1 Nisan 2008

Roma İçin Fazla United

Futbol sahasının kenarında atletizm pistini gördüğümde artık gidin dağda bayırda koşasın diyesim geliyor atletlere. Roma Olimpiyat Stadı'ndaki bir maçı seyretmek ekran başında bile eziyet, insanı atletizme düşman ediyor. Maçı Manchester United 2-0 aldı, benim aklıma bir manşet geldi. Galatasaray'ın Real Madrid'e 3-2'nin rövanşında 3-0 mağlup olduğu çeyrek final maçı sonrası La Gazzetta kelime oyunu yapmıştı: "Troppo Real per Galatasaray"(Galatasaray için fazla "Real") . Yarın da pek rahatlıkla Roma için fazla "United" diyebilirler. Evsahibinden başlayalım, 7 gollük hezimetin intikamını 50 kere oynasalar alamazlar. Totti'nin yokluğunda oynayan Vucinic bana Semih'i hatırlattı. Vucinic de ilk onbirde sahaya çıktığında bir garip oynuyor, oyuna sonradan girdiğinde skoru değiştiriyor. Pizzaro alıp verene kadar savunma yerine oturduğundan, 30 metre hattına çıkan ve derinlik kazandıran Totti de Ilary'nin yanında maç seyrettiğinden herkes Mancini'nin eh biraz da 2. yarı oyuna giren Giuly'nin kanattan getirdiği toplara baktı. Orta yapma özürlü iki bek ve stoperi sakatlanmış olmasına rağmen kendisini hava toplarında tehdit etmeyen Roma'ya karşın Man. United 4-6-0 bir kenara şunu başardı. 10 kişi topun arkasında kalmayı başardılar. En uçta oynayan Rooney defalarda sol kanatın kademesine girdi. Cristiano Ronaldo'nun kafa golünde vuruş öncesi 10 metrelik koşusu muazzam. 2. gol kaleci Doni'nin hediyesi. Man. United işi bitirdi, Old Trafford'da Totti değil; İtalyan milli takımını toparlayıp gelseler bu turu alamazlar. Alex Ferguson ligdeki son maçtan farklı bir onbirle çıktı sahaya, rotasyona Şampiyonlar Ligi de dahil. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde insan daha iyi futbol bekliyor ama ne turun ne de takımların adı buna kefil değil elbette. Gecenin diğer maçında Barça, Schalke 04 deplasmanında 1-0 galip.
Video: Roma:0 Manchester United:2
Video: Schalke 04:0 Barcelona:1

9 yorum:

roupertOne dedi ki...

Bizde de her stadın içinde koşu pisti vardır. Buna rağmen bu güne kadar ülkemizden yetişen bi yerlere gelmiş (orda da pek tutunamamış zaten) atlet sayısı : 1.
Gecenin diğer maçında Auf Arena'da toplara iyi kafa vuran bi Schalke'li olsa sonuç çok farklı olacaktı.

ahmetico madrid dedi ki...

şu maçta artık net olarak barcelona'yı bu dönemde yenmenin çok zor olmadığı ortaya çıktı. bir de schalkeliler'in kazmalığı olmasaydı onlar da yenecekti. nerde o chelsea maçlarındaki barcelona. o zaman yenildiklerinde bile bundan çok daha iyi oynuyorlardı.

dr feelgood dedi ki...

ah o madrid maçı..

2-0 dan 3-2 yapmıştık 2 gün gözüme uyku girmemişti. aynı hafta fener g.antepi 3-0 dan 4-3 mü ne yenince bizim real galibiyetini medya bir anda silmişti. fena sinir yapmıştım o zamanlar. kafamda komplo teorileri falan üretiyordum :D

maça gelirsek, ronaldo nun hayvani performansı sayesinde man.utd aldı başını gidiyor. man utd hayranı olarak valla çok seviniyorum bu duruma. CL ve lig şampiyonluğunu alarak 10 sene öncesine selam çakabilir belki ferguson. ama FA cup da gerek onun için :)

wall of text oldu ya..neyse

larende dedi ki...

Konyalıyım, Konya stadı bu açıdan en talihsiz stad. Arada bir de bisiklet veledromu var. Dürbünle gidiyorum maça...

alt + 168 dedi ki...

89da c. ronaldo'nun üst direği sıyıran bi topu var ki bir karış aşşağıdan gideydi yıllık listede ilk 5teydi..

Adsız dedi ki...

bizdeki stadlardaki pistler için şunu düşünmek lazım: bizde ne zaman bir atletizm olayını 100 kişiden fazlası izlemiş ki?..
roma-manchester gerçekten çok kötüydü. 2. gol bence park'ı unutmuş olan defansın hediyesi.
yalnız, buradaki en iyi kaleci anketinde adaylar arasına bile giremeyen van der sar en değeri bilinmemiş oyunculardan biri değildir de nedir...
schalke deplasmanda kazanacak bence.

Olympian dedi ki...

schalke rovansı da, auf arena da oynasa, turu gecemez diyorum ben.

simon t. dedi ki...

rooney orta sahanın solunda oynadı hatta maçın büyük bölümünde.

Ku.Ba dedi ki...

Umarım United işi Old Trafford'da formaliteye dökmez de, yeni bir rekora şahit oluruz. Beter ol Roma.