12 Kasım 2008

En Çekişmeli Lig

İtalyan medyası Serie A'daki gidişattan pek memnun. Lig lideri Inter ile 8. sıradaki Fiorentina arasındaki puan farkı sadece 4. Bu 1999 yılından beri İtalya'da özlenen bir çekişme. Lider Inter'in 11. hafta sonrasında 24 puanı var. 7. Genoa ve 8. sıradaki Fiorentina'nın 20 puanı var. Bizde lider Trabzonspor'un 23 puan var. Lig 8. Bursaspor ile aradaki fark 7. Ingiltere'de makas açılmış durumda. Puan farkı 12. İspanya'da durum farklı değil. Barça da 12 puan fark attı 8.'ye. Fransa'da O.Lyon ile 8. arasındaki fark 10 puan. Bundesliga'da bu fark 6 puan. Barça'nın 3.4 gol ortalaması uzak ara en iyi performans. Az Alkmaar 2.6; Hoffenheim ve Celtic 2.58, Chelsea 2.41 ortalama yakaladı.

7 yorum:

SK dedi ki...

Fenerbahçe 2.2 ortalamaya sahip

markojaric dedi ki...

Galatasaray da 2,3 müş...

tropenpflanze dedi ki...

bankasya birinciliginde de fark 6..

Adsız dedi ki...

Serie A'ya Arjantinlilerin bu seneki katkisi inkar edilmemeli. Lavezzi, German, Zarate, Milito filan hepsi tamam da uzatmada Udinese'ye golu atip hepsi 16.00'da baslayan Italya Ligi kuponumu yatiran Cruz'u ayri bir yere koymak istiyorum. Zamaninda galiba Feyenoord ile Istanbul'a hazirlik maci yapmaya geldiklerinde bunlarin soyunma odasina hirsiz girmisti. Oh olsun! :)

Gento dedi ki...

Real'in 2,8 de kayda değer, ama takım savunması denen şey yok. Barça ile Real maçlarında üst'e oran vermicekler böyle giderse:)

rıza yaşar dedi ki...

özellikle 2000'li yılların başlarında, sampdoria, genoa, napoli, palermo ve atalanta gibi serie a'nın kalburüstü takımları peşi sıra yıllarda 2. hatta 3. lige düşmüşlerdi(bkz. genoa, napoli), benzer olarak parma ve lazio gibi takımlar da ekonomik nedenle büyük düşüş yaşayınca gerçekten çok keyifsiz bir lig olmuştu serie a o yıllarda. bu takımların yerine, geçmişleri yukarıdaki takımlar ile karşılaştırılmayacak piacenza, perugia, empoli, trevizo gibi takımlar sahne aldılar, ki bu da serie a'nın kalitesini ve zorluk derecesini ciddi anlamda sekteye uğrattı. özellikle geçen sene başında em genoa hem de napoli'nin aynı sezon içinde seie a'ya yükselmesi ciddi anlamda bu ligi tekrar eski gücüne kavuşturdu diye düşünüyorum. bu sene başında bologna'nın da terfi alması ile eski günlerdeki gibi oldu bu lig. ve bu da önümüzdeki dönemde avrupa kupalarında italyan takımlarının eski günlerine dönmesi ile taçlanacaktır kanaatindeyim. ligde son sıralarda yer alan roma'nın chelsea'yi yenmesi, o kadar eksiğine rağmen juventus'un her iki maçta da real madrid'i yenmesinin bu durumla alakalı olduğunu düşünüyorum. Hatta Mourinho bile, bu derece zor bir ligde takım çalıştırmanın sıkıntısını yaşıyor kanaatimce. Her ne kadar en pahalı lig olsa da, premier ligde big four ile diğerleri arasında var olan uçurumun bu ligde olmaması, Mourinho'da tekrar adaya dönme isteği uyandırmış olabilir. Genoa, sampdoria, napoli ile deplasmanda oynamak wigan, newcastle, sunderland, west ham ile deplasmanda maç yapmaya benzemez.
serie a başka bir lig bu açıdan.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Çekişme olsa ne,futbol yokki...Geçmişe göre iyi ama genede bir La Liga,bir Premiership olamıyor Serie A...