20 Ağustos 2008

Futbol Aşkının Bedeli

Türkiye, İtalya ve İngiltere'de 3 futbolsever bir futbol sezonunda kendi takımını tribünde, ülke ligi ve Avrupa'nın 5 (4) büyük ligini ve Şampiyonlar Ligi'ni ekran başında izlemek istese cebinden kaç para çıkar? Futbola sevdalanmanın bedeli ne? Mehmet, Luca, John dedim bu taraftarlara, Galatasaray, Milan ve Liverpool taraftarı. Kendi stadlarında maç kaçırmıyorlar. Üç taraftarın da dijital platformlara geçmişte üyelikleri ve evlerinde HD televizyon var...
Türkiye
Mehmet, Galatasaray kapalı tribün kombinesine 1.600 ytl veriyor. Sıra naklen yayınlarda. Lig Tv'de haftada 4 maç izleyebilecek. Premier Lig'i de seyretmek istediğinden EkoSpor paketi yerine Spor paketi almak zorunda. Aylık 85 ytl. Maçları HD seyretmek istiyor ve Digiturk Plus için 900 ytl ödüyor. Deplasmandaki maçları HD seyredip seyretmeyeceğini bilmiyor. Şampiyonlar Ligi'nin tüm maçları D Smart'ta. D Smart HD decoder 690 ytl. Mehmet'in lig başlamadan cebinden çıkan para 4 bin ytl
İtalya
Luca, Milan taraftarı. Maçları San Siro'da Güney Kale arkasında seyrederdi ama Fossa dei Leoni kapandığından beri o da Mehmet'in seyrettiği Kapalı tribünün muadili Rosso tribünü 2. kattan alıyor kombinesini. 350 euro ödüyor. UEFA Kupası maçları için ayrı bilet almak zorunda. Sky Italia'dan HD decoder alıyor. Fiyatı 150 euro! Internet'ten online alsa bedava ama uğraşmıyor işte! Serie A ve Avrupa liglerini izlemek için aylık aboneliğe 26 euro ödüyor. Pazar günü oynanan 7 maçı da naklen seyredebilecek, isterse hepsini tek ekranda takip edebilecek. Luca nın cebinden çıkan para 812 euro. 1430 ytlİngiltere
John uzun yıllardır kombine sahibi ve yeni sezonda da yenileme hakkını sahip. Maçları Kop tribününden izliyor ve bu sezon ödeyeceği rakam 700 sterlin. Mehmet ve Luca gibi Kapalı(Maraton) tribünden izlemek istese vereceği fark 50 sterlin. John Premier Lig'deki tüm maçları HD izlemek istediğinden Sky'dan HD decoder alıyor. 150 sterlin ödüyor. Ona bir de Usain Bolt hızında bedava internet bağlantısı veriyorlar. Arkadaşı Mehmet emekleyen Adsl için ayda minimum 50 ytl vermek zorunda. John'un tüm ligleri izlemek için farklı decoderlara ihtiyacı yok. Sky'dan Sports Mix paketini alıyor. Aylık 36 sterlin ödeyecek. John'un bu sezon futbol aşkı uğruna ödeyeceği toplam rakam Kraliçe'nin parasıyla 1210. Bizim paramızla ise 2 bin 670 ytl.
***
Mehmet, Kewell ve Meira gibi yıldızların takımına gelmesinden memnun. Luca, Kaka ve Pato'nun yanında bu sezon San Siro'da Ronaldinho'yu da göreceği için mutlu. John artık takımından şampiyonluk bekliyor. Torres yine en büyük gol umudu. Mehmet, Luca ve John'a aylık maaşlarını soruyorum. "Erkek adam kazandığı parayı söylemez" diyor Mehmet. Luca ve John da kafa sallıyorlar...

82 yorum:

Ortega dedi ki...

John gönlünü ferah tutsun. Bu sene şampiyon Liverpool :D

Güleriz ağlanacak halimizi türünde bir yorum oldu..

Adsız dedi ki...

Ramon da hani bana hani bana diyor..

Ellerine saglik Aceto. bu yazini yarindan sonra bakalim hangi gazetenin kösesinde görecegiz.

AAAA dedi ki...

hocam bu kadar basit ve çarpıcı bir şekilde olayı anlattığın için teşekkürler. takımlarımızın bizleri yolunacak kaz görmesi, servis sağlayıcıların da ayn kafada olması, kısaca erki elinde bulunduran kim varsa vatandaşı soyup soğana çevirme derdinde.

kıçı kırık adsl için ev telefonu kullanmama rağmen her ay 9,9 ytl ücret ödemek de bize nasip oluyor. sözde serbest piyasa ekonımisi var diyorlar ama ithal ikame politikası olduğu gibi devam ediyor. bizlerde üç kuruşluk hizmetlere değerinin 3 katı ile sahip olabiliyoruz. offf of.
şöyle bitireyim abd'de 1400$ olan bir objektif türkiye'de 4350ytl'y satılabiliyor.

torres dedi ki...

eline sağlık Aceto abi,müthiş bir yazı..

MERLİS dedi ki...

Tez olur bu konuu tez.

manial dedi ki...

güzel yazı olmuş yine acetoo eline saglıkk - eger yardımcı olabilirsen bişeyy sorabilir miyim? ben bu 2sene milano da master yapacağım ve bol bol maclara da gideceğim ve dee senin burdaki yazdıgın milan kombinesi fiyatını görünce şoka girdim , bu kadar ucuz mu cidden? ben tek tek mac fiyatlarına baktım bi siteden ve cok pahalı bu kombine fiyatına göre--- beni bilgilendirmen ya da en azından yardımcı olabilecek siteleri önerebilmeniz mümkün mü? official sitede bişi de bulamadım acıkcası kombineler için...
bu siteyi yine de böle mesgul ettigim için kbakmayın arkadaşlar ...
(özelden de yardımcı olabilirsiniz eger zamanınız warsa)

Adsız dedi ki...

süper bir karsilastirma olmus. Ligtv bizi resmen soyuyor, üstüne birde sanal reklam , bin türlü rezillik ve sacma sapan yorumlar bedava. ve bu kadar para haftada 3 mac icin. kardesim yayinlasaniza tüm lig maclarini. bu ülkelerin yani sira bende almanya icin örnek vereyim. burada ise ayda 54 euroya tüm lig ve cl maclarini seyrediyorsun. hd alicinda beles. yaninda da film ve bir cok ivir zivir pakette bedava geliyor. yok hd istemem dersen normali 44euro ayda. sade lig maclari istersen o da 20euro.

BT dedi ki...

@ersoy
yazıda geçen her rakam ilgili sayfaya linkli. milan kombinesinin fiyatına tıklarsa resmi sitelerine ulaşabilirsin...

Emre Yılmaz dedi ki...

Süper bi araştırma ellerine sağlık hoca...

RaRe dedi ki...

hocam büyüksün...ama ispanya'ya değinmemişsin yoksa orda bizden daha mı pahalıya geliyo bu işler?

Julien Dekosta dedi ki...

bulent abi, bu somuru duzeni bu kadar guzel anlatilabilirdi!! apayrisin..

Erdal dedi ki...

Mehmet'in HD neyine :)

Adem dedi ki...

Ah ulan Mehmet, ömrün sömürülmekle geçti, En çok sevenin bile sömürdü seni sonuna cik eki koyup. Bu yazıyı bloguma koyuyorum abi. Ne kadar insan okursa o kadar iyi. Okusunlar, en azından bilsinler hallerini.

Mehmetler gene Mehmet.

John ile Luca da akıllı olsun.

Adsız dedi ki...

Meğer ligimiz çok değerliymiş de haberimiz yokmuş.Ancak çok kaliteli bir lig bu kadar para ödenerek izlenir.Ama ortada bir kalitede yok son üç beş hafta gs-fb arasındaki çekişmeden başka.Hadi diyelimki zengin milletimiz kişi başına düşen gsmh 20 bin dolar ee oda yok.Bizim italya ve ingiltere liginden üstün yanımız nedirki ortaya bu saçma rakam çıkıyor.Kanallarımız da rus ligi maçları bile canlı verilirken hangi avrupa ülkesi süper lig maçlarını yayınlıyor.Avrupada milyonlarca türk yaşıyor bir ülkede bu kadar değerli görünen süper lig maçlarını alıp yayınlayamazmı.Ben çözemedim bu çıkan sonucu çözebilen varsa açıklasın lütfen

BT dedi ki...

@rare
sadece iki ülkeyi aldım. dizim ağrıyor sevgili kardeşim. benden bu kadar. ispanya yı da ramon eklesin..

Adsız dedi ki...

eline sağlık aceto süper yazı

cisco dedi ki...

tek kelimeyle muhtesem bir yazı.

yalnız john ile luca ligtvyi de izlemek isterlerse internetten 512k lık yayına ayda 25$ vermeleri gerekiyor. (neden izlesinler o ayrı)

ama burda butun suc mehmet'in. ligtvye saydırır sonunda gider alır, dsmarta saydırır, gider onu da alır. digiturkculer de dsmartcılar da tanıyolar mehmet'i. bu ulkede neler oluyor mehmetin sesi cıkmıyor.

versin dekoderlerini, izlemesin bi sene macları. yada gitsin kahvede izlesin. ondan sonra hala bu fiyatlar boyle kalıyo mu gorelim.

Adsız dedi ki...

Abi eline sağlık.
Gazetecilik nedir öğrensinler.
Gerçekten ders verecek adamsın iletişim fakültelerinde spor gazeteciliği üzerine.
Müsadenle ufak bir not eklemek isterim,D Smart şampiyonlar liginde Türk takımlarının maçları dışındaki maçları verebiliyor.

Adsız dedi ki...

ayni olayin Lyon ayagi icin de kapali alt kombine 361 Euro aylik 40 euro Canal+& Foot+ icin

gkhngnyhn dedi ki...

araştırma + yaratıcılık + gündem manasında blogun en güzel yazısı olmuş kanımca. teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Mükemmel bir yazı Bülent abi.
Mehmet e gelen vuruyo, giden vuruyo; alıştı artık!
Dünya'nın en zengin ülkesinde en kaliteli ligi izliyoruz sanki anasını satayım...

Unknown dedi ki...

ben geçen sene ligin bitimine doğru digiturk'un yaptığı kampanyadan aldım decoder+aboneliğimi, 185 decoder için ödedim, 19,9 ytl'yi her ay için ödüyorum. standart paket aldım, hd aramam. 700 liraya da kombine alabilirdim fener için, almadım. 185+19,9*12+700=1125 olurdu 1 yıllık masrafım. HD decoder+abonelik hizmetleri çok pahalı sanırım.

fiyatların bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de spor izlemek için para ödeme kültürüne sahip olmamamız. bu yüzden az kişi abone olarak satın alıyor bu paketleri, yayıncı kuruluş da paketi alanların suyunu çıkartıyor. insanlar kahvehanede, şurda burda maçları bir çay parasına izlemeye alışmış ya da artık özet görüntüleri izlesem de yeterli diye düşünüyorlar.

ihk dedi ki...

ekmek teknesi'nde kahve tayfasının fırıncı nusret'e dediği gibi: BÜYÜKSÜN BABA

bu durumda mehmet'in yapması gereken milano'ya taşınmaktır.

yLdRm dedi ki...

çok aydınlatıcı yazı olmuş. Benim durumumu da hesaplarmısın bülent hoca? Denizli'de yaşıyorum denizlispor'un maçları dışında stattan maç izleme şansım yok. http://ganarefutbol.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

@Kem

aslında insalr kahve köşelerinde sigara dumanının altında maç seyretmek istemiyorlar şahsen ben istemiyorum. Ama tribünde birbir rezillik, kahvede dumanaltı küfür kıyamet bi yerden sonra insan sakin sakin ( çekirdekçi gibi değil ama) izlemek zevk almak istiyor. Bir çok arkadaşım aylık abonelik ücreti kadar parayı pub da ocakbaşlarında maç izlerken veriyorlar.

uykutu dedi ki...

buradaki yazıların hemen hepsi çok lezzetliydi ama bu en açık en anlayana ders en halimizi ortaya seren bunlarla birlikte de en leziziydi.. teşekkürler ;)

neden en az biz kazanırken en çok biz ödüyoruz.. bunun bir diğer açıklaması birileri çok az kazanırken birileri çok fazla kazanıyor.. ve bu yıllardır böyle acaba bunun düzeltmek için yapılacak hiç ama hiçbir şey mi yok ? bu denli mi kabullenilmiş her şey, açıkcası ben bu işlerin yurt dışında nasıl döndüğünü ve maliyetlerini bilmiyordum ve tek başıma hiçbir şey'i değiştiremeyecek de olsam buna göz yumamam alır elime radyomu dinlerim.. teşekkürler..

Beercholic dedi ki...

farkını ortaya koymuşsun, süper yazı, yarın öbürgün bir kaç gazetenin spor sayfasında çıkar, hatta biraz abartırsak bu yazıyı her televizyon günde 5-10 kez yayınlaması lazım, büyüksün!

Blogspor dedi ki...

Mehmet sen en iyisi malını mülkünü sat,İtalya'ya taşın.Daha rahat edersin =).Bülent abi bu arada her zamanki gibi mükemmelsin.

lopez rekarte dedi ki...

Bence az bile olmus. bu karsilastirlan ulkelerin zenginlik durumlari da ayni degil. haliyle mehmet luca ve john'un aylik gelirleri de birbirinden farkli :) . tek tek kisibasi gayrisafi milli hasilalarina bakarsak(nominal degerler degil bunlar):

1. ingiltere 35.134 $
2. italya 30.448 $
3. turkiye 12.888 $

yani mehmet aylik 1 kazanirken, luca 2.36 john'sa 2.72 kazaniyor. ee bu tabloya bakinca mehmete hungur hungur aglarim ben. hem heriflerin kazandiginin yarisini kazan hem de mac izlemek icin onlarin odediginin 2-3 kati fazla ode. yazik lan :)))

Adsız dedi ki...

Tam da digi+ icin telefonla gorustukten sonra bu yaziyi okudum. Enayiyiz ama mecburiyetten.

Adsız dedi ki...

aceto,MR sonucunu aldın mı nedir son durum?

ery dedi ki...

:)))))
...klavye tutan parmaklarin dert gormesin aceto abi...:)))))

ich dedi ki...

Galatasaray, aksilik olur da elenirse Mehmet 20 ytl daha verip erotik kanalların müdavimi olur.

Kurt dedi ki...

HD olarak değerlendirmesek biraz lükse kaçmasak bu kadar büyük bir rakam ortaya çıkmıyor. Üstelik sopcast te var :D

biggins dedi ki...

Müthiş bir yazı olmuş abi.. Yediğimiz kazıkların, Uğur Dündar gibi peşine düşmen mest etti beni..

Adsız dedi ki...

Ah ulan mehmet ahh...sen ne talihsizsin aceto,ZKC ve gibileri de olmasa bu ülke senin için gerçekten çekilmez olacak...Eve ekmek mi yetiştiricen, maç mı izleyecen...zor iş..Allah sabır versin...Ellerine,aynı zamanda ayaklarına da, saglık aceto...

A.Ç.

Adsız dedi ki...

abi sessiz çoğunluğun sesi oldun.

hepimiz mehmet'iz.

sercan tepeler

tahir durten dedi ki...

john, luca fln guzel olmus tabii cok. ispanya'dansa milli geliri bizimkine denk bir ulkeyle karsilastirabilecek kdr dizi agrimasa aceto'nun durumun trajikligi dahada ortaya cikar herhalde...

Burak Doğan dedi ki...

Bu sefer haberin daha kısa sürede yayınlandı Aceto Baba.. Buyrun Habertürk'e davet edeyim sizi..

http://www.htspor.com/spor-haber/92386-Iste_takim_tutmanin_bedeli_.aspx

Altındaki imzada süper..:)

Adem dedi ki...

Abi, bu ülkede güzel addedilen her şey sonunda bir şekilde benjamin'e yenik düşüyor. Aklıma geldi de birden, lütfen bu sayfa ve tabii ki sen de öyle olma. Kalemi kağıdı alıp hesap yapmak da kurtarmaz bizi sonra.

Adsız dedi ki...

"Şampiyonlar Ligi'nin tüm maçları D Smart'ta. D Smart HD decoder 690 ytl. "

Abi bu yeni mi? Stara ne oldu? Bir tek ben mi uyuyorum hiç duymadım bu şekilde bir anons?

getabbaaww dedi ki...

mehmetler sesini çıkarmaz koyun gibi istenilen paraları verirlerse, kanal sahipleri de klüpler de dayar parayı. olan da mehmet gibi bu paraları veremeyenlere olur...

bi de ich'in yorumuna yarıldım:))

antti_sumiala dedi ki...

bülent abi öncelikel büyük geçmiş olsun.. sonbaharı beklerken blog un açıldığını görüp sevinç çığlıkları attım.. sonra sakatlığından dolayı döndüğünü görünce üzüldüm...

şahsen ben de 1 sene önce belimden sakatlandım ve ne futbol oynayabiliyorum ne de herhangi bir sportif aktivite yapabiliyorum...

umarım sen çabuk iyileşirsin.. en azından acı çekmezsin yürürken, ayakta dururken vs en kısa sürede sağlıüına kavuşursun...

bu yazı da efsaneler arasında yer edindi kendine.. mükemmel bir yazı.. her şeyin en pahalısını fakat en dandiğini kullanıyoruz.. fakat ses çıkarmıyoruz.. resmen sömürülüyoruz.. alışkanlık oldu bu tür olaylara tepki bile gelmiyor..

bir başka olayda vergilerde..az verip çok almak kanun olmuş bu ülkede.. tabi bu blogu genel olarak işin futbol yönü ilgilendiriyor.. sen de işin futbol yönünü çok iyi yansıtmışsın abi.. tebrik ederim..

Adsız dedi ki...

ramon 30 senedir tribüne takılıyorum demişti. herhalde real madrid kulübü ona 30. yılında kıyak geçip şeref tribününden yer vermiştir.)

Adsız dedi ki...

Abicim ben de anlamiyorum ki bu kadar kaynak nereye gidiyor.

Tv gelirlerimiz avrupa 5'ncisiymis. Zaten digiturkun carptigi parayi uc buyukler ulesiyor.

Kombinemiz daha bile pahali maasallah.

Urun fiyatlari da pek farkli degil.

Herifler yüzde 60 vergi verirken sen yuzde 10 oduyorsun. Onu da zaten cokluk borc yapiyorsun, 5-10 yilda bir affa giriyor.

Ee nasil hesaptir ki bu. Mehmet Luca'nin kulubune odedigini katliyor. Mehmetin devlet dogru duzgun vergi bile almiyor. Mehmetin kulup sttin sene yerinde sayiyor. Benim kafam basmaz.

Adsız dedi ki...

yazıyı gene almışlar aceto.
ama imza balsamico şeklinde. ne bu şimdi kızım sana dedim gelinim sen anla mı?

varol döken dedi ki...

alacağın olsun aceto, daha vereceğin kalmamış çünkü, ellerine, aklına sağlık... intihal saymazsan ben de kendi durumumu örneklendireyim ki, örnek olsun herkese:)

vd 30 yaşında, reklam işleri yapıyor, türkiye ortalamasının biraz üstünde kazanıyor...

koyu fenerbahçeli... küfür sevmiyor ama arkadaşlarla maç izlemeyi ve babasını çok seviyor... bu yüzden hem kombinesi var hem digiturk'u... kombinesi 600 ytl, digiturk'u ayda 87 YTL...

buna rağmen vd, fenerbahçesi'nin ön eleme maçları için birahanelere gidiyor, sevmediği ortamlarda durmak zorunda kalıyor ve d-smart'a ve ona bu maçları peşkeş çekenlere çıldırıyor...

bir tane hd televizyonu var ama hd ready denen zımbırtı yalanmış söylentilerinden, bir de hd'nin bütün apartmanın çanak sistemini değiştirmeyeceğinden hd'ye dokunmuyor... ama dokunsa ya 900 lira bayılacak ya ayda 25 lira...

vd'nin interneti 5 gb sınırlı, akşamları dışında pek kullanmıyor, ayda 29 lira ödüyor, internet hızı mı bilgisayar hızı mı pek anlamadığından yavaşlığına mahkum oluyor...

vd, telefonda konuşmaktan hiç hazzetmiyor, yaşamını yazarak kazandığı gibi geri kalan hayatında da yazmayı tercih ediyor... ayda 8 liralık konuşuyor ama her ay ortalama 30 lira ödüyor...

vd, tasarrufu seviyor, suyunu, elektriğini tasarruflu kullanıyor ama elektrik faturası 133 lira geliyor, ulan 35 m2de götüme 100 wattlık ampul taksam 100 lira gelmez diye isyan etse de çözüm alamıyor... faturaları sektirmeden ödese de 2 ayda 1 suları kesiliyor...

bütün bunları üst üste toplayınca vd'nin sözde ortalama üstünde gözüken maaşı, ay sonunda arpaya dönüyor ve vd gerçekten 3 kuruşa çalışan insanlar ne yapıyor hakkaten diye kafayı kırıyor...

vd sevgisinin, tasarrufun, hak aramanın cezasını çekiyor, bu ülkede kaldığı sürece de ömür boyu çekmeye devam edecek...

ich'e not: mehmet üzülmesin abi, sen bana yolla, benim pakette erotik kanallarda da var, hiç izlemiyorum, gelsin takılsın:)

jose dedi ki...

bulent abı mehmet bastan macı kaybetmıs gıbı gozukuyor turkıyeden oldugu ıcın:)

Adsız dedi ki...

Kop'da Gerrard+Torres'i izlemenin bedeli :GBP 700.-
Rosso'daRonaldinho+Kaka'yı izlemenin bedeli:EUR 350.-
Kapalı'da:Sivok+Zapotochny'i izlemenin bedeli:YTL 1.200.- !!!
ama....;
"Sinan'ı da al git!" diye bağırmanın bedeli: 'priceless'
mecbur gene aldık :(
.
tv konusuna girmiyorum bkz:Naklen yayınlar ve spormax " ...galiba bir kız arkadaş edinmenin vakti geldi!!! "

Astro dedi ki...

Hasan Fenerbahçeli, kombine almadı bu sene aldığı zaman özellikle derbi maçlardaki sarhoşlardan maçlardaki kavgalardan ve gidiş gelişin zor olmasından bıktı.
Onun yerine kendi seçtiği maçlara eşi ile istediği tribüne gidecek.
Hasan Digi-Plus'un decoderını satın almadan 25,90 ytl karşılığında kiralanabildiğini ve kampanyadan dolayı bu ödemelerin Ekim'de ödemeye başlayacağını öğrenince satın aldı, eko spor paketini süpere yükseltti böylece spor max ve moviemax HD de dahil oldu işe. Her iki abonelik içinde yıllık taahütlü aylık ödeme seçeneğini değerlendirerek ciddi indirim aldı.
Hasan Şampiyonlar liginin statüsü gereği açık kanalda (En azından bu sezon) yayınlanacağını biliyor. Eğer HD olarak izlemek isterse bu sezon Eurosport HD'den 48 saat sonrasında maçların bant yayınını izlemeyi düşünüyor.
Hasan'ın şimdiki tek derdi deplasman maçlarının HD olup olmayacağı ve yayın kalitesinin avrupadaki muadilleri ile denk olup olmayacağı. :)

Adsız dedi ki...

Bu arada, IMF hesabina gore;

John yılda 45,500 USD
Luca yılda 35,800 USD
Mehmet de yılda 9,600 USD kazaniyormus..

Onu da galatasarayfenerbahcebesiktasa kaptiriyor enayi :)

Adsız dedi ki...

varol döken. seninki yorum olmamış. posta içini dökmüşsün resmen.

el_turco dedi ki...

bomba yazi olmus kutluyorum...
ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

baba büyüksün. bu kadar net ve duru bir yazı içimizi aydınlattı. ama futbol izlemek yine de paha biçilemez.

Adsız dedi ki...

@aceto

affina siginarak sunu belirtmek istedim. sky aslinda gorundugu gibi degil. ingilterede herkes alismis caktirmadan cakmaya. ornegin orda 36 pound yaziyor sports pakedi icin. ama hd alinca ayda 10 pound ekstra oduyorsun. yoksa hd box un 150 pound olan fiyati birden 400 pounda firliyor. O bedava internet dedikleri olayda zaten hic bedava olmuyor. Yok set up costs falan filan diye giydiriyorlar. Tamam bunlari gectim ama sky premier league'in butun maclarinin sahibi degil. Bir bolumu de sentanta'ya ait ornegin. O yuzden burada haftasonu bir kac durak otede west ham-man utd maci oynanirkan, evde fulham - bolton, wigan-reading maclarina maruz kaliyoruz. genelde 1 mac gosteriyorlar. cok ayip oluyor. isyan ediyoruz. Turkiyede gercekten butun premier league maclari seyredilebiliyor. Sky Sports da Ispanya ligini veriyor onun hakkini vereyim ama Turkiyede butun ligleri, nerdeyse butun maclari gosteriyorlar futbola doyuyoruz. O yuzden ben Turkiyeyi tercih ederim demek durumundayim televizyondan futbol seyretmek acisindan. Hatta parasi da neredeyse ayni oluyor.

SAFÆ dedi ki...

Aceto Mükemmel bi yazı olmuş eline sağlıkk..Umuyorum En kısa zaman da şampiyonlar ligi ve premier lig yayınlarından umdugunu bulamayıp acık kanallara vericeklerdir bu yayın haklarını..

H. İbrahim Andiç dedi ki...

aceto, yazını acizane kişisel websayfamızda , altına büyük puntolarla ismini ve site url'sini vererek yayınlasak senin açından bi sorun olurmu(stop) acilen cevaplarını bekliyoruz(stop) hürmetlerle(over)

çagdas dedi ki...

@kirby
Bir bez bebek var bilir misin? :)

muzoz dedi ki...

yanlız hala bazı yorumlarda su olmasa bu olmasa daha ucuza gelir tarzı yazılar geliyorumda bi yandan uzulmuyorum mehmete hakediyo cunku

Adsız dedi ki...

mükemmel bir analiz.hatta bu yazıdan sonra mastercard diliyle

İtalya'da maçları takip etmek :

812 EUR

Kop'da bir sezon maç izlemek :

1210 GBP

Acetoblog'u anadilinde takip etmek

PAHA BİÇİLEMEZ

demek istiyorum.

(RE)

Adsız dedi ki...

Bu kadar net anlatımdan sonra insanın biyerlerden bu kazığın acısını çıkarası geliyor ama elinden de hiçbir şeyin gelmeyeceğini ve bunun maalesef her daim böyle devam edeceğini bilmek insanın içini acıtıyor. Her şeyden daha acısı maalesef bunları kabullenmek zorunda kalan bir toplum haline gelmiş olmamız. Aklına, diline ve Parmaklarına sağlık.

Adsız dedi ki...

Geçen ay Londra'ya taşındıktan hemen sonra kendini bilmez bir futbolsever olarak Arsenal maçlarına bilet alabilemek için bir taraftar kartı (30 pound) aldım ve Sky decoder başvurusu yaptım. Arsenal maçlarına en ucuz bilet 41 pound ve satın almak için bin takla atmak lazım. Kontenjan beklemek, ücretli bilet rezervasyonu, tümü numaralı stadda uygun yer seçmek ve kişi başı bir bilet hakkına arkadaşlarını angaje edebilmek için millete taraftar kartı aldırmak zorunda olmak vs.
Maç günü maliyeti naif hesabımıza göre kişi başı, 200 ytl.

SKY davasına gelince, Bende HD'siz normal sky var ve genel yayın programı Digiturk ayarında - yani dijital platform oryantalizmine gerek yok. Maç yayınları ise Setanta denen TR'deki Dsmart cinsi bir platformla paylaştırılmış durumda. Yani TR'deki gibi Arsenal maçı izleyeceğim, SKY alayım takılayım diyemiyorsun. Maç programları belli ve takımlara özel değil. Saatler, şehirler, rating oranları kime uygunsa ona göre düzenlenmiş, çıkarımıma göre...

SKY maliyeti, sonuçta internetiyle kurulumuyla yaklaşık 500 pound'a geliyor. Fakat dediğim gibi maçlar ne çıkarsa bahtına...

Tatil için TR'ye döndüğümden SKY'da henüz maç izlemedim ama orada tavsiye edenler ballı kaymaklı bir maç yayını olduğu söyleyip beni kandırmışlardı.

---
Sermaye grubu övmek tarzım değildir ancak, İngiltere'de Sky'dan aldığım içerik, servis hizmeti ve verdiğim ücreti düşününce Digiturk'ü fazla itip kaktığımızı düşünmeye başladım.

dr feelgood dedi ki...

mehmet'te HD varsa zaten kıçını 100 dolarla siliyordur problem değil onun için para.

Adsız dedi ki...

ağlanacak halimize gülmememiz lazım, bülent abinin değindiği rezalete sessiz kalmamalıyız. ulan adam istanbul'da yaşayan garibanın verdiği paranın yarısına ronaldinho'yu izliyor ya da bütün avrupa liglerini takip ediyor. yazık. soygun bu resmen.

gökhan

gaga dedi ki...

Bursaspor taraftarıyım

curvanın(kapalı kale arkası) kombinesi 175 ytl...

ben Bursa çocuğuyum istanbulu neyleyim felsefesinde olduğum için dicitürk falan almıyorum...açık kanallarda yayınlanan avrupa ligi maçlarını takip ediyorum.dolayısıyla ücret falan ödemiyorum...

deplasmanlara ortalama 50-100 ytl para harcıyorum...

Bursasporumun 34 maç boyunca peşinde olmak maksimum 2000 ytl.

Adsız dedi ki...

insanları resmen sürünüyorlar oturup(Ş.L +kendi ligimiz+Avrupa ligleri) takip ettiğimiz takımları doğru düzgün izleyemez olduk.özellikle şampiyonlar ligindeki yabancı takımların arasında oynadığı maçların stardan başka bir kanala alınması gerçekten çok üzücü çeyrek final den sonrasını izlesek bari ya resmen baltalılar şampiyonlar ligi sevgimizi...

Adsız dedi ki...

Nasıl güzel bir yorumdur arkadaş ya,Digiturk bayilerini kendinden utandıracak cinsten,bravo bülent...

erdemkursat dedi ki...

süper bi yazı, yazı değil süper bi çalışma...

Adsız dedi ki...

çok iyi hikayelenmiş bir bilgi aktarımı. tebrikler...

H;M dedi ki...

daha ne denir ki tam 12 den vurmuşsun abi.. sağol Allah dizine de acil şifa versin......

Adsız dedi ki...

uzgunum katılamayacağım. Fiyatı piyasa belirler, GS taraftarı 4bin kapalı üst kombinesini bitirerek arz fiyatını onaylamıştır, keza ligtv fiyatinda da oyle, demek ki bu fiyatlara hedefleri olcude decoder satabiliyorlar.

Carpikligin nereden kaynaklandigi belli; toplumun yapısından tabiki, ummetci koklerden gelmeyen toplumlar sorgular, boykot eder, gucu varsa bile mala ederinden fazlasını vermez, ortak bir akil ortaya koyarak protesto eder.

GS, farzımisal bir Şili takımı olsa idi, 1600ytl'ye tekabul eden fiyata tek bir Kapalı Ust kombinesi bile satamazdı.

Gokhan

aşkın dedi ki...

Gökhan arkadaşımız dört dörtlük yorum yapmış, ekleyecek birşey yok.
Şimdi söyleyeceklerim gıcıklık algılanmasın, Dürrüksel Hiper Ligi de hızlı ayı güreşi İngiltere ligini de merak etmiyorum, benim için hava hoş.
Ancak ortada bir şikayet varsa tepki de koyulmalıdır, hem talepte bulunup hem de şikayet edilmesi saçmalık.

Unknown dedi ki...

aynı çalışmanın turkcell, avea, vodafone telefon hatları için de yapılmasını talep ediyorum sayın acetodan :)

Adsız dedi ki...

http://www.htspor.com/spor-haber/92386-Iste_takim_tutmanin_bedeli_.aspx

oralardaniyivurur dedi ki...

Mehmet HD alsa ne olur ya..
Slow motion kamerası olmayan bir kanal mı HD kamera alıcak?
güldürmeyin beni..

Adsız dedi ki...

benim de merak ettigim bir sey var digiturk u olanlar yanıtlarsa sevinirim

maclar esnasında sanal reklamlar,ekranın 4 de 1 ini kaplayan yazılar var mı digiturk de..hic bir macı izlemedigim icin soruyorum

müşkülpesent dedi ki...

san siro'dan 180 euroluk kale arkası kombinesi alıp juve inter roma maçlarını gidip izlesek anca 4bin ytl harcamış oluruz herhalde.

hem gezmiş yeni bir ülke şehir görmüş oluruz hiç değilse..

Adsız dedi ki...

Son zamanlarda okuduğum en ilginç yazı. Ellerine sağlık, gerçekten harika mesajlar içeriyor.

Ronaldinyo haber yolladı, başkanım beni al! gibi seviyesi haberlerden sonra ilaç gibi geldi

erins dedi ki...

Vakti zamanında henüz Rashit mainstream punk yapmazken şöyle derdi ne yaparsan yap şarkısında :
ne yaparsan yap kanın emilir
ne yaparsan yap suç senindir
bir şey söylersen hain olursun
bir şey söylemezsen aptal olursun
çok konuşan erkenden ölür
konuşmayan sömürülür
konuşmayan yaşarken ölmüştür

Büyük patronlar rant kavgalarını meşin yuvarlak üzerinden yaparken mehmet 'in tek derdi meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasıdır. Sosyolojik bir konudur aynı zamanda lakin bunun üst düzeyde hizmet alanlarla hizmeti verenlerin arasında bir konumlandırma yapılır ve bu sayede bu hizmeti alanların profili çıkartılır aynı zamanda siyasi bi konudur çünkü bu hizmeti bu kadar yüksek bir bedelle almanın bedeli geri kalmışlık seviyesidir. aynı zamanda gene siyasidir çünkü bu hizmet aynı zamanda bedelsiz olabilir tıpkı olimpiyat oyunlarının ve geçmiş yıllarda yabancı liglerin bedelsiz olması gibi. ama mehmet'in tek derdi topun ağlarla buluşmasıdır. çünkü mehmet sabahın 6'sında kuyruğa girip kuyruktan bilet alamadığı ve biletlerin başkanın adamların karaborsada dağıtılmak üzereyken sesini çıkaramadı, tıpkı diğer pekçok olayda olduğu gibi. Büyük patronun umurunda da olmaz mehmet çünkü biliyor ki mehmet sadece topun ağlarla buluşmasına odaklı ve birkaç tane daha satacağı dekoderin kitlesi hazır ve nazır ve biliyor ki seneye Turkcell super ligi de elinden gidecek. Bu kısa sürede ne koparırsam kardır mantelitesinde. Saygılar

jose dedi ki...

az once bulent abının arastırması yayınlandın haberturk futbol klubu programında:)

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

futbol kulübünde bundan bahsedildi şimdi :)

Kartal Bafiler dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/9780809.asp?yazarid=246&gid=61&sz=24130

Hürriyet'te de kaynak gösterilerek yayınlandı