22 Temmuz 2008

Hey Gidi Valencia

Valencia'nın Real Madrid gibi belediyeye satacak tesisleri var mı bilmiyorum ama borcunu biliyorum: 340 milyon euro. Başkan Juan Soler geçen sezonu 3 teknik direktörle tamamladı. 4 yılda gelen giden teknik adam sayısı 6. Geçen sezon Almeria'yı yoktan yaratan Unai Emery de daha sezon açılmadan "Aragones gelsene" manşetleriyle karşılandı. Kulüp batıyor, transferde bırakın yıldızı kadroya gidenlerin yerine takviye yapacak takaatleri yok. Kurtuluş politikası ise bir Kemal Derviş vari. Kulübün kasasını İspanya'da Telefonica'nın eski ceo'su Juan Villalonga'ya bıraktılar. Valencia'da yıllık ödemelerde tavan 1.8 milyon euro idi geçen sezon. Bu rakamı da alan sadece David Villa idi. Villalonga, Euro 2008'in gol kralı kaçmasın diye yıllık 3.4 m euro teklif etti. Başkan Juan Soler ise kardeşim zaten borca batmışız, bu paraları verirsek hisselerimi satmak zorunda kalırım dedi ve takımda para yapan 2 ismin satılmasını istedi. David Villa ve David Silva. David Villa için 40 milyon euro istiyorlar ama batan geminin malları bunlar günlerinde kim verir ki bu rakamı? David Silva ise Atletico Madrid'in gündeminde. 20 milyon euro değeri var. Valencia'nın yıllık televizyon gelirlerini aklıma getiriyorum, yıllık ücretlerindeki tavana bakıyorum, borcuna bakıyorum ve Türkiye ile karşılaştırma bile yapmak istemiyorum. Yapsak işin içinden çıkamayız ki?Aimar, Kily Gonzales, Claudio Lopez, Ayala, Baraja, Mista, Canizares... Hey gidi Valencia hey...
Valencia Batarken

15 yorum:

Pasetto dedi ki...

Kaka'ya 150 Milyon yerine ver 60 Milyon al bu iki genci Kenyon.Ronaldo'nun 80 ettiği yerde Villa 40 etmez mi?Ya da yok mu bir tane Rus direk kulubü satın alıp Roman'la kapışacak...

Adsız dedi ki...

vergileri atlıyorsunuz. Örneğin Kezman bu ülkede yıllık €3.250m civarı para alıyor. bunu İspanya'da kazanabilmesi için ona kulübün yıllık €6.00m - €6.50m civarı para ödemesi lazım. vergilerden düşünce elinde kalan 3.250 civarı olacak. Tabii bu adam kovsalar bile gitmez, bacadan girer, Samandıra'ya tünel kazar yine gelir. Bizde vergi alınmıyor. Ülkemiz için aslında avantaj olabilecek bu durumu iyi kullanamıyoruz.

Adsız dedi ki...

Çok aktifim bugün bir yorum da buraya patlatayım şöyle en fanatiğinden :)

Bu köfteler bize zamanında Mendieta'yı satmamak için bin dereden su getirmişlerdi, hatta o kadar cozuttular ki(komik bir kelime seçimi yaptım sanırsam) gittiği kulüple anlaşma yaparken, Real'e satamazsınız maddesi gibi bir şey koydurttular. Ha ne oldu sonunda; olan Mendieta'ya oldu :)

O yüzden beter olsunlar... Olmasınlar hadi :) Severiz yine de :)

Öte yandan geçen sene bayram değil, seyran değil iken biz bunlara Mata'yı verdik(ki hayli gelecek vaadeden bir oyuncudur ki geçen sene de hayli forma şansı bulduğu gibi Barça'ya da gol çakmışlığı vardır hehe). Sanki uzun yıllar sonra arada transfer manasında bir yumuşama oldu ki ben bunun altında bir yatırım görmekteyim. Sanki ismi geçenler ve bir kaç oyuncu daha Real eksenine girebilir.

Çok güzel çıkarım yaptım yahu :)

Bir diğer bilgi de Valencia'nın Mata dışındaki gençleri için vermek gerekirse; Hayli sağlam bir genç yetenekler ordusu ellerinde bulunmakta. Aaron gibi benim hastası olduğum bir oyuncu, geçen sene aldıkları ve bu sene kiraya verdikleri hem rengi ile :) hem tarzı ile İspnaya'nın yeni Senna'sı olacak Sunny, bir diğer yetenekli kanat oyuncusu Alba bunlardan sadece bir kaçı ki Banega'dan falan bahsetmedim dikkat edilirse :)

Olmaz bunlara birşey yahu :)

Aslında o kadar çok fuzuli oyuncu varki ellerinde, onları çıkarsalar çok rahat tutarlar ellerinde Villa ve Silva'yı. Yürü be Lioney ne ahkam kesermişsin...

Adsız dedi ki...

benim için valencia ispanyanın 3. büyüğüdür. bonhoflu kempesli takım unutulmazdı. hakkaten yazık koca valenciaya. d. villa reale yakışır diyerek bitireyim.

Adsız dedi ki...

Abi o kadroda çok çirkefti ya :))

Adsız dedi ki...

bi de vicente vardı kanattan uçuruyodu takımı. ama sözleşmesinde uçuk bi rakam vardı.. valencia futbolcuların sözleşmelerine 100-200 milyon dolarlik uçuk rakamlar koyuyor, sonra da futbolcu gerçek değerine ulaştığında satmasını beceremiyor..

Adsız dedi ki...

bu arada avrupa şampiyonu ispanyada ağırlık valenciaydı. marchena villa silva bir kaç yedek isim sanırım 6-7 valencialı vardı tüm kadroda.

Adsız dedi ki...

bence walla 3. de deil 2. buyuktur, tamam gercekler real 1 barca 2 valencia 3 superdepor 4 diye gider ama iste sevdiginiz takimlar olur bazen her zaman ustlerdedir kalbinizdeo acidan real madridten sonra gelir, ama tani 2000li yillarin basindaki deportivo dan usttemidir derseniz, susarim icten ice bir tebessum ederim.

Adsız dedi ki...

valencia 2002 ve 2004 ispanya şampiyonu ve 2004 uefa şampiyonu idi. 2000 ve 2001 de şampiyonlar ligini üstüste 2 defa finalde kaybetti. yani daha dün olan şey bunlar. yazık olmuş.

aşkın dedi ki...

Yeter be, şu kulüpler artık profesyonel yönetilmeyecek mi? Üstte bir arkadaş yazmış 2000den bugüne 2 Cl finali 2 lig şampiyonluğu 1 Uefa Kupası, iyi paraya bonservisi satılan onca yıldız ve karşılığı 340 milyon euro borç ha? Sözü Erman Hocaya verelim:
''Ben Valencia'da yaşıyor olsam bu Juan Soler'in gırtlağına çökerim, 'ne yaptın bu takımın parasını' diye, her kuruşu boğazından geri çıkarırım Şansal biliyor musun? ''

Adsız dedi ki...

almış eline sazı juan soler demirören abimiz. biraz geç kaldı sanki.

Adsız dedi ki...

barcanın realin elinde bütün dünya piyasası var her yerde ürün satıyorlar her yerden para kazanıyorlar gelirleri bitmiyor haliyle fakat valencia o kadar tutulan bir klüp değil nike barcayı pazarladığı kadar pazarlamıyor valencia'yı yada adidasın reali pazarladığı kadar...

kısaca bu iki takımla yarışmak için 2 cl finali 2 ispanya şampiyonluğu 1 uefa kupası için son 5-6 yılda bu paraları harcamak lazım valenciada eleştirilecek kısımsa kendini pazarlayacak mutual ilişki içinde olacağı futbolun içinden bir sponsor sağlayamaması veya transfer yaparken,oyuncu yetiştirirken yada genç yetenekler bulurken gösterdikleri başarıyı satışta gerçekleştirememeleri

bu noktada arsenali veya arsene wengeri örnek almaları gerek sanırım

tabi bunlar en basitinden...

aşkın dedi ki...

comf güzel yazmışsın ama o başarıların karşılığı 340 milyon euro borç olmamalı.Arsenal kısmına ise katılmıyorum, hiç de örnek alınacak bir kulüp değil.Zor durumdalar.Zaten Arsenalin yetiştirdiği futbolcular da öyle piyasayı sarsacak ahım şahım futbolcular değil.Arsenal de futbolcuları da abartılıyor.

Adsız dedi ki...

Valencianın tavanı, 1.8 milyon avro muymuş yahu? Biz bunlardan zenginmişiz. Borcumuz da aşağı yukarı aynı hem de. Bizim ki dolar cinsinden konuşuluyor :) Nasıl oluyor bu işler yahu :)

Adsız dedi ki...

@aşkın
arsenalin mali durumu konusunda hiçbir fikrim yok zaten arsenali örnek vermemdeki sebep henry ve hleb'in satışı konusundaki başarısı resmen barca hibe ediyo paralarını arsenale henry dikiş tutturamadı kesin ben hlebdende bişey beklemiyorumda biri çıkar 15 asist yapar diğeride 15 gol atarsa bu söylediklerimde bana kapak olur:)ayrıca arsene wenger değil mi ki adebayor'u atletten ziyade futbolcu yapan henry'e plase yapmayı öğreten fabregası 17sinde oynatan ve bunun gibi bir sürü şey

arsenalden örnek alınacak çok şey var bence nacizane...