17 Haziran 2008

Yıllık 32 Milyon Euro!

Bugün bol bol transfer dedikodusu yazasım var. Keyifli haberler bunlar, tüm dünya uçuyor. Milan mı Manchester City mi derken Ronaldinho için kallavi teklif Los Angeles Galaxy'den geldi. Amerikalıların porsiyonları gibi rakamları da büyük. Ronaldinho'ya yıllık 32 milyon euro! 16 milyonu yıllık ücret, 16 milyonu ise reklam hakları için. Barcelona'ya ise 24 milyon euro bonservis. Hadi Beckham'ın süslü karısı Los Angeles'de vitrin olmak istiyordu, Tom Cruise arkadaşlarıydı, tarikat vs. hikayesi vardı İngiliz'in de. Ronaldinho için ne senaryo yazacaklar?

20 yorum:

tknycl dedi ki...

los angeles galaxy'nin forma sponsoru adidas..adidas'ın da baş aktörü david beckham..
tahminimce bu transfer yalan olur ama sadece tahmin..
bu sponsor/transfer politikasıyla ilgili bir bilen varsa söylesin..

ihk dedi ki...

barcelona ronaldinho'dan doğacak boşluğu arda'yla dolduracaktır. eksikliği hissedilmez.

a.c. sedef dedi ki...

pardon ama kendimi tutamayacam

OHA ULAN

yıllık 32 milyon euro ne ya

Adsız dedi ki...

adidas sadece Galaxy'nin değil, MLS'in ana sponsorlarından olduğu için ligdeki diğer takımların da sponsoru.

Adsız dedi ki...

Beckham'ın da yıllık 50 milyon euro idi sanırım

ADE dedi ki...

Beckham 50 milyon dolar diye hatirliyorum iste kafa kafaya verecekler bunlara..

ucmuslar ya.. böyle para mi olur :)

varol döken dedi ki...

ya asıl böyle futbolcu mu bitirilir? geçen sene ertem şener'in taptığı ronaldinho değil mi bu? futbolundan birasız sarhoş eden bu ronaldinho değil mi? takımını şampiyonlar ligi şampiyonu yapan o değil mi yoksa? zaten süper olan takıma henry'i aldılar, uyumu bozdular, faturasını da ronaldinho'ya çıkardılar... peki ben ödemek zorunda mıyım o faturayı bu adamdan mahrum kalmakla? şaşkın ördeklere mi kalsın futbol zevkimiz, biz ki chelsea-barcelona maçlarını seyretmişiz...

@üstat
gerçekten aklım almıyor, ronaldinho'nun bilmediğimiz bir olayı mı var, kokainman mı, antrenörseksüel mi? dünyanın en iyi futbolcusunu 1 senede bu kadar ayağa düşüren galaxyler ile cityler ile muhatap eden nedir?

Adsız dedi ki...

Tarihten cikardigimiz ders nedir? bir futbolcu amerikaya transfer olmussa ya futbol hayati bitmistir yada futbol hayati bittigi icin amerikaya tranfer olmustur. Tabi bu durum allahsiz reklam dunyasi yuzunden parasal olarak ayni sekilde yansimiyor futbolculara, paralari cukkaliyorlar ama bitiyorlar iste ak, (beckhami anca boston-lakers serisinde goruyorum spor musabakalariyla ilintili olarak). Biraz empati kuruyorumda zaten paranin yillar boyunca a.q mus ronaldinho olsam ben futbol hayatimi bitirmek icin paradan daha baska nedenlere sahip olmam gerekirdi.
Gitme lan iste ibne, kendine gel az daha izleyelim seni.

Adsız dedi ki...

Bu siteye ilk girdiğimden beri yazılarını sürekli okuyorum.Öncelikle güzel bir blog, tebrik ederim yazarını...

Konuya gelince, yapma Ronaldinho diyorum.Barcelona'ya yazık olur diyorum.Avrupa futbolu kazmalaşmasın diyorum.Barcelona'nın elindeki sanatçıların gönderme çabasını anlamıyorum diyorum(dos santos).

Adsız dedi ki...

hala dünyanın bir numarasıdır. tabii bence.

sercan tepeler

Avanak Avni dedi ki...

Barcelona'da kalması mümkün değil artık bunca yaşanandan sonra. Eğer Şampiyonlar Ligi kupasını tekrar kaldırmak gibi bir hayali yoksa çeksin gitsin bence. Bir gün yere göğe sığdıramaz ertesi gün yerin dibine sokar bu sistem adamı.

Tüketim çılgınlığı o kadar çok yaygınlaşmış ki artık 22 yaşına gelmiş adam o da genç mi be bak burda 18'lik bilmemkim var diye itin g*tüne sokuluyor. Messi'yi öve öve bitiremediler, sonra C.Ronaldo ilah ilan edildi. Gelecek sene de bir başkası çıkacaktır o zaman "bir Messi vardı n'oldu ona" der kalırız.

Nankör bu alem Ronaldinho'cum, al paranı keyfine bak amerikalarda :p

Adsız dedi ki...

Bu paraya kimse tutamaz beni, Papua Yeni Gine'ye bile giderim her neresi olursa olsun...

Fatih Şahin

Adsız dedi ki...

Bence senaryo hazır.Brezilyanın varoşlarından Amerikan Rüyasına!!!Biraz zorlama olur çünkü rahat adam Ronaldinho.Ama Los Angeles,Hollywood bu.Tahminler hep yanlış çıkar=)

Adsız dedi ki...

antrenörseksüel ne demek yaaa :))

... dedi ki...

MLS'de NBA'dekine benzer şekilde draft&salary cap uygulaması mevcut.

Geçen sene Beckham transferi için salary cap konusunda yeniden düzenlemeye gittiler ve her klübe kendi imkanlarıyla 1 oyuncu getirebilme hakkı verdiler.

Galaxy bu kontenjanı Beckham'dan yana kullandı. eğer gelecek sezon için yeniden bir düzenleme olmayacaksa Ronaldinho'yu hem de o kontratla getirmeleri imkansız.

Adsız dedi ki...

YA BI BALIC VARDI ONA NOLDU???

Semt Aşığı dedi ki...

Seneyo: Amerika eve yakın :)

varol döken dedi ki...

@takozrecep
antrenörseksüel, böyle antrenörden hoşlanan, idmanlarda kendini tutamayıp antrenöre hocaya yavşayan, eline beline hakim olamayan demek:)

şaka bir yana o kadar şaşırıyorum ki ronaldinho'nun geldiği duruma, kesinlikle bilmediğimiz bir şey olduğuna inanıyorum... dün resmi olarak satılığa çıktı etoo, ronaldinho ve deco...

ronaldinho, daha ilk antrenmanında parmak atmadıysa pep'e, hangi aklı başında hoca onunla çalışmak istemiyorum der bilemiyorum...

başkanseksüel de olabilir tabi, onu da laporta yorumlasın:)

Berber Kenan dedi ki...

Vakti zamanında bir büyüğümüz "bu Ronaldinho iyi hoş, göze hoş gelen top oynuyor ama işte bunu çok fazla yapıyor; kendini çabuk bitirecek" demişti. Ben de "bitirmesine izin vermezler demiştim". Ama bitti, bitirildi. Kendisi bilir, severdim kendisini ama futbola gerçekten aşık olsa Barcelona gibi bir takımdan böyle gönderilecek bir performans göstermezdi.

Cenky dedi ki...

Ben 1 milyon'a Home Depot Center'ın günlük bakımını da yaparım, aslanlar gibi topumu da oynarım. Beni de alsınlar :D

Arkadaş top bu en nihayetinde, seyir zevki, oyun. Bu kadar da endüstrileşilmez ki yahu!