22 Ağustos 2008

Tamas-Bratu-Petre

Tamas-Bratu-Petre. Galatasaray'da 2. Fatih Terim döneminin yıkım olma sebeplerinin ilk sırasında yer alır galiba. Genç yaşta geldiler. Referansları Hagi idi. Hani "Galatasaray değerlerini bilememiş olabilir mi"yi zaman gösterecekti. Tamas'ı Real Sociedad maçı bitirmişti, Petre Hagi'yi de bitirdi kulübede. Bratu ise Antalya'da Efes Cup'da Bold Pilot gibiydi, gerisi hikaye. Tamas, Moskova'da para yaptı, İspanya ve Fransa'yı turladı şimdi Dinamo Bükreş'te. Bratu, Nantes'dan Dinamo Bükreş'e döndü. Aralarında topçuya en çok benzeyenleri Petre ise Steau Bükreş'te. Gurbette dikiş tutturamayıp kürkçü dükkanına dönen 3 Romen...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Gs'den ayrılıp da yurtdışında başarılı olan yabancı sayısı yok denecek kadar azdır..Ribery var ama o da kaçtı gitti.. İlginç bir yüzde olsa gerek.

revenant dedi ki...

Tamas'i bitiren Sociedad macında Nihat'tan yedigi calim degil miydi?

pclion dedi ki...

O Efes Cup'ta muhteşemdi Bratu, gerçekten ümitlendirmişti bizleri ama sonrası hayal kırıklığı.

Tamas için Celtic lafları geçiyordu, Romanya'ya mı dönmüş? Tamam Galatasaray'da oynayacak oyuncu değil de şöyle bir Bursaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği falan Petre, Tamas gibi oyuncuları niye almaz diye düşünmüşümdür hep. Türkiye tecrübesi var, maliyeti çok yüksek değil, milli takım tecrübeleri var.

Bu lig atılım yapacaksa bunu yapacak olan üç büyüklerden ziyade ligin orta düzey takımları yapacak. İşte o zaman bir şeyler değişir.

BT dedi ki...

@mash
haklısın. nihat ın çalımı aklımda numaralı önünde ama takımı yenisi kalmış aklımda. editledim. teşekkür.

çağlar mercan dedi ki...

tamasın efes cup da yaptığı bir ortayı hatırlıyorumda, kafa vursan beyin sarsıntısına sebep olacak cinstendi..
Bir nihatın çalımı var unutmamak gerekir...Ersin tuzen sıkıstırmıstı mac sorası terimi tamas söle kötü böle kötü diye...terim ayar vermişti bana hakanı sor diyerekten sonunda da korudu futbolcusunu
"Avrupada ki defans oyuncularıda uçmuyor "diye ama tamas da yerinden kalkmıyordu.Euro 2008de de izledik kendisini hiç bir gelişme yoktu...

İlker Yılmaz dedi ki...

işin en ilginç yanı galatasaray hem tamas dan hem de bratu dan ciddi paralar kazandı.

el'nino1907 dedi ki...

beter olsunlar 3'ünü de sevmem tavsiye edenide sevmezdim zaten=)

UzunPaslar dedi ki...

aralarında en kısmetli olanı tamas'tı. nihat'tan yediği o çalımlardan sonra bile avrupada iyi birkaç takım gezebildi ve yazdığın gibi baya para yaptı.

Adsız dedi ki...

tamas'la ilgili hatırladıgım 2 şey var.Birincisi Nihat'tan yediği çalım ikinciside Terim'in repliği:
"Bana Tamas'ı sormayın kardeşim!" :)

Adsız dedi ki...

tamas da petre de bence üst düzey oyuncular.

wanadoo dedi ki...

nihattan yediği bacak arası çalım ve sebebiyet verdiği gol tamas'ı bitirdi. olimpiyat stadı laneti belki de kimbilir.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Benim en beğendiğim ise Tamas'tı tam form tutmuşken devre arası geldiğinden daha iyi paraya gönderilmişti. Kaliteli takımlarda forma giydi. Yaşı ilerledikçe daha iyi bir oyuncu olacaktır. Nitekim top tekniği yüksekti. Onda geleceğin Popescusunu görüyorum.
Petre ise iyi bir önliberoydu kanımca. Baskı yediğinde topu dan dun oynamazdı. Bu yüzden fiziki yetersizliğiyle beraber çokta top kaptırmıştı. Ancak mental açıdan çok türk oyuncunun önündeydi. Koşa koşa kovaladık adamı git burdan diye hala neden olduğunu anlamadığım bir gönderilişti onunkisi. Bratu ise oldum olası beğenmediğim bir oyuncudur.
İlginçtir. Hagi yıllar önce oyuncuyken cüzzi bir miktarda olan Mutu'yu Fatih Terim'e önerir terimde bundan bişey olmaz der. Ozaman yanlış düşünündüğünü görünce bunları pek düşünmeden aldı sanırım ;)

Adsız dedi ki...

tamas'ın real sociedad maçından sonra hüngür hüngür ağladığını okmuştum biyerde

Adsız dedi ki...

Petre ve Tamas iyi futbolcular.
O yaştaki Tamas'ı yediği çalımla bitirenlerin, Servet'i asması gerekirdi.
Tamas'a ödenen bonservis bedelleri az çok kaliteyi belli ediyor.

aksilaz dedi ki...

üzülüyodum bu 3 çocuğa.Tamam üst kalite değillerdi ama takımın çok kötü dönemine denk geldiler.Bratuyu hala severim.Ama unutamadıgım tek isim FABİO PİNTO.giderken yaptıgı acıklamalar hala kulaklarımda "takımda gruplaşma var o yüzden oynayamadım"

Adsız dedi ki...

Kısaca 2. fatih terim dönemi saçmalamalarının baş aktörleri diyebiliriz bu üçlü için. Aynı özenin %10'ununu Felipe için verseydi şu an Alex'in yaptığı katkıdan daha fazlasını yapan bir futbolcusu olurdu Galtasaray'ın.

Esasında şu anki milli takım tercihlerinde de farklı bir şey yapmadı, yapmıyor Fatih Hocamız. Herkesi zıvanadan çıkartmak, yapılamayanı yapmak ve keşfedilmeyeni keşfetmek, en büyük olmak vs... gibi özelliklere sahip süper ego Fatih terim'in bu sefer sadece paçalarından bal damlıyordu. Avrupa şampiyonasındaki bu metafizik başarıyı açıklamaya, birşeylere yormaya veya Fatih Terim'in alameti farikasını anlamaya çabalamaya gerek yok.

Çünkü öyle bir şey yok...yani kral çıplak bir şekilde öldü:)))

Hüseyin dedi ki...

petre nin gönderilmesi takımın durumuna isyandı hatırladığım kadarıyla her şey o kadar kötü gidiyordu ki bir hazırlık maçı ya da kupa maçında go home petre go home petre sesleri yükseliyordu.üzülmüştüm çocuk adına.severdim çocuğu biraz üstüne düşülse iyi oyuncu olabilirdi.ama hepsi cim bom un çok kötü dönemlerine denk geldi.

revenant dedi ki...

Her ne kadar cok acemice bir hata yapsa da bir mac yuzunden bir oyuncunun yollanması son derece yanlıs..Biz de 3 gol yedi diye Enke'yi yollamıstık apar topar.Tamam gercekten kotu oyuncu almıs olabilirisin ama bu sekilde yollamak da yoneticilik hatasından baska bisi degil.Yarım donem sabretmek lazım en azından..Gerci biz degil miyiz,takımı sampiyon yapan antrenore bile 2 sene tahammul edemeyen...

Çetin Cem dedi ki...

tamas'ın deplasmandaki real sociedad maçındaki skandalı bambaşkadır: son anlarda, maç 1-1 gidiyor, takım hücumda, top tamas'ta, rumen gaza geliyor, 40 metre civarından saçma sapan bir şut çekiyor. maç bitiyor, ve basında yazdığı kadarıyla terim de baya bi hırpalıyor elemanı soyunma odasında.. hatta mondi de bi şekilde işin içindeydi de hatırlamıyorum..

"ulan sen tamassın.. atamassın!" deyip baya gülmüştük maçtan sonra!