19 Haziran 2008

Güney Amerika Derbisi

Euro 2008 maçlarından sonra Brezilya-Arjantin maçı pek yavan geldi, sabaha karşı ilk yarıyı zor seyredip böyle biter bu maç deyip yattım. Öyle de bitmiş: 0-0. 2010 Güney Amerika elemelerinde Brezilya'nın kazanmazsa teknik direktörü Dunga'nın hayatının zorlaşacağı bir maçtı. Kaleci Cesar, Zanetti, Cruz, Adriano, Maicon derken Güney Amerika derbisi mi izliyor insan yoksa Inter maçı mı belli olmuyor. Mourinho da zaten bu yüzden kalkıp maçı izlemeye gitmiş Brezilya'ya. Arjantin çok daha organize idi, 2 yarı da öyle devam etmiş. İki takım da tek forvet oynayınca orta sahada kavga edip durdular. Maçın özetlerini seyredenler Robinho'nun ilk yarıda kaçırdığı 2 pozisyona dikkat etsin. Tam dayaklık... Oynadıkları bu futbolla Euro 2008'deki gruplardan zor çıkardı bu iki takım da...
Brezilya: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Gilberto; Mineiro, Gilberto Silva, Anderson (Diego 34’ p.t., Dani Alves 33’ s.t.); Julio Baptista; Adriano (Luis Fabiano 25’ s.t.), Robinho.
Arjantin: Abbondanzieri; Burdisso, Coloccini, Heinze; Zanetti, Mascherano, Gago, Jonas; Riquelme (Battaglia 38’ s.t.); Cruz (Aguero 22’ s.t.), Messi (Palacio 47’ s.t.)

8 yorum:

Cenky dedi ki...

Brezilya 2 maçtır çok kötü futbol oynuyor. Sanırım Avrupa'da oynayan yıldızların bir bezmişliği var. 3 maçtır gol atamıyorlar. Üstelik Messi'nin son dakikada yapabileceği 2 golden adeta melekler korudu Brezilya'yı. Sonları hayır olsun. Dunga bayağı bir ıslıklandı maç sonunda.

tahir durten dedi ki...

iyi ki izlememisim maci... o saatte mac izledikten sonra 0-0 bitince, ki hele ertesi gun is varsa, insan katil olur herhalde ertesi gun. dunga yine igrenc gomleklerinden birini giydi mi?

Adsız dedi ki...

son 20 yılın ilk golsüz maçı diyip durdu spiker maç sonunda.ee tabi biz de şansımıza küfür ede ede yattağın yolunu tuttuk.

Alper Öcal dedi ki...

Brezilya'nın penaltısı verilmedi maçta. Robinho'nun kaçırdığı gollerin birisi Baptista'ya ait olmasın aceto. Abbondanzieri'nin çıkardığı ya da Baptista'nın kaçırdığı akıllara zarar bir top vardı çünkü ilk devre.

Bu arada Mourinho'dan başka ziyaretçiler de vardı sanırım. Barca'nın sportif direktörü Txiki de avucunu yaladı sanırım, hem Hernanes'i izleyemedi hem de Sao Paolo'yu ikna edemedi...

Cenky dedi ki...

@ilkan10
Böyle siyah mı füme mi desem koyu bi ceketin içinde kırmızı bir gömlek giymişti. Bence ya bi moda danışmanı lazım bu adama ya da ameliyatla zevk nakli yaptırmalı. Kötüydü yine kıyafeti.

Adsız dedi ki...

kırmızı gömleğin içine de sarı tshirt giymişti

tahir durten dedi ki...

gomleklerinin dizaynini kizi yapiyormus... reklam olarak giyiyor diye umuyorum. zira seviyorsa durum vahim. ben boyle bir evlat kazigi gormedim.

Adsız dedi ki...

abi bu yazının ardından senden bir avrupa futbolu vs dünya futbolu yazısı rica etsem.. =)

gerçekten son zamanlarda gördüğüm en iyi futbol oynanıyor euro 2008 de.. son dünya kupasında kavga dövüşle geçen çeyrek final, yarı final ve final maçlarından sonra ilaç gibi geldi..

herkes avrupa futbolu şu görüntüsü ile dünya futbolundan çok önde yorumu yapıyor şampiyonayı görünce.. sen de görüşlerini bir postta yayınlarsan çok sevinirim..