25 Temmuz 2008

"Karaktersiz"

Pekin 2008'den firar edenler arasında en parlak isim Messi. FIFA, yollayacaksın diyor, Barcelona, int. futbol programında görünmüyor diyor yollamıyor. Messi, Barça ile İskoçya'da. Gariban Hibernian'a 6 attılar dün gece. Messi de döktürmüş. Olimpiyatlara giderse Şampiyonlar Ligi ön elemede oynayamayacak. Mevzuya Maradona da katılmış. Messi'ye "karaktersiz" demeye getirmiş lafı. İş futbolcu da bitiyor aslında, gitmek isteyen gidiyor, Diego gibi kaçıyor takım kampından...

16 yorum:

aksilaz dedi ki...

suc fifa'da oyuncu parasını düşünüyor,klüp yatırmını,ülke ise şampiyonluk istiyor.benim açımdan ise messi vatandaslıkdan cıkarılmalı.çünkü isterse orada olabilirdi.

getabbaaww dedi ki...

şampiyonlar ligi ön elemesi mi olimpiyatlar mı?? olimpiyatlarda madalya almak bir sporcu için en üst noktadır hangi sporu yapıyorsa yapsın... ben olsam bağlasan durmam.

ama aslında hatayı tamamen futbolcuya yıkmak yanlış...fifa bir çözüm getirmeli bu konuda. aynı olay afrika uluslar kupasında da oluyor...

tknycl dedi ki...

"messi vatandaşlaktan çıkarılmalı"
bu ne ya..sehpaya götürsünler olmadı.
hani bi wiki'e girmeden hatırlamaya çalışsana son 5 olimpiyatta futbol'da altını kim almış gümüşü kim almış?ya da futbol hafızanda unutamadığın bir olimpiyat anısı?
tamamiyle gereksiz bence..
messi'de iyi yapmış takımının kampına katılmış CL ön elemesi var daha..
biri diego'nun bir messi'nin tercihi..
ikisine de saygı duymak lazım.

Adsız dedi ki...

Futbol ozunde olimpik bi spor değil ki, zorlama isler bunlar. olimpiyat denildimi aklıma atletizm gelir, halter gelir yuzme gelir vb gelir, bu disiplinlerde en buyuk spor olayı olimpiyatlar. CL, Avrupa, dunya sampiyonası filan varken olimpiyat Futbolu oldukca guduk kaliyor, Fifa ustelemesin bence. Zaten futbol basketbol tenis gibi sporlar coook sonradan dahil oldu olimpiyatlara.

Adsız dedi ki...

Olimpiyat denince kimse futbolla ilgilenmez. Herkes atletizmle ilgilenir. Futbolun esas arenası Dünya kupasıdır. Bu yüzden takımlar için olimpiyatlarda şampiyon olmak çok da üzerinde durdukları bir mesele değildir. Takımlar olimpiyatlarda gelecek vadeden oyuncularını görmek için onları kadrolarına alırlar.
Kısacası Messi'nin olimpiyatlarda oynaması son derece gereksizdir.Kulübünde kalsın ve sezona hazırlansın.

aşkın dedi ki...

Maradona ''karaktersiz''den ziyade ''artık bir karar ver genç'' şeklinde konuştu diye biliyorum.
Öte yandan olimpiyatla yıldız futbolcunun ne işi olur, zaten bi ton turnuva - maç olayı varken kendine has izleyicisi olan bir aktivite niye popülerliğin kaymağını yemeye çalışır anlamıyorum.
Messi bu turnuvada olsa ne olur olmasa ne olur, onun yerine ismi duyulmamış genç bir yeteneğe niye kendini gösterme fırsatı verilmez anlayabilmiş değilim.

Adsız dedi ki...

ahahahah güldürmeyin beni ya olimpiyat ne abi kaç kuruşluk değeri var futbolun olimpiyat oyunları içinde ? Lig için TSYD kupası neyse Milli takım için Olimpiyatlar odur.

Benim takımımda 50 tane messi olsa 1 ini göndermem olimpiyatlara !

Erman S

Adsız dedi ki...

Maradona gitmedi diye demedi bende kararsızlıgından dolayı dedi diye biliyorum. Yani kim gidiyorki hakkaten olimpiyatlara Diego dışında?

RaRe dedi ki...

konfederasyon kupası ne kadar önemliyse olimpiyatlar da o kadar önemlidir futbol için...
Messi acaba dünya kupasının mı hayalini kurar yoksa olimpiyatların mı?
Maradona da her olayın içine girmekten bi vazgeçse artık da futboluyla hatırlasak onu...

Adsız dedi ki...

brezilya nın olimpiyatlarda bir tane bile altın madalyası yok, ama 4 tane dünya şampiyonlukları var..

sorsanız olimpiyatları.. bana ne ya der adamlar..

sonuçta olimpiyat, altın madalya hoş şeyler ama asla başka organizasyonlarla karşılaştırılamaz..

ayrıca benim bildiğim olimpiyatlara profosyonel sporcular katılamazdı.. profosyonel boksörler gibi.. eskilerde bu işin kuralı böyleymiş.. neden değiştirildi ki bu kural..?

Adsız dedi ki...

burda tartışılcak çok bişe yok arjantin takımı messi yi gormek istiyo takımında barça da aynı şekilde.maradona icin de arjantin milli takımı onemli oldugu için bide futbolda söz sahibi oldugu icin konuşmuş. messi ye maradona karakterini ortaya koy gitmek istiyosan git sallama takımını diyor. da o kadar kolay degil bu işler. bana gore kendi de gitmek istemiyor zaten. ama gitmek istemiyorum acıklamasını da yapmak istemiyor sanıyorum. sonuçta bence barça haklı bu işte ve büyük ihtimalle messi olimpiyatlarda oynamıcak.

Adsız dedi ki...

bu arada merak edenler için şu linki de verelim. trt filan yayınlarsa maçları bir light dünya kupası izlemiş olurum askere gitmeden :)

http://www.fifa.com/mensolympic/index.html

Adsız dedi ki...

Olimpiyatta futbol da oynanıyor mu? Hiç dikkat etmemştim.

Adsız dedi ki...

1948 ve 1952'de katılmışız çeurek finalde elenmişiz iki olimpiyatta da :)

Hayatımız Futbol dedi ki...

çok da tipsiz

Scatterbrain dedi ki...

Maradona Messi'ye karaktersiz der.Maradona'nın karakteri zaten ortada ve kendisine rakip gösterilen tek oyuncu şuanda.ama esas sebep kendisi değil,damadı.Aguero'nun hep bir adım önde olmasını ister ve bunun için fırsat kollar kanımca.