17 Haziran 2008

Aragones Türkiye'ye Gidiyor

Luis Aragones, Fenerbahçe'de manşetini gazetesine atan Marca bu haberi internet sitesinde yayınlamamıştı. Gazetenin özel haberlerini rakiplerden kaçırmak için çoğu zaman öğle saatlerine kadar sitelerinde kullanmıyorlar. Yine öyle oldu ve şimdi haberi manşete çektiler. Haberi yazan İspanyol milli takımını Euro 2008'de takip eden Jose Felix Diaz. Aragones, takımın konsantrasyonu bozulmasın diye açıklama yapmıyor demiş haberinde. Marca, haberi detaylandırmamış, devamı gazetede diyor, o da bizde yok. Fenerbahçe cephesinden halen bir yalanlama yok. Transfer haberlerinde çabuk reaksiyon gösterirler sitelerinden genelde.
Marca bir de anket başlatmış. "Aragones Türkiye'de başarılı olur mu?" Bence de olmaz da; ankete hayır diyenlerin çoğu Raul ve Guti'yi milli takıma almadığı ve bir de eski Atletico Madrid'li olduğu için Aragones'den nefret eden Real Madridlilerdir...


23:30 Marca
Luis Aragones Yunanistan maçı öncesinde Fenerbahçe ile anlaştı haberini yalanlamadı. Turnuva sonuna kadar bu konuda konuşmuyorum diyor. Marca'ya göre görüşme Santander'de İspanyolların hazırlık maçı (ABD) öncesinde olmuş ve imza atılmış...

26 yorum:

Adsız dedi ki...

Galip Adnan haklı çıkacak... Fener gerileyecek... inanamıyorum çeyrek final sonrası dar ağacı... Tek kelimeyle: kötü...
guneky

Adsız dedi ki...

ramon da aragonesi sevmiyordu.

Astro dedi ki...

Feldkamp V2.0

bahadem dedi ki...

bence fenere ve bazı yüksek ego'lu futbolculara uyacak bir teknik direktör olmadığı için ihtimal vermiyorum bu isme.bu real madride yılmaz vuralı getirmeye benziyor, orda tokatlamak için sahaya girip robinho yu kovaladığını düşünmek bile istemiyorum.olmaz olamaz...

varol döken dedi ki...

gerçekten inanmak, ihtimal vermek bile istemiyorum... şaka gibi bir haber... bugün milliyet'te luxemburgo ile bir yıl daha devam edeceği kesinleşti palmeiras'ın yazıyordu... luxemburgo'ya razı hale geldik... aragones nedir ya?

babama kombine alacağıma keşke fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne önerseydim!!!

tknycl dedi ki...

aslında galatasaraylılar için güzel bir haber olsa da ben zil takıp oynamıyorum.. yazık olm sonuçta ezeli rakibimiz ve de ne olursa olsun türk takımı...
hangi akıl ve mantık gidip bu faşist bunağı takımına getirmek ister ki..
bikaç saate yalanlarlar inşallah..
aman abi amann...t.c. sınırlarına girmesin bu adam bırak rakibimizin teknik direktörü olmasını..

del piero dedi ki...

yaw klasik türk kafasuyla yaklaşıyoruz yine, nedir bu panik anlamadımki...
kalli versiyonu diyenleri hiç anlamıyorum, kallinin asıl eleştirilme yanı yaşlılığından ziyade uzun süredir elini ayağını futboldan çekmesiydi...
tamam gönül isterdiki daha dinç daha başarıya aç bir isim gelsin ama aragonesi bu kadar yerden yere vurmak bana saçma geliyor!!!

dinazor dedi ki...

Hani olaya bardağın dolu tarafından bakmak istiyorumda?

Acaba bu adam futbol'da sistemi olan bir adammıdır? Hani belki Fener'e bir sistem/disiplin falan kazandırabilirmi? Ama diğer taraftan düşünüyorumda disiplin sistem uğruna Azizsilin ne kadar dayanır?

@aceto, Nedir bu adamın geçmişi biraz bilgi versen ?

Adsız dedi ki...

şimdi marca'nın sitesine baktım yorumları falan google translate vasıtasıyla okumaya çalıştım. eğer yanlış anlamadıysam, malum google translate, ispanyollar bu haber nedeniyle marca'yı baya eleştirmekteler. milli takım bu kadar iyiyken madrid medyası olarak sırf raul tercihi nedeniyle adamın üzerine devamlı gidiyorsunuz diyorlar.

şimdi eğer yanlış hatırlamıyorsam bu haber önce ntvspor'da geçilmişti. bu haberden sonra fb yönetimi ispanyaya nihat için gittik demişlerdi ama aragones'i yalanlamamışlardı. diyeceğim odur ki belki marca'da bizim medyadan alıp bu haberi servis etmiş olabilir. eleştirilerde bu anlamda haklı olabilir. ama ortada yapılan bir ispanya seyahati ve hedef şaşırtma olduğu baştan belli olan bir nihat denemesi var. valla bilemiyorum.

bi de aynı gazetede fener - güiza flörtü diye bi başlık vardı :)

varol döken dedi ki...

@del piero
evet mutlaka abartıyoruzdur ama isminin kesin tartışılacağı belli bir adamı getirtmekten daha çok abartmadığımız kesin...

hangi kritere göre aragones, hangi seçimler sonucu aragones? zico için çok mantıklı sebepler vardı, başarıya aç, brezilyalı, saygı gören bir futbol ilahı... peki aragones? yaşını, kariyerini, ırkçılığını (ki bu da haksız bir suçlama olabilir, emin olmadığım ve bilmediğim için yafta yapıştırmak istemem) geçtim, fenerbahçe ile ne ortak paydası var bu adamın?

tepkiler yanlış olsa bile varoldukları için yadsınamazlar, sırf bu tepkilerin olacağını bilmek bile bu adamı getirmemek için yeterlidir sanırım...

ama nasıl desem, korkuyorum, şu an gözüken işaretlerden korkuyorum... şu 1 milyon üye projesi gerçekleşse de korkularımız, gerçek oylara dönüşse:)

aksilaz dedi ki...

aziz yıldırımın bu adamı alacagına inanmıyorum ben.70 yaşında birine söz geçirmek kolay değil.bizim kalli kimseyi dinlemiyordu mesela.Aragones bence kötü bi tercih fener adına.çünkü hiç bi takımda ne oynaattıgını çözememiştim

Adsız dedi ki...

İlk sekizden biriyse kim!
Löw; kovuldu olmaz
Hiddink; kovuldu olmaz&Lagerback; kovulmasa da olmaz
Aragones; marca'ya göre o
Scolari; en çok istenendi, olmadı
Slaven Biliç; Kazım beğendiğine göre olabilir mi?
Van Basten; Kazım'ın aklında bile yok
Piturca&Donadoni; iyi futbolculardı
Fatih Terim; Emre, işaret fişeği miydi acaba?

Önce Cevabımı vereyim, Fatih Terim. Şimdi de yorum:
İlk 8 den 2'si fenerden kovulmuş,1'i gs'den. Yani Avrupanın en iyi 8 takımının teknik direktöründen 3'ünü kapının önüne koymuş spor yorumcularımız ve medyamız.4.yü de yerden yere vurmaya başlamışız. Türk spor kamuoyu ve spora yorum yapanlar ne büyüksünüz ki aragones'i daha adı gündeme gelmeden maymuna çevirdiniz. Ama merak etmeyin hepinizin hatta Erman'ın da hakkından gelecek Fatih Terim Baba (!) gelecek başınıza- başımıza bela olarak.

Adsız dedi ki...

bana da aziz yıldırım söz geçiremeyeceği adamı başa getirmez gibi geliyor. ne de olsa fenerbahçe demokratik bir kulüptür. başkan ne derse o olur :)

Othello dedi ki...

Henry yalan mi oldu simdi?

Recoba dedi ki...

Arkadaşlar hoca belli herkesin bildiği fakat aklına gelmediği Parrera

Sencer Yücel dedi ki...

Yönetim Zico'yu getirdiğinde daha kötüsünü yapamazlardı diye düşünmüştüm. Ama aksini düşünenler de vardı.

Aragones ile ilgili herkes aynı görüşte zannediyorum. Umarım İspanya kupayı alır ve Aragones'i bize yar etmezler...

vural dedi ki...

ben ihtimal vermiyorum ama olursa fener için kötü olur..

Bize göre hava hoş :)

Alper Öcal dedi ki...

Aynı muhabir bugün Radyo Marca'da kaynağının Aragones'in kendisi olduğunu açıklamış. Yarın da Luis Aragones'in Juan Manolo Gonzalo ile düzenleyeceği programda bunu bizzat deklare edeceğini belirtmiş.

Bunları İspanya'da, Barcelona'da yaşayan ve aynı sektörde çalıştığımız bir arkadaşım iletti.

BT dedi ki...

@alper
marca radyodaki programı dinledim. muhabir yazdırdıklarını tekrarladı. ben hala inanmıyorum ama..

Alper Öcal dedi ki...

Yarını beklemek lazım ozaman aceto. Çok iddaalı bir şekilde söylemiş çünkü Felix Diaz bana iletilene göre.

Açıkçası ben inanıyorum. Fenerbahçeli olmama rağmen bazı konularda yönetimin Galatasaray modeli araklama konusunda hayli iştahlı olduğunu düşünüyorum.

Kalli muadili sayılabilecek Aragones gelir, 6 hafta kala yollanır, İrfan Saraloğlu ile şampiyonluk kovalanır :lol:

baha dedi ki...

Sozlesmesinin sonuna kadar destek cikilirsa basarili olacaktir bence. O kadar da karamsar olmayalim. Kalli veya Del Bosque olaylari tekrarlanacak diye bir gorus olmamali. Bos biri olsa simdiki gorevinde olamazdi. Yaninda ileride Fenerbahce antrenorlugu icin hazirlanacak bir yerli antrenor de olursa muhtesem olur, tadindan yenmez ama yonetim alistirdi, taraftar istemez bu tarz seyler..

alico dedi ki...

Fenerbahçe transfer haberini yalanlamamış demişsin Aceto, neden yalanlasın ki?
1. si adam ilk 8'e kalmış Avrupada, İspanya'nın başında.
2. Fener bu sene yaydığı söhreti böyle taçlandıracak gibi gözüküp Avrupa'da adının daha fazla duyulmasını istiyordur.
3.su belki şu sıralar transfer edilecek bir oyuncu varsa, 'bak aslanım, yeni TD miz %90 bu adam' gibisinden tenekeye vuruyor olabilir.

Avanak Avni dedi ki...

Zico, Fenerbahçe'ye ilk geldiğinde Mehmet Demirkol aşağı yukarı şöyle bir şey söylemişti: "Fenerbahçe'nin ihtiyacı kariyer sahibi bir hoca mı yoksa başarıya aç bir isim mi?" Sonra da ikinci şıkkı daha mantıklı gördüğünü söylemişti.

Zico ile birlikte Fenerbahçe'nin aşama kaydettiğini, avrupada iz bırakan bir futbol oynadığını gördük hep birlikte...

AMA sonunda Zico başarısını maaşına yüklü miktarda zam isteyerek değerlendirmek istedi ve istediği parayı alamayınca bıraktı.

(Skibbe ile de Galatasaray aynı şeyi yaşayacaktır, zaten 1 senelik sözleşme yapmış kendi isteği üzerine.)

Aragones'e gelince, yaşı ilerlemiş durumda ama bence Fenerbahçe ile geçen sezonun da üstünde bir başarı yakalayabilir. Tek sorun, önceki yorumlarda da belirtildiği üzre başkanın kendisine diş geçirememesi olur..

Adsız dedi ki...

@roman iazaroff

Zico ile yaşanan pürüzün hem yönetimden hem de Zico'dan gelen demeçlerde para olmadığı milyon defa tekrarlandı.

Sorun Zico'nun teknik ekibi ve sonradan kadroya dahil edilen Maldonado'nun yeni sezonda gönderilmek istenmesi. Sivas'a kiralık önerildi mesela bu sene. Oysa Zico bu konuda haklı olarak katı.

Robin dedi ki...

Demekki bir süre önce Fenerbahçe Nihat için değilde Aragones için İspanyaya gitti.

Adsız dedi ki...

dün radyosporda dspor genel müdürü ve radyospor danışmanı İlhan Uzundurukan (isimde yanlışlık olabilir) fenerbahçenin fatih terimle kesinlikle anlaştığını ve arragones isminin şaşırtmaca olduğunu söyledi. tepkileri azaltmak için böyle bir yola basvuruldugunu ve taraftarın 70 yaşında adam geleceğine bari terim gelsin havasına sokulmaya calışıldıgını söyledi....

Aceto abi bunu Globaliddaa.com da okudumda ben ,yani yorumu onaylama ama öyle bir göstereyim dedim , eğer böyle ciddi birşey varsa haberin varmıdır ne ayaktır bu :)