14 Kasım 2008

GS vs BJK TV Kapanıyor

İşte bu Türk futbolu için büyük kayıp (!) Galatasaray TV ve Beşiktaş TV kapatılıyor. RTÜK, Doğan Grubu'na D-Smart üzerinden yayın yapan bu kanalların lisansı olmadığını tebliğ etmiş, grubun başındaki Murat Saygı da kanalları kapatma kararı almış. Fenerbahçe, tv kanalı kurdu diye girilen bir sidik yarışıydı bu. Ne Galatasaray'ın ne de Beşiktaş'ın böyle bir televizyona ihtiyacı yoktu. Kurulduğu günden bu yana da, GS TV ne kabloluda ne Digitürk de yer aldı. Beşiktaş TV de bir zaman sonra Digitürk'den çıkartıldı. Kimse de seyretmiyordu zaten. 10 yıl önce oynanmış 3-5 Avrupa Kupası maçını günde 5 kere ekrana basıp yayın yapıyor; hesapta altyazı geçen abuk sabuk sms'lerden (bkz: foto) para kazanıyorlardı (!) İlk günden Digitürk ile anlaşılsa, ligin özet görüntüleri ve arşivini yayınlama hakkına sahip olup günde sadece 8 saat yayın yapsalardı belki ayakta kalabilirlerdi. Avrupa'daki örnekleri araştırmadan kendi ekibini, stüdyosunu kurmuş Fenerbahçe'nin arkasından denize atladılar ve boğuldular. Kulüplerin değildi zaten bu kanallar. Doğan grubunun yayın parkını kullanan stüdyoda arka planda bir fondular sadece...

30 yorum:

erssre dedi ki...

hahahahahahahahahahfksigkjgqafsdgkl
abi nerden buluyorsun be resimleri ya :))

Adsız dedi ki...

Kanallarımız kapatılıyor feryatları başlamaz umarım. Sergen'in Chelsea'ye attığı 2 golün resmini gözü kapalı çizerim.Yeterdi zaten kafiydi yahu. Ağız tadı ile aman ne maçtı "sen deplasmanda nasıl ağlattık mavileri" geyiğimizi de yapamaz olmuştuk. Çok iyi böyle oh.

neretva dedi ki...

Başlığı Türk futbolu için büyük kayıp olarak okuyup görüntüde de Ahmet Abi'yi görünce yüreğim ağzıma geldi. Arada sırada görüşürüz ki inanın çok korktum. Çok şükür GS ve BJK TV kapanmış demeyeceğim tabi ama hayat gerçekten çok ince bir hatta ilerliyor bazen.

BT dedi ki...

@neretva
çok haklısın
başlığı değiştiriyorum...

umutation! dedi ki...

GSTV haberlerini görünce çok sevinmiştim, ne yazık ki aşırı kalitesiz, paçalarından reklam akan bir kanal kurdular.

İhtiyaç olmadığı konusuna katılmıyorum, bugün çoğu büyük takımın kendi kanalı var ve bu kanallar popülerlik ve reklam (reklam geliri değil kulübün reklamı) açısından çok önemli bir yere sahiphepsi belli bir seviyenin üstünde yayın yapıyor ve izleniyor, marmariste MANU TV açtıran turistler vardı. Ben günde 1-2 saat RealmadridTV izlerdim eskiden , galacticos zamanlarında. Adamlar hakkını vererek program yapıyorlardı, üstelik yayın ingilizce olduğundan dil sorunu da çekmiyordum.

FB'ye de helal olsun, görüntü kalitesi dışında çok sağlam bir kanal kurdular, ben bile izliyorum.

Kısacası doğan grubuyla olan bu anlaşmalı dandik kanalın iptaline sevindim, ama kendi kaliteli kanalımızı kısa zamanda yayına sokmalıyız.

Jofute dedi ki...

Şimdi oldu abi:)

Alfredo dedi ki...

gerçektende büyük kayıp!...ne yapıcaz bundan sonra ?Adam gibi 2 kanal vardı onlarıda kaldırıyorlar...fotoğrafı çekenin eline sağlık.Rezilliğin boyutunun ne kadar büyük olduğunu kanıtlamış.

Zak'nafein dedi ki...

Bildiğim kadarıyla Doğan Grubu ekonomik kriz nedeniyle bu 2 kanalın fişini çekti ilk olarak.

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

bjktv tam bombaydı. alttaki mesajlar bundan birkaç yıl önce kontrol edilmediği için FB'liler iyi maytap yapıyorlardı.

neretva dedi ki...

Eyvallah...Duyarlılığınız için teşekkürler...İyi çalışmalar

turnusoll dedi ki...

N'olacak şimdi? merakla yönetimden bir açıklama bekliyoruz. ortada bırakmayacaklardır diye düşünüyorum.

turnusoll dedi ki...

Kapandı bile :\

İsmail Şayan dedi ki...

suçlu medyadır.

onlar söylemeden ben söyleyeyim istedim de, bir şey değişmez zaten. yine suçu medyaya atıp ortadan kaybolurlar. bu arada medya benim, bu işlerden 875000 dolar kazandım. maldiv adalarında yiyorum. fakat ye ye bitmiyor. ne para kazanmışım be arkadaş...

Adsız dedi ki...

Başta fb tv olmak üzere üç kanalıda zaman zaman takip ettim.Fb tv gerçekten başındaki ihsan topaloğlun dan başlayarak profosyeneller ile iş yapan kendi masraflarını çıkaran ve kaliteli proğramlara imza atan bir kanal.Proğramlarda tek açıdan bakmaları normaldir ama çoğu zaman tarafsız ve objektif yayıncılık yapıldığınıda belirteyim.Diğer iki kanalımız ise fb tv nin kötü bir kopyasıydı.Özellikle bjk tv de bir amigoyu proğramda yorumcu olarak gördükten sonra şu anda kapatılmasına şaşırmıyorum.Kaliteli yayıncılık yapılsa ve izlenme oranı çok olsa kapatmayı göze alamazlardı.Fb tv net üzerinden bile ücret ödenerek izlenebilirken diğerlerinin bu hallere düşmesi kopya ürünlerin sonunun ne olacağını görme açısından iyi oldu.

matiasemilio dedi ki...

kulüplerin olmadıktan sonra varsın kapansınlar zaten..

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

http://img361.imageshack.us/img361/8095/gstvqr3.jpg

an itibariyle yayın rtük tarafından durduruldu...

untildie dedi ki...

Bir klubün nasıl yönetildiğinin resmidir. Bülent abinin yazısı herşeyi anlatıyor.

Elalem milyon euro lar harcayıp tv kanalları kurup sabit izleyici kitlesi ararken bizimkiler ellerinin altında hazırı(taraftar) mevcutken bunu değerlendiremiyorlar. Bravo.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
meister dedi ki...

resmi sitedeki videolar devam ediceksi benim hayatimi etkiliyen bi durum yok... "arka planda bi fondular" olmamis ama..( fon=arka plan)

Julien Dekosta dedi ki...

abi arada izliyorduk be eski maclari :s

L.E.N. dedi ki...

GS ve BJK 'nin "bir TV 'ye ihtiyaçları mı yok", beceremediler mi Bülent Abi ?

O açıdan bakarsak, Fenerbahçe 'nin ihtiyacı mı var yani ?

L dedi ki...

gs ve bjk tv konusundaki olumsuzluklar başka ama, burdan herkese fbtv'deki "2f 1b" isimli programı bir kere izlemelerini tavsiye ediyorum. muhtemelen o zaman da fb tv ile ilgili fikirleri değişecek toptan.

jose dedi ki...

"szn gbı kanaln aq seyırcnze saygı gostermyrsun"

ınanılmaz:)

Adsız dedi ki...

2f 1b proğramını birden fazla severek izledim çok keyifli bir proğram.Fb li olmayanlar da seyredebilir ama bazen karşı tarafa şaka yollu göndermeler yapılıyor bu da çok normal.Ama olaylarada at gözlüğüyle baktıklarını görmedim.Bedri baykamı siyasi konulardaki tartışmalarda sevmem ama konu fb olunca söyledikleri hoşuma gider.Burada proğram tartışılacaksa erman şansal ikilisinin saçmalıkları tartışılmalı kanımca.

scugnizzi dedi ki...

bjk tv'de de "en büyük gfb, en büyük sefa reis" gibisinden bi alt yazı geçmişti. nette dolanıyordu bir aralar.

frodo555 dedi ki...

@aceto
@neretva

başlık kalsaydı be abi, "büyük"ün dibine "(!)" koysaydın anlaşılırdı..

@l.e.n.

bence saçma bir sidik yarışıdır ve evet fbtv de dahil faydası da gereği de yoktur bu kanalların.

frodo555 dedi ki...

hem o çok pro f5 kanalı şampiyonluk gecemizde oftaş maçıyla şenlenmemiş miydi?

Bırakalım bu tvcilik işlerini işimize bakalım. En memur taraftar bile resmi tvden haber almaya çalışmaz yani.

Adsız dedi ki...

Gereği yok demek ağır mı oldu, gereği yok demek kestirip atmak pekte doğru değil gibi- en azından benim adıma geçersiz bir kanı. Doğan Grubuna da ait olsa bence GS taraftarını mutlu ediyordu, maç öncesi görüntüler olsun, florya da yapılan antrenmanların kısacık bir görüntüsü olsun, lincoln'u Servet'i, Ayhan'ı Canlı olarak bir kaç dk bile olsa İstanbul dışındaKİ taraftarlarına göstermesi bile bizleri oldukça mutlu ediyordu. gs tv aracılığı ile lincoln , Işıl Alben,Neslihan Keskin ile yapılan roportajı izleyebildik. Arda ile survivor'ı, lincoln ile "keep on rising" i ezberledik... belki ben yanlış anladım konuyu, ama gerek var kesinlikle. Gs tv ile futbolcular daha samimi daha ailemizin içinden daha bizden biri oluyorlardı... eminim cok kısa süre sonra tekrar yayına geçecek.

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

FB TV şampiyonluk maçımızda digiturk ün birçok yayın ekibini saha içine almayıp canlı yayın yapmış maç öncesi belli dakikaya kadar lig tv ye meydan okumuşlardı böyle olunca haliyle bakınıyordum soyunma odası sahaiçi vs. görüntüler sadece fb tv de oluyor.Ayrıca ekonomiden habere fazlaca ek program var ben izliyorum en son Divan programında başkan çıktı sadece biz değil o gün çoğu kişi izlemişki reytingler iyi çıkmıştı netten reyting takibi yapar olduk :D

Dağhan Irak dedi ki...

fbtv sabah akşam eurosport'tan görüntü yürütmese nasıl ayakta kalır, en azından nasıl haber bülteni yayınlayabilir o da ayrı konu. hiç uyarılmadılarsa 75 kere uyarıldılar bu konuda. bence hepsi lüzumsuz, hepsi hamasi.