23 Temmuz 2008

Olasılıksız

El değmemiş fikstür mü? Geçelim. Yıllardır hep aynı nakarat. Süper Lig'de takımlar ikiye ayrılır. 3 büyükler ve kalan 15 takım. İtinayla yerleştirdiler yine derbileri. Ligin 2 yarısında 27. hafta Galatasaray-Fenerbahçe, 30. hafta Beşiktaş-Fenerbahçe ve 33. hafta Beşiktaş-Galatasaray. Sabit numarası olmayan Trabzon; her ne hikmetse 2 sezondur son hafta evinde Fenerbahçe ile oynuyor. Fenerbahçe'nin 2 sezondur ilk yarıda derbileri kendi evinde oynama olasılığını bile hesaplayacak kadar matematik vakıfiyetim yok ama bunu Haluk Ulusoy'a yormak da yanlışmış demek ki! Fikstürde kim avantajlı yorumu yapmanın manası yok. Kış aylarında oynanması zor deplasmanlar, sert deplasmanları ilk yarıda oynamak, içerideki maça rakip deplasmandan mı geliyor; kendi sahasında oynadığı maçtan mı gibi püf noktaları var elbette. Beşiktaş, Ankaragücü'nü; Fenerbahçe; Eskişehirspor'u takip ediyor fikstürde. Galatasaray'ın fikstürü ilginç. O hafta oynadığı rakibin ertesi hafta karşılaşağı takımla bir sonraki hafta oynuyor ve ligin ilk yarısında Ali Sami Yen'e gelen bütün takımlar deplasman maçından çıkıp geliyor. Hacettepe de hayırlı olsun ligimize. Gönül Çapa, Cerrahpaşa'yı da görmek istiyor bu ligde(!) Evren Bey ricamdır: Son cümleyi almayın...

20 yorum:

James dedi ki...

Evren alır abi artık senle muhabbetide var mail aracılıgıyla hiç çekinmez

Adsız dedi ki...

hahaha..Bülent abi yazıyı süper bitirmişin :)

ShadoW dedi ki...

Bülent abi hangi evrendeyiz Allah aşkına. Madem alabiliyor hepsini alsın. ;-)

Cümle olarak diyorum... İyi akşamlar, cümleten...

Erdal dedi ki...

GS minimum ilk 9 maç, 25 puan yakalamalı.

Adsız dedi ki...

bu fikstür muhabbetini uzatmak gereksiz bence. şampiyon olmak isteyen çıkar topunu oynar. bu arada trabzon-fener son hafta yine. insan kıllanıyor ama dediğim gibi sonuçta herkes birbiriyle 2 defa oynayacak. hakeden kazanır.

EDDIE dedi ki...

oturup ağlasın evren bu yazıdan sonra!.

Seçkin dedi ki...

"""Hacettepe de hayırlı olsun ligimize. Gönül Çapa, Cerrahpaşa'yı da görmek istiyor bu ligde(!) Evren Bey ricamdır: Son cümleyi almayın..."""

Yoruma gerek bile yok ama...

:):)

Adsız dedi ki...

gs 4 hafta ustuste ankara takimlariyla oynuyor. bunlardan 3u ankara'da. gidip orda kalsin takim 1 ay. ankara deyince kalli geldi aklima.

Adsız dedi ki...

son mac Samiyende olsa ne guzel olurdu ama hayırlısı.tum takımlarımıza basarılar diliyorumç Bu arada aragones bi yuruyus yapcam diyodu ama heralde yemedi 600 kusur km yurumek.

aşkın dedi ki...

''ligin ilk yarısında Ali Sami Yen'e gelen bütün takımlar deplasman maçından çıkıp geliyor''
Abi bir Galatasaraylı olarak buna dikkat çekmişsin, bir kez daha ''helal olsun sana'' diyorum.
Peki bu bir haksız avantaj değil midir?

EDDIE dedi ki...

aşkın adam 2 posttur ne anlatıyor :D fikstürün dezavantajlarını anlatmıyor mu

aşkın dedi ki...

Ben bunu Bülent abiye değil başta Galatasaraylılar olmak üzere bu siteye yorum yapan herkese sordum.Bülent abi zaten o kısmı belirterek tavrını gösterdi.
Ha belki ifadem muğlaktı ama demek istediğim budur.
Hazır yazmışken ayrıca buna neden gerek duyulduğunu da öğrenmek istiyorum.Fenerin bir lig şampiyonluğu ülke futbolunun dengelerini altüst mü edecek?

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe'nin son 2yılda tüm derbilerini içerde olmasının olasılığı %1,5625 tir; yani 1/64 tür.
Bu olasılık çok düşük olmasına rağmen mümkündür fakat Galatasaray'ın deplasmandan gelen takımlarla oynaması benim daha çok ilgimi çekti.

Cihan

Adsız dedi ki...

evren'i bence ramon'a havale etmek lazım. ispanyolcası iyidir evrenin. anlaşırlar muhakkak.

cnbce

fataliyev dedi ki...

Ahahah son cümleyi almayın..

Adsız dedi ki...

evren bey deyince bi de kenan evren vardı o da ligde olmayan takımları lige çıkartırdı, gönül çapa yı görmek istiyor deyince aklıma o geldi :)

orkun dedi ki...

Fikstür üzerine komplo teorileri üretme işi şahsen bana sıkıntı vermiş durumda ama daha da sıkıntı veren durum da ilk yarı gs, bjk ve ts'la içeride oynayıp ikinci yarı hepsine deplasmana gitmek. Demem o ki, bunun özel bir ayar olduğuna inanmıyorum ama daha dengeli olsa iyi olacaktı.

Aceto, sen daha önceki postlarda detaylı yazdın mı, bulamadım, fikstür çekilişi öncesinde konulan ön şartlar neler? Yani, yazmıştın galiba, bu "ilk 6 hafta derbi yok" benzeri başka ne şartlar var?

mavibenim dedi ki...

deplasmandan gelen takımla oynamk avantaj mıdır dezavantaj mıdır şimdi.. bence değişir..

cisco dedi ki...

galatasarayın deplasmandan gelen takımlarla oynamasının olasıgı da 1/18 dir. cunku bu sacma sapan fikstur takip etme sisteminde 1 takıma boyle denk gelecektir. gecen sene de aynı durum konyaspor için gecerliydi.

bir takıma kıyak gecildigi falan yok, sadece sistem sacma.

eger uc buyuklerin derbileri bi icerde bi dısarda oynayalım diye bir talebi olsaydı, emin olun gerceklesirdi.

aşkın dedi ki...

Sevgili cisco,
Ufak bir araştırma ile maalesef durumun söylediğin gibi olmadığını gördüm.Konyaspor geçen sezon ne ligin ilk yarısında ne de ikinci yarısında deplasmandan gelen takımlarla oynamamış.Bu da linki:
http://forum.betbul.com/turkiye-super-ligi/1570-turkcell-super-lig-2007-2008-fiksturu-puan-durumu-ve-toplu-sonuclari.html
Kuşkularım hala devam ediyor.