16 Aralık 2007

Sebastian Battaglia

Villarreal bir dönem Boca Juniors'un arka bahçesiydi. Boca'da yetişen soluğu bu takımda alıyordu. Palermo, Riquelme, Battaglia. Bu 3 adam da Villarreal'e geldi ve patladı, Boca'da oynadıkları futbolu La Liga'da oynasalar geride kalan 3-4 sezonda Villarreal bir şampiyonluk alırdı derim hep. Bugün bu 3 isim de memleketlerine Boca'ya döndüler, kazığı yiyen de Villarreal oldu. Palermo ve Riquelme'nin hikayesi bildiktir, Battaglia biraz daha geri planda kalmıştı. La Liga'ya geldiği zaman süper ön libero diyorlardı. Olmadı tutturamadı, bir sezon kaldı ve döndü. Boca için uğurlu adam bu Battaglia. Onun 11'de başladığı hiçbir finali kaybetmediler. 2003'de Milan'!ı devirerken kadroda o vardı. Bugün Milan karşısına çıkacak kadroda o sezondan tek kalan adam Battaglia ve sadece 27 yaşında.

4 yorum:

Parma Maniac dedi ki...

Diego Cagna da eklenir o listeye.. Ondan da cacık olmadı ama güzel adamdır..

Adsız dedi ki...

Battaglia CM'de de deli adamdı, Boca rİQUELMEYİ DE ALINCA inşallah göndermez Battaglia'yı... Seneye bir Libertadores daha eklenir böylece müzeye...

Adsız dedi ki...

besiktasta cok is yapar, koray kazmasinin yerine koysak. iddia ediyorum en fazla 2-3 milyon tutar. ama simdi demirörenden böyle birsey de beklenmez dimi?

Adsız dedi ki...

riquelme için ayrı bir parantez açıp ,avrupadaki en iyi sezonunu da villareal'da geçirdiğini eklemek lazım.hatta o sene biraz tarafsız gözle , biraz ronaldinho'nun henry'nin büyüsüne kapılmadan değerlendirilse yılın futbolcusu seçilebilirdi bence.özellikle şampiyonlar liginde inter maçlarındaki performansı parmak ısırttırmıştır bana.arsenal maçında 90'da penaltı kaçırması herşeyi berbat etmişti o ayrı..