23 Temmuz 2008

Joseba Llorente

Geçen sezon La Liga'nın en erken atılan gol rekorunu kırmıştı. Espanyol filelerini havalandırdığında 7.82 saniye olarak kayıtlara geçmişti. Bu adındaki bir fazla L ile hatırlıyorum bu adamı. Joseba Llorente. Geçen sezon Van Nistelrooy ve Kanoute kadar gol (14) attı Valladolid formasıyla. Sıfır bonservisle de Villarreal'e transfer oldu. Bazıları 27-28'inden sonra kendini buluyor işte. Marca'da La Liga'nın transfer dosyası var. Gelenler, gidenler. Villarreal'e baktım tekrar. Geçen gün ABD'li forvet Altidore'yi yazmıştım. Nihat'ın asıl rakibi Llorente olacak. Bu transferler bana sanki Nihat Euro 2008'de ağır sakatlanmasa İspanyolların onu turnuva sonrasında pazarlayacağı sinyalini verdi ama Nihat da kalsın La Liga'da. En çok bu lige yakışıyor. Adamda bir İspanyolca var Ramon konuşmuyordur vallahi öyle aksanlı(!)

13 yorum:

Julien Dekosta dedi ki...

cidden nihatin ispanyolcasi super, boyle dinleyince icimi garip bir gurur kapliyor. kendinden emin, zeki, karizma turk sporcusu imajindan dolayi.
Merak edenler uefa sitesinden Nihatin sut tekniklerini anlattigi videoyu izleyebilirler.

memduh95 dedi ki...

nihat'ı fener'e kendisi zinhar istemediği için vermedikleri sonucunu çıkarabiliriz eğer öyle bir pazarlama planı vardıysa. ya da daha değerleneceği mi düşünüldü nedir. bu saçma. her neyse.

bu llorente'lerden epey var ispanya futbol piyasasında. benim çift l'li favorim lloris'tir.

mustafa taha dedi ki...

Altidore'un transferi sırasında zaten bu sezon Villarreal'de oynamayacağı konuşuluyordu. Eğer kadroda olağanüstü bir sorun yaşanmazsa onu, Recreativo Huelva'ya yollayacaklar. Hatta kendisi de bu işten oldukça memnundu; "Oynayabileceğim bir takımda Avrupa futboluna ısınmak iyidir" diyordu. Anlaşılan bu kiralık olayı için Nihat'ın kesin dönüşünü bekliyorlar, sakata gelmemek için...

Adsız dedi ki...

adındaki fazla L süper tabir aceto :)))
onlarda da nufus memurunun azizliği mi var acaba ?
bizde olur ya coşkun yazacağına coşkon yazar adamın hayatı kayar...

Adsız dedi ki...

La liga`dan ozetleri izlerken, Guiza o kadar ilgimi cekmemisti bu cift L` li arkadasin cektigi kadar.. iyide vurus teknigi, golleri vardi. Hatta o zamanlar acaba FB bunu alamazmi cok mu zor diye de icten icten dusunurdum.

Adsız dedi ki...

Nihat sakatlanmasa pazarlanacaktıdan ziyade, sakatlandığı için takviye yapıyorlar.

Nihat'tan inip Llorente'ye binilmez.

EDDIE dedi ki...

birde a.bilbao da var lorente, onunda iki L var mı isminde tam hatırlamıyorum ama onunda bundan aşağı kalır yanı yok.

Unknown dedi ki...

Llorente'deki "çift l" oldukça yaygın ispanyolcada. Yani bir yazım hatası değil. Bu çift l ler "y" olarak okunur.

Adsız dedi ki...

Llorente Nihat'a forma vermez diyenlerdenim bende.

Adsız dedi ki...

villarreal nihat'ı satmayi dusunurlerse bu sene onlardan ne cl'de ne de ligde bi cacik olmaz.

Adsız dedi ki...

Anonymous said...
Nihat sakatlanmasa pazarlanacaktıdan ziyade, sakatlandığı için takviye yapıyorlar.

Nihat'tan inip Llorente'ye binilmez.


Llorente tranferi euro 2008 den önceydi sanırım..Yani sakatlığıyla alakalı değil.EE adamlar bulmuşlar bedava birini neden transfer etmesinlerki.Hemde kaliteli biri.

Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

şayet ispanya ikincisiyseniz ve muazzam performansınızı sürdürmek adına ciddi beklentileriniz varsa umudunuzu nihat'a bağlayamazsınız. villereal'in bu seviyede olmasında nihat'ın payı ne denli büyük olursa olsun futbol "bir zamanlar" övüntüsünü asla kabul etmez. bu bir kader örgüsü, bir sakatlık 27sinden sonra küllerinden doğmalara gebe.

bence bu transferden sonra nihat gaza gelecek. rekabet iyidir. eğer avrupadaki başarısını bize parmaklarımızı ısırarak onaylatan nihat hırsını ispanyolcası gibi kullanırsa, euro 2008 de yaptığı piyasayı bu sezon daha da geliştirip dev kluplere gidebilir.

şimdi siz nihat olsanız mesela, fenere gelir miydiniz ?

Adsız dedi ki...

l--> ele
ll-->ecce
diye okunuyor. ispanyolcayı yeni yeni ögreniyorum. bülent abinin izinden gidiyorum...