayanıyormuş.

SAFÆ dedi ki...

Çok yazık, Curva Sud istediği kadar dışlasın, en büyük kaptan MALDINI..

alicansolak dedi ki...

Bu olay da gösteriyor bazı tribün grupları Türkiye'de olduğu gibi kendini bir bok zannetmektedir

Bu adamlar taraftar değildir taraftarcılık oynamaktadır ve zavallı adamlardır, tarih tribün gruplarını değil futbolcuları ve kulüpleri yazacaktır

aşkın dedi ki...

Doğru veya yanlış, hem Maldini'ye hem o taraftar grubuna helal olsun.
Ne Maldini canım Türkiyem'deki gibi taraftar yalakalığı yapmış ne de o grup ''emek'' veya ''başarıya tapınma'' yollarından birini seçmiş.
Herşey açık ve net.İkiyüzlülük ve içten pazarlık yok.Hatır matır ayağına örtbas etme yok.
Burdakiler de kabiliyetsiz veya embesil şımarık topçuyu sırf kendilerinden diye ölümüne savunsunlar.Bilmiyorlar ki o topçu kendi menfaatine olduğu için onlara ters söz söylemiyor.
Bu kafayla devam.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

italians . they are always same. i was in croatia (vukovar) and bosnia in 1997. nato force..

i said to one italian soldier " count from 1 to 5"

italian soldier begun to count
five
four
three
two
one jejeje

no surprise they 're italians..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Xabi Alonso quiere salir del Liverpool
Benítez habría puesto precio de salida: 20 millones de euros. Con ese dinero, liverpool se lanzaría a por Carlos Tévez.

Xabi Alonso no es un organizador puro como lo es Cesc, Es bueno, pero Necesitamos a Cesc.

prioritario: silva, albiol, zlatan

Silva si que es un fenomeno y no Villa.Me parece genial que den prioridad a Silva antes que a Villa para traer a Villa prefiero a raul que lleva los mismos goles que el si descontamos los 8 penaltis que anoto Villa.Negredo es mas potente de cabeza y igual de goleador qaue villa.

y Zlatan Ibrahimovic. ¿Por qué no?. él cumplió su misión en Italia. Y él no es feliz en el Inter. Zlatan es magnífico lugar de huntelaar.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İşte bu yüzden,Türkiye'de tribünü en iyi takımın Altay olduğunu düşünüyorum...

oralardaniyivurur dedi ki...

o tribünde olanların büyük kısmı doğmadan Maldini Milanda oynamaktaydı heralde

Akay dedi ki...

vefa milano' nun ne tarafında kalıyor acaba??

PENALTY dedi ki...

Türkiye de bu böyle. Tribün gruplarının liderlerinin tamamı, takımlarını birer rant kapısı olarak görüyorlar. Şunu kimse araştırmıyor; Adamlar hangi işlerde çalışıyor, bindikleri arabaların markası nedir diye nedense kimsenin aklına gelmiyor. Takımlarını gerçek anlamda seven taraftar, gerçek tirbün grupları neden tribünlerden uzaklaşıyor veya uzaklaştırılıyor. Asla kendi tekerlerine çomak sokanları kabul etmiyorlar. Söyleyecek çok şey var aslında ama neyse...

josemarcelosalas dedi ki...

Tüm dünyanın ayakta alkışladığı adamı Curva alkışlasa nolur alkışlamasa nolur, gülüyorum işte.

alperensaylar dedi ki...

yahu bu ramon yine araya bizim takımın transfer haberlerini yerleştirimiş, sen de olmasan kimden öğrencez ramon:)

yoney dedi ki...

@oralardaniyivurur, öyle olsalar dahi bu tavrın bir açıklaması olamaz bence.

umutation! dedi ki...

Orada yuhlayanların yaşını toplasak maldininin oynadığı maç sayısını geçmez o yüzden takmasın kafaya.

Hani, bir klubün gelmiş geçmiş en iyi 11'i seçilirken olur ya, o sezon oynayan güncel futbolcular domine eder kadroyu, ne de olsa puskas'ı, zico'yu, zola'yı, sanchez'i izlememiştir, quaresma'yla, robben'le büyümüştür gençler. Aynı onun gibi bir şey işte, ayrıca katılıyorum maldini amcama, menfaatçi çapulcular dolmasın tribünlere.

Onur Aydın dedi ki...

İnsan bedenindeki zehir gibiler aslında bunlar. Öldürüyorlar, ve sadece "güzel ölüyorum" diyeni yaşatıyorlar.

Umrunda mı Berlusconi'nin ? Adam sokakta polis memurelerini pandikliyor.

Böyle başa böyle tarak.

Hrngndz dedi ki...

ne türkiyede ne italyada gerçek taraftar var....masal anlatmasınlar kimseye .... bu konuda en iyi almanlar ve ingilizler.. ümit özatın mecburi jübilesinde köln taraftarı tribünde resmen ağlıyodu... dün tugayın son maçındada aynı seyler ingilterede yaşandı...adamlar sporcuya gereken değeri veriyor...bizim veremediğimiz değeri kendi oyuncumuza veremediğimiz ilgiyi alakayı tekniği beceriyi eğitimi veriyorlar....almanyada, ingilterede herzaman tribünler dolu olur full çeker...ama bakınız italyaya roma şampiyonluga gitmiyosa kale arkaları dolu olur sadece bu bizdede böyledir.. biz sadece futbolu seviyoruz vefayı taraftarlıgı değil..tabi italyanlarda

Scatterbrain dedi ki...

ramon da fotospor gibi...

muyek dedi ki...

curva sud kale arkasi mi oluyor ?

Yağız Eren Bozkurt dedi ki...

çok büyütmüyor musun maldini'yi aceto?

T. Egemen Gul dedi ki...

Yapilan insanlık ve taraftarlık açısından iğrenç bir harekettir. Maldini'nin de boyle bir gunde midesinin bulandiginin isaretidir bu fotograf. Kim takar Curva'yi Sud'u.. Maldini çeyrek asırlık bir jenerasyonun kaptanıdır. Curva Sud'takiler 50 sene orada otursalar ne yazar...

LionHeart dedi ki...

Bu tip olaylar İtalyada normal, bizim tribünlerimiz gibi talimat alıp önce gider yapıp sonra canciğer kuzu sarması olmuyorlar!!!

matiasemilio dedi ki...

@ Yağız Eren Bozkurt
bahsettiğimiz adam Maldini dikkatini çekerim :)

Unknown dedi ki...

Tüm dünya alkışladı Curva-Sud alkışlamadı, Maldini buna neresiyle güleceğini iyi bilmelidir..

erdersson dedi ki...

bazen işi tadında bırakacaksın.ama maldini işi biraz fazla abarttığı (41)için taraftardan tepki alması normaldir.maldininin ego patlaması 41ine kadar getirdi.taraftarda yeter artık demiştir.yani 37-38 de bıraksa daha çok büyürdü.ama böyle olması maldinin kişilğinide ortaya koyuyor.zamanı gelince bırakmayıda bileceksin.ama maldini bunu bilememiş.taraftarı tebrik etmek lazım.

sinan dedi ki...

erdersson :

Zamaninda birakmamayla hic bi' alakasi yok. Costacurta da 41 yasinda birakti ve krallar gibi ugurlandi. Tamamen tribunle olan cekismesinden oturu.

evren d. dedi ki...

taraftarın yaptığı büyük kalleşliktir Maldini gibi büyük bir lidere yapılan terbiyesizliğin daniskasıdır. bana herzaman antipatik gelen milanın taraftar grubunu şiddetle kınıyorum.