16 Aralık 2007

Diego Simeone River Plate'de

Daniel Passarella'nın istifası sonrasında teknik direktörsüz kalan River Plate lig bittiğinden işi ağırdan alıyordu. Beklenti Diego Pablo Simeone'nin gelmesiydi, öyle de oldu. Geçen sezon Estudiantes'i şampiyon yapan Simeone, kapanış liginde River Plate'i çalıştıracak. Eski takımında Veron ile çalışıyordu, burada ona yakın bir adam, kaptan Fernando Belluschi var ki o da eğer Ocak ayında bir Avrupa kulübüne gitmezse tabii. Simeone kariyeri boyunca Boca-River rekabetinin dışında kalmış bir adamdı. Bu ateşe ilk kez atacak kendini. Var olan kadroyla şampiyon olması çok zor diyeceğim ama burası da Arjantin Ligi. Son şampiyon Lanus sonuçta...

4 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Allah rızası için bir ara şu açılış ligi kapanış ligi olayına da bir gir :)

Tahminlerim var ama kesin doğruyu bilmek isterim.

cogito dedi ki...

ağustos-aralık arası oynanan lig arjantin açılış ligi (apertura) , ocak-haziran arası oynanan da kapanış ligi (closura) oluyor ve her ikisinin de ayrı şampiyonu oluyor.yani bizdeki gibi 34 maç 1 şampiyon değil de , 17-17 maç 2 şampiyon oluyor.apertura'da oynanan iç-dış saha maçları , closura'da tam tersi oluyor.mesela e2 ekranlarından izlediğimiz river-boca maçı river'ın sahasında oynanmıştı.kapanış ligi'nde ise bu iki takım arasındaki müsabaka boca'nın sahasında oynanacak.

bu uygulama güney amerika'nın birçok ülkesinde var.hatta bu uygulamaya sahip olmayan tek lig brezilya ligi güney amerika'dan.

ülkeler arası şampiyona da 2 farklı şekilde diye biliyorum. açılış ligini kapsyan tarihler arasında copa sudamericana , kapanış ligini kapsayan tarihler arasında da copa libertadores oynanıyor.

Yağız Gönüler dedi ki...

Ocakta Crespo mutlaka River Plate kadrosuna katılır o zaman. Zira Simeone'nin en büyük isteği buydu, Crespo da ben hazırım demişti.

Adsız dedi ki...

Diego Siemone çok çok sevdiğim topçulardandır,nedeni de Inter ve Lazio'da ve Atl.Madrid formalarını terletmiş olmasıdır... Gattuso tarzı köpek gibi koşup ona buna salça olması da "heyt be adamım işte bu" dedirtiyordu bizlere... River'da neler yapacak bakalım,izleyip göreceğiz ama Boca'nın Juan Roman Riquelme hamlesi daha kritik bence...