19 Ağustos 2008

Zapatocny ve Sivok

Şirket yapısı gereği futbolcu bonservislerini de varlıklarında gösteren Beşiktaş yaptığı her transferin rakamlarını Borsa'ya bildirmek zorunda. Udinese'den gelen Tomas Zapatocny için bonservis bedeli olarak 4.5 milyon euro bildirmişler. Aynı takımdan gelen Sivok için ise 4 milyon 700 bin euro. Bu rakamlar taksitlere bağlanmış. İtalyan medyasında Udinese'den bu transfer döneminde ayrılanlar başlığında Zapatocny için 2 milyon, Sivok için ise 1 milyon yazıyor adlarının yanında. İki futbolcu için aradaki fark 6 milyon 300 bin euro. Düzeltmeyi kim yapacak onu bilmiyorum işte!..

26 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Abi o ''düzeltme'', Sinan Engin-Olgun Peker ile alakalı olmasın?

Ben birilerinin kulağına su kaçıran olayım da, ''belgeler'' gerçek sayılsın.

aşkın dedi ki...

Abi aslında düzeltme olmayacağını hepimiz biliyoruz.Aynen Tello'nun transferinde olduğu gibi.
Bu kulübün transferleri birilerinin arpalığı haline gelmiş.

UzunPaslar dedi ki...

birileri para mı götürüyor bu tartışılır ama başkan yıldırım demirören bu iki oyuncunun pazarlıklarını kulüpleriyle bizzat ben yaptım demişti geçenlerde Vatan'da yayınlanan röportajında.
ben kendi fikrimi söyleyeyim böyle bir yürütme olacağı fikrinde hiç değilim, ne kadar fazla ücret bildirirse o kadar fazla vergi ödenir ki bu da kulübün zararına. udinese'nin yapısını tam bilmiyorum ama(borsaya açıklık anlamında)orada da değiştirilen birşeyler olabilir.

Adsız dedi ki...

aradaki farkı belki şöyle açıklayabilirim... 6M'un 1M'u komisyon ve bahşiş olur.. kalan 5M demirörene başka kanaldan geri döner bu sayede başkanın beşiktaştan alacağı 35 değil 4M olur.. bu sayede başkan da çocuklarının geleceğinin teminatı olan paralardan uzak kalmaz, bilemem belki onların adına da hesap açmıştır.. ve gene bu sayede de ortaya çıkıp cebimden 40M verdim gidersem de bu parayı alırım der; yani 2M verip 8M geri alacağa yazar... yerine gelecek bir yönetim adayı da çıkarsa kafasına bu 40M'u vurur da vurur,bu sayede de 80 yaşında stada kendi heykelini kendi diktirir gelen geçen de ana avrat söver... fazla mı komplo teorisi oldu? bana mantıklı geldi

Adsız dedi ki...

Udinese ye mail atıp konu hakkında tam bilgileri almak lazım aslında..

Lebowski dedi ki...

kağıt üstünde yüksek bonservisli, düşük maaşlı oyuncular silsilesi..

hem vergimi azaltırım hem değerimi arttırırım..

aşkın dedi ki...

gkslsrt
İyimserliğine hayranım.Zaten Türkiye'de transfer vergileri tıkır tıkır ödendiği için Fener paraları Emre'ye Guiza'ya saçmaktan kaçınıyor.Bence de bu Udinese çok çakal bir kulüp, ne yapmışsa onlar yapmıştır.

Semt Aşığı dedi ki...

hani bi laf vardır "Düzen değişecekmiş." diye.düzentilir buda herhalde :)

ornitrin dedi ki...

Anlaşılan birileri düzeltmeyi çoktan yapmış, hatta dümdüz etmiş!

Julien Dekosta dedi ki...

bulent abi yine herkesin at gozlugu taktigi bir ortamda bombayi patlattin. Bunun aciklamasi yapilmali, neyin ne oldugunu taraftar anlamali artik. ben sahsen servislere mail atiyorum bu durumu, bakalim ilgilenen cikacakmi.

UzunPaslar dedi ki...

aşkın
benim demek istediğim sadece sorumluluğu illa burada aramanın saçmalığı. italya da bu konuda çok temiz bir ülke değil biliyorsun.
vergi konusuna gelince Türkiye'de kulüpler doğru dürüst vergi ödemiyor ama şu anki durum son birkaç yıldan daha iyi biz yıllık 2 milyon € verip milyar tl(eski tl)ücret bildiren kulüpleri de hatırlıyoruz.

bu açıklanan fiyat resmi mi değil mi onun da öğrenilmesi lazım! ben de çoğu şey de beşiktaş yönetimini eleştiriyorum hatta çoğu şey de değil her şeyde ama italyan gazetesinin verdiği fiyata körü körüne inanıp kimseye b.k atmak istmem!

Adsız dedi ki...

gkslsrt'ye katılıyorum ben.dikkat edersenizoncekiyıllarda futbolcularına verdigi paraları kurusu kurusuna bildiren hep fb ve bjk oldu hakan sukurun 50 milyara tomas ve songun 40 milyara oynadıldıgı beyan edilmişti evelki yıl.trabzonda da rakamlar aynı derece komik.
ama bu işler hep yapanın yanına kar kaldı.her secimden sonra spordan sorumlu devlet bakanıyla maliye bakanı işi affa bagladılar.
bu işte bir iş var belli.ateş olmayan yerden duman cıkmaz.ama suclunun ya da goturenin istanbulun ysiyah beyazı oldugu kesin degil elki de udine'nin siyah beyazı rotusledi defterleri.fatih tekke transferinde arada ucan paraları unutmayın...

siyahh dedi ki...

masraf gösterip kdvden düşmüştür bizimkiler.

ama beşiktaşın parasını çaldıklarına inanmak istemiyorum

aşkın dedi ki...

Eloğlu pirupak bizimkiler haramidir demiyorum elbet lakin ortada daha önceden bir örnek (Tello transferi) var, üstelik söylenti değil, bizzat kulüp yöneticileri tarafından birilerine fazladan çıkma yapıldığı itiraf edildi.
Bir de bir iddia var, bu futbolcuların daha önceden Aceto'nun (daha doğrusu İtalyan medyasının) belirttiği rakamlara Beşiktaş'a getirileceği fakat birilerinin bunu engellediği, sonra da daha yüksek fiyata maloldukları söyleniyor.Bu da işin bir başka çirkin boyutu.

UzunPaslar dedi ki...

evet aşkın orada haklısın bence. bu iki oyuncunun fiyatının normalde bu kadar yüksek olmamaları lazım. şahsen ben başkan olsam mümkün değil bu kadar fiyat vermem, tello konusu da ayrı bir bilmece orada bir şeyler olduğunu ben de duymuştum ama tam kesinliğini bilmiyorum.

yukarıda da yazmış arkadaşlar bu transferde bir menajer oyunu ya da arada başka şeyler olabilir, umarım hiçbiri yoktur da iyi niyetle böyle bir iş yapılmıştır.

farawaysoclose dedi ki...

bürüt net farkı olmaya? (bordrolu çalışanın aklı bu kadar işler işte :D)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

zapotocny'nin tek taliplisi rus satürn takımı ve verdiği teklif 2.000.000 euro.

sivok'un tek taliplisi fransız rennes ve teklifi; 2.500.000 euro.

zapo, rusyaya gitmek istemiyor. sivok rennes'in istediği 5 adamdan biri ve öncelikli adam değil.

zapo cek milli takımının kağıt üstünde 25. adamı.

iki oyuncu da türkiye'de iş yapacak, çok faydalı olacak oyuncular. özellikle sivok. zaten daha genç. ama maliyetler ortada tabi ama 1 milyon euro olma ihtimali yok. zaten satürn'ün reddedilen teklifi 2 milyon euro.

saygıLar...

Adsız dedi ki...

BJK bonservis bedellerini açıkladı.Transfermaktda ise BJK'nin açıkladığı bonservis bedelleri yazıyor.İtalyan medyasının her yazdığı doğrumu?Medya kötü BJK yönetimine, düşene bir tekmede sen at hesabı durmadan bel altından vuruyor.Dün Vatanda yazan Alex için Uruguayın bir takımına ödenen tuhaf ödemenin basında uzun süre yer almayacağınıda biliyorum.

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=20.08.2008&Newsid=194474&Categoryid=5

aşkın dedi ki...

jessie
Dalgınlığıma denk gelmiş Aceto'nun verdiği rakamları kendi duyumumla aynı olarak almışım.Benim bildiğim:
Zapo ve Seric toplam 4 milyon 200 bin euro bedelle Beşiktaşa geleceklerdi.Sonra birileri araya girip bunu engelledi.Aynı birileri bu ikiliyi bu kez toplam 9 milyona Beşiktaş'a mal etti.
Son anonom kardeşim
Feneri Beşiktaş'la kıyaslamakla birşey elde edemezsin.Fener 32'lik Senna'ya 20 milyon euro da öder.Sonra Aziz gider Saadettin gelir, borçlu da olsa parasız kalmaz.
Burada enteresan bir psikoloji söz konusu.Sorunu çözemeyince bu kez sorunu dışarıda arama haleti ruhiyesi.Demirören'in gideceği yok, bunu anlayınca da kendinizi avutma mekanizması geliştirmişsiniz.

Adsız dedi ki...

@aşkın
İlk olarak Seric transferinde bonservis ücreti ödenmedi,sözleşmesi bittiği için bedelsiz transfer edildi.
ikinci olarak birileri araya girmiş,engellemiş,bilmem ne yapmış.Kim bu birileri.Basının yazdığı gibi öğrenildi,belirtildi,bilgi edinildi,kaynak belirtmeden aklına ne eserse yaz.Benim linkini verdiğim habere karşılık fenerbahce.org da fenerin resmi açıklaması var.Yani haberin doğruluğu var.

Üçüncü olarakda elma ile armutu toplamışsınız.Benim burda eleştirdiğim medyanın aynı tip duruma karşı farklı davranışları.

aşkın dedi ki...

Sivok yerine Seric yazmışım yanlışlık olmuş.Yazmama gerek kalmadan anlamanızı beklerdim.
İkinci olarak bu postun altındaki yorumlarda kimin ne yaptığı isim verilerek belirtildi zaten.Süper menajer, Olgun Şimşek isimleri yeterli gelmiyorsa canınızın sağlığı.Benim belirttiğim olayda kaynak bu iki futbolcuyu Beşiktaş'a ilk önce getirmeye çalışan menajer Mithat Halis:

http://www.sabah.com.tr/2008/08/05/haber,E382C57B422C4CB796CCE9B09C37882D.html

Gerçi bunu da medya yazdı ya, kesin yalandır.
Ayrıca bu konuda kulübün yöneticilerinin Tello konusundaki itirafı da yazıldı
Son olaydaki yorumunuzda haklısınız çifte standart var.Ancak 40 milyon dolar borç yüzünden başkan adayı çıkaramayan bir kulübe medyanın gereksiz harcamalar konusundaki tutumu da haliyle farklı olacaktır.
Son olarak lütfen dış mihraklar aramak yerine sorunun kaynağına odaklanalım.Benim için hava hoş, Beşiktaşlı değilim.Bizzat kendi kulübünüz için...

Adsız dedi ki...

BJK Zapotocny'nin Mithat Halis ile olan menejerlik anlaşmasının bitmesinden sonra sözleşme yaptığı için,bu şahsın medyaya böyle bir haber sızdırması gayet normal sonuçta hatırı sayılır bir miktardan oldu.
Medya içinde kadayıfın üstüne kaymak oldu.

Adsız dedi ki...

Son olarak ekleyeyim Tello transferinde ne oldu hatırlayamadım.

Tello Beşiktaşa Transfermarktda da yazdığı gibi bedelsiz tranfer oldu.

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/3413/rodrigotello/transferdaten.html

aşkın dedi ki...

Tamam kardeşim, Beşiktaş bu konuda haklı.Adam ispat edebileceğini söylüyor hala herşeye cevabınız var maşallah.
Tello'nun aldığı yıllık ücretten bahsediyorum, talibi olmadığı halde Sporting'den aldığının 3 katı yıllık ücret neden böyle şişkin düşündün mü?
Pes kardeşim, bunca zaman Fenerlilerin günahını almışım, asıl sizinle konuşulmazmış...

aşkın dedi ki...

Ayrıca 500 bin euro komisyon da verildi

http://www.milliyet.com.tr/2007/06/04/spor/spo01.html

Adsız dedi ki...

Benim bir şey ispatlamaya çalıştığım yok.Tartışdığımız konuda sadece medyanın tutumunu eleştirmeye çalışıyorum.Tello konusuna gelirsekte Transfermarktada yazdığı gibi 7,5 milyon euroya Universidad de Chile takımından Lizbon takımına transfer olan adam herhalde 300 bin eurolara oynamaz.

Bu konuda burada kapansın