20 Haziran 2008

Ültimatom

Euro 2008'in en büyük tehditi buydu:
"Van Basten has a two year contract with Ajax but I know that after he wants to come to coach in Italy. “Will it be at Milan? We will see. But for sure he will want to arrive in Italy with a clean slate, and he cannot do this by losing to the Romanians on purpose." Cesare Maldini

9 yorum:

varol döken dedi ki...

delikanlı van basten; bir kuşak milan ı benimle sevdim, senden icazet mi alacam lan milan a gelmek için, milan zaten benim diye cevabı kor!

Adsız dedi ki...

1987 yılında ajax cruyff teknik direktör ken van bastende oyuncu iken kupa galiplerini kazandı. demokratik alman takımına karşı golü atan da van basten di. umarım huntelaar ajax ta kalır bu sene ve vanbasten le başarılı olur. uefa da yabancı sınırı projesini hayata geçirir ve eskisi gib ajax ı tepede görebiliriz. 1995 teki takımı hatılıyorum 2 yabancı (litmanen-finidi george) avrupa şampiyonu oldular. sonra hepsi dağıldı. ajax son senelerde pek isim çıkaramadı ama eminim ki şu yabancı yasası gerçekleşirse ajax futbolcularını elde tutup gene kafaya oynayacak. bence ajax dünyanın en büyük kulübüdür. şampiyonluk olarak kastetmiyorum. düşünce olarak ve futbola kattıkları açısından. mesela ingilizler futbolu bulan millet en güzel futbolda ingilterede oynanıyor ama bence ingilizler futbola en büyük zararı veren millet aynı zamanda.
neyse burda keseyim.

jose dedi ki...

anladıgım kadarıyla van basten akıllı olsun ajaxta ıkı yıllık kontratı var ılerleyen yıllarda ıtalyaya mılana gelebılır bunun ucuda romanyayı yenmekten gecıyor demıs bızım paolonun babası

Adsız dedi ki...

bu "ultimatum" 3lemenin son filmi.İlki "identity"de ne oldu acaba van basten naptı italyanlara:)zira Matt Damon sağlam girişiyordu üstlerine 3 filmde de.Filmin sonu ile aynı olursa vay Cesare Maldini'ni haline:)

Adsız dedi ki...

Van basten mi büyük milanda maldiniler mi?Asıl sorun bu...

memduh95 dedi ki...

yedeklerle çıkması gayet hakkıydı hollanda'nın romanya maçına. bilerek yenilmek bence de etik değil; ancak yedekler romenler biraz daha becerikli olsa yenilebilirlerdi. van basten'e söver ederlerdi yine italyanlar.

bu tip ucuzluklar yüzünden hollanda'nın italya'yı bir defa da yarı finalde evire çevire yenmesini diliyorum. tabi iş oraya gelmeden ispanyollar güzelce harcayabilir de. :)

roupertOne dedi ki...

çok diplomatik bi ayar çekmiş. herhalde bu kadar kapsamlı cümleleri sadece milan'lılar kurabilir.

varol döken dedi ki...

italya'da maldiniler daha büyük ama dünyada bir kuşağa milan' sevdiren van basten, rijkaard, gullit'tir... italyanlar sahip oldukları her şeyi babalarının malı gibi görüyorlar ama bir şeyi unutuyorlar: milan ı milan yapan sempatiyi...

adler dedi ki...

biz milan'ı maldinigiller'den değil van basten'ın şiir gibi futbolu yüzünden sevdik.