18 Haziran 2008

Arsız Çocuk

İki ihtimalin İsveç'i çeyrek finale taşıyacağı bir maçtı. Belki de bu yüzden oyunu sahalarında kabul ederek başladılar. İspanyollar üzerlerine şuursuz gelen Rusları ilk maçta uzayan forvetlerle vurmuştu. İsveç'in Zlatan-Larrson ikilisi bu kez karşılarında geçit vermeyen bir tandem buldular. Hiddink ilk maçtan sonra defansını adam etmiş. Arshavin farkıyla İsveç'i perişan etti Ruslar. Ibrahimovic-Ljunberg Larsson ile 3 notayı üstüste basamayan İsveç karşısında resital verdiler. Turnuvada en keyif aldığım maçlardan biriydi. Nefis tempo yaptı Ruslar. Bir ara Real Madrid'in de transfer listesine giren Pavlyuchenko şaşkın ördeği oynamasa maç 5-0 da olurdu. İki golde öyle organize geldi ki İsveç savunması seyretmek zorunda kaldı. Arshavin arsız çocuk, maç bitmesin istedim bu adamı seyrederken. Zhirkov turnuvanın en iyi sol beki gibi duruyor. Bu gruptan Ruslar hakederek çıktılar. Hiddink ülkesine ve çömezi Van Basten'e karşı mücadele edecek. Bugün sahadaki Rusya aynı topu oynasın, Hollanda da Fransa maçındaki oyunu tekrar etsin, o maç tarihe geçer. İsveç, Polonya ve Yunanistan ile birlikte turnuvanın en kötü takımı oldu. İspanyollar, Hırvatistan ve Hollanda gibi gruptan üçte üç yaparak çıktılar. Yedek kadrosu bile 0-1'den maç çevirdi Yunanistan karşısında. Goller Charisteas, De La Red ve Guiza'dan gelmiş. İspanyollar "1994'ün intikamı" diye çığlık atıyorlar ama 88 yıldır resmi maçlarda İtalyanları yenemedikleri arşivlerde yazıyor...

31 yorum:

Adsız dedi ki...

rusya 6-7 kaçırdı ya isveç çok kötüydü hayır rusya çok iyiyse bu futbolla hollandanın işi çok zor ne kadar iyi oynasalarda ben hollandaya güveniyorum eğer ki rusya ya elenirlerse süpriz olmasın :)))

Adsız dedi ki...

pavluçenko çok savruk bir oyuncu tamam 3 maç 2 gol ama. onun yerinde başkaıs olsa david villayı sollamıştı.
hollanda-rusya maçı isveç-hollanda dan çok daha iyi olur.

yunanistan da hakettiği yerde.

Adsız dedi ki...

88 yıl mı? aceto yanlışın olmasın. eğer dediğin gibi ispanyollar italyanları 88 yıldır yenemiyorsa şu an dünyada italya zaferi gören ispanyol yoktur. ramonun dedesi bile görmemiştir onu .ramon dedim de ispanyollar yırttı gene.

rus takımı ilerde çok ses getirecek. pogrebnyak olsaydı bu şaşkın ördek pavluçenko yedek kulübesinde tesbih çekerdi.
valla sinir oldum bu kadar kaçmazki maç berabere bitse şike yaptı derdim

BT dedi ki...

evet 88 yıl. Ezberimde elbette yoktu hatta şaşırdım ama gerçek budur.

"De los Juegos Olímpicos de Amberes en 1920 al codazo de Tassotti a Luis Enrique. España lleva 88 años sin ganar a Italia en partido oficial"

Adsız dedi ki...

google tranlate ten çevirdim. 1920 antwerp olimpiyatlarında ispanya italyayı yenmiş. ama şöyle diyor. 88 yıldır resmi maç kazanamamış.
özel maç kazanmış olabilir yani.

Adsız dedi ki...

Arshavinden önce, Arshavinden sonra ;)
bu adamı izlemeye doyamıyorum.
umarım zenitte kalmaz,kalmamalı ..

Adsız dedi ki...

abi bu "resital" spor basınında da sıkça takımlar için kullanılıyor ama tdk sözlüğünde şöyle yazıyor;

(spor) Oyuncunun "tek başına" gösterdiği başarılı etkinlik.

BT dedi ki...

@ Anonymous
ben de öyle yazdım zaten. resmi maç diye belirtmişim yazıda..

Adsız dedi ki...

1960 Spain 3-1 Italy
1971 Cagliari Italy 1-2 Spain
1978 Madrid Spain 2-1 Italy
2000 Barcelona Spain 2-0 Italy
2008 Elche Spain 1-0 Italy

bunlar hep özel maç. isteyen olursa link verebilirim tüm italya - ispanya maçlarına baksın.

Adsız dedi ki...

neyse. arshavinden zaten özel birşeyler bekliyordum çünkü birincisi turnuvaya yıldız adayı diye geldi. ilk 2 maçtada oynamadığından eziklik vardı diye düşünüyorum. yani bu maç hem kendini ispatlaması hem de de takımı için idealdi.
rus takımı kaç kilo çeker hollanda maçında göreceğiz ama rusların önü açık diyorum.
isveçin elenmesine sevindim her büyük kupaya katılıyorlar bir halt ettikleri yok.
yeni yüzler göreceğiz yani

Adsız dedi ki...

@burak

link verirmisin.merak ettim. teşekkürler ayrıca.

Adsız dedi ki...

Cabron..

http://www.youtube.com/watch?v=BNx0K9o_orY

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

Pavlyuchenko 2 altı oynamış herhalde 3. golu atmamak içim müthiş direndi:-)

Adsız dedi ki...

rica ederim

http://www.rsssf.com/tablesi/itaspares.html

untildie dedi ki...

Rusların tüm maçları izlenmeye değer. Tabiki Hiddink faktörü sayesinde. Ne kadar sakin oynuyorlar. Kendilerinden eminler. Yorumcu Bülent Tulun da sık sık dile getirdi dakka 20 şut 10. Bana göre oyuncuların her biri Arshavin. Yani yıldız. Maçı kaybetmekten korkmayan, devamlı pozitif futbol oynamaya çalışan, stresten uzak futbol takımına sahipler.
Keşke bizim takımda böyle sakin olabilse. O zaman Hırvatları geçebiliriz. Takımda bu kadar çok sakat olmasını(sakat sakat kadroya çağrılanlar hariç) şahsen ben buna bağlıyorum: STRES.

Not: Hiddink varsa yarı finalde var...

sarkasiya dedi ki...

17 numara zyryanov insan mıdır ya? adam bir o kalede bir bu kalede. her pozisyonda adı var. o şekilsiz burnunu görünce aklıma nedense gogol'ün burun hikayesi geliyor. pavlyuchenko da hakan şükür'ün gençliğini hatırlatıyor (selçuk manav işi oldu!). ruslar geçsin hollanda'yı bence. hem daha iyiler. defansta biraz sorun var gibi. belki de akinfeev'e güveniyorlar. o da nasıl bir duruştur kalede, tam ivan drago. zhirkov'u, arshavin'i her biri ayrı iyiydi bu akşam. hakkaten turnuvanın en zevkli maçlarından biriydi.

cankalender dedi ki...

Euro 2008 ile ilgili bir yazıya yorum olarak Ruslar'a ve Hiddink'e çok güvendiğimi yazmıştım. İlk maçtan sonra biraz bozulsam da bugün boşuna güvenmediğimi anladım bu takıma.

Hiddink eğer Hollanda'yı geçebilirse kimse duramaz diye düşünüyorum Rusya'nın karşısında.

SLaSH dedi ki...

Zhirkov'u izlerken inanılmaz keyf aldım.Harika oynadı.20 August 1983 doğumluymuş,yani ''henüz 24 yaşında''.Fiziki görüntüsüne bakarak ben 31-32 sanmıştım.
Arshavin'in suratında ise mahallenin piçi gibi bir artistlik var.Bayağı itici geldi bana bugün.
Ruslar'ın şanssızlığı Hollanda ile oynayacak olması,çeyrekte elenecekler.Umarım bugünkü gibi güzel bir futbolla elenirler.

Adsız dedi ki...

Sandor

sana katılıyorum çok iyidiler bu maç ama her maç böle oynayabilirlermi ben bizdende hırvatlar karşısında bi patlama bekliyorum :p :)

Adsız dedi ki...

rus liginden birkac mac izledim yakin zamanda. turnuvada da o maclarin tadina yakin bir oyun ortaya koyuyorlar: kotu defans, cok pozisyona giren ama azini gol yapan bir hucum. pavlucenko hep boyle. ilk izledigim doksan dakikasinda hocasi iyi sabretti demistim ama simdi bes alti mac sonra, o pozisyon zenginliginde pavlucenko'nun onemli bir faktor oldugunu dusunuyorum. zirkov gercekten harikulade oynuyor.

cankalender dedi ki...

@ylmz,

Her maç böyle oynayıp oynamayacaklarını, özellikle Hollanda'ya karşı oynayıp oynaymayacaklarını ben de bilmiyorum ama iddia kuponumda rusyaya oynayacağımdan eminim :) Hollanda erken şampiyon ilan edildi bana göre. Pozitif oyunu, oyuncularının genç ve yıldız oyuncular olması ve Pavluchenko'nun önümüzdeki maç yedek başlaması Rusya'nın Hollanda'yı elemesini sağlayabilir :)

Ayrıca Fatih Terim de bu bal varken biz gider bir şekilde Copa America'yı da alırız. Nasıl alırız diye sorma :)

Ömer dedi ki...

Yunanistan'a 1994 ruhu geri gelmis. Tek far Charisteas'in golu ve averajlarinin daha iyi olusu.

Adsız dedi ki...

Hiddink Hollanda ekolünü Ruslara çok iyi oturtmuş. Hiddink'in Rusları ve Van Basten'in Hollandası arasındaki tek fark formaların rengi ve de futbolcu isimleri gerisi hep aynı. İkisi de müthiş zevk veriyor,dediğin gibi bu futbolu çeyrek final maçında oynasınlar tarihi maç olur...
Bülent

del piero dedi ki...

yahu şu zirkov'u sol'a , çeklerden sionkoyuda sağ kanada alıcan, sırtın yere gelmez..bizim klüpler uyuyo resmen, bu saatten sonrada zor alırlar zaten...

Adsız dedi ki...

"almanya-hıravtistan"
"hollanda-italya"

almanya italya

almanya


burdaki logaritma da sorun almanya nın hırvat karşısındaki oyunu ( gomez sorunsalı)
ama unutulan şu; iyi bir sisteme sahipseniz takım olarak, bir-iki maç işletemeseniz bile çeyrek finalde işlediği an sizi uçurabilir
( büyük takım herzaman büyük takımdır efsanesi burdan doğar )

cisco dedi ki...

ben bi yerden sonra cozemedim, rusya mı cok iyi, isvec mi cok kotu. ama isvec cok kotu bile olsa rusların paslasmaları, mucadeleri, organizasyonları cok iyiydi.

hollanda-rusya macı bence turnavanın en guzel macı olmaya aday. hem bir nevi 88in rovansı olacak. heycanla bekliyorum....

Adsız dedi ki...

pavluchenko nun taa ak! 3 mactir kil etti beni bu ne kazmalik lan!

Zirkovu tanimazdim ama cok deli istah kabartiyor "lan al sunu koy sol beke kafani dinle" diye :)
ruslara pek itibar etmez avrupa ligleri, bence hala sansimiz var almak icin.

Arasmus dedi ki...

Koray kardeşim Rus oyuncuları almak para açısından zor bildiğim kadarıyla. Aceto daha iyi açıklayacaktır ama Rusya'da genelde ücretler yüksek ve bizim gibi ülkelerin o oyuncuların isteklerini karşılaması zor gözüküyor. Dikkat edersek zaten sadece Saenko Almanya'da oynuyor o da kendine hayrı olmayan bir adam gibi duruyor :))

Gelelim sadede.. Rusya son iki maçtan sonra turnuvadaki favorim, hadi favori demeyelim de en beğendiğim takım olmuş durumda. Her ne kadar gol yollarında çok beceriksiz olsalar da inanılmaz göze hoş gelen bir futbol oynuyorlar, izlemek büyük bir zevk. Daha dün İsveç'e karşı 24. dakikada golü atmadan önce 9 şutları vardı. Maçın sonunu da 13/22 şutla bitirdiler. Bunlara bir de Arshavin ve Pavlushenko'nun ceza sahası içinde şımarmamalarını ekleyecek olsak en az 30 şut çekmiş olacaklar maçta ki bu her maç 2-3 gol kafadan getirir :)) Kuşkusuz Hollanda'ya karşı Rusları tutacağım ama bu kadar havaya girmiş Hollanda'yı alt etmek kolay olmayacaktır onlar için.

Cenky dedi ki...

Arshavin'i ciddi anlamda bu seneki UEFA yarı final ve finalinde izleme fırsatı buldum. Şimdi de diyorum ki bu çocuk bize çok büyük kötülük etmiş o cezayı alarak. Bizi resmen kendinden mahrum bırakmış. Ama Hiddink'i de kutlamak gerek 2 maç faydalanamayacağı bir adamı kadroya alırken tereddüt etmemiş. Kuşkusuz transfer piyasasının önemli isimlerinden biri olacak ama benim için şimdiden çok sevdiğim futbolu daha keyifle seyretme nedenlerimden biri. Eskiden nasıl Hagi, Maradona, Ronaldo için maç seyrediyorsak artık O'nun için de maçlar seyredilecek.

Adsız dedi ki...

Oyle guzel bir turnuva oluyoki degmeyin keyfime.. Artik takimlar savunmasiyla degil hucumuyla mac kazaniyorlar. Fransa, Yunanistan basta olmak uzere onlar kadar olmasada Cekler ve isvec gittiler.. Rusyada Arshavin ve Progrebnyak ikilisi bu takiminin hucum gucunun %80 dir. Pavlycenko hicbisey..

farawaysoclose dedi ki...

Tenis, Basketbol ve Futbol,
Ruslar giderek daha çok alanda başarılı oluyor.