26 Temmuz 2008

Günün Problemi

"Bobo, 3 Guiza eder. 2 Alex bir Delgado etmez. İbrahim Üzülmez çarpı 4; %18; Roberto Carlos eder ancak...." Hayatında havuz problemi çözmüşlüğü var mıdır bilmiyorum ama bunlar Sinan Engin aritmetiği. Kendi futbolcusunu ezeli rakibin futbolcusu üzerinden övmek? Rakip takımın futbolcusunu eleştirmek? Yazık. Sevgilisini "Benim sevgilim seninkinden güzel" ile tarif eden bir adamla rakı içer misiniz mesela?
***
Sahada ölümüne oynayan, transfer masalarında birbirinin etini koparan, kıran kırana şampiyonluk yarışı veren Avrupa kulüplerinin yöneticilerinden bir kez olsun rakip takım futbolcularının kalitesini sorgulayan demeç görmedim. Ronaldinho Milan'a gelince; Galliani "3 Adriano eder" demiyor mesela. "Ya da Xavi kim kardeşim? Guti'nin karekökü olamaz" diye çıkmıyor meydana Ramon Calderon. Yeni bir transfer geldiğinde herkes kariyerine, kalitesine saygı gösteriyor ve "bizim kadromuz da güçlü biz kendi işimize bakarız" diyor en fazla oralarda.
***
İki terlik yüzünden 2 takım kaptanına kapının önüne koyan takımın menejeri ise kendi işine bakacağına; kalkıp ezeli rakibin İspanya'dan aldığı gol kralı için "onu kim tanırdı ki?" diyor. Sivok ile 4 milyon euro verdiği Zapotocny'i kim tanırdı peki Sinan Engin? Gordon kimdi? Seni kim tanır Avrupa'da Sinan Engin? Acı olan şu, Sinan Engin futbolu herkesten daha iyi bildiğini sanıyor, sanmaya devam ediyor ama her seferinde futbol onu matematikten sınıfta bırakıyor. Buyursun ona bir ikmal sorusu:

3 X Guiza= Bobo
Bobo X Sinan Engin= 0
Sinan Engin= ?

56 yorum:

forest11c dedi ki...

sinan engin = ∞

AAAA dedi ki...

sinan engin'in hesaplarına göre kendisi en az 2 maradona yapar.
benim merak ettiği terlik kavgasındaki terlikler parmak arası mıydı? yoksa delikanlı adam parmak arası terlik giyez diye mi? birbirlerine gişriti koca koca adamlar.

fenerbahçe taraftarı olarak beşiktaş'ın düştüğü bu duruma üzülmeden edemiyorum. koskoca klübü kimler yönetiyor yazık ki ne yazık.

Adsız dedi ki...

Aceto..büyüksün!

yLdRm dedi ki...

bülent hoca bende aynı konuyu yazdım 5 dk.sonra senin yazını gördüm. bi bakarsan sevinirim.benzer şeyler yazmışız çünkü.. http://ganarefutbol.blogspot.com/

syd dedi ki...

Off, harika !

Ben hala neden sizin Fotomaç felsefesinden uzak bir gazete/dergi/internet sitesi yapmadığınızı düşünmeden edemiyorum. Haftada birkaç post okuyoruz ama doyum olmuyor be abim. Sana şimdi daha çok yaz demek de büyük haksızlık, işin gücün vardır. Bari bir ekip kur, arada da aralarında boy göster falan be abi.

Julien Dekosta dedi ki...

sinan engin sayesinde artik ligde sadece 2 buyuk kaldi. Besiktas ne yazikki siradanlasiyor. Galatasarayliyim ama besiktasinda iddali oldugu gunleri cok ozluyorum, artik hic zevki kalmadi besiktaslilari kizdirmanin.
Kina yak sinan engin kina!

Adsız dedi ki...

geçen demiştiniz; o normalde bu zamanlarda bodrumda meyve tabağından beslenirdi. niye ilgilenirki bu konularla... acaba meyvesi mi bitti

Bülent

natura horror vacui dedi ki...

hayatımda ilk defa takımımdan soğuttu bu adam beni. kahve muhabbeti seviyesinin bile altında.

Adsız dedi ki...

Hayatımda bu kadar kompleksli adam görmedim. Ne zaman bu adamın konusu açılsa aynı şeyi söylüyorum yine söyleyeceğim: Allah Beşiktaşlılara sabır versin

Adsız dedi ki...

bir gs li olarak gerçekten üzülüyorum beşiktaş ın haline. ertuğrul a yazık oluyor. harcayacaklar onu da.

EDDIE dedi ki...

Bir Galatasaray'lı olarak kendimi Beşiktaş taraftarı yerine koyunca inanım utanıyorum, Bizde çok laf ettik zamanında Özhan Başkana belki ama o en azından rakibe saygıyı, ahlakı, nerde nasıl konuşacağını davranacağını biliyordu. Beşiktaş'lı kardeşlerim için üzülüyorum, Sinan Engin oldukça karanlık bir adam, onu oradan indirmek zor olacaktır. Allah kolaylık versin Beşiktaş taraftarına.

Adsız dedi ki...

bu sian enginle ramon arasında bir bağ olabilir mi? hadi ramonun yaptıkları çok tatlı ve hoş mesela neville ve salgadoyu kıyaslıyor. iki sağbek iki sembol oyuncu yada tevez higuian iki genç arjantinli forvet.

benden de bir soru gelsin. sinan engin ve ramon rakı masasında del bosque yi konuşuyor. muhabbete bak. artık biri del del bosque 15 gordon milne eder. öbürü nevio scala 60 schuster eder.))))

Fitah Tencur dedi ki...

Sinan Engin'in açıklaması bana mahallede çocukken yaptığımız atışamaları hatırlattı. Ayrıca şu yazıyı 5 dakika önce ben yazdım, bu yazının bir benzerini iki dakika önce resimlerle koymuştum biçimindeki haberleri yorumlar arasında görmek cidden çok sıkıcı. Bobo üç Güiza eder biçimdeki bir açıklama üzerine yazılacak yazılar ne kadar birbirinden farklı olabilir Allah aşkına! Hayır okur başına para kazanılan bir oluşum ya da Aceto abinin takdire muhtaç bir insan olduğunu düşünsek eyvallah da, alakası yok.
Cidden taklit edildiğinden korkan varsa blog açmasın nedir yani...

Adsız dedi ki...

Bu kadar güzel anlatılabilirdi ancak, tebrikler.

Bu adam Beşiktaş gibi bir camiaya yakışmıyor. Ne Demirören ne bu. Anlamıyorsan çekip gideceksin, bu kadar kasmanın ne anlamı var...

Adsız dedi ki...

.
şu nokta kadar değeri yok...

Adsız dedi ki...

"bobo güiza'dan üç gömlek üstün" olabilir elbette ama ben daha ziyade o gömleklerin kaç beden olduğunu merak ediyorum.

Scatterbrain dedi ki...

beşiktaşı komik hallere düşürdüler demirören ile.üzülerek gülüyorum hep bu adamlara.

aşkın dedi ki...

Şimdi buraya yazacaklarımla ''sanal linç''e uğrayacağım belki ama ah vah etmektense birşeylerin nedenini nasılını anlamaya çalışıyorum.
Tribünün en klas yeri olan kapalının ortasına kamp kurarak Beşiktaş'ı ileriye götüremezsiniz.
Beşiktaş zaten ekonomik olarak diğer ikiliye göre fazla kaynağı olmayan bir kulüptü.Kulüp hem şampiyonluk kovalayıp hem Avrupa'da kendini göstersin hem de ''biz kapalının ortasında duralım'' ile olmuyor işte.Ha çıkıp desinler ki ''Beşiktaş eski rekabetçiliğini kaybetse de, yıllarca şampiyonluk yaşamasa da kabulümüz'' o zaman tamam.İkisi birden olmaz ama.Haydi farzedelim ki kapalıdakiler başarıyı, büyümeyi önemsemiyor; diğer taraftarın fikrini soran var mı?
''Yeter ki biz kapalının ortasında duralım'' zihniyeti ikinci ve asıl darbeyi sonrasında vurdu.Demirören baktı ki bunların tek derdi tribünde hüküm sürüp şovlarını yapmak, hemen gönüllerini kazandı, sonra da başladı icraatlara.İşleri berbat edince gelen tepkilere karşı tampon olarak Sinan Engin gibilere ihtiyacı vardı, o da oldu ve adam yerini iyice sağlamlaştırdı.Bugün gelinen nokta bu.
Mutlu musunuz?
Ardından ''şampiyonluğu Fener'e sattı'' diye iftira ettiğiniz Serdar Bilgili'nin ahı tutmadı mı?
Lan ne ilginç insanların ülkesi burası ya, aklım almıyor; adam şampiyonluğu sattıysa o zaman teknik kadro ve bütün futbolcular işin içinde demektir? O zaman onları da (içinde o çok sevdiğiniz Lucesku, Mansız ve 100. yıl kadrosu da olmak üzere) kurşuna mı dizeceksiniz? Attığınız iftiranın iler tutar yanı var mı?
Fener ilk yarıyı 9 puan önde kapatıp şampiyonluğu Cimbom'a kaptırmadı mı hem Ali Şen zamanında?
Bari çıkın deyin ki ''Beşiktaş orta sıra takımı olsa da kapalıda desteğimiz sürecektir'', onu da yapamadınız; ''kendimizi feshettik'' iyi valla kabahatlerinin hakettikleri cezasını da mağduriyet destanına çevirdiler.
Onlarla aynı safta yer almayıp şu yazıya tepki verecek olan her Beşiktaşlı da onların kabahatine ortaktır.Yazdıklarım benim görüşlerim değil çünkü, gerçekler..

Adsız dedi ki...

abi ödüllü etkı sorusu olsadı keşke. hekesten çok farklı cevaplar gelebilirdi. ben soru ödüllü gibi düşünüyorum ve cevabımı veriyorum yorum yapmadan.

sinan engin = 0 eder.

Anahtar dedi ki...

iki çarpanın sonucu 0 olduğuna göre en az çarpanlardan biri 0 dır. bobo ve s.engin ikisi birden de sıfır olabilir. öyleyse guiza da sıfırdır. guiza nın ispanya'da gol kralı olduğunu göz önüne alırsak sıfır olamaz, o zaman tekrar başa dönersek. Sonuç olarak;

Sinan Engin = 0 dır.

Matematik yanılmaz :P

Adsız dedi ki...

Beşiktaş camiasında en çok sözü geçen adam Sinan Engin mi? Neden bir Allah'ın kulu çıkıp yeni ve düzgün bir yönetim kuramaz koca kulüpte?
Bir GS li olarak çok üzülüyorum. Trabzon ne kadar iyi kadro kursa da bir BJK etmez. BJK nin lige ağırlığını koyması lazım.

memduh95 dedi ki...

doğru demişsin. bu konuda çok fazla yazıldı, çizildi, alay edildi. kör fanatik, cahil ya da kendini kurnaz sanıp gündem yaratmaya çalışan insan lafı bu. bir iki seçenek daha var da hakaret olmasın. bu kadar ciddiye almak yeter de artar, geçelim.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş korkarım bu gidişle 3 büyüklerden biri diye anılmayacak. FB ve GS'nin altında ayrı bir yerde konumlandırılacak. Çünkü böyle bir başkan ve menajer ile sonunda olacak budur.
Takımlar yöneticilerin ve sorumlularının vizyonları ölçüsünde ileri gidebilir. Sizin menajeriniz bunları konuşacak ve düşünecek, başkanınız takımı amatör takımmış gibi yönetecek, siz de hala şampiyonluklardan ve avrupada başarılar kazanmaktan söz edeceksiniz. Allah benim gibi Beşiktaşlılara sabırlar versin.

Adsız dedi ki...

sonuç 0 dimi,ben öyle buldum,işletme bitirdim ama matematiğim kötüdür.abi cevap anahtarını ne zaman yayınlıcan,karşılaştıralım sonuçları

hernan dedi ki...

tmm ben de haz etmiyorum sinan engin denen heriften ama taraflı bir yazı olmuş bence.

Adsız dedi ki...

simdi bi kere bende galatasarayliyim ama ozhan canaydin'i kesinlikle kiyaslayamayiz sinan enginle yada demiroren yonetimiyle. yani kiyaslanacak benzerlikleri yok. ozhan baskanin bildigimiz gibi maddi konularda sikintilar yuzunden basasiriz transfer olaylari, ribery'nin kacmasi gibi mevzulari vardi, bir kerede taraftar aziz yildirimin yaninda fenerbahce gol attigi icin centilmen bir sekilde alkislamasi uzerine tavir almisti ama bakin ne komik konular bunlar karsilastirilamaz bile. ozhan canaydin'i sevmedi galatasaray taraftari felan ama saygisinida gosterdi her zaman ve su an bile vefasini gosterior ozhan baskan stada geldiginde. sizce demiroren (hadi ya oldu bir sekilde) baskanligi biraktiginda ve sinan engini de yaninda goturdugunde, sizce bir daha o stada gelip mac izleyebilecekmi rahat bir sekilde? benim aklim almiyor besiktas taraftarinin boyle bir seye izin verebilecegine. ben eminim fenerlilerde uzuluyordur galatasaraylilarda, bir takimin nereden nereye dustugune, ama bu bizim takimlarimizada hatta trabzon'a sivas'a kayseri'ye butun anadolu takimlarimiza ornek olmali, hatali bir yonetim bir klubu bir kac yil icinde nereden nereye goturur. bazen insan dusunmeden edemiyor serdar bilgilinin ahi mi cikti ne diye, ama bir cok kisinin soyledigini dogru buluyorum turkiyede 3 buyukler kalmadi, olsa olsa 2 buyukler var malumunuz takimlar. 3. buyuk olarak gecebilecek takim ise iste trabzonspor'dur yada sivastir kayseridir (bir sampiyonluk alabilirlerse). su anki kadrosuyla ve yonetimiyle besiktas zaten mantiken bir orta sira takimidir. ligi hala bu kadroyle bu yonetimle 3. 4 . bitirebiliyorsa bu takim inanin orda bazi kural hatalari vardir, yani sinan engin de dovunmesin puanlarimizi caldilar diye cok yapma duruyor.

aci ama gercek arkadaslar 3 buyuklerden bir takimin 5-6 sene icinde ligin en siradan takimlarindan birine donusmesine sahit olduk. sadece besiktaslilar degil fenerbahceliler, trabzonsporlular ve galatasaraylilarda hatta tum turkiyedeki taraftarlarda uzuluyordur eminim bu duruma, cevremde tarafli tarafsiz herkes cunku surekli bir nerde o eski besiktas, eskiden bir besiktas vardi dar ederdi trabzona fenere sahayi havalarinda yorumlar yapiyor. yazik 105 yillik bir mazisi olan takimin boyle icten cokmesi ve rakiplerinin alay konusu olmayi biraktim, acima duygularina yol acmasi cok yazik. nerde o korkulan eski besiktas (en son 2002-03 sezonunda gorur gibi olmustuk) nerde simdiki besiktas?

ps

bulent abi aman dikkat et, bir yolunu bulur bu yaziyi yazdigini felan duyar cepten felan bile olsa arar sen kimsin ne yaziyorsun felan diye bu sinan engin. cakma imparator ya sonucta, fatih terime ozenecek onun gibi olacak ya, gorduk iste ne hallere dusurdugunu.

Adsız dedi ki...

gözünü dünyaya açtığında beşiktaşın başında süleyman seba gibi dünya üzerindeki her insana adamlık dersi verbilecek kapasitede birini görüp yıllarca ona ve karakterine saygı duyup gururlandıktan sonra,sinan engin gibi birini bu takımda yönetici olarak görmek beni kahrediyor.takımın iki kaptana gırtlak gırtlağa girecek duruma gelmiş bu menejer yani asıl işi takım içi sorunları halletmek olan bu adam olay bittikten sonra her şeyden haberdar oluyor. yazık benim tarihiyle, efendiliğiyle gurur duyduğum beşiktaşıma. utanyorum şu adamların her saniye beşiktaşımın başında durduğu sürelerde. hiç mi sormuyorlar bu takım 20bin kombinelerden 2bin kombineye nasıl geldi diye. bu ne takıma duyulan nefret ne vefasızlık ne de gelmeyen şampiyonluktur sadece ve sadece yöneticilerimizden kaynaklanan utanmanın getirdiği bıkkınlıktandır.beşiktaş sen bizim her şeyimizsin tezahuratı valerenga maçından sonraki adana maçında çıkmıştır.30bin kişi o hezimetten sonra böyle haykırmıştır. işte beşiktaş taraftarı böyle sadıkdır takımına ama bu adamlar bu tutkulu taraftara sevgilisini uzaktan sevmeyi bile öğretti sonunda!

insana hakaret kanunen suç olmasa sinan engin'e sormak isterdim sen kaç adam edersin diye ama ben de onun gibi mesleki yönden sorayım bu soruyu, sen kaç volkan ballı kaç adnan sezgin edersin kaç süleyman hurma edersin?

bir de stadda açılan bir pankart vardı "mafya babalarının değil baba hakkı'nın beşiktaşı" diye,ah ah gel de dertlenme şimdi!

U.Y.

Adsız dedi ki...

vaiz o adam bende az once bu konuda bir yazi yazdim, lutfen okuyun gibisinden yazmis bulent abiye, okunursan sevinirim demis. kimsenin sen benden caldin felan dedigi yok yani.

ikincisi, bu sinan engine aciklama gelmemesinin sebebi, bunun cakma mafya olmasindan felanmi kaynaklaniyor? lan hani sinana cevap verirsen basina bela olur haa aileni felan vurdurtur diyemi dusunuyor insanlar? hani boyle dusunuyorlarsa trabzonda boyle 100 tane yonetici vardir (hemde gercekten eli kolu uzun olan insanlar) ama yinede herkes birbiriyle atisir, cikip boyle sivri aciklama yapani oyle birakmazlar mutlaka biri cikar boyle yorum olmaz der. sadece trabzonda deil fenerde galatasarayda da olur bu.

hey allahim ne gunlere kaldi turkiye, adam cikiyor takimini kucuk dusurecek bir aciklama yapiyor, millet de korkusunda bir sey diyemiyor buna. bir camianin buyuklugu aslinda boyle olaylarla belli oluyor.

Adsız dedi ki...

her sene 10 topçu alıp sonra bunlar niye uyumlu oynamıyorlar diye üzülürseniz durumun üzerine 15 saniye kafa yorma zahmetine girenler dalga geçerler sizinle. eskiden fenerbahçe de küçük takımın biraz oynayan topçusunu alıp ortaya çilekli milk shake çıkarmaya çalışırdı ama aziz yıldırım tecrübelendi de bundan vazgeçti daha sonraları. lakin demirören ve ahalisi sürekli aynı yanlışları tekrarlayıp; beşiktaş büyük takım, camia, taraftar, kıl, yün edebiyatını devam ettiriyor ve hala yerinden oturabiliyorsa, geçen sene başında da düşündüğüm gibi bu sene ve ilerki senelerde de beşiktaş 3 veya 4. olsun ciddi bir başarıdır. bir galatasaraylı olarak beşiktaş'a gönül verenlere Allah'tan sabır diliyorum.

a.c. sedef dedi ki...

beşiktaşlı değilim.hani diyorlar ya çarşı en büyük taraftar en destekçi diye.doğrudur nazarımda çarşı kadar büyük taraftar grubu yok.işte çarşı ne kadar büyükse bu adam da o kadar küçük.yakışmıyor beşiktaş'a.tıpkı galatasaraya veya fenerbahçeye yakışmayacağı gibi.

Adsız dedi ki...

O kadar güzel alatmışsınki yorumuna yorum bile yapamıyorum.Dünyada kalmadı sinan engin gibiler beşiktaş da yönetim zihniyeti toptan değişmeli devamlı trübüne oynayıp bu hallere geldiler kendileri hariç herkesi suçladılar sonuç ortada.

peralta dedi ki...

rodrigo tello bugün kimden iyi :)
(ek$isözlük)

Adsız dedi ki...

bu mezarda türkiyenin en eski spor kulübü yatmaktadır.

beşiktaş jimnastik kulübü

1903-2008

allah rahmet eylesin!!!

orkun dedi ki...

Sevgilisini "Benim sevgilim seninkinden güzel" ile tarif eden bir adamla rakı içer misiniz mesela?

Çok güzel soru valla :)

Adsız dedi ki...

seni matematik dalında nobele aday österiyorum...
İtirazı olan?

Kabul edilmiştir... :)
Büyüksün...

Adsız dedi ki...

SİNAN ENGİN: GÜİZA-BOBO KARŞILAŞTIRMASI YAPMADIM

Ayrıca Genel Menajerimiz Sinan Engin, bugün bazı basın ve yayın organlarında kendi adı kullanılarak yapılan Güiza-Bobo karşılaştırmasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Engin'in açıklaması şöyle:

"Şahsım tarafından ne yazılı, ne de görsel basına böyle bir açıklamam olmamıştır.

Ezeli rakibimiz Fenerbahçe'nin de gerçek olmayan böyle haberleri kaynak göstererek şahsım ile ilgili yaptığı açıklamaların şık olmadığını düşünüyorum. Ayrıca kişisel bir yayından dolayı Beşiktaş Kulübü ve Camiası'nın isminin karıştırılması etik olmamıştır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım."

KAYNAK: resmi site

anonim dedi ki...

biz de calculus öğreniyoruz diye sağda solda hava atalım. peh!

bak sinan'a! kurmuş hemen iki bilinmeyenli denklemi; vermiş lineer cebirin gözüne gözüne...

frankiegar dedi ki...

çoğunluğunu seksi fotoğraflara tıklayan, kömür yardımına oy veren, sabah sabah seda sayan programını izleyen vatandaşların oluşturduğu bir ülke türkiye. Bunlar ayıp mı, değil belki. Bir gerçek varsa bunların da politikaları her zaman etkilediği. Siyasette de bu tarz açıklamalar vardır, hep eleştiriye yönelik. Politikacı bilir ki baştaki partinin hayırlı icraatlarını anlatırsa, eleştirmezse, seçmen kitlesini kaybeder. Bağırıp çağrıp ucuz siyaset ile sükse yapmak gerekir. Yoksa ne Deniz Baykal ne de Tayyip Erdoğan bu kadar apaçi insanlar değillerdir, ya da ben öyle umuyorum. Sinan Engin' e bağlıyorum olayı, bu arkadaşımız da başta bahsettiğim niteliklere sahip taraftar kitlesini diri tutmak istiyor belki, belkisi fazla bile olabilir. Büyük ihtimalle kahvede birçok insan konuşacaktır; Sinan Engin' de ayarı ne güzel vermiş diyecektir. Burda blogu takip eden, yorum bırakan belirli bir kitlede alay edecektir. Hangisi doğrudur hangisi yanlıştır tartışılabilir her zaman. Bence Sinan Engin apaçidir, yanlıştır bu açıklamalar. Sinan Engin de kendince kaliteli politaka yürütüyordur orası ayrı..

el-faruk dedi ki...

lig başlayınca ayağını, gollerini konuşturarak cevap verecek inşallah.

Adsız dedi ki...

hahaha, soru süper.

Adsız dedi ki...

sinan engin 0 olsa yine iyi yine kabul ama bu adamın bulunduğu her noktaya eksisi var

futbolu bu ve bunun gibi adamların elinden bir kurtarabilsek ah bir kurtarabilsek...şimdi bile bu kadar severken bu oyunu bide o zaman neler olur bilemiyorum

RaRe dedi ki...

Peki Sinan'a bir soru...
Belki de kendisi yüzünden başkanlığı bırakan ve Seba'dan sonra BJK başkanlığı yapan adam gibi adam Serdar Bilgili ile ilgili bi soru...
Serdar Bilgili senin yüzünden gitti bu takımdan Sinan...Peki kaç tane Sinan bir tane Serdar Bilgili yapar?
Ben cevaplıyım mı? 100 tane Sinan bir Serdar etmez...
100 tane Sinan bitane adam etmez belki de...
Ve yine 100 tane Sinan BJK gibi bir kulübe yakışan bir yönetici etmez be hocam...
Aceto büyüksün...

Buraksem dedi ki...

seda sayan: nihat doğan,onur,sinan engin
bu üçlüden hangisi bizi yönetse,aynı açıklamaları yapar bu durumda olurduk....

Adsız dedi ki...

buraya bazi arkadaslarda tasimislar ayni yorumu, bende fanatiklik etmek istemem ama bir galatasarayli olarak uzulerek soyluyorum artik 2 buyukler diye bir olay kaldi geriye :( uzulerek soyluyorum dedim hani cunku nasil diyim bir heyecani vardi bu isin 3 buyukler derlerdi (ki 4 buyukleride hatirlar 90lari hatirlayan nesil, once trabzon gucten dustu sonrada besiktas) . bir heyecan verirdi insana turkiyede 3 tane buyuk takim vardir bunlar sirayla sampiyon olur, birde trabzon vardir bu 3 takimdan baska tek sampiyon olmus, halada sampiyonlugu belirleyen takim diye. ben eminim bir cok fenerbahceli ve galatasarayli arkadas ta besiktasin bu durumuna cok uzuluyordur eskisi gibi zevki tadi tuzu kalmadi bu ligin, tamam yildiz futbolcular felanda fenerbahceli arkadaslar bile biliyorlar kendileri olmadiginda kimin sampiyon olacagini, ki galatasaraylilarda biliorlar. ama eskiden oylemiydi? bir laf vardi hatirlarmisiniz? fener olmasinda kim olursa olsun, galatasaray olmasinda kim olursa olsun diye :) hani ihtimal verirdik diger takimlarin sampiyon olmasina eskiden seba zamaninda bilgili zamaninda 95-96 da trabzon iyi gunlerindeyken.

simdi aradan kac sene gecti, bir klubun baskani cikip besiktasin yegane hedefi feneri sampiyon yapmamaktir bile diyebiliyor. hani galatasarayli arkadaslar aziz yildirimi elestirirlerdi, fenerlilerdem tum galatasaray camiasini ya (ki elestirilecek 2 tarafinda pek birseyi yoktur, farkli zihiniyetlerin benzer uygulamalarini yapar bu 2 camia) artik anliyorum ne yildirimin ne de galatasaray camiasinin elestirilecek bir yaani yokmus bu demiroren ve sinan engin yaninda.

100 yillik bir klup once seba gitsin denilerek, sonra serdar bilgili ye kufrettirilerek bu yeni baskan sayesinde ortadan kayboldu. yazik ya hu.

Adsız dedi ki...

37 yaşındayım 1978 yılından beri futbolu izliyorum. bir gün bile fenerbahçe camiasından bir yöneticinin çıkıp bjk li bir futbolcu hakkında yorum/kıyaslama yaptığını hatırlamıyorum.

vakti zamanında şöyle bir pankart vardı kadıköyde

"HADDİNİZİ BİLİN ASLA BÜYÜK OLAMAZSINIZ"

o gün saçma buldum güldüm geçtim 3 büyükler arasında böyle taşlamalar olur. "avrupa fatihiymiş galatasaray, galatasaraylıymış yeni doğanlar" ya da " fener gitsin annesinin liginde oynasın" rekabettir ama bu saçmalıktır.

şimdi o pankarta hak veriyorum.

tofi dedi ki...

böyle demeçler vermese kim bilecek sinanı, reklam kokan hareketler bunlar...

Adsız dedi ki...

Sinan Engin'i günahım kadar sevmem ama bu söylediği sözleri duyanınız var mı ? Tamam okudunuz ettiniz ama ondan duyanınız var mı? Bizim medya malum...

Adsız dedi ki...

sinan engin yalanlamıs yanlız boole bısı demedım demis..
spor haberlerinde gordum

BT dedi ki...

Bu başlık altında yazdığım yorumlar neden yayınlanmıyor diyenler:

Ben yazı içinde kimseye hakaret etmiyorum. Küfür ise asla. Sizde fikirlerinizi lütfen hakaretlerle süsleyip yollamayın.

jose dedi ki...

komik adam su sınan engın hala 2003 tekı sampıyonlugu kendıne mal edıordur.

Buraksem dedi ki...

sinan engin medyaya bir daha konuşmama kararı almış, nedeni ise bu açıklamanın tamamen kolpa olduğuymuş.İyi de sinan abi, öyle şeyler dedin ki, biz hiç itiraz etmeden kabullendik. Ama bu sefer galiba günahını aldık...Schalke maçında da fevkalede bir top oynadık, hadi hayırlısı...

frankiegar dedi ki...

@erkan

kardeş istersen basında çıkan haberlerle ilgili herhangi bir yorumda bulunmayalım. bülent abi gibi işin içinde değiliz hiçbirimiz. bu yüzden ne bir gazeteci gibi gidip sinan engin' in görüşlerini alabiliriz, ne de etonun transfer belgelerini ele geçirip flaş flaş diyebiliriz. duyduğumuza göre konuşuyoruz işte..

Unknown dedi ki...

eee adam cikti ciddi ciddi yalanladi bu haberi. fotomac,fotogol haberlerinden ne farki kaldi bu yazilanin??? Elli kusur tanede yorum almis.

butun spor forumlarinda var olan hastaligin aynisi, medya'ya saldir sonra medya haberleri uzerinden tonlarca yorum dosen:(

Adsız dedi ki...

Şurda biri aklınca gecirmeye calismis

fataliyev dedi ki...

Bu adam tam bir kımıl zararlısı... Üstelik tarım ilacını yedikçe bağışıklık kazanıyor.

Adsız dedi ki...

ülkemizin büyük camialarını ciğeri beş para etmez bir kaç adamın söylemleriyle-ki söylemediği resmi ağızdan deklare edilen- oyun hamuruna çeviremezsiniz.

medyadaki linç operasyonu malesef buraya da sirayet etmiş durumda...
Bülent abi çok zarif ama çok net bir şekilde sinan engini eleştirmiş.sırf söylediği net olmayan sözlerinden değil.şahsın futbola yakışmadığını anlatmış.
sinan engin başlıbaşına futboldan uzaklaştırılması gereken bir isimdir bana göre..beşiktaşa değil,hiçbir camiaya yakışmamaktadır...
ama bunun üzerinden beşiktaşa giydirmek en centilmen tarafından bile belden aşağı vurmaya girer...''çok üzülüyorum''u ekleyip artık 2 büyük kaldı edebiyatı artık sıkmaya başladı...

ne yani !!!beşiktaş bu sene şampiyon olunca yeniden büyük mü olacak...
beşiktaşın durumuna üzülmeyin lütfen.üzülünce kabalaşıyorsununz...