20 Aralık 2007

Milan'ın Yeni Kaptanı

Milan zırt pırt kaptanın değiştiği bir takım değil. Baba Maldini'nden oğul Maldini'ye kadar 40 yıl geçti, aralarına Gianni Rivera ve Franco Baresi girdi. Paolo Maldini sezon sonunda futbolu bırakıyor. La Gazzetta dello Sport'ta devam eden bir anket var. Gelecek sezon kaptanlığı kime verirdiniz diye soruyorlar. Gattuso haklı olarak önde. 2. sırada Ambrosini var ki bu oylama bizim futbol anlayışımızla yapılsa bu adam 4. sırada kalır. Takımın herşeyi Kaka en az oyu almış. Bu bile geleneklerine bağlılıklarının bir göstergesi.Neyse sonuçta kaptanı bu anket belirlemeyecek, Milan da seneye kaptansız kalmayacak. İş bayrak adamlığa -bandiera- gelince bu zor işte. Maldini'nin ardından kime bu payeyi verseler hep bir eksik kalacak. Bir de geceye dair bir not: Milan, San Siro'da bu sezon kazanmamaya yeminli. Serie A'da tıkları yok bu akşam da Catania'ya mağlup oldular kupada..

10 yorum:

nukem dedi ki...

Gariban futbolcular var resmen futbolda, Bakiyorum listeye bi adam neden yok demiyorum. Sonra dusundum Dida niye yok? Mantiken Kaka varsa Dida nin daha cok olmasi lazim falan da hakkaten insan Dida diyince de olur mu lan diyo. Gonul Pirlo ister tabi

Adsız dedi ki...

hoca sonucta gelenekcilik felan ama dogru yoldalar ben pirloyu yada gattusoyu bekliyorum tabi ucunce secenek ambrosini. kakaya ne oluyor ya. sonucta secilecek kaptanda ayni gelenegi surdurecek buyuk ihtimal ve takimdan emekli olana kadar tasiyacak. kaka dan 10 sene daha milanda kalmasini bekleyen gercekten varmi ambrossini pirlo vede gattuso dururken? bide milliyetciler adamlar tabiki italyan olsun isterler elin kafayi isayla dinle bozmus hristiyanini deil.

edgar belgi dedi ki...

kaka bakalim milan'da 15 sene tamamlayabilecek mi, 2012 yilini gorurse kirmizi siyah cizgili formayla kaptanligi da alir herhalde. gattuso zayif halka artik milan'in ortasahasina yavastan, pirlo olsun diyecegim ama milan bu, fifa'da 10 sene ayni ilk 11'i oynatan takimlarin dilini konusuyor.

pato'yu bekliyorum gozlerim kapali.

(boylece ronaldo kasimpasa deplasmanina cikabilsin, gozler yasarabilsin)

Mustafa dedi ki...

muhtemelen ambrosini olacak, yanlış hatırlamıyorsam 2. kaptan o zaten...

revenant dedi ki...

bizde boyle bi anket yapsak nasıl olur aceto??

anketor ruhum kabardı sabah sabah :)

kerem ce dedi ki...

gattuso bir kaptan için çok hırçın duruyor. pirlo hakkediyor ambrosini ikinci kaptan. kaka daha çok genç

edgar belgi dedi ki...

ambrosini cogu maca kaptan cikiyor zaten, maldini'nin nispeten keyfi katilimi gerceklesmedigii zamanlarda.

Adsız dedi ki...

ambrosini olacaktır büyük ihtimal.pirlonun inter geçmişi olduğundan -herşeye rağmen- birinci kaptan olmaz.kakanın önce gidip gitmeme konusunda karar vermesi lazım kaptanlık için.menejerler de durduk yere haber yaymazlar kararsız olmasa...

http://www.twitter.com/knngrc dedi ki...

Kaptanlık duruşu, karizması açısından Pirlo olmalı bence ama iş ona bakmıyor. gattuso asabiyetini dizginlediği sürece çok iyi kaptanlık yapar.

Adsız dedi ki...

Yorumlar gattuso olmaz yönünde pirlo tam bir kaptan gibi duruyor zaten ama ibre ambrosiniden yana gibi...