22 Temmuz 2008

Breitner&Netzer

Fotoğrafı Ramon yolladı. Babasının özel arşivindenmiş. Paul Breitner ve Günter Netzer. 1975 yılı. İki Alman Real Madrid'de.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

iki efsane. 72 avrupa ve 74 dünya şampiyonu almanya'nında banko oyuncularıydılar. şu an neler yapıyorlar acaba. kesin federasyonda felan görevlidirler :)

Adsız dedi ki...

el mejor futbolista siempre desgaste blanco.

(ramón)

Adsız dedi ki...

Breitner'e bu saçlarını kesmesi için çok baskı yapıyorlarmış milli takımda ahaha haksız da değilmişler.

Adsız dedi ki...

Günter Netzer Alman Kanali ARD icin yorumculuk yapiyor. Bayagi da popüler Almanya'da bu konuda, bizim Erman Toroglu gibi birsey oldu cikti... Breiter ise su anda Bayern icin scout olarak calismakta.

Federasyonda Almanlar daha genc nesili tercih ediyorlar, öyle ki, Sammer ve Bierhoff Federasyonda Milli Takim ile ilgili önemli noktalarda görev yapiyorlar.

Adsız dedi ki...

eyvallah ramon :)

ss

fataliyev dedi ki...

Breitner, sol görüşlü ve alkol sevdalısı bir futbol fenomeniymiş zamanında.. 82 Dünya Kupası öncesi Gillette'ten gelen bol sıfırlı teklifi geri çevirememiş ve o meşhur sakalını kesmiş, neticede de hayranları tarafından çokca eleştirilmiştir.

ek$i haber ajansı gururla sundu...

Adsız dedi ki...

breitner sol görüşlülük bir yana maoucuydu ve bunu saklamıyordu. real madrid deyince otomatikman faşist ve franco diyenlere ders olmalı bu foto. 1975 te franco hayatta ve maocu olduğunu saklamayan bir yabancıyı alınıyor.

Ahmet C. Toker dedi ki...

Günter Netzer ayni zamanda Isvicre'de bilimum futbol organizasyonlarinin Televizyon haklarina sahip onlari pazarlayan bir sirketin sahibi. Cok para kazaniyor. Toroglu'na benzetmek yanlis olur. Gecen gunlerde televizyonda kullandigi Almanca'nin güzelligi ici ödül aldi.

Adsız dedi ki...

Elbette nitelik olarak Toroglu'na benzetmek cok dogru degil, yazarken de daha cok popülarite'sini baz alarak bu karsilastirmayi yapmistim.

Aslinda zaman zaman girdigi polemiklerle degerlendirecek olursak, Breiter'in 2 sene öncesine kadar SAT 1'da yaptigi yorumculuk dönemindeki girdigi polemikleriyle Toroglu'na daha cok benziyordu ;-)

Adsız dedi ki...

şu iki isimden bir bendtner çıkar mı?

Adsız dedi ki...

böyle bir fotoyu arasak bulamayız herhalde.