15 Haziran 2008

Hayat Varsa Umut Vardır

62'de Plasil 2-0 yaptığında eve döneceğimize değil; bu turnuvayı bir iz bırakamadan terkedeceğimize; bir de Koller'e top şişirmekten başka bir oyunu olmayan, en güzel adamları Nedved ve Rosicky'i evde bırakıp gelen Çeklerin çeyrek finale çıkmasına yanıyordum. Ramon kaç maçtır skoru biliyordu, gelmiş yoruma 2-0 yazmış. "Ermiş midir nedir bu İspanyol?" dedim arkadaşıma. Filmi başa saralım. Klasik bir kötü ilk yarı oynadık. Koller'in golü dışında yarım pozisyon yakalayan Çekler nefis alan savunması yaptılar. İlk yarının benim için özeti sol kanatta taç çizgisi dibinde Arda'ya yapılan ikili sıkıştırmanın ardında 3. bir Çek oyuncu kademede bekliyor olmasıdır. Oynatmadılar. İlk yarı sonu istatistiklerinde 70 pas daha fazla yaptığımız yazdı, 230'a 160.. Pasların çoğu Aurelio-Topal ve geri dörtlü arasında olgun atak dediklerinin başlangıç paslarıydı. Aslında bir nevi çaresizlik. Rüya gibi bir gecenin sonunda oyuncu değişiklikleri sorgulanır mı? 2. yarı Çeklerin kapanacağı belli iken Semih gibi gol şansı kafa kağıdında yazan bir adam oyundan çıkmazdı. Çıkacak oyuncu ya Tuncay ya da sarı kartla oynayan ve toplara tedirgin giren Mehmet Topal'dı. Solaryumda uyuya kalmış İsveçli hakem ilk 10 dakikada bedavadan 2 sarı kartla iki ön liberomuzu oyundan düşürdü. Hani pozisyon olsa bedava penaltı da çalardı. Sabri girdiğinde Hamit sağ açığa geçer dedik, o da olmadı. Semih hatasını Mevlüt ile telafi eder yine çift santrfora döneriz diye beklerken Kazım girdi oyuna. Giren değil çıkan çizdi belki de oyunun kaderini. Topal'ın yerine orta sahaya geçen Hamit neden Bayern Munich'de oynadığını hatırlattı bizlere. Kumaş meselesi bu. Türk Milli Takımı'nı tarihinde hiçbir zaman 21 yaşında bir oyuncu forse etmemiştir. Arda bu yüzden özel. 62'de 2. golü yediğimizde bir de son değişikliği mecburiyetten yapınca top yuvarlıktır'a sarılmaktan başka çaresi kalmıyor insanın. İlk gol harika organize bir ataktı. Yerden afallayacakları belliydi, Arda yazdı. Cech gibi bir kaleci o topu elinden nasıl kaçırır, futbol işte. Aman iyi penaltılara morali bozuk girecek derken Baba Nihat çıktı sahneye, o nasıl dönüştür kardeşim ve o dakikada o nasıl bir vuruştur. O top çatala vurup içeri düştüğünde koptuk gittik zaten. Serie A ve Premier Lig'de oynayan defans dörtlüsüne 15 dakikada 3 gol atmışız dile kolay. Çeklerin hocası Bruckner, maç 2-0 olduğunda Türkiye orta sahadan adam çıkartmış, gemileri yakarken; Koller'i oyunda tutarak kendi ipini çekti. Volkan bu yıl 2. kez ipten dönüyor. Önce Sevilla'da şimdi Cenevre'de. İnşallah akıllanır. Hırvatlar evet iyi takım. Bizde sakat, cezalı önemli eksikler var. Yeneriz, yeniliriz ama istediğim oldu: Biz Euro 2008'e bir iz bıraktık... Başlık İspanyol dostumuz Ramon'a ait. Dün yollamıştı bu yorumu. "Çekler 2-0 kazanır" diyordu ama ekliyordu: MIENTRAS HAY VIDA, HAY ESPERANZA... Varmış harbiden de....

93 yorum:

Eren Soydaş dedi ki...

Bu maçı canlı canlı seyrettiğim için kendimi acayip şanslı hissediyorum.

Capitcao grande dedi ki...

ya bir üst tura atlayınca kartlar sıfırlanıyodu Aurelio ile Volkanın cezası kalkıyormu ?

Unknown dedi ki...

Ramón maçın 65. dakikasında çıkmış galiba ondan skoru bilemedi. :) Son 20 dakika da belki dünyanın en iyi defansına sahip takıma 3 tane gol attılar. Çocuklar bu yeteneklerinin farkına böyle varırsa iş yaparlar. Artık çeyrek finale kadar böyle.

http://www.imeem.com/people/hjc2ID/music/RJQrzFoI/shantel_sota/

Adsız dedi ki...

kazandık ama tam bala g...,allah ardadan razı olsun demek lazım ve Fatih Terimide kovmak lazım,70 dk bek oynattı Hamiti...

Adsız dedi ki...

volkan marco cezalı olması lazım..

Adsız dedi ki...

Tebrikler Türkiye....

Adsız dedi ki...

ramon 62`ye kadar olani tahmin etmis :)
Petr Cech ne demisti bu takim isterse her takimi yenebilir diye.. Tesekkurler Cech.. seni sevdim hala cok seviyorum :)))

Fikret...

tathar dedi ki...

muciz mucize mucize adı da arda, çok iyi maçtı, senin dönüşünden sonra ki en muhteşem dönüştü...

Adsız dedi ki...

Czech this out =)

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

volkan da mehmet a. da cezalı ... Zaten kırmızı kartın sıfırlanması gibi bir durum söz konusu değil. Mehmet A. ikinci sarı kartı gördüğü için cezalı durumda. eğer ilk sarı kartı olsaydı. sayılmıyacaktı çeyrek finale sıfır kart ile gelecekti.

dinazor dedi ki...

"Hep son dakikalardamı sevineceğiz
?" demiştim bir yorumumda..Of ulan of...

Biz maçların ilk yarılarını oynamasak? Hatta maçlara 55-60 dakikadan başlasak? Olmamı?

perseverative dedi ki...

aurelio ve volkan cezali olacaklar, sifirlanan kartlar bu maca kadar ki kartlardi,aurelio ise bu macta kart gormeseydi onceki karti silinecekti,gruplarda birden fazla kart gordugu icin aurelio da cezali.

Adsız dedi ki...

buyuk ihtimal gozden kacicak ama soylemek lazım.. macin buyuk bolumunde defansin saginda oynayan hamit altintop orta sahaya gecince 2 asist yapmistir..

Adsız dedi ki...

Arda The Great


@egozdemir

çagdas dedi ki...

2. golü attık. Ayaktayım. Annem arıyor telefonda, açtım, "Oğlum merak etme ben dua ediyorum, ayaklarını bağladım Çek'lerin" diyor, beni biraz olsun rahatlatmak için. O arada Hamit topu alıyor, Nihat geri bir adım atıyor, Hamit'ten topu alıyor, etrafında dönüyor, topu sürüyor vuruyor... Gol. Ben hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Asla unutamayacağım bir an.

Hayat varsa umut vardır.

Adsız dedi ki...

bundan tam 1 yıl 15 gün önce böyle bir geri dönüşün kurbanı olup (kasımpaşa) salya sümük ağlamıştık.Şimdi hem çekleri hem de kasımpaşalılar'ı anlayabiliyorum.

khortytsya dedi ki...

Nihat "Çek" bozdurdu gibilerinden başlıkları görebiliyorum gazetelerde. çok kötü oynasakta tebrikler çocuklar, xspora karşı bile olsa 2-0 geriden gelip maçı 2-3 galip bitirmek başarıdır, çeyrek finalde başarı sayılabilir. İnanın çocuklar, çocuklar inanın!

akseki dedi ki...

Ramon'a selam, turnuvaya devam :)

Adsız dedi ki...

hamit bavyerada' ki yerine geçince, nihat villarealde ki gibi free takılınca ehhh arda denen top cambazı da - eyyy yiterrr gariii oynayın ulenn azzcıkkk- deyince, tur kapısı açıldı bize.

ama cech gibi şahane bir kaleciden de hiçbirimiz böyle bir hata beklemiyorduk. komşi niko'nun mallıklarına alışmıştık ama cech tam masıyla yaktı takımını.

ilker tahsin-ersin düzen ikilisi gibi bağırsakmı ne yapsak :)

ÇEYREK FİNALDEYİZ...

Taylanov dedi ki...

İnanası gelmiyorinsanın. Maçın başından sonuna spikerin "Turnuvada tek maç çeviren takım biziz." deyişi kulaklarımdan gitmiyor bir türlü...

Adsız dedi ki...

kafı duvarlara vurmaktan beyin kanamsı geçiriodum sevinç saçma sapan şeler yapıyorum şuan gerçektende bu başlık doğru :D

Adsız dedi ki...

galatasaray milli takımına tebrikler.

Fırat Gürsu dedi ki...

bu kadar...

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

3 maçta toplam yarım saat top oynayarak gruptan cıktık.Portekiz'in grup liderliği maçlar başlamadan belliydi ama bizim bu kadar kimliksiz oynayacagımızı sanmıyordum.

İsviçre gibi takımın kalbur üstü oyuncularının 3 ü Türk olan ve yağmurda ıslanmayayım diye gol sevincini klübüde yaşayan bir teknik direktöre sahip bir takımı biraz dan fazla bir şans faktörüyle,

Ömer Üründül'ün sıraladığı!! günümüz futbol anlayışının hiçbirini uygulayamayan,uzundan daha uzun Koller'e taa Cech'ten topu şişirerek oluşturdukları taktiği uygulayan bir takımı şanstan daha öte bir şekilde galip gelerek çeyrek finalist olduk.

Kadrolara bakıldığında gerçekten çok iyi oyuncularımız var.Ama istenilen futbol bir türlü gelmiyor.Şampiyonada tuttuğum takım olan Hırvatistan maçında şansın Allahı yanımızda olursa galip geliriz anca.

Adsız dedi ki...

Birisi gitsin Karel Brückner'in elini öpsün,Koller'i 60 da oyundan çıkarması ve Barros'u alması gerekirdi, adam şapşallaştı resmen bu tecrübesine rağmen...Emre ve yine o birisi Arda'nın, Servet'in ve Nihat'ın testicles ını öpse yeridir.O birisine futboldan anlayan herkes diyordu ki, hamit sağ bekte oynamaz, Gökhan Gönül madem yok Sabri'yi sağ bek oynat , Hamit ileriye diye.Ve bu son 10 dk. da oldu.Ne mi oldu, maç 1-2 den 3-2 ye geldi.10 dk yetti bu.

Adsız dedi ki...

ramon güzel demiş, ben de arakladım lafını.

o değil, avrupa futbolunun en mantık dışı-anti avrupai takımı olduğumuzu kanıtladık gene, bütün turnuvada olmayan geri dönüşleri biz yapıyoruz ya, ne diyim daha.

Adsız dedi ki...

Arda bu takımın tartışmasız en büyük yıldızı.
GS satarsa büyük hata yapar. Bugün Sabri bile kendinden beklenmeyecek kadar iyiydi.
Bu turnuvada olmasa da çok büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum.

rybalta dedi ki...

milli takımın işi zor. bu gece ülkede kalp krizinden ölenlerin sorumluluğu onlara ait:) arda turan.(nokta)

hadesperado dedi ki...

2 maçtır biriken gazımız çeklere patladı...

"Hayat varsa umut vardır" hakikaten çok güzel olmuş başlık, Ramon 75'e kadar bildi ancak ondan sonrası tamamen bize özgü birşey. Değil bu ispanyol arkadaşımız , El Dios gelse tahmin edemezdi...

-Hey Ramon; sabía el resultado (0-2) hasta 75 minutos, pero estamos Turcos :)

FD dedi ki...

Hakan Balta ve Tuncay'da cezalı, Emre Güngör'de turnuvayı kapatmıştır nmuhtemel

Kartal Bafiler dedi ki...

Yalnız Rıdvan'a fena kapak oldu bu maç :)

ozgurruya dedi ki...

Unutulmaz bir maç. Yaşlanınca küçüklerime büyük bir keyif alarak bahsedeceğim maç.

"Bir zamanlar Nihat vardı İspanya'da oynuyordu....... Galatasaraylı Arda .... Hakemin bizim oyuncumuzu 4 dakika boyunca oyuna almaması sonucu ikinci golümüzü yedik......Son dakikalara doğru kaleci Volkan kırmız kart gördü yerine oyuncu Tuncay geçti..."

muzoz dedi ki...

nihatıyla ardasıyla tuncayıyla hepsini yüreğinden opuyorum bize böle bir gece yasattılları için yine yeni yeniden HAYAT VARSA UMUT VARDIR

Adsız dedi ki...

Zaferleri bu yolla elde etmek bize yakışıyor belki de..

Belki kanımızda var bunu yaşamak , bundan zevk almak..

Önce kahrolup sonra göklere çıktık , kutlu olsun..

papaz dedi ki...

allahım hiç uyanmak istemiyorum bu rüyadan

Adsız dedi ki...

çok dengesiz bir milli takımız, ama bu güzel mi kötü mü karar veremiyorum bir türlü

Adsız dedi ki...

hakikaten avrupadaki en ilginc takimiz ya cok garip. her turlu ilginclikler bir tek bizim ulkeyemi olur anlamiyorumki bir arada dunya kupalarindaki en erken gol rekoru vardi ne bilim hic avrupali ile oynamadan dunya 3.su olmustuk, o isvicreye averajla yenildik elendik, sonra burda geldik yendik dedilerki ilk defa 1-0 geriye dusup gelip maci alan takim, bir ara 2-3 gun once bu ilk olacak eger berabere kalirlarsa ilk defa grup maci sonunda penaltilar oynanacak, onu gectik yarin butun gazetelerde yazar ilk defa 2-0 geriden gelip bir maci alan takim sampiyonada. bu sene fenerden alismistik gerci artik boyle olmasina. ne bilim eskiden galatasaray garanti oynardi bu yeni modami oldu noldu anlamadimki her mac geriye dus sonra al. profosyonelmi degiliz acaba, yoksa direk turk mantigimi isler son raddeye gelince ciddiye aliyoruz gazlanip ya tamam ya devam diyip cikip yeniyoruz 2. yarida.

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

@fd..
yok öyle birşey o şansal bey yanlışı... ikiside bu maçta kart görmedi oynayacaklar çeyrek finalde... bence maçın asıl yıldızı hamit'tir.. Emre g. sakatlığı sırasında milli takımdan hiç birimin kademeye girmemeside büyük bir hata.. koller topu dışarı attığı zaman Volkan maça başlamasa alacaklardı diğer Emre'yi o başlayınca oyunda başaladı. Gerçi unutulacak ama Volkan'ın yaptığıda büyük bir hata.. ..

david santos dedi ki...

EURO 2008

TURKIYE Congratulatinos!!!!!!!!!!!!

Robaggio dedi ki...

Hayat varsa umut vardır! Her yere yazdım, yüzüme gözüme yazıcam şimdi :)
Hamit 3 golde de asistçiydi büyük adam vesselam..

Adsız dedi ki...

adnan polat'da baya sevinçli şekilde ellerini ovuçturuyordur sanırım. Arda sağlam katlıycak gibi fiyatını.

Adsız dedi ki...

cech'in dunyanın en iyi kalecisi oldugu efsanesi de artık biter heralde şu maçtan sonra.

Adsız dedi ki...

Arsene Wenger'in yorumuyla, bazen hicbirseyi engelleyemezsiniz..Dunyanin en iyi kalecisinin yapacagi bunca hatayi kestiremezsiniz, bazen kontrol sizin elinizden cikar.
Benim yorumumla,
C'est Dieu Qui Décide

Adsız dedi ki...

bi tane maça bakıp ta yine dunyanın 3 en iyi kalecisinden biri olan petr cech in kalitesine de edecek laf bulduk ya ne diyim 2-0 dan 3-2 ye getiren bi laf gercekten.

grafigimiz aslında yukarı dogru bidaki macta 40-60 arası guzel oynamaya baslarız tabi o zamana kadar mac aynı duruma gelmezse cunku bida bu aksamki gibi mucize gerceklesmesi icin yeniden dirilmeye ihtiyacımız olcak.

Unknown dedi ki...

arda nokta. bir de hiç ofsayta düşmedik. buda çeklerin ne kadar geride savunma yaptığını gösteriyo. böyle tırsak takımlara yer yok bu turnuvada.....

Adsız dedi ki...

@fatih

ben cech'in kalitesine bir şey demedim, dikkatli okumanı tavsiye ederim. sadece ısrarla dünyanın en iyi kalecisi olarak lanse edilmesine itiraz ediyorum. buffon, casillas ve van der sar adında üç insan varken bana göre ilk üçte de değildir, ve bunu bir maça gore yorumlamadıgımdan da emin olabilirsin. tabi bu benim kendi goruşüm, beni bağlar.

ısmarlama gezgin dedi ki...

öncelikle kendi adıma hoş tesadüflerle başlayan bi akşamdı;
daha bi gün evvel malum siteden uzuuun süre sonra rasgeldiğim 10 yıllık arkadaşım da, maç için tercihini bizim seçtiğimiz mekandan kullanınca, haliyle daha 1 gün oldu hayırdır noluyoruz dedik ((:

bi nevi tuhaflıklarla dolu bi akşam olacağının işaretiydi sanki..
maç boyunca da o hiçbişeye benzemeyen umut havası heryere, herkese hakimdi..

dolamışım dilime bi defa, yanımdakilere durmadan "daha zaman var" diyip durdum ((:

dk 75 skor 2-0..kaç maçta bu lafı eder insan..

karakteri o kadar garip bi takımız ki, futboldan anlayan anlamayan herkes bi futbol maçı izler gibi değil de şaşkınlık ve hayranlıkla bi doğa olayını seyreder gibiydi..

Kontrolün kimsede olmadığı –futbol meleklerinin yanımızda olduğu- alınyazısı ile açıklanabilecek bi olaya tanık olduk özetle..

dk 75, futbol 90 dk, daha zaman var, umut var..

"HAYAT VARSA UMUT VARDIR"

PS: söz giderek ramon'un olmaktan çıkıp anonim bi hal almaya başladı (:

popescuvegol dedi ki...

Su resim guzel oldu:D

http://img525.imageshack.us/img525/9417/turkbi4.jpg

puhu dedi ki...

sırada yenilgiyi kabul etmemek var, yine. bu kez yarı final için...

Adsız dedi ki...

http://video.google.com/videoplay?docid=7281447601289506476

maçın son bölümünde Rıdvan Dilmen in malum kanaldaki haykırışları :)

hulleci dedi ki...

ben de isterim hamit ortasaha oynasın ama gokhan, ugur, serdar kadroda degilken orada oynayabilecek geriye kalıyo bir tek sabri. geriye düştüğümzde rakip yüklenmezken, sadece kontrayla gol ararken sabri orada iyi güzel. hatta pek güzel, kontra savunurken hızı daha bir işe yarıyor. ama maça sabri sağ bek başlarsa başımıza gelebilecekleri bir ben bir de terim mi görebiliyoruz anlamıyorum. az mı hata yaptı adam galatasaray maçlarında ters kademede? arka direğe kim koşsa golü yazmaya çayını kahvesini alıp geliyor. hele ki sağdan ne zaman biri çizgiye inse servet ta taç çizgisine kadar basmak durumunda kalıyo, arka direkte neler olacak o zaman?

Adsız dedi ki...

tüm yorumları okudum ama bir tane içinde fatih terim geçen bir cümle görmedim.

ingiltere'nin katılamadığı, son şampiyonun sonuncu olduğu, italya ve fransa'nın kuvvetle muhtemel ikinci tur göremeyeceği bir turnuvada çeyrek final görmüş bir takımın hocasına sizce de biraz haksızlık etmiyor muyuz?

sercan tepeler

Adsız dedi ki...

arkadas avrupada yenilmeyecek takim yok biraz geyik oluyor ama gercek turkiye turkiye gibi oynasin diyoruz ya hakkaten turkiye turkiye gibi oynasin bu takim bence hollandayida yener, o hemserim olan fatih terimi galatasarayi 2. defa yonettiginden beri hep elestiriyorum ama adam ne yapiyor ne ediyor nasil gazliyorsa artik bunlari nasil motive ediyorsa aldiriyor maci, bizimkilerde cabuk gaza geliyorlar zaten. bu takim adam gibi kendi ofansif oyununu oynarsa hirvatlarida yeneriz. bide dusunun bu takimda nuri sahin olacakti mehmet topalla oynayacakti orta sahada aurelio olmadiginda, bu takimda gokhan gonul olacakti, bu takimda defans dortlusu servet gungor balta gonul olacakti tuncay kotu oynadigi zaman ugur boral girecekti bu takimda nihatin yaninda umit karan olacakti yada halil ile mevlut ikilisi o zaman neler olurdu, bu takimda mehmet topuz olacakti neler olurdu dusunemiyorum. o gaza geldiklerinde bu kadro ile bile yapamayacaklari sey yok, hani bundan sonrasi onemli degil diyoruz zaten ceyrek finaldeyiz diyoruz ama su hirvatlarida yenelim ondan sonra bakalim gerisine tek istedigim su takimin hirvatlar karsisinda bir 2-3 atmasi tum avrupaya gostermesi gucunu. ulan komsu o defansif futbolla nefret ettirerek futboldan avrupa sampiyonu oldu biz bu ofansif futbolla yari final oynayalim o yeter bana. birde anlamadigim bu bizim galatasaray zamaninda yoktu arkadas 2000lerde yoktu bu fener bu sene moda etti 2 avans 3te biter 3 avans 4tte biter ilk yari 2-0 maglup nasil olursa cikip aliriz islerini basimiza fener bela etti arkadas her mac biz cikip 2 yiyip ilk yari ikinci yari hirslanip 3mu atacaz bundan sonra?? hani bir stili vardir her ulkenin catenacciomu ne derler italyanlara saglam defans, ha keza yunanistaninda adi cikti defansif futbol diye, bu balkan ulkeleri genelde deli ofans oynar, turkiyede oyle ama bana artik bu sene fenerin performansindan sonra birde bu iki mactan sonra surekli turkish style of football diyorlar neymis ilk yari 2 tane yiyorsun hirs yapiyorsun ikinci yari 3 cekiyorsunmus. ulan o 3 golu atana kadar kalp krizi geciriyiroz be biz burda ne turkish offensive styleiymissa artik bizi bitirdi.

el_turco dedi ki...

somos turcos...

jose dedi ki...

semih şentürk'de belli etmiştir artık son 45 topcusu oldugunu cumle aleme...

Adsız dedi ki...

italyan gazetelerin bu manşeti 82 dünya kupasını kazandığında attıklarını halit kıvançtan dinlemiştik,

" BU GECE TÜRK OLMAK HERZAMANKİNDEN DAHA DA GÜZEL "

Adsız dedi ki...

Aklımdan geçenler;

Dakika 65 Ramon Futboldan anlıyor.

Dakika 92 Ramon Türklerden anlamıyor...

orkun dedi ki...

"Solaryumda uyuya kalmış İsveçli hakem..." Süper yorum :)

Yüzde yüz sonuca etki eden hata yapmadan ancak bu kadar bir takım oyundan düşürülüp diğeri ittirilir, felaketti herif.

Hamit orta sahaya geldiği zaman fark bu kadar bariz ortaya çıkıyor ama Terim hala tutturur muhtemelen...

Sabri, benim seyrettiğim, çok uzun zamandır en iyi maçını çıkardı, hiç adı geçmiyor, yazık yav. Sağ geride Sabri, önünde Hamit, ideal kurgu zorlaya zorlaya bulunmuş be hocam, ısrar etme artık.

Cech'e diyecek bir şey bulamıyorum, demek ki her kaleci her hatayı yaparmış, pes valla.

Santiago dedi ki...

@anonymous

Ne demek Galatasaray Milli Takımı. TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI en önemli maçını kazanmış sen neler saçmalıyorsun.
Burayada karıstırmasanız olmaz Fanatikliğinizi

jose dedi ki...

bu arada nihat kahveci'ye şunu sormazsam olmaz:henry misin abi?

Adsız dedi ki...

2 awaraj 3 te biter en büyük türkiye:D:D

Tartavuz dedi ki...

Bu maçı kazandık ama, şunu görmek lazım fatih terim bütün turnuvanın en kötüsü, semih çıktığında dedim heralde yerden oynatacak (fatih terim için ne büyük iyimserlik) ama yaklaşık 20 dk nihata orta yaptı takım. Bastırıyor ama atamıyorduk, sonunda çözüm sonradan oyuna girenlerden değil, hamitin orta sahaya alınmasından geldi. Bence arda nın oyunuyla birlikte en önemli hamle buydu.. Ve Fatih Terim'in sanki miyadı dolmuş

Adsız dedi ki...

Semih,
zico, hep yedek tuttu, o ise inatla sonradan girip gol attı,
Zico hep eleştirildi. en sonunda final gibi, chelsea deplasmanında zico pes dedi, semihle başladı. Olmadı.

Aynısı fatih terimin başına geldi...

semih teknik direktörlerin başına dert bi oyuncu !

Trastan dedi ki...

Bazı arkadaşlar Hamit'in 2 golde asisti var demişler ben 3 gölünde asistinde Hamit'i gördüm. Sinyor Terim bundan da ders çıkarmaz ise neden çıkarır bilmiyorum. Daha fazla inat etmeye gerek yok !
Sabri 2-3 kritik pas hatası yaptı ama Çekler o kadar dağılmıştı ki yarı sahalarından çıkmak istemediler, onlar kaynadı arada. Maçın adamı bence Arda ve Hamit'tir. Hamit'in yerini bulduğundaki oyununu takdir etmeliyiz.

Adsız dedi ki...

"Viyana'yı bir görelim" :)


Çok büyük bir teknik direktör Fatih Terim.Biz evde çok oyuncu değiştirirdik ama hiç birimiz maç o durumdayken Semih'i çıkartıp Sabri'yi oyuna almazdık.

Maçın kaderini kesinlikle Fatih hocanın çabası değiştirdi.Büyük kaptan Bülent ile tanıştım,Fatih Hocayı görmeden ölmeyeceğim inşallah.

Adsız dedi ki...

Maç 2-0 a geldikten sonra 4'e kadar yolu var diyerek uykum olmamasına rağmen maçı bırakıp yatmaya gittim. Tabii Arda'nın golünden sonra yer yerinden oynayıcınca bana da bir hareket geldi. Yataktan zıplayıverdim :D

Bu arada internette çeşitli sitelerde yorumları okurken rastgeldim. Sanırım bir Türk İngilizce sitelerin birine bırakmıştı bu yorumu. Özetle maç 2-0 olduktan sonra arkadaşının evden çıktığını ancak ilk golden sonra koşa koşa eve döndüğünü ve tam eve ayak bastığında da 2. golün geldiğinden bahsediyordu. Arkadaşı bundan sonra hiçbir maçı yarım bırakıp gitmeyeceğine yemin etmiş o gollerden sonra. :)

Adsız dedi ki...

emre aşık adamın kafasını yardı ceza alanında. bariz penaltı. hakemin niyeti kötü olsa hemen çalardı. gayet de iyi yönetti. spikerin, medyanın gazına gelmemek gerek. şansa kazanılmış bir maç zaten.
hırvatska çekler gibi değil. asıl o maçta kimin ne olduğu görülecek.

Adsız dedi ki...

Kafasına darbeyi aldıktan sonra bariz hata yaptığı en az 5 çok ciddi maç sayarım Cech'in. Öncelikle bunu çözmesi gerekiyor.Maça gelince brücknerin kolpalığı bu duruma getirdi işleri. barosu alsa maçı çözmüştü.

Adsız dedi ki...

Yunanistan'la birlikte turnuvanın en gereksiz takımlarından birini yendiğimiz için çok mutluyum.

Sanıyorum Euro 2008, 2004'ün kötü anılarını üzerimizden atıyor. Nihayet iyi, açık ve hücüm futbol oynayan takımlar öne çıkıyor. Hollanda, Portekiz, İspanya ve Türkiye. Ben yarı finalin bu 4'lüden oluşacağına inanıyorum.

Yarı finalde ne yaparız bilemem, portekiz hakikaten farklı bir takım ama biz de o maçta gruptaki ilk maçımızdaki gibi ürkek olmayacağımız kesin.

Fatih Terim'den tek bir ricam var: Ne olur herkesi olması gerektiği gibi takımlarında oynadıkları pozisynlarda oynat. Hamit sağ açıkta, sabri sağ bekte, tuncay ilerde forvette gole yakın. Uzun şişime toplar yerine yerden kısa ve ayağa pas yaptır. Kaleci degajını ve defanstan çıkan uzun topları kullanma.Amerika'yı yeniden keşfetme.

Bırak takım bildiği gibi olması gerektiği gibi oynasın.

revenant dedi ki...

Macin adamı Hamit'ten basında cok az bahsedilmis,ama aceto gereken degeri vermis..Gercek yerinde oynadıgında, defansın sagına sıkıstırılmadıgında ne kadar etkili oldugunu ve kalitesini gosterdi.Zaten herkes yerinde oynadıgı icin iyi futbol ve goller geliyor ya..Hırvatlar dis gecirebilecek bi takım,eleyebiliriz kısaca..

Adsız dedi ki...

Maç 2-1 olduktan sonra, nasil Koller-Baros degisikligini yapmadi herif anlamak mumkun degil. 70 dakika rakibine ileride basip, oyunu kontrol altinda tutan bir takim nasil olur da son 20 dakika kendi ceza sahasina yaslanip "buyrun oynayin, biz izleyecegiz" psikolojisine girer? Emre Gungor ciktiktan sonra kagit uzerinde bir defansimiz vardi. Baros'u hemen uzerine oyuna alsa, Asik/Servet ikilisi dagilacakti. Bu sekilde biz mac versek hocayi asardik. Bence skorun bas sorumlusu Ceklerin hocasidir.

Bu takim onunde oyunu kendi yari sahasinda kabullenen her takim gol ve goller yer. Nihat, Arda, Hamit hatta Tuncay ve Sabri, herbiri skor degistirebilecek ozel yeteneklere sahip adamlar.

Nihat'in attigi 3ncu golde, cok az oyuncu zamanlama, top kontrolu ve vurus uclusunu bu kadar mukemmel gerceklestirebilirdi.

Turnuvaya gercekten anlamli bir iz biraktik.

Volkan'a ne diyorsunuz? Dakika 93, yuzde yuz golden kurtulmussun, top daha disari cikmadan Kollere donup vıdı vıdı yapıyorsun. Bu kadar mental problemli bir kaleci az bulunur.

Adsız dedi ki...

bazı arkadaşlar kötü oynadık ama kazandık, şanslıydık falan demişler. sanki 3 atak yaptık da 3 gol bulduk!? çeklerin tek taktiği kollere top şişirip inen toplarla sonuca gitmekti. aynı taktiği biz uygulasak bu arkadaşlar böyle oyun olmaz olsun, adamlar ikinci yarı tek kale oynadılar sonuna kadar hak ettiler diyeceklerdi.

Adsız dedi ki...

ilk yarının tamamında çok kötüydük, ikinci yarının tamamında da çok iyiydik. hele son 20 dakika tek kale oynadığımız maçta cech çok iyi toplar aldı. belki de ne chelseaden ne milli takımdan bu derce bir baskıya alışık olmadığından hatayı yaptı en sonunda.
bu arada methiyeler düzülen hollandanın attığı 7 golün 5 i saf kontra-atak iken 2. yarı ablukaya aldığımız maçta attığımız 3 gol niye şaşırttı bu genç dimağları onu anlamadım.

Adsız dedi ki...

tutskimi yan czech!

dinazor dedi ki...

@mourinho

Farkındamısın ki ilk yarıda topu rakip sahada tutabildiğimiz anlarda genelde Semih'in indirdiği toplar vardı. Farkındamısın ki ikinci yarıda Semih yok iken 15 dk içinde ceza sahasına haç tane havadan orta yapıldı? Pivot santrafor dediğin adam her aldığı topu gol yapan yada kaleye şut atan adam değildir ki. Bu yüzden Semihin başarısını gol atması ile doğru orantılı olarak değerlendirmek biraz haksızlık olmuyormu. Birde tüm oynadığı maçlar içinde kaç defa Semih'e ilk 11 başlama şansı verilmiş bir baksak..

Adsız dedi ki...

herkes 2. golde cech hatali diyor ama bence alakasi yok, hamit oyle bir kestiki topu sesi bizim salonda yankilandi, allahina kesti lannn! diye bagirirken kendimi balkonda buldum golle beraber. O ortayi 3 cech olsa rahat yakaliyamazdi, tekrarini dikkatle izleyin goreceksiniz. ciddiyim lan!

graSS dedi ki...

''Solaryumda uyuya kalmış İsveçli hakem..'' bu ne güzel bir tabirdir ya. :D

MFF dedi ki...

4-4-1-1
rüştü
sabri-x(kim olsa farktemez-servet-balta
hamit-aurelio-topal(emre)-ARDA
nihat
tuncay(semih)(mevlüt)

bu kadroyu bozmasın terim, şampiyon bile olabiliriz...

Fuzzy Logic dedi ki...

inanilmazdi. Alman arkadaslarla seyrettim yine maci ( Derdim de neyse lan benim, illa adamlarla seyredip iflet oluyorum. otur evinde seyret ülen zibidi. Söveceksen söv, ziplayacaksan zipla)cekler 2 tane takinca almanlarin hepsi costular. ilk golde sesimi biraz cikardim, 2. golde ciglik ucuncu golde pub'i tek basima yiktim bea. Ceklerin gollerinden sonra ziplayan almanlardan bir tanesi de donse baksa. Bu arada simdi dusunuyorum da turklerin yasamadigi Nazilerin cok oldugu bir yerde bana bunu yaptiran Milli takimin her mensubuna mutesekkirim. Bundan sonra kaybetsek de olur

Adsız dedi ki...

Romanya ile birlikte turnuvanın en şanslı takımıyız.Doğru dürüst oynamaıyoruz ama kazanıyoruz.İlginç

Adsız dedi ki...

Maçı uykuya daldığım için pek izleyemedim.Kibarlığı ile bildiğimiz Terim ve yardımcısı Erkasap hakeme 4.hakeme neden itiraz ediyorlardı.?

Adsız dedi ki...

ardayı semihi (numra9) ve nihatı beğeniğini söylemişti. maçı arda-nihat çevirdi.

2-0 dedi 75 dakika dediği çıktı.

hayat varsa umut vardır dedi 90 da çıktı.

bu ramon eduardo galeano mu yoksa ? yoksa bir ermiş mi?

aceto bu blogu yapmaya bşladığında hiç düşünürmüydün böyle bir şey olacağını ?

Unknown dedi ki...

bu maçla ilgili en güzel yorumlardan birini bağış ertem yaptı." böyle bir maçı anca japon çizgi filmlerinde görebiliriz." benim çok hoşuma gitti. nihatın son golünde top tusubasanın vuruşları gibi yanarak gittiğini gördüm :).. bide 25 metre havaya uçup rövaşata golü atsalardı tam bi japon çizgi filme olcaktı..

Thermo Rheumon dedi ki...

acaba Cech'in topu elinden kaçırmasının bizzat topun kendisiyle bir ilgisi var mıdır?

Hatırlanacağı gibi turnuva öncesinde de Europass'ın cins bi top olduğunu ve kaleciler için kontrolünün zor olduğunu, bu nedenle kalecilerin hava toplarını tutmaktan ziyade yumruklamalarını veya çelmeleri gerekeceğini söyleyip duruyorlardı.

Thermo Rheumon dedi ki...

Terim ve Erkasap'ın 4. hakeme itiraz sebebi Emre Güngör dışarı çıkarıldığı sırada Emre Aşık değişikliği için hakeme gerekli sinyali vermemesi

Adsız dedi ki...

''cech'in dunyanın en iyi kalecisi oldugu efsanesi de artık biter heralde şu maçtan sonra.''. şu lafını bir kendin okurmusun lutfen.cech in en iyisi olmadıgını dusunebilirsin kesinlikle soylediklerin seni baglar fakat bir maça bakıp konusmussun gibi cıkıyor bu yazında.bir daha oku sonra deki yok kardesim sen okumayı da anlamayı da bilmiyosun de.bence cech ilk 3 tedir sanıyorum sen de oyle dusunuyosun fakat cumlenin yanlıs oldugunu da kabul etmiyorsun.sonra da bana cevap atıyosun.

Adsız dedi ki...

tskler thermo,

Her şeye rağmen çok itici bir görüntü.

Adsız dedi ki...

@fatih

o lafımdan çıkacak tek anlam, cech'in dunyanın en iyi kalecisi olmadığını düşünmemdir. bu maçın da bunu iyice gün yüzüne çıkardıgını vurguluyorum. yoksa cech'in ne kadar iyi bir kaleci oldugunu hepimiz biliyoruz. ayrıca bir maça gore yorum yaptığımı duşunuyorsan, dediğim gibi yanılıyorsun. ben cech'i bu maçtan once de buffon - casillas - van dersar üçlüsünün arkasında goruyordum, şimdi de. bir maçla değişen bir şey yok yani.

puhu dedi ki...

bence fatih terim'in bu maçtaki en önemli dahli kazım'ın son 5 dakikada durum 1-2 iken iki kez peşpeşe yaptığı saçmasapan pas hatasından sonra bile yumruklarını karın hizasında birleştirip "bas bas!" hareketi yapabilecek özgüvene ve inanca sahip olmasıdır.

ve bana kalırsa maçın dönmesinin bir diğer çok önemli faktörü staddaki inanılmaz seyirci desteğiydi. dakika 85'de maç 1-2 devam ederken stad "türkiye gol gol gol!" diye inliyordu adeta.

jose dedi ki...

ramon see you wiana;)

Adsız dedi ki...

Fatih Terim'in miyadı dolmuş denmiş bir yorumda. Onun miyadı yıllar önce doldu. Her maçta sonsuz hata yapıyor. Şimdi de 2. yarıda yaptığımız 20-30 ortaya kafa vurabilecek adamı çıkarıp orta sahaya kazma Sabri'yi alması büyük bir hareket olmuş. Buna skor yazarlığı denir. 2.5 pozisyonla 3 gol atmasaydık ne denecekti o harekete, veya Hamit'in 250 dk. boyunca sağ bekte unutulup aynı zamanda kademe hatalarından dolayı dün 2. golü yememize?
Haketmedik, ama tamamen anti-futbol oynayan Çekler bizden de çok haketmedi.

Adsız dedi ki...

Niçin Hamid'in hakkı yeniyor, hiçbir yerde ondan bahseden bir haber veya resim göremedim. Dikkat edin tüm gollerin pasları Hamid'den.
Sen çok yaşa Hamid....

cisco dedi ki...

petr cech'in yaptıgı hata ile ilgili arsen wengerin yorumu bence cok dogruydu. aklının servetin pozisyonunda kaldıgını, o pozisyonda cıkıp alabilecegi topu almadıgı için nerdeyse gol oluyodu, o yuzden nihatın pozisyonunda cıkıp almak istedi.

ikinci yarı sabri'nin girişi cok onemliydi. ondeki dortlu kopmustu takımın geri kalanından, arda surekli geri geliyodu top almak için. sabrinin girişiyle takım butunlugu saglandı ve oyunu tamamen karsıya yıktık. AW bu baskıya dayanacak cok az takım oldugunu ve ceklerin bu gidişle gol yiyecegini soyledikten az sonra da goller basladı zaten.

sabri-hamit hikayesinde ise, fatih terim de biliyodur bence hamit'in orta sahada daha iyi oldugunu. ama elimizdeki en iyi sag bek de hamit. gonul isterdi iki tane hamit olsun birini sag beke, birini ortaya koy hayat bayram olsun. sabriyi onde tercih etmesinin sebebi ise oyuna dinamizm, direnc mucadele getirmesinin yanında yapıcagı bazı pozisyon hatalarının olumcul sonuclar dogurmayacak olması. nitekim yedigimiz ikinci gol (tekrar dikkatli bakarsanız) tamamen sabrinin hatası, tutması gereken adam arkasından gelip vuruyo topa. sag bek fundamental'i olmayan birinin orda olması ozellikle ters taraftan gelecek ortalarda sorun yaratır. ve fatih terimde bu yuzden bence tercihini hamitten yana kullanıyor. haa derseniz kardesim o zaman baska bi sag bek daha niye almadı, ben bilmem beyim bilir.:)