19 Temmuz 2008

Jozy Altidore

Adu gibi Amerika'da spor endüstrisinin allayıp pulladığı bir futbolcu: Jozy Altidore. 19 yaşında. Villarreal'in ödediği bonservis onu MLS'den giden en pahalı futbolcu yaptı. Hiç seyretmedim. La Liga'nın ilk haftalarında Nihat'ın sakatlığında kadroda yer bulursa göreceğiz.

30 yorum:

Adsız dedi ki...

Bülent ağabey bu adamları nerden buluyorsun çok şaşırıyorum. Niye biz duymuyoruz bu adamları başka yerde? Abi bir firma için menejerlik falan mı yapıyorsun yoksa?

khortytsya dedi ki...

villareal başkanı da fm oynamaya başlamış galiba :)

hellguard dedi ki...

Aceto kızacak ama... kendisi bir FM efsanesidir ahah=)

Adsız dedi ki...

bu amerikalılar reklam işinden anlıyorlar.-sadece fm den adlarını bildiğimiz- adu ve altidore reklamları bu kadar yapılmasa buralara kadar gelebilirler miydi acaba?

EDDIE dedi ki...

bu da adu gibi sadece amerikalı olduğuyla kalır.

Adsız dedi ki...

@Salih

Bülent abi gerçekten müthiş bir futbol yazarı (daha fazlası hatta), ondan ilham almamak mümkün değil ama Altidore'u bilmek için de Bülent Timurlenk olmaya gerek olduğunu sanmıyorum. :)

Ben Altidore'un Adu'dan daha iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, sadece fizikli bir adamdan fazlası bana göre. Adu'yu da unuttuk hakikaten, en son Benfica'daydı, ne oldu ona?

Bülent abi, ayrıca Fernando Meira hakkındaki görüşlerini de merak ediyorum, Galatasaray'a transferi gerçekleşirse değineceğini umuyorum bu konuya...

anonim dedi ki...

fm oynayanların genç forvet adayları arasında ilk 10'dadır bu velet. fm'ye göre değerlendirirsek gelecek 10 yılın en afili forveti diyebiliriz.

bu sene fm'ye göre transfer yapan bir başka takım için
(bkz:trabzonspor)

Semt Aşığı dedi ki...

forvetmidir kendisi?

Adsız dedi ki...

Salih,

Dünya futbolunu yakından takip eden her futbolsever,Altidore'yi bilir,tanır.Villarreale transfer olduğunuda. Hem yeni bir transferde değil.

Nihat bu sezon ilk 11 de fazla oynayamaz.Llorente buna izin vermez.

Adsız dedi ki...

Salih,
http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=42&go=113414

Adsız dedi ki...

Jozy Altidore'u gençler under-21 de izlemedi kimse sanırım.. Adu halt etmiş, müthiş bir transfer..

mustafa taha dedi ki...

Altidore'u Adu ile bir tutmamak lazım. Geçtiğimiz yıl 20 yaş altı dünya kupası'nda iyi oynadı. Topla adam geçebiliyor, üstelik güçlü. Bütün bu özellikleri de son 2 yılda kazandı. Futbolunu çok hızlı geliştiriyor. Eski kıtaya gelmiş en iyi Amerikalı topçulardan biri olacağını düşünüyorum. Onu seyretmek için La Liga'yı beklemeye gerek yok. Olimpiyatlarda Birleşik Devletler Milli Takımı'nın formasını giyecek.

memduh95 dedi ki...

Ben de izlemedim ama Amerikalı gençler yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla -adu'dan umudu kesmiş olacaklar ki- mesih gibi bekliyorlar milli takımları için bu veledi. Bizimkilerin Nuri bekleyişi gibi...

Satarken kâr etmesini bilecektir muhtemelen villa.

Adsız dedi ki...

villareal gibi başarılı bir transfer politikası olan bir takıma yakışmayan bir transfer..

SAFÆ dedi ki...

@ Aceto

Abicim Adu dedin de aklıma geldi sene 2004 herkes adu dan bahsediyordu soyle boyle diyee bir kez olsun goremedim :( nooldu o şimdi nerelerde?

Fırat Gürsu dedi ki...

@ khortytsya, benden önce söylemişsin :)
aslında yakından tanıyorum çünkü şu sıralar fm+fifa serisi yakaladık. fifada'da fm'de de geleceğin yıldızı oluyor bu adam..

Adsız dedi ki...

Avrupada ne yapar bilmem ama amerikadaki istatistikleri dikkat çekici: 2 sezonda 37 maçta 15 gol. İlk sezonunda 17 yaşında olduğunu da ekleyelim. MLS kolpa bir lig olsa da dikkatle takip etmek lazım kendisini.

Unknown dedi ki...

Bu adam için fmde savaş çıkmıştı.Herkes peşindeydi bakalım aynısı gerçekte olur mu ilerde?

a.c. sedef dedi ki...

fifa 08'de de iyidir bu adu gibi bomboş bi adam çıkacağı kesin

Adsız dedi ki...

yanlış anımsamıyorsam adu için pele gibi benzetmesi yapılmıştı. şimdi nerededir kimbilir.

Adsız dedi ki...

Adu benficada şimdi.. Yedek kalmakla meşgul.. Rui Costa da bıraktı tam oynar diyordum Aimarı aldılar..

Adsız dedi ki...

Adu benfica'da halen şuan. Daha iki üç senesi var enazından. Ama Jozy çok güçlü olmasının yanında bayagı da teknik. 1O Milyon verdiler, iki katına satıcaklar en azından. Bu villeareal bunu hep yapıyor

Adsız dedi ki...

ya arkadaslar artik baydiniz her seye fm herseye fm yazinin yazari bile bir kere bile fm cm dememis (adamin isi olmaz fm ile felan hani bilmesek, fm den adan takip ediyor sanicaz sanki bulent abiyi) fm biliyordur dogru cikar felan bunu diyenler 4 sene once adu soyle boyle diyorlardi noldular merak ediyorum. benim asil midemi bulandiran bu adamin villareal'e gelmis olmasiki bu sene oynayamaz sanmiyorum ama eminim nihatin yerine bir alternatif degil cokca nihatin yanina yavastan yavastan bir tamamlayici olur, yoksa nihatin futbolu nerde bununki nerde? tecrube bazinda bakin 2 futbolcunun son 5 senedir oynadigi liglere istatistiklere bakin, sonra gelip oyle nihat oynamaz bunun yuzunden yazmakla olmuyor, tamam genc felan ama aimar ada genc diyorlardi bak benficaya gitti o sanli genc yetenek hic bir sey yapamadan la liga da. rahat olun arkadaslar o la liga kimleri yedi bitirdi saymakla bitmez.

Adsız dedi ki...

javier saviola vardı bi de :)

orta ayar bir takıma saviola ve aimar alınır, zirveye oynanır. Sonra forumlara yazılır Arjantinde bi genç çocuk var, yahu her ne kadar hızlıdır diye. İzleyen yorum yapsa, yorum okumanın bi anlamı olur.

cembo

Adsız dedi ki...

"Nihat bu sezon ilk 11 de fazla oynayamaz.Llorente buna izin vermez."
Komik. :)

Hayatımız Futbol dedi ki...

devre arası villareal kiralar bu adamı

prometheus dedi ki...

fm üzerinden saçmasapan yorumlar yapanlara ne derseniz diyin ama fm'ye laf yok!!!

Adsız dedi ki...

adam tabi fm den cm den yorum yapacak kaç kişi mls veya under-21 takip ediyor allasen!? ama eğer hiçbir bilgi yoksa yorum yapmamak en iyisi ;) ben bişey bilmiyorum adam hakkında.tek bildiğim şey varsa oda villa da nihatı kesmenin boru olmadığı

cankalender dedi ki...

Fotomaç'ta görürüz yakında. Altidore'nin gelmesiyle formayı bulması zor gözüken Nihat Aziz Yıldırım'ı arayarak "Başkanım beni al dedi".

Adsız dedi ki...

ramon nerdesin be hacı??
adam yok ya kayboldu??