21 Ağustos 2008

Stephen Appiah

Önce sezonu kapattı sonra futbol hayatı bitti dediler. Yazık dedik. Stephen Appiah Fenerbahçe'den ayrıldı, kontratı ne zaman bitiyordu bilmiyorum ama zaten yabancı kontenjanında sıkışan Fenerbahçe pek de üstünde durmadı. Ne oldu, nasıl oldu bilmiyorum -Allah şifa versin tabii- Appiah bir anda iyileşti. Juventus'a dönecek gibi. Tiago'yu elden çıkartmaya çalışan Juve için bonservisi elinde Appiah bedava sirke tadında. Fenerbahçe 8 milyon euro ödemişti Juventus'a. Aklıma Cannavaro'nun Inter'den Juve'ye gidişi geldi. Moggi almak istediği adama takımda huzursuzluk çıkar, sakatım de diye salık verirdi. İyi de Moggi de yok şimdi oralarda..

25 yorum:

Adsız dedi ki...

Appiah ile Maldonado arasında çok ciddi bi tempo farkı var mı ?
Ben hala appiah ı abartılı yükseltilmiş, maldonadoyu da abartıl düşürülmüş buluyorum sen ne dersin aceto ?

Blogspor dedi ki...

Al işte...Gel de kapat açığını.

uykutu dedi ki...

appiah'ın bu kadar uzun bir süreyi sakat geçirdikten sonra juvtentus'da seri A'da forma giyebilir mi? benim aklıma yatmadı.. ama juventus'da oynadığı dönemden beri Galatasaray'da oynamasını istediğim bir oyuncudur, gerçek manada savaşçıdır sahada, inş. eski günlerine döner, izlemekten keyif aldığım oyunculardan..

Scatterbrain dedi ki...

fenerbahçe'ye çok yarardı şu an.çok büyük şanssızlık yaşadıklar.kendisi adına da,fenerbahçe adına da.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Bu kadar uzun sakatlıktan sonra sanırım bir bucuk yıl oldu tekrar seria temposunu yakalaması kolay olmayacaktır.

Fenerbahce için cok buyuk kayıp hem maddı olarak hem de aurelio'nun gıdısı sonrası yasanan sıkıntıyı cozebılırdı.madem juve'ye gıdıyor sakatlıgının da gectıgını soylemek yanlıs olmaz.

W dedi ki...

Ah ah şimdi fena mı olurdu Emre, Mehmet, Appiah orta sahası? Insan düşünmeden edemiyor?

getabbaaww dedi ki...

fenerbahçe yönetiminin kendi hatası bence appiahı kaçırmak... vefası olmayan bir camia olduğu bu örnekten de belli, sabretselerdi maldonado denen oyuncudan çok daha fazla yarar sağlardı fenere ki sakat olmadığı dönemde çok iyi şeyler yapmıştı fener adına...

Adsız dedi ki...

Aceto Türk oyuncularına değinince, yorumlardaki o siz aldınız, biz süperiz, onlar pislik türünde forum havalarına alıştık artık. O yüzden yukarıdaki bazı yorumları kastettiğimi belirtip asıl yazacağıma geçeyim; Appiah için Porstmouth'un ciddi girişimleri var, Premiere Lig'e yakışır ama göreceğiz yine de.

aşkın dedi ki...

Büyük stratejik hata diye buna denir.Şimdi hikayeyi baştan alırsak adama yanlış teşhis konmuş, bu kadar ciddi bir sağlık sorunu olabileceği düşünülmemiş.
Sonra yönetim kontratını iptal için kendisiyle görüşüyor, o da teklifi kabul ediyor.Muhtemelen bunun karşılığı Appiah'a belli bir bedel ödenmesi gerektiği için yönetim enteresan bir taktikle Appiah'a ulaşamadıkları haberini yayıp onu hatalı göstererek bu fesih işinden maddi külfet olmaksızın kurtulmaya çalışıyor.
Bunun sebebi sanırım bir daha futbola dönemeyeceği düşünüldüğü için tamamen gözden çıkarılması.
Benim bu olaydan çıkardığım sonuç ne kadar iyi futbolcu olursa olsun Türkiye'ye büyük bedelle futbolcu getirilmemesi gerektiği. Ortega, Appiah, Anelka, Lincoln hatta Ailton.

Adsız dedi ki...

getabbaaww said...

Bunun vefa ile ne ilgisi var açıklayabilirmisin.Bir buçuk yıl oynayamayacak adama tıkır tıkır parasını ödeyip birde evlatlık alacak değillerdi herhalde.Yabancı kontejyanını açmak için sözleşmesi feshedildi olay budur.Vefa olayına girersek bu konuda fenere gelene kadar gs ve bjk nin vefasızlıklarını buraya yazmakla bitiremeyiz.Bu tür gereksiz suçlamalar yapmadan yorum yaparsak daha iyi olur kanısındayım.Appiah bence aurelio dan bile faydalı bir oyuncuydu ama aurelio kadar istikrar yokdu büyük maçların oyuncusuydu keşke iyi bir appiah olsaydı orta sahamızda hiç bir sorun olmaz ve Alexi cezaalanın dan top çıkarırken görmezdik.

cankalender dedi ki...

@semt aşığı, adres barına adresi yanlış girdin galiba.

@ich, pardon ama açık seçik diğer takımlara sataşılan bu postları neden yayınlıyorsunuz? Çıkıp bu adamlara cevap verelim o zaman taraftar forumuna döndürelim buraları. Bu mudur olması gereken?

yLdRm dedi ki...

Futbol hayatı bitmişti hani.8 milyonu yalan oldu fenerbahçenin. Oynamadığı zamanlarda ödediği para da üstüne.Sözleşmesini askıya almaya ne gerek var parasını ödemeye mecburken.

esen dedi ki...

"vefası olmayan bir camia olduğu bu örnekten de belli"
Kanimca bu tur basit cumleler bu kadar kaliteli bir blog'a yakismiyor.

Bunu yazan arkadas Fenerbahce'nin vefasiz bir klup olduguna inaniyor olsa bile, ortaligi karistirmamak icin bu fikrini kendine saklayabilir.
Hadi yazmak istedi diyelim, o zaman da direk suclama icermeyen bir sekilde paylasabilir fikrini bizlerle. Misal:
"Appiah'i elinden kacirmak konusunda Fenerbahce yonetiminin de yaptigi yanlisliklar olmus olabilir..."
ya da
"Kanimca, Fenerbahce yonetimi Appiah konusunda daha sabirli davranmaliydi..."

Saygilarimla.

edebivurgu dedi ki...

Katılırsınız veya katılmassınız ama Appiah'ı samimi bulmuyorum ve ömrü hayatı boyunca bulabileceği en büyük sevgiyi teptiğini düşünüyorum.Omuzlarda taşınılası, ellerin patlayanana kadar alkışlanası bir adam olma fırsatını elinin tersiyle itti.
Ama insan düşünmüyor değil bir de bu adamın şu hali vardı yahu diye..
http://img176.imageshack.us/img176/3117/denizli053410uv3.jpg

Futbol bakımından ise Appiah bence kusursuz bir futbolcuydu.Özellikle bizim takımlarımızda sıkça adı geçen "takımı ateşleyici futbolcu" tanımlamasını barındıran ve sadece bu ateşle yetinmeyip oynadığı mevkinin hakkını veren bir adamdı..

Misal Tuncay; evet çubuklu da savaştı.Elinden geleni yaptı.Çok güzel goller dahi attı ama her zaman bir eksikliği vardı, Tuncay'ın..Top tekniği, ortasaha ile paslaşma ve oyunu okuma yönünden her zaman bir adım gerideydi.Ki bunu da İngiltere'd beya bir aşmış, iyi de olmuş..

Yani uzun lafın kısası, Appiah hem takımı ateşler hem de teknik özellikleriyle üst düzey bir futbolcudur.Juve açısından Tiago'nun yerine gelecek bir tam kapasiteli bir Appiah ise Juve taraftarı açısından bir sevinç çığlığı atma durumu oluşturabilir.
Yani kişisel fikrim, karşılaştırmak gerekirse Inter'in yeni elemanı Muntari'den aşağı kalır bir yanı yoktur.

getabbaaww dedi ki...

bana gelen eleştirilere cevap vermek istiyorum...

öncelikle burayı kesinlikle taraftar forumuna çevirmek değil amacım. biliyorum bu yazdıklarım bu amaca hizmet edicek ama bana cevap hakkı doğduğunu düşünüyorum. bu yüzden öncelikle blogun sahibi bülent abiden sonra da okuyuculardan özür diliyorum... eğer aşırıya kaçtığım düşünülürse de bu yorumun yayınlanmamasını da istiyorum.

yorumumun içinde ne galatasaray geçiyor, ne de beşiktaş. sadece postun konusu olan bir oyuncu ve onun takımı geçiyor ve adı üstünde yorum.ben de bu konudaki düşüncülerimi yazdım. ama ne yazık ki her söyleneni fener galatasaray beşiktaş tartışmasına döndürmek türkiyedeki taraftarlık anlayışı...burayı daha fazla taraftar forumu yapmıyor mu bu? bu tartışma açılmadan önce sadece postla ilgili yorum varken şimdi gereksiz bir tartışma...

düşüncemi savunmam gerekir bir de sanırım. evet bence fenerbahçe camiası vefasız bir camia. sakat olan bir oyuncusunu tedavi etmeye çalışmak yerine onu türlü oyunlarla elden çıkarmaya çalışmak vefasızlıktır. aynı olay benim hatırladığım ve bildiğim kadarıyla(yanlış hatırlıyosam özür dilerim) washington olayında da benzerini yapmıştı fenerbahçe... örnekler çoğaltılabilir. karşı örnekler de tabi ki verilebilir.

ama bence vefa arsenalin yaptığıdır mesela. bileği kırılan ve belki bir daha asla aynı seviyeye gelemiycek olan eduardo da silvaya hala ödüyor parasını mesela. aklıma gelen en yakın örnek bu... madem olay galatasaraya çekiliyor oraya da birkaç örnek vermek istiyorum. ayağı kırılan okan buruk, futbol hayatı bitti denilen linderoth, yine bileği kırılan uğur uçar... ya da ezeli rakibine gidip orada oynadıktan sonra boşta kalmasın diye tekrar alınan okan buruk...

hayır zaten bu kötü bir şey değil. sonuçta futbol bir hayır kurumu değil, bir yarış, kazanmak için yapılan bir yarış. bu yolda her şey mübah. yolda kalan oyuncuları göndermek de mübah. yönetimin kararı buysa ben saygı duyarım.

ama denildiği gibi belki de vefasızlık demek ağır kaçmış,üslubum özür dilerim ama bu benim görüşüm ve fenerbahçe yönetiminin hiç bir klüple karşılaştırma yapmaksızın vefasız olduğunu düşünüyorum.

neyse uzattım, sonuç olarak bu kişisel bir görüştür. sadece galatasaraylı olan birinin değil, bir futbolseverin, futbolun sanayileştirmesine karşı olan ve amatör ruhun korunması gerektiğini düşünen birinin eleştirisidir. sırf fenere laf atmak için yapılan bir şey değildir ki bu blogda galatasarayı eleştirdiğim yorumlara da rastlanabilir... yanlış anlaşıldıysam üzgünüm...

Adsız dedi ki...

bunların şişirme haberler olduğuna inanıyorum .ölümcül bir hastalık geçirmiş 1.5 yıl topa ayağını bile sürmemiş bir adamı juventus gibi bir takım niye alsın.api ve marco vs vs gibi yabancıları fazla abartıyoruz.gidip senna'ya dünya para sayacaz.bence defansif orta alan bulmak isteyen kulüpler galatasaray'ın memhmet topal örneğinde olduğu gibi arayıp taramalılar alt ligleri.buralardan mehmet topallar gökhan gönüller bulmak o kadar zor değil aslında.
ercü

Adsız dedi ki...

Bir iki saat önce ntv deki fransızların yaptığı fb-gs belgeselini izledimde belgeselin amacı sanki sadece taraftar çatışmalarını göstermekti.Ordaki normal insan davranışlarını sergilemeyen iki taraftar grubunu gördükten sonra bizim burda aramızda yaptığımız yorumları fazlada abartmamak lazım.Herkesin her konuda yorum yapma yapılan yoruma da diğerlerinin karşı yorum yapma hakkı olmalı.Ama bir yorum yaparken de birazda bunu bülent bey tarzında yapmak daha faydalı olabilir.Yani işkembeden sallamak yerine örneklerle olay anlatılırsa kimsenin itirazı olacağını sanmam.Yaptığımız yorum fanatiklik duygusundan arınmış ve bilgilendirme amaçlı olmalıki burası tüm taraftarların bir arada saygılı olarak buluştuğu bir mekan olsun.getabbaaww kardeşimiz çok güzel örnekler vermiş ancak bu örneklerde taraflı olmuş maalesef en yakın zamanda hakana yapılan vefasızlık ondan öncesinde bülente arife yapılan vefasızlıklarıda belirtse objektif bakma konusunda inandırıcı olabilirdi.Bir taraf stadının ismini şükrü saraçoğlu yaparken diğer taraf ali sami yen i para uğruna telekom stadı yaparsa vefasızlık örnekleri uzar da gider.En iyisi çamur atmak yerine bilgi vermek galiba.Yoksa kimse sütten çıkmış ak kaşık değil bu ülkede

UzunPaslar dedi ki...

appiah'ın durumunu bir türlü ben de anlayamıyorum. bir sakatım, antremanlara yeni yeni başlıyorum diyor sonra bir bakıyoruz juve'ye ya da genoa'ya falan gideceğim diyor. işin aslı astarı ne ve ne zaman belli olacak açıkçası merak ediyorum!

revenant dedi ki...

unutulmamalıdır ki bu adam 1 sene canını disine takmistir, peki neden? buradan daha buyuk bir kulube gitmek icin..sonra baskan onu yollamayınca da bilerek ve isteyerek kotu futbol oynamıs ve neticesinde sanssiz bir bicimde sakatlanmistir.sonrası malum bu gunlere geldik.ben de appiah ın samimiyetine inanmayanlardanım..sakat oldugu donemde afrika kupasına gana ile gitmek icin bi taraflarını yırttı ama aynı cabayı fb de oynamak icin gostermedi.
kendini vazgecilmez sandi.
ilk senesinde cok sevdigim bir oyucuydu ama sonra tiksindirdi beni kendisinden.artı kserbest kaldı sakatlıgından eser kalmaz izleriz maclarını.ne hikmetse 1 bucuk senedir duzelmeyen adam 3 ayda duzelir ve bi daha da sakatlanmaz,gorecegiz bunu zamanla...

Adsız dedi ki...

"erdem" çok iyi açıklamış bence.
günümüz futbolunda bulunabilecek nadir örneklerdendir appiah, aynı zamanda fenerbahçe'nin tarihinde yaptığı en iyi bir kaç transferden biridir. (diğer örnekler; uche & okocha - ali şen, lugano & hooijdonk - aziz yıldırım). gana halkı essien'in de bulunduğu gana'nın en iyi oyuncusunun appiah olduğunu belirtiyordu, hatta fenerbahçe'ye gelmesi gana'nın en iyi oyuncusunun artık 4 büyük ligde oynamayacağı anlamına geldiğinden bu durumun gana'nın popülaritesinin azalmasına yol açacağı tahmin ediliyordu.
sonuç olarak; çok büyük kayıptır, ilk 11 oynayabileceği bir takımda sürekli forma giyerse eski günlerini yakalayacaktır.

Adsız dedi ki...

ramon da mı tatile çıktı yav hiç görünmüyor ortalıkta?

Adsız dedi ki...

Fener'in 32 yaşındaki Senna'ya inanılmaz paralar önerdiği konuşuluyor,Senna ve Villereal'in de kafası karışmış durumda.
Auerelio ve Appiah'ı kaçırıp Senna'nın yoluna servet döşemek büyük başarı tebrik ederim.

varol döken dedi ki...

geçen seneki kadroda tuncay ile beraber olsaydı, ne çok değişirdi acaba?

appiah'a sağ kanatta oynatarak biraz da zico harcadı ama appiah'ın da sütten çıkma ak kaşık olmadığı kesin... fenerbahçe yönetiminin de aziz yıldırım'ın büyük egosu ve inadı yüzünden çok yanlış işler yaptığı...

geçen sezon ortasında aziz yıldırım, roberto carlos'u gölgede bırakacak bir transferden söz ediyordu, bu da bize shevchenko, etoo gibi yıldızları işaret etti... ama şampiyonluk gidince zico gönderildi, aragones ile anlaşıldı ve birdenbire güiza geldi... iyi oyuncu ya da değil ama o paranın oyuncusu olmadığı hele ki elinde semih varken ortada... burada kızdığım transfer değil bu saçmasapan plansızlık...

aurelio'dan vaz mı geçtin kardeşim, git anlaş biriyle ayır yolunu ama onu gönderip yerine 2 yaş yaşlısını 20 milyon euro ya almayı göze alıyorsan, bir fenerbahçeli olarak ben sana yuh derim...

başka takımların yanlışlığı beni ilgilendirmez, ben hem kombine hem lig tv hem orijinal ürün sahibi biri olarak canım kadar sevdiğim takımımla ve bütün doğru ve yanlışlarıyla ilgilenirim...

fenerbahçem ne yazık ki yanlışların daha çok olduğu bir kulüptür...

ama sevmek biraz da hataları görmezden gelmek değil midir (kişilerin değil fenerbahçe'nin)

son olarak ahhh ilk sezonki appi aahhh:)

Adsız dedi ki...

bazı arkadaşlarımız kulüp ismi vermedim dediği iletide bile fenerbahçeye sataşma içerikli cümleler kuruyor.washington olayında fenerbahçe bu oyuncunun sahada ölüm riski bulunduğunu öğrendiği için oynatmama kararı almıştır.saygı duyulmalıdır.ayrıca linderoth ve uğur uçarı örnek gösterene ben de deividi gösterebilirim.onu fener kapının önüne mi koydu? elma ile armutu ayırt etmek gerekir.

Adsız dedi ki...

appiah bi sezon kendi performansının çok üstünde oynayıp fenerbahçeye çok faydalı olmuştur sonrası ama öyle değildir appiah kayıp değil bu zamana kadar elden çıkarılmadığı için verilen paralar bi kayıp bence. juve'de oynayamaz fenerde sakatlıklardan çıkıp da topa vuramadığı maçları biliriz.