14 Kasım 2008

Yattara Tarafı

Fotoyu Emre yolladı. Trabzon'u özlediğimi farkettim. Hazır hamsi zamanı da. Çardak'da sabah kahvaltısı niyetine pide, su bardağında çay. Bol muhabbet, Avni Aker'de maç. Kaçmak lazım İstanbul'dan...

22 yorum:

Murty dedi ki...

iyi ama yattara tek devre mi oyanayacak ? :))

Ortega dedi ki...

Durduk yere Emre'yi alan zihniyetin, Yattara'yı bugüne dek es geçmesi doğal karşılanmalı galiba. Çok şey bekliyorum sanırım.

enis dedi ki...

hey allahım sabır

altan yerdenayaga dedi ki...

valla burnumda tütüyordu bütün çevreme diyordum senin post denk geldi abicim.gözlerim doldu ağlıycaktım nerdeyse.abartmıyorum çok ciddiyim.doğma büyüme izmitli,beşiktaşı tutan aile kökleri trabzona dayanan,küçükken "şenol varidi,tturgay,necati geri tördliye duraydiler,dozer cemilin 3 ciğeri varidi,şenol kaleyeydi toplari tutardi,ahh alikemal ahh"şeklinde hikayelerle büyümüş,yiğiter uluğ'nun barcelona aşkı misali "o şehirde" yaşamam lazım diye üniversitede trabzonu seçtim.8 senede futbola,şehre doyamadım akabinde okuldan atıldım.şimdi öğrenci affıyla geri dönüyorum:)farozdaki,fatihdeki eski kahvehaneleri,dubarlarındaki kimsenin arşivinde olmayan resimleri,meydandan stada yürümeyi,maç sonrası uzun sokakta 34 plakalı arabaları sallamayı,kötü sonuçlardan sonra tüm şehre hüzünün çökmesini,heycanı,çoşkuyu,yattara tarafını nasıl özlemiştim.onlara kavuşacak olmanın heycanı sarmışken narin bünyemi bu post alev almış bünyeme iki meşe çamı attı.tutuştum yanıyorum bekle trabzon geliyorum.beraber gidelim abi istersen.gerçi seni misafir edecek çok adam vardır.ama olsun ben burdayım.

Oyuncu dedi ki...

valla bende özledim Trabzon'u,

iki önerim var sana aceto

1. Pideyi çardakta yeme bence git Şükrü'nün Yerine orada ye inan daha çardağa gitmezsin.

2. Eminim biliyorsundur ama Akçay'da bir döner yemeden geri gelme :))

papaz dedi ki...

bordomavi bordomavi:)

Yattara da biraz top oynasa bu sezon hiç fena olmayacak...

thunderbird dedi ki...

cok seviyorum cok

masa bekleyen cocuk dedi ki...

abı bayram tatılınde gidiyorum memleketime gel beraber gıdelım mısafırım ol :)) ayasofya köhne bi yerde pide yedireyim çardağın adını ağzına almazsın bı daha:)
bi de akçaabatta köfte off diyorum :))

Fatih Mehmet dedi ki...

süper bi kare...

Dobrowski dedi ki...

heheh işte futbol aşkı

aksilaz dedi ki...

karadenizliyim gururluyum

Semt Aşığı dedi ki...

maçtan sonra boztepe?Çardağın pidesi iyidir bakma sen alternatif yapmaya çalışan arkadaşlara :)

zachpaulsen dedi ki...

nihat usta veya cemil usta'da 1 kilo köfte + piyaz + ayran ye kendine gel...

wjker1982 dedi ki...

Su kapitalist futbolun icinde belkide son zamanlarda gordugum en iyi fotograf.Helal olsun,muhtesem :)

CanBey dedi ki...

arkadaşlar kimse sormamış da ben çok merak ettim. 4.00 ytl'ye hangi stadın hangi tribününde kaç dakika maç izletiyolar yahu!!

torres dedi ki...

aceto abi ,

bekleriz trabzon ' a . gelirsen ağırlamak isterim açıkcası seni .

kombine mi veriyim sana bir maçlık =) maraton . ben bulurum bizim çocuklardan bir kale arkası bir maçlığına .

çardak ' ta pidemizi yeriz , liderliğimizi kutlarız vs . vs .
yapcak iş çok =)

Julien Dekosta dedi ki...

abi fikranin gercege donusmus hali bu iste ya, macin 2 devre oldugu bilgisinin hic bir onemi yok :D

Jaguar Pençesi dedi ki...

abi harbiden 4 milyonmu?
biz amatörde 5 bu sene 3. ligde 10 milyona oynuyoruz :/

felix mourinho dedi ki...

yattara tarafı:D:D

ya ilk yarı diğer tribünün önünde oynar, 2.yarıda kanat değiştirirse:D

sonny dedi ki...

öncelikle 4 ytllik fiyata bir açıklama muhtemelen kupa maçı olabilir ve 2005 yılında olabilir, o maçlarda maraton o fiyatlara iniyordu,

bir de maç tek yarı mı diye soran arkadaşa;

yattara'nın maraton önünde oynadığı 45 dakikanın performansı kapalı önünde oynadığının en az iki katıdır, internetteki bütün çalım videoları maratonun önünde oynarkendir asistlerinin çoğu oradan gelir, yattara seyirci ile coşan bir futbolcudur, yattara'nın ne kadar tehlikeli bir adam olduğunu o maratonda oturup maçı izlerken top yattaraya geldiğinde karşısına dikilen 4 rakibi gördüğünüzde anlarsınız.

aceto;
gözlerimizi doldurdun yine, tebrikler.

Canto dedi ki...

Yattara tarafi derken sanirim Blok numarasina aciklik getiriliyor. B Blok tan Yattara izleniyordur, G bloktan muhtemelen sağ bek kimse o (Serkan?).

msaylan dedi ki...

canto arkadaşım duruma açıklık getirmiş evet; b blok derken takım deniz tarafındaki kaleye hücum ederken, yattara tam o tribün blok'unun önünde oynuyor, herkesin bildiği gibi yattara kendi yarı alanına hiç dönmeyen genelde o çizgide seyircilere karşı oynayan bir futbolcu. ben o tribünde maç izlemeyeli belki 8-10 sene oluyor artık yaşımız mı geçti yoksa kapital futbolda numaralı tribünden aşağısını beğenmez hale mi geldik bilmem, ama yattara gerçekten bizim tribünün önünde oynuyorken hiç bir şey yapmaz desem yeridir sonny arkadaşımın söylediği gibi benim hatırladığım tek şey geçen sezon son maçta fenere golü oradan attığıdır. geri kalan bütün olumlu katkıları maraton tribünü b blok önünden olmuştur.