19 Haziran 2008

Ronaldo vs Ballack

Turnuva başlarken sağlamcılar için bu eşleşmenin adı yarı finaldi. Olmadı. Almanya, Hırvatistan'ın altında kaldı. Eleme gruplarında da sürpriz yapmışlar, Portekiz, Polonya'nın, Almanlar Çekler'in altında kalmıştı buraya gelirken. Polonya ve Çek Cumhuriyeti bir varlık gösteremeden döndüler ülkelerine. Cristiano Ronaldo ve Ballack için Şampiyonlar Ligi finalinin rövanşı mı şimdi bu maç? Ligi de katarsak Portekizli 2-0 önde. Gruptan 2. maçlar sonunda çıkmayı garantileyen ve 3. maçlarda yedek kadroyla sahaya çıkanlar çeyrek finalde rakipleri karşısında mutlaka daha diri olacaktır. Portekiz, Hırvatistan, Hollanda ve İspanya. Löw'in grup maçlarındaki Gomez ısrarı bu maçta başına büyük bela olabilir ki artık telafisi de yok bunun. Klose ve Podolski'nin olduğu onbirde Gomes pek lüks kalıyor ki o da zaten inanılmaz kötü oynuyor. İki orta saha muhteşem, burada büyük kapışma olacak. Portekiz'in en ucundaki Nuno Gomes'in Alman tandemi karşısında pek fazla varlık göstereceğini sanmıyorum. Metzelder ve Mertesacker turnuvadaki en sorunsuz ikili gibi duruyor. İş yine ceza sahası dışından balıklama dalan Cristiano Ronaldo-Simao ve uzaktan iyi vururcu Ballack ve sekenleri toplayan Podolski'ye kalacak...Muhtemel onbirleri L'Equipe'den aldım:
Portekiz : Ricardo - Bosingwa, Pepe, Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira - Petit, Joao Moutinho, Deco - Cristiano Ronaldo, Nuno Gomes , Simao
Almanya : Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Fritz, Ballack , Frings (Hitzlsperger), Schweinsteiger - Klose, Podolski (Gomez)

30 yorum:

Riggs dedi ki...

Frings in bi sakatligi soz konusu, bu macta olmayabilir ki cok cok onemli eksiklik. Almanya her turlu supurur portekizi ki olmasi gereken de bu bence.

Arasmus dedi ki...

oynadıklarını gördüğümüz kadarıyla, diyelim ki biz yarı finale çıktık, portekiz'i karşımızda görmek hoş olmayacaktır. almanya daha yenilebilir geliyor bana. ama yarı finale çıktıktan sonra karpuz seçer gibi takım seçemeyeceğimize göre, sıradaki gelsin diyebiliriz ancak :))

tknycl dedi ki...

niye philip lahm'ı sola çekip sağa fritz'i koymuyor bu adam anlayabilmiş değilim..
yine de benim favorim almanya.
rüyamda gördüm bunlar finale çıkmış ben yazmaya üşendiğim şu kırmızı kart gören sarı kafalı orta saha oyuncusunun formasını istiyorum falan..
portekiz'de nuno gomes bana dublörmüş gibi geliyor..
tabi almanların gomes'i daha feci söylediğin gibi.
kiesling'i alsaydı onun yerine daha faydalı olurdu..

Adsız dedi ki...

aceto maça bir de kaleciler açısından baktığında yorumunu da merak ediyorum

SozenE. dedi ki...

Portekiz'de Scolari, hücum bölgesindeki yetersizlikten dolayı yine birtakım değişiklikleri gidebilir. Hücum bölgesi derken, santrfor tabii. Portekiz'in tüm büyük turnuvalarda yaşadığı en önemli sorun. Pedro Pauleta,''striker''olarak zaman zaman idare ediyordu; ama Nuno Gomes'ten bunu istemek biraz fazla olabilir.

Per Mertesacker ve Christoph Metzelder'in arasında kaybolabilir bu akşam, Nuno Gomes. Bu noktada Scolari, muhtemelen ikinci yarıda, forvetsiz oynarak hal çaresi aramaya çalışabilir.

Nani, Cristiano Ronaldo, Deco, Simao, Joao Moutinho ve Ricardo Quaresma'dan beşinin olacağı sistemde, Nuno Gomes olmaksızın, değişken bir hücum hattına sahip olabilir Portekiz.

İlk maçta Türkiye'ye karşı, yanılmıyorsam, son 15 veya 20 dakikada Scolari, bu tip bir oyun tercih etmiş ve son dakikada sonucunu almıştı. Ronaldo, Nani ve Simao gibi hızlı kanat oyuncularıyla forvetsiz oynamanın eksikliği kapatılabilir.

Türkiye'den örnek vermek gerekirse; Karl-Heinz Feldkamp, geçtiğimiz sezon bir-iki maçta denemişti buna benzer bir sistemi. Trabzon deplasmanında 1-0 ve Panionios'a karşı kazanılan 3-0'lık galibiyetlerde Serkan Çalık, Lincoln ve Arda Turan ileride üçlü bir küme oluşturarak oynamıştı. Sistemin Galatasaray adına hücumda, fazlaca bir getirisi olmayınca ömrü de uzun sürmemişti zaten.

Kısacası; bu akşam Scolari'den 70 veya 75'e doğru, eğer öndelerse Nuno Gomes'i oyundan alıp Nani veya Quaresma'yı hücum bölgesinde değerlendirmesini bekliyorum. Form durumlarına bakılınca Portekiz ve Scolari'nin kazanması gerekiyor; ama Almanya da fazla küçümseniyor...

Adsız dedi ki...

simao bu alemin en beş para etmez topçularından biridir gözümde.. hamit içeri gömüldüğünden bizim maçta çok göze battı o yanıltmasın. işe yaramaz bir adam olduğunu düşünmüşümdür hep. burda da nani ile quaresma otururken onun oynamasını yanlış buluyorum. overrated bile diyemem simao için o bile değil.

del piero dedi ki...

yaw ben anlamıorum bu schweinsteiger adama vurup atılmadımı nasıl 1 maç ceza aldı..yoksa benmi yanılıorum, 1 maç ceza aldı dimi bu adam??? e volkan nie 2 maç yedi???

BT dedi ki...

@del piero
bizi sevmiyorlar diye hamaset yapmak yerine pozisyonu hatırlayalım. schweinsteiger'in rakibinden geldi ilk hareket o da karşılık verdi.
volkan'ı ilk iten koller değildi.

Fuzzy Logic dedi ki...

Ben Löw'ün yerinde olsam yine de maca Gomez ile baslarim. Gomez benim turnuva öncesi yildiz adayim idi ama grup maclarinda ilk defa böylesi bir turnuva oynamanin heyecani icindeydi.

Eger Löw cesur olup, risk alir ve Gomez ile baslar, e bir de Gomez bu macda gol atip almanyanin yari finale cikmasina katkida bulunursa almanya'yi tek basina sampiyonluga götürebilecek bir oyuncu.

Frings turnuva'yi kapatmis olabilir. Sanirim kaburga kemiklerinden biri kirilmis

Adsız dedi ki...

Gomes, Almanya'yı yok ediyor resmen.

Podolski-Klose ikilisine dönüp Sweinsteiger'i oynatırsa turnuva öncesinin favorisi Almanya beklentileri karşılayabilir.

Murat YILMAZ dedi ki...

scolari nani veya quaresma ikilisinden birini oynatırsa portekiz flaş bir galibiyet alır. Korkak Scolari bunu yapmayacaktır ama!

puhu dedi ki...

@aceto
fakat volkan itmeden önce koller'in bişeyler söylediği çok net görülüyor. 2 maç ceza ağır..

BT dedi ki...

@puhu
volkan ne zaman kırmızı görse zaten hep rakipleri birşey söylüyor. söylenen ne ise yakalayamıyor hakemler.

Adsız dedi ki...

portekiz balonunun patlayacağı maç olacaktır. favorim panzerler beni yanıltmayacak ve turu geçicek.

3 forvet inadından vezgeçmeli löw. gomez kötü topçu değil ama olmadı bu kupada gördük ilk üç maçta. gomezi kazanmak uğruna kupayı kaybetmeyi göze almamalı almanlar.

Adsız dedi ki...

Ballack gonna find his balls cut this time!

Oldum olasi almanlara kilim, kendilerini hep bi bok sanarlar, portekiz ise avrupanin esmerleri olarak mazlumun temsilcisidir gozumde. Dolayisiyla portekizliyim bu aksam.

Ayrica biri lutfen bu ballack denen adamin abartildigini dusundugunu soylesin, bir tek ben miyim yoksa boyle dusunen? yoksa sadece kil oldugum icin mi bi boka benzetemiyorum oyununu?

varol döken dedi ki...

@üstat
hem futbolcularımız kültürlü olsun diyoruz hem de 3 dil bilen volkan'a (ingilizce, portekizce, çekçe:) yükleniyoruz... lütfen yabancı dil bilen oyuncularımıza sahip çıkalım, ondan sonra refriii refriiii diye sahada deli danalar gibi böğüren okan buruk gibi olmayalım:)

edgar belgi dedi ki...

simao tamam da, quaresma daha da beter. ronaldo'nun basarisindan sonra icinde bir seyler patlamis gorunuyor, ne zaman izlesem (porto ya da milli takim yedegi) berbat oynuyor, olgunlasamamis bir goruntude. nani ronaldo ile beraber ogreniyor, cok daha fazla guven veriyor.


volkan ile ilgili de sunu soylemem lazim, bir fenerbahce'li olarak serdar'in elden kacip gitmesine cok cok coook uzuluyorum, cunku bir sezonda en az iki cok kritik hata yapan bir kaleci volkan'a kaldik uzun vadede. piuuuh.

Robin dedi ki...

Portekiz kadrosunu nerden aldınız bilmiyorum ama aldığınız site bir hayli yanıltacak sizi.Moutinho,Petit,Bosingwa oynamayacak öylemi ?

turhanatakan dedi ki...

ilginçtir alman stoperler de bana pek güven vermediler, aceto turnuvanın en iyi tandemi kabilinden birşeyler yazmış, tabii ki herkesin görüşü ayrıdır.

bir de portekiz çıksın isterim tabii ama şimdi düşününce galiba turnuva tarihinde gruplara geçildikten sonra (1980den beri yani) üst üste iki turnuvada final oynayan tek takım var, portekiz ikincisi olur mu görelim.

öbür takımı da anlamışsınızdır: almanya 92/96.

Ortega dedi ki...

Mertesacker'in güzel adının hatrına, Almanya'nın yarı finale çıkmasını isterim. Biz de yarı finale çıkalım. Sonra da şöyle güzel bir Almanya-Türkiye yarı finali izleyelim inşallah :)

jose dedi ki...

Maçın normal süresi skor:1-1

goller:deco ve podolski kanımca

uzatmalarda yada penaltılarda almanlar kazanır.

Adsız dedi ki...

Mario Gomez bana fena halde Ankaraspor'lu Mehmet Yilmaz'i hatirlatiyor, hatta onu bile aratiyor, sahada ne isi var anlamak mumkun degil.
Almanya 2006 dunya kupasinda Frings'sin oynamadigi Italya macini kaybetmisti, onlar icin gercekten buyuk handikap. Ayrica Jansen Hirvatistan macindaki gibi oynarsa Simao ve Ronaldo karsisinda paramparca olur.
Umarim Schweinsteiger bu macta oynar, kendisinin Ricardo sevgisi bambaskadir....

Thermo Rheumon dedi ki...

Taktiklerdeki oyuncular bi cins mi olmuş ne?

Veloso bi kere...Niye bozsun ki iyi iş yapan Moutinho'yu..Ya da niye Bosingwa oynamasın gene?

Almanya'da Schweinsteiger yok zaten o baştan yanlış

Thermo Rheumon dedi ki...

Mario Gomez bu turnuvada formsuz sadece..Yoksa Stuttgart'ta fena döşemiyor.

Adsız dedi ki...

Aslina bakilirsa Almanya'nin tum sistemini bozan adam Gomez. Turkiye'de boyle oynasa vatana ihanetten sinirdisi edilirdi. 2006'da Klinsmann'in takiminda 2 savasci [Frings/Kehl - Borowski/Schneider - Schneider kanat oynasa da tam bir savasciydi ve genelde 11'de cikar, sonradan yerine Borowski falan girerdi], 1 cevik kanat [Schweinsteiger/Odonkor], 1 Ballack barindiran Alman orta sahasi, bu kalasin gelip Klose'ye partnerlik edisiyle Podolski gibi forvetten bozma bir adami kaldirmak zorunda kaldi. Savasci adam kesildi. Sonuc ; Hirvatistan 2-1 Almanya gibisinden bir sey oldu. Veya bu mac da keza oyle. Oyunu forse edemiyor Almanya orta sahasi.

memduh95 dedi ki...

@aceto, puhu

volkan'ın iki maç ceza yemesinde sahadan hemen çıkmayıp hakemi hafiften çekeleştirmesinin de etkisi olduğunu duydum. bizden daha ayrıntıcı bu adamlar belli ki.

bu maça gelince 2-2 biter gibi normal süresi.

Adsız dedi ki...

Jansen degil de kesin Friedrich ile baslar. Alman medyasi Friedrich'i öve öve bitiremiyor, ve Jansen'in hatalari not edildi ilk iki macta. Frings'in kaburgalari kirilmis, Podolski'de sakat deniyor, ama ikisi de disilerini sikip ilk 11'de cikacaklar sahaya. Ancak Gomez olmadan... onu kesin yedek sürecek, Podolski forvete gececek. Yerine de artik büyük ihtimal Hitzlsperger girer. Schweinsteiger ilk onbirde...

Almanyali Türk olarak Almanya'nin yenmesini istiyorum. Cünkü yari final'de Almanlari eleyip finale cikan bir Türkiye hayalim...

Adsız dedi ki...

tamam almanya fena oynamadi ama ben bu hakemin taaa AQ! Bizde sokmedi ama portekizin basini yedi o. cocugu.

Ne diim ballack gibi gotverenlerini izlemek futboldan sogutuyor insani

Protanopia dedi ki...

@aceto

Abi kusura bakmazsan bisey diyecegim. GErci L'equipe den aldigin dogru da. Ustundeki sahya dizilmis onbirler hep bi garip olyo nereden aliyorsan. Veloso, Meira'nin yedek olacagi besbelli. Dizilisi falan da hep bi garip olyo.

del piero dedi ki...

volkan sahayı terketmeyip benchte oturduğu için almış fazladan 1 maç cezayı, burda suç kimdeki teknik heyettemi, futbolcudamı, yoksa çıkmasını beklemeyen hakemdemi???
valla volkanın akıllanmayacağı kesinde, maçlarda bu sinir zaafını bilen rakiplerinde bişeyler dediği kesin :)