20 Temmuz 2008

Fernando Meira

Olursa Galatasaray için iyi transfer. Olursa. Geliyor diyorlar. Yolda değil... Ortada bir anlaşma da yok...

52 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekleşirse çok faydalı olacak. gönlüm lucas neill'den yanaydı ama meira'da yabana atılacak adam değil. kesinlikle transferin en çok lazım olduğu yere alınabilecek en iyi adamlardan biri. umarım gerçekleşir. stoper olarak tanıyorum bundesliga'dan ama sanırım bek oynama özellikleride var ??

Adsız dedi ki...

keşke bide forvet alsak. ümit karan gene saç baş yoldurmasa, pas yapabilse,top sürebilse

Adsız dedi ki...

arkadaslar bu galatasaray resmi sitesini niye kurmuslar ? o kadar kıl oluyorumki hicbir haberi yalanlamiyorlar..Biraz aktiflik lazim..Herkes merak ediyor Oliveria,Neill haberleri dogrumu diye..

Adsız dedi ki...

"arkadaslar bu galatasaray resmi sitesini niye kurmuslar ? o kadar kıl oluyorumki hicbir haberi yalanlamiyorlar..Biraz aktiflik lazim..Herkes merak ediyor Oliveria,Neill haberleri dogrumu diye.."

Fenerbahce.org ile karistirma :)

Adsız dedi ki...

Bahri Havadır'ın kolpalarından biri daha.

Adsız dedi ki...

www.en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Meira
Sağ tarafta Current club Galatasaray olmuş .Wikipedia ya göre transfer bitmiş. Fotomaç gibi mübarek :D

Adsız dedi ki...

meira kaliteli adam,bırakmaz stutgart...

anonim dedi ki...

yani yabancı yayınları takip etmesek inanacağız bu tip haberlere.

şimdi birincisi bu adamla sezon başından beri iki kulüp ilgilenmekteydi. bunlardan biri juventus, biri de liverpool. kulübünün bu oyuncu için talep ettiği bonservis bedeli ise 7.5 milyon €.

gelelim galatasaray cephesine. galatasaray'ın transfer bütçesi bu sezon için yaklaşık 10 milyon €. sponsorlarla birlikte max. 15'i bulur. yani bu adama bu bonservis bedeli ödenemez. çünkü alınması istenen bir forvet ve bir de kaleci var. aklın yolu birdir.

Adsız dedi ki...

@remy

stutgart kesin olarak kadroda düşünmediğini söyledi zaten

Adsız dedi ki...

Bu adam,Lincoln ile aynı menajerlik şirketinin oyuncusu,parada anlaşılırsa sorun olmaz ama stuggart ucuza bırakmak istemiyor buda biraz sorun yaratıyor...

Adsız dedi ki...

wikipedia dan :)) son 2 paragrafa dikkat saat 23.38 20 temmuz .
In 2002/03 season VfB Stuttgart coach Felix Magath fielded Fernando Meira in 31 Bundesliga matches, and only a suspension prevented him from featuring in all 34 as the club finished second to clinch a place in the group stage of the UEFA Champions League. He missed two UEFA Cup matches, including the home defeat by Celtic FC. In 2006 he became team captain of VfB Stuttgart. In 2006-07 they won the Bundesliga trophy, making it the first time the team won it in 15 years and the first domestic league title for Meira.
Şu an Balıkesirsporla anlaştığı duyurulmuştur...
Meira comed to İstanbul with the flight number TK-1789 of Turkish Airlines.He was the passenger Number 56 on the flight.
[edit]

EDDIE dedi ki...

wiki her transfer döneminde öyle zatı :]

Adsız dedi ki...

Bir FM, birde Wiki muhabbeti intihara surukluyor bunyeyi.

Adsız dedi ki...

guiza buna yeri öptürür.

Adsız dedi ki...

evet wiki-fotomaç anlasmaası var galiba :) ya yazılan 3 adam:crespo-meira-saviola biterse saviolayı sanmıyorum ama crespo ve meira da sırf ikisi gelsede yeter zaten galatasaray'ı bu sene guzel yerlerde gorcez gibi geliyor bana :)

Mario Jardel dedi ki...

www.turkspor.net sitesinde bizzat adnan sezgin ile görüşülmüş ve haber birinci kaynaktan yalanlanmış

piqbid dedi ki...

Bu haberin tek bir kaynağı var,o da bild Gazetesidir.Haber aynen şu şekildedir.
Stuttgarter Meira wohl zu Galatasaray
Das Geheimnis um den neuen Verein des portugiesischen Nationalspielers Fernando Meira vom Bundesligisten VfB Stuttgart scheint gelüftet. Nach Angaben des größten türkischen Internetportals wird der Innenverteidiger zum türkischen Meister Galatasaray Istanbul, Klub des deutschen Trainers Michael Skibbe, wechseln. Meira soll bereits am Freitagabend in der türkischen Metropole geweilt haben, um einen bis 2010 laufenden Vorvertrag zu unterschreiben. Dieser gelte vorbehaltlich der noch ausstehenden Einigung zwischen beiden Vereinen. Galatasaray hat bisher angeblich nur drei Millionen Euro geboten, der VfB fordert etwa das Doppelte.

Adsız dedi ki...

Şu Wiki olayını çözemedi millet...

Adı üstünde açık ansiklopedi, hiç üye olmadan bile girip Meira'yı Küçükköyspor'a transfer edebilirsiniz... ;)

Adsız dedi ki...

stopere ne kadar ihtiyacı var galatasarayın emre güngör ve servet bence şuan ligdeki en iyi ikili önce sağbek e bir takviye yapılsa çok daha iyi olur oradaki alternatifler sabri(!) ve cam adam uğur çünkü

Adsız dedi ki...

hakkaten ya teknoloji nerelere gelmis hocam yaa. adamlar wikipedia'ya bakip adamin transfer oldugunu soluyorlar, adamin teknik ozelliklerine geldiginde konu ayni kisiler bu sefer fm de soyle diyor fm ne diyorsa dogrudur hoca mukemmel diyorlar :D durun ama bekleyin en guzel yeri sonu (ki besiktasli arkadaslar alisik buna baskanlarindan dolayi) adami hic bilmeyenler tanimayanlar fikir sahibi olmak icin youtube'de mutlaka arama yapiyorlar ve ozel hazirlanmis (evet mac videosu degil arkadasim sadece bu sozettigimiz ayni futbolcu icin ozel hazirlanmis 2 dakikalik videolar) videolardan yorumlar yapiyorlar. artik birileri neden solemiyor yada bulent abi bu yorumlari felan okurken egleniyor guluyorda :D:D mudahale etmiyormu? gerci yorumlari artik bulent abi okumuyor bildigim kadariyla ich moderator ama o demek guluyorki yorumlara okuyor silmiyor :D:D ne bilim arkadas anca fm youtube ve wikipedia ya dayanan yorumlar.

hakkaten teknoloji ise yaradi ya, turkiyede su yada bu sekilde internete giren herkes futbol yorumcusu oldu bu sayede.

sen daha ne yaziyorsunki bu kadar bilginle bulent abi :D adamlar zaten herseyi biliyorlar wikipedia dan youtube dan ozelliklede o kesinlikle yanilmayan ''bilgisayar oyunu'' fm den.

untildie dedi ki...

Son dakika ajanslara(aceto okuyanlar) düşen haber:

Lincoln le aynı menejerlik şirketine mensup olduğunu öğrenen Meira sevinçten ne yapacağını şaşırdı! Hemen telefona sarılarak daha önceden de Almanya da beraber ama farklı takımlarda fakat aynı dili konuşan uzaktan kuzeni Lincoln ü aradı. Türkiye, İstanbul, Galatasaray, Türk Futbolu, Türk yemekleri, Türk örf ve adetleri ve son olarakta gündemi meşgul eden Ergenekon ve kapatma davasıyla ilgili sorular sordu. Lincoln içtenlikle cevapladığı sorularda; kendisinin burada hayatının hiçbir döneminde olmadığı kadar mutlu olduğunu, reyna,zeyna, taverna vb eğlence yerlerinin "Rio" ninkiler kadar iyi olduğunu, mutfağının akdeniz mutfak birliğine üye olduğunu, örf adetlerine gelince kendisini sanki 40 yıldır Türk gibi hissettiğini bunun sonucunda Türk vatandışlığına geçeceğini, Türk futbolunun kendi gelişiyle çıkışa geçtiğini ispatının da avrupa da yarı final oynarak gösterdiğini vurguladı. Bu cevaplar karşısında fazla tatmin olamayan Meira biraz daha kontörünün kalmasına sevinerek hemen yanı başında ki Yıldıray ı arayarak ondan Türkiye ve Türk insanı hakkında bilgi aldı. Yıldıray ın: "Valla ne desem boş, bende anca milli maçtan milli maça gidiyorum, iyidir herhalde" cevabıyla aklı karışan Meira sonunda bilgisayarının başına geçerek cm-fm oyununda kendini Galatasaray a transfer ettirdi. Oyunda takımının lig,kupa ve şampiyonlar ligi şampiyonu olduğunu kendisininde gol ve asist kralı olduğunu görünce hemen menejerine tam yetki vererek,hatta üste para vermeyi kabul ederek Galatasaray a gelmek istediğini bildirdi, öğrenildi, düşündü, kaşındı, bilgisi ulaştı...

Gecenin bi yarısı beni "masa başı çalışan gazeteciler" gibi yordunuz.:)
Bu bloğu okumaya başlayalı neredeyse 1 yıl olacak ama şu son 1 aydır yorum yazanlar kadar daha basit düşünenler görmedim. Üstünüze alınanlar size soruyorum Allah aşkına kaç yaşındasınız? Yok fm cm xx zart zurt yok şu geliyormuş Bülent abi Aceto bu konudaki görüşün nedir?
İsterim ki bilmediklerimizi paylaşalım, öğrenelim, tartışalım ve bir sonuca ulaşalım.
Şu blog hakkında ki tek endişem diğer -seviyesi düşük- forumlar gibi olmasıydı, ne yazık ki adım adım ilerliyoruz.

Adsız dedi ki...

www.turkspor.net nedir allahaskina yapmayin. bir tane denyonun sabah aksam sacmaladigi, gotunden haber sictigi bir siteyi bu kadar kaale almayin.

Adsız dedi ki...

haberin tek kaynağı dediğiniz almanca yazıda. haberin türkiyedeki bi internet sitesinden alındığı yazıyor:). biraz dikkat.

Adsız dedi ki...

Galatasaray o kadar iyi vede daha ucuz stoperler varken Meira ya kalmışsa gerçekten yazık!

Adsız dedi ki...

uğur nerden cam adam oldu anlamadım. adamın dizine laak diye çarptı batista. cam adamlıkla bi ilgisi yok saçmalamayın.

Adsız dedi ki...

tottenham'la anlaşmış, geçmiş olsun.

dr feelgood dedi ki...

niye herkes fm'ye geçirmeye çalışıyor anlamıyorum. fm/cm barcelona'nın bile sahip olmadığı scouting sistemiyle çalışıyor. her ülküde bir sürü scout'u var. çemişgezekspor'un bile yedeklerine kadar bulabilmek mümkün oyunda.

dünya piyasası saviola ronaldinho aimar falan kim tanımazken biz cm oynayanlar "olmmmmmm bi adam buldum ronaldinho diye gremio takımında 18 yaşında" diye dolanırdık. fm/cm nin atladığı tek oyuncu messi'dir. tuncay fenere transfer olunca adını duyanlardan ya da halil/hamit altıntop kardeşler ilk piyasada adı duyulduğunda öğrenenlerden 2-3 sene önce biz cm de onları transfer ediyorduk.

ha "oyun lan bu" diyorsan, oyun ama son derece başarılı bir oyun. eğer bizim 3 büyüklerden birileri bu oyunu oynamış olsaydı işler değişebilirdi. tsigalko fenerde, to madeira galatasarayda olur :))

%10 yanılma payı ile cm/fm benim transferde en güvendiğim kaynaktır. oyuncu alınıcaksa ilk oraya bakarım.

irfan mesela 3 senedir free olarak avrupaya gitmekte oyunda. cem sultan 2 senedir çok revaçta. bundan 5 sene sonra formaları kapış kapış satılırken ben gene "fm diyorsa doğrudur" diyip formamı alıcam.

Adsız dedi ki...

o değilde mutlaka fotospor alın bugün..Meira'nın posterini vermişler , Gudjohsen'i Galatasaray'a getirmişler + Eto'o yu fenerbahçeye transfer etmişler.Nasıl bir milletiz biz.

Adsız dedi ki...

bence aceto burya bosuna meira postu koymaz, haber kaynagi saglamdir

peralta dedi ki...

abi bu da, crespo da iyiden öte olur. mükemmel olur galatasaray için. hadi crespo neyse de (crespo için neyse diyorum) meira'nın gelmesini cidden istemem.

biz de hala fal bakalım marco'nun boşluğu nasıl dolar diye. mtk maçında stad full olursa ki imkansız, artık kale arkası 66ytl olduğuna göre transferde nakit sıknıtısı olmaz.

jose dedi ki...

anonymous July 21, 2008 4:14 AM


cam adam ugur dedıgın turkıyenın en ıyı sag bek oyuncularından birisi lafını bıl.konyada buzlu havada bılerek mı sakatlandı cam adam oluyor.yorum yapmak ıcın yorumz yazıosunuz.

Adsız dedi ki...

Peki bu Meria şu an İstanbulda desem ;))

prometheus dedi ki...

fm'ye sayıp dökenler işinize bakın, madem begenmiyorsunuz ve bilmiyorsunuz b.k atıp yok "ezik forum gibi oldu" "vay anam şu salak yorumlara bak" diye boş yere olayı dramatize etmeyin, şu yorumlarda wikiye güvenip bomba haber diye gezinenlere sarın biraz, rahat bırakın fm'mizi.

bu ülkede fanatik fotomaç gibi gazeteler satılıp okunuyor, bunların kolpa haberlerinden tvlerde transfer haberleri veriliyor ve şu duruma bakmadan -ne oldugunu dahi bilmeden- fm'ye sarıyorsunuz...

acaba en ufak bir fikriniz var mı fm'nin nasıl hazırlandığı konusunda? ulan her bilgisayar oyunu mario mu??? işinize gelince "wow kasıyom hacı iki gündür uyumuyom", "aeo ağaç kesiyom odun topluyom", "medieval totalda dünyanın ebesine atladım osmanlıylan" demesini biliyorsunuz ama... geçiniz.

wiki ile fm'yi aynı kefeye koyan zihniyetin hergün fanatik okuyup kolpa haberlerle tvleri beklemesinden hiçbir farkı yok gözümde!

fm'ye saran yorum oldugunda aynı mesajı okuyacaksınız ta ki ya sallamayıp yazmayana yada neyin ne olduğunu öğrenene kadar...

@dr feelgood, eyvallah birader eline sağlık... aslında olay fm'den değil fm oynayıp herşeyi biliyom; misal "meira'nın jumping'i şöyle ama positioning'i şöyle olduğu için o açığı kapatıyor" diye gezinip scoutluk taslayan ergen sivilceli mallardan kaynaklanıyor ama tabi şu yorumlara baksan bunlar yüzünden dünyanın en b.ktan oyunu fm. sadece komik!

Adsız dedi ki...

Fernando Meira Stuttgart'in kampindan ayrilmis. Intertoto macina da cikmamis. Stuttgart'tan kalkan bir ucaga binmis de, Londra'ya mi inecek Istanbul'a mi görecegiz artik...

Adsız dedi ki...

resmi sitesinde güzel fotoları var:
http://www.fernando-meira.de/index.php?sprache=de
umarım uğurumuz da iyileşir bi an önce yoksa sabri bizi sinir hastası yapıcak allahım allahım.

a-town dedi ki...

ajanslara dusen son habere gore fernando meira karisiyla durumu istisare etmeden karar vermek istemiyormus. aslinda dun karar vereceklermis ama aksam karisi "butun gun alisveristeydim cok yorgunum" diyip gorusmeyi erteleyince transfer gecikmis.

Adsız dedi ki...

bir transferde acı çektirmeden tamamlansın.. katatonia dinliyorum, gs transferlerini takip ediyorum karamsarlıktan kapkara oldum =)

meira ile tottenham haberleri ayyuka çıkmıştı dün gece.. saat 12:45 civarında ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama haldun üstünel radyosport a bağlanmış ve meira transferinin bitme aşamasına geldiğini söylemiş..

bu arada Bahri Havadır a güvenen lig tv haberi sitesinde sürekli olarak resmi olarak anlaşıldı şeklinde tutuyordu.. bi ara onlar da kaldırdı.. sonra radyosport açıklamalarından sonra tekrar yayınlamaya başladılar..

en geç yarına kadar netleşir.. içimden bi ses sanki gelecek diyor.. tüyom yok ama sadece içimden bir ses diyor =)

ruicosta10 dedi ki...

aceto meira haberini buraya taşıdıysa en azından görüştüğümüz kesin. umarım olur bu transfer, çok iyi olur.

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun 3 yıllık anlaşma yapılmış

Adsız dedi ki...

wikipedia nın herkesce düzenlenebildiğini biliyorum. bu yüzden diyorum fotomaç gibi.

Adsız dedi ki...

cam adam uğur'mu. yuh daha neler görecez. onun yerine çocuğun diz kapağını kıran kasap batista desek daha mantıklı olmaz mı?

Unknown dedi ki...

Az önce DHA'dan geçti haber, Galatasaray Meira ile anlaştı. 3 yıllık anlaşma, 2.5M Euro bonservis. Yıllık ücret 1.750M Euro.
Yönetim bugün ya da yarın açıklayacakmış.
Hadi bakalım...
http://www.sporx.com/futbol/superlig/118729/

Adsız dedi ki...

gs ye geldi
hayırlı olsun
2.5 mılyon euro bonservis sene de 1.750 euro kendısıne

Julien Dekosta dedi ki...

hadi hayirli olsun, bu sene cok iyiyiz, cok umutluyum. Kadro super, uyum super, gencler daha bir super.

anonim dedi ki...

hala inanmıyorum ve pek de aklıma yatmış bir transfer değil. konuşulan bonservis ücretleri ortada. nasıl bir pazarlık yaptı ki galatasaray istediği seviyeye çekti rakamı???

açıkçası sahada görmeden inanmam. :)

EDDIE dedi ki...

hadi şimdi sıra zebinada (Y)

Adsız dedi ki...

fm/cm iyi, güzel, hoş oyunlar da şimdi bir yandan realiteye de dönmek gerekiyor. her transfer dönemini geçtim her futbolcu ismi ortaya atıldığında "cm'de süperdi alsak da yarılsak" vari, oyun engine'inden başka hiç bir algoritmaya dayanmayan verilerle burada bir oyuncunun menajeri ya da 3 sezondur her maçını takip eden scout edasıyla yapılan yorumlara gülüp geçmiyorum tam tersi şaşırıp kalıyorum. hemen arkadaşımı arayıp bana en yakın çıkışı bul demek istiyorum. kendimi iyi hissediyorum.

Adsız dedi ki...

anlaşıldı gs bu yıl fakirlik edebiyatı yaparak şampiyon olmaya çalışmayacak.Çünkü bu yöntem sadece türkiye de işe yarıyor avrupada başarı için iyi bir kadro kurmak şart.bence bu kadro uyum sağlarsa en az bir çeyrek final görebilir.

Adsız dedi ki...

Kim ne derse desin Meira iyi transfer. Servet havadan/yerden çok iyi kesici durdurucu özellikle son 1 yılda futbolunu inanılmaz da geliştirdi. Ama şampiyonlar ligi için sadece kesmek yetmez. Topun defanstan kazaya uğramadan doğru adrese iletilmesi lazım.
Popescu gittiğinden beri bu işi yapan adam gelmemişti Galatasaray'a
Yaşı 30 en az 5 sezon rahat oynar. Bundesliga'da başa oynayan ve geçtiğimiz yılın şampiyonunda banko oynuyor ve kaptanlık yapıyor. 5o küsür kez de portekiz gibi iyi bir takımda milli olmuş. Son derece tecrübeli ve gayet teknik bir oyuncu.
Bence tam isabet transfer. Üstelik bütün bunlara rağmen ödenen bonservis bedeli gayet makul.
Zapatocny ve Sivok'un 4'er milyon € ettiği yerde 2,5'un lafı olmaz.
Bu arada Meira her ikisini de 3-5'e katlar.
Bu sene yönetim çok akıllı ve nokta transferler yapıyor. Eldeki genç takımın en büyük sıkıntısı olabilecek tecrübe açığını gayet kaliteli isimlerle doldurmaya devam ediyor.

Adsız dedi ki...

Bence sağ beke bir yabancı daha getirmenin manası yok. Arkadaşlar Uğur'u Gökhan Zan'la karıştırıyor galiba. Adamın diz kapağı kırıldı. 3 kez amilayat oldu. Ama kesinlike iyileştiğinde sağ bekin değişmezi olacaktır.
Sabri orayı gayet iyi doldurur. Tamam zaman zaman hepimizi çıldırtan paslar atıyor ama deliciği, mücadeleceği yapısı, hırsı, çabası özellikle hücümda rakibi müthiş yıpratması (bkz. almanya maçı lahm) gayet yeterli.
Esas ihtiyaç forvette. Şampiyonlar ligidne isim yapmış, tecrübeli ve golcü bir yıldız forvetin yoksa gruplardan dahi çıkamazsın. Eldeki bütçe olanakları ve de kısıtlı kaynakalrı ile Galatasaray parası hiç kaleci veya 2. bir sağ beke harcamadan çok iyi bir golcü alıp transferi noktalamalı.
Adı geçenlerden Crespo bu tanıma uymaktadır. Bonservisi yok yıllık 2-3 milyon€'ya gelir ligde min. 20 gol avrupa'da da en az 7-8 gol atar.

Unknown dedi ki...

ajax olegueri 3 milyona almış bizimkiler meiranın peşinde koşacağına oleguer le uğraşıp alsaydık daha iyi olurdu bence.ajax a göre şampiyonlar ligi artımız vardı hemde. luis aragones de fenere gelmişken rekabete bir boyut daha eklerdik renk olurdu.

anonim dedi ki...

artık iş kesinlik kazandı. meira hayırlı olsun.

sözlerimi geri alıyorum. yıllar sonra gerçekten ne yaptığını bilen bir yönetimle karşı karşıyayız. özhan baba bizi o kadar kötü alıştırdı ki bu transferleri duyunca şaşkınlıktan mala döndüm. :)