17 Haziran 2008

Terim'in Gençliğini Bilirim

Fıkra niyetine okumak lazım bu haberi:
Atv Spor Müdürü Selçuk Manav'ın canlı yayında sözlerini tercüme ettiği Kazım, "İnanılmaz bir maçtı artık bundan sonrasını düşüneceğiz. Hırvatistan'ın çok iyi bir teknik direktörü var. Bu noktaya geldikten sonra, daha da ileriye gitmeye çalışacağız. Slaven Bilic bana Fatih Terim'in gençliğini hatırlatıyor. O yüzden işimiz hiç kolay değil. Aynı hırs Onda da var. Biz de çok teknik bir takımız. Şanslarımız eşit"

19 yorum:

SozenE. dedi ki...

Selçuk Manav'ın başarısız tercümelerinden sadece bir tanesiydi. Cümleye başladıktan sonra, kendine has, sanki köşesinde yazıyormuş gibi bitiriyor tercümeleri.

Colin Kazım-Richards, ''...Çok iyi bir antrenörleri var. Fatih Hoca'nın genç versiyonu gibi.'' demişti, Slaven Bilic için.

Selçuk Manav ise, ''...'Slaven Bilic, bana Fatih Terim'in gençliğini hatırlatıyor'dedi, Kazım'' şeklinde tercüme etti, Colin'in söylediklerini.

dinazor dedi ki...

@Aceto nun bu konuyu açma nedenini biraz bozacak ama;

Gazatenin birisinde bu haberin bir yorumuda Kazım'ın bu sözleri söyleyerek Biliç'i Fener'in hoca adayları arasına sokması idi. Ama basınımızın atladığı bir haber var. Geçenlerde Volkan bir muhabbet sırasında poposunu Van Basten'e dönerek osurmuş...Acaba VB Fener'e mi gelecek?

Adsız dedi ki...

Abi selçuk manav tercümeyi yanlış yaptı gibime geldi kazımın söylemedeği bir sürü şeyi ekledi üstelik.Bi de bu adam her program başı kitleniyo çok komik yoluyo yaa :))

altan yerdenayaga dedi ki...

selçuk manav şaka gibi.nihata zorla arda'yı öptürdü.döner resimlerini fatih terim'in volkan'ın burnuna soktu.bide spor müdürü.ondan da kötüsü ben küçükkene france footbal'ın seçtiği yılın futbolcusuna türkiye'den bu adam oy atardı.bende "çok derin adam" herhelde.engin bilgili diyordum.büyüyünce hayalkırıklığı oldular.bir benzeri altan tanrıkulu (hayalkırıklığı olarak)

dr feelgood dedi ki...

selçuk manav'ı aziz yıldırıma benzeten tek kişi ben miyim ? aynısının gözlüksüzü. bi de küçükken fazla mıncıklamışlar yanaklarını uzamış versyonu.

selçuk manav arda'yı ağlatamadı geçen gün ona çok güldüm bu arada :)

"ağlıyor musun arda ? ağlıycak mısın ? reyting reyting.."

Adsız dedi ki...

o değil de bu konu üzerine kazım kanat bir yorum yaptı ki ne kadar sığ ve rezil bir insan olduğunu yine gösterdi: 'o küpeliyle fatih terimi karşılaştırıyor. gitsin de önce türkçe öğrensin. bi sene oldu türkçe öğrenemedi.' kendisi bilindiği gibi 'aurelio milli takımda oynarsa istiklal marşı'nda ayağa kalkmam.' vecizesinin de sahibidir.

Adsız dedi ki...

Hasan Doğan: Maçtan sonra başkanımız aradı

Selçuk Manav: Evet sayın Doğan (heyecanlanır) bizim futbolcularımız ne dedi en büyük başbakan bizim başbakan diye bağırdılarmı

Hasan Doğan: !??!?!?!

Sahiden eğlenceli bir adam şu selçuk manav :))

Adsız dedi ki...

selçuk manav, reha muhtarın integrali alınmış hali...
muhabirken bir sürü ödül alan bu adam ne hale dönmüş zavallıcık??
rating iltihabı sarmış bünyesini..
sabaha kadar dövsek kendine gelemez...
bağlasan da durmaz...
kazımla röportajı tam anlamıyla F-E-L-A-K-E-T-T-İ....

Adsız dedi ki...

necidir bu manav, ne iş yapar ? neden soyadının gereğini yapmamışta bu işlere el atmış.

provakasyon desen onda, acitasyon desen aynen, ucuz hamasi milliyetçi havalar estirme desen kralını yapıyor. kupa bitene kadar bu elemanı çekmek zorundayız sanırım.

salva dedi ki...

Bu adamlara bize revamı halk olarak anlamıyorum.
70 milyon insanın yaşadığı bu ülkede birçok alanda kalite ve seviye yükseliyor fakat bu tp adamlar ne yapıp edip orada kalabiliyorlar, o da ayrı bir tebrik konusu

hadesperado dedi ki...

bir insan işini ancak Selçuk Manav kadar rezil yapabilir...

kAzım kAzım da sadece orta yapsın, başka bir işe yaramıyor bence...

Adsız dedi ki...

Selcuk Manav'dan bir haber. :D

Alex'ten daha iyi

Carrusca tam bir top cambazı. Delgado'dan daha iyi, Fenerbahçeli Alex'ten daha hırslı ve çalışkan.

Uzun süredir ön libero arayan Galatasaray, sürpriz bir şekilde Marcelo Adrian Carrusca'yı transfer ederek 10 numara açığını kapattı. Sportif AŞ. Müdürü Adnan Sezgin'in yaptığı görüşmeler neticesinde kulübü Estudiantes ve kendisiyle her konuda anlaşılırken, oyuncunun çarşamba günü İstanbul'da olması bekleniyor. "Chelo" lakaplı 23 yaşındaki oyuncu, genç
yaşına rağmen tam bir top cambazı.

SÜPER FRİKİK ATIYOR
Beşiktalı Delgado'ya benziyor, tek artısı sol kanatta da görev yapabilmesi. Adrese teslim paslar atan Carrusca, Libertadores Kupası'nda oynadığı için Delgado'dan daha hazır. Müthiş bir oyun görüşüne sahip. Frikikten atılmış süper golleri var. Fenerli Alex'ten daha çalışkan ve hırslı. G.Saray'ın hasretini çektiği 10 numarasını bulduğunu söyleyebiliriz.
Selçuk MANAV

Adsız dedi ki...

Fıkra olan Manav'ın çevirisiydi yanlız, Kazım değil. Kazım, "a younger version" dedi yanlış hatırlamıyorsam, Manav da bana her şey seni hatırlatıyordan girdi.

Saha kenarındaki mimikleri ve hırsı açısından, Kazım'dan hakkaten çok güzel bir tespitti.

SG dedi ki...

Bana komik gelen, Kazım (Colin) Kazım hala türkçe iki kelime edemiyor. Euro 2008 yayıncısı kanal yorumcuları ve spikerler Mehmet'e "Aurelio" demekte; türk oldular mı olamadılar mı bilmiyorum! Yani bunun yanında konuyla ilgili söyleyeceğim şey, bu insanların dikkatli olması... Tercümede ve yorumda... Taraftar olmazsa futbol olmaz! Taraftar sizi izliyor. Kendine çeki düzen versin önce Selçuk Bey! Dişini yaptırsın, sonra çıksın müdürlük ve gerekiyorsa illa ...tercüme. Saygılarımla,

Adsız dedi ki...

@altan yerdenayaga

su selcuk manav ve france football olayini biraz daha acabilir misin ? cunku eger sakaysa hic komik degil ciddiyse cok komik..inanmak istemiyorum..

altan yerdenayaga dedi ki...

@stan "the man" collymore
france football avrupa'da yılın futbolcusu seçerken uefa üyesi tüm ülkelerden bir gazeteci oy veriyodu.oda seçtiği 5 futbolcuya 1den 5'e kadar oy veriyordu.türkiye'den selçuk manav oy atıyordu.nasıl yapıyordu,neasıl hak kazanmıştı bilmiyorum.dediğim 1995-1996 dönemi.o zaman tabii internet filan yok :)bizde tıfıl taşra lise öğrencisi olduğumuzdan selçuk manav'ı,altan tanrıkulu'nu ağzımız açık takip ediyorduk.nasıl bu hale geldi anlamadım.o zamanki futbol görüşüne dair bir veri olur diye yemedim içmedim arşivimden 1995de verdiği oyları buldum.babam istese yapmam.weah 5,klinsman 4,del piero 3,ronaldo 2,suker 1 şeklinde oy vermiş.

Adsız dedi ki...

demek koskoca weahlar,klinsmannlar bu manavdan oy beklemisler bi zamanlar..gozumde france football bitmistir..ya da diyorum bu adamin arkasi baya saglam heralde..bu iste bi is var..

Adsız dedi ki...

herşeyi geçtim suker'e 1 verdiği an bitmiştir bu adam.

Cenky dedi ki...

Aslında Euro 2008'in hem şifreli hem şifresiz yayını sıkıntı yarattı bence. Hme Ligtv hem atv adeta birbirinden röportaj çalmaya çalışıyorlar. Kendi adıma evde oldukça Ligtv'den takip ediyor ve Selçuk Manav'la mide bulantıları, tansiyon yükselmeleri yaşamıyorum. Ligtv'nin röportajları ve maç sonu programları son derece kaliteli. Bu arada Keşke şifresiz yayını NTV alabilseymiş diyorum. Çok değerli bir kadroları var ve maç olmadığı saatlerde çoğunlukla futbola doyuruyorlar insanı.