20 Haziran 2008

Arda vs Corluka

Fanatik, "Bunlara bir çakmak lazım" demiş, Fotomaç'ın manşeti ise "Ceddin dedeen". Evet iki e ile. Hakem Rosetti'nin soyağacı çıkartılmış, ana tarafından Hırvat diyorlar. Geçelim bunları... Bilic ile bir noktada anlaşıyoruz. "Türklerin bir oyun sistemi yok" diyor. Fatih Terim'in onbirini tahmin edemem ben aklımdakini yazayım: Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Emre Hakan Balta, Hamit, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Tuncay, Nihat. Hırvatlar Almanya maçı kadrosuyla çıkacaklar: Pletikosa; Corluka, R. Kovac, Simunic, Pranjic; Srna, Modric, N. Kovac, Rakitic; Olic, Kranjcar. İki eşleşme çok önemli. Orta sahada Rakitic vs Mehmet Topal ve solda Arda vs Corluka. Kazanmak için bu iki eşleşmeden galip çıkmamız lazım. Önde basıyorlar ve bu tandem topu kırıyor, Ayhan ve Sabri ile çıkartmak lazım topları. Orta sahada kimin artı bir olduğu Olic ve Tuncay'ın performansıyla ortaya çıkacak. İki kez maç çevirdik bu kez kazanacaksak ilk golü bizim atmamız lazım. 12 yıl önce Alpay bir sonraki maçta oynayayım diye rakibi düşürmeyip saçma sapan bir fair play ödülü almıştı. (Zaten bu ülkede milli takım ve kulüp düzeyinde iki fair play ödülünün de gerekçesi sahte) Gökhan Zan örnek almasın onu, gördü mü indirsin Olic'i; yoksa başka maç yok...

17 yorum:

Adsız dedi ki...

bir de burdan bakın...

http://egazete.fotomac.com.tr/syf-PF-20080620-01.html

Adsız dedi ki...

Abi oniki parmak bağırsağımda ülser çıktı tuncay yüzünden.Sahada ne yaptığını bilsem sinirlenmiycem ama yağtığı olumlu bi hareket bile yok.İnşallah bu lafları yedirir bana bu maçta.

tknycl dedi ki...

önceki gün Schweinsteiger'i görmüştüm rüyamda..
bahsetmiştim buralarda bir yorumumda.
yine portekiz'in belalısı oldu..
dün gece sabaha karşı uyanmadan yarım yamalak mehmet topal'ı gördüm hırvat maçı mıydı onu hatırlamıyorum ama sol ayakla uzaktan çok sert şutla çakıyordu...
umarım bu da bir fragmandı diyeyim artık..
bu kadar işin gücün arasında biliçaltımında euro 2008'le dolması da apayrı bir olaymış...
neyse..
ne olursa olsun hamit'i orta sahada göreceğiz ya ölmeden...o bize yeter..

Adsız dedi ki...

yazdığınız Türkiye kadrosunda zannedersem tek fark Ayhan yerine Kazım'ın oynayacak olması.

AA

ACY dedi ki...

acetonun kadrosu olması gereken ideal va birbirine alışkın başarılı bir kadro fatih terim macera aramamalı ve bu kadroyu sürmeli. 12 yıl önce alpay, goran vlaovic'i düşürmeyip elenmemize sebep olmuştu ama bu sefer olici arkaya kaçırırlarsa gökhan zan dhalsim olsa düşüremez. hem vlaovicin beyninde o maçtan sonra tümör olduğu tesbit edilmiş ve alpayın düşürmemesine ya da o an kitlenip düşürememesine allahın bi takdiri falan tarzında yorumlar gelmişti oliç sapasağlam adam yaka paça indirsinler emreyle.

ACY dedi ki...

ha bi de fotomaçın başlığı 2 "e" ile diil 3 "e" ile =) neslin babaaan...

aksilaz dedi ki...

dediğin gibi usta arda-corluka yı bende cok merak ediyorum.corluka teknik,zeki ve kuvveli ama bizim ardamızda tilki(tanburanın telleri gibi yazdım özür).çek macından önce galibiyetten amindim ama bu maçta hiçbirşey söyleyemiyorum.maç anında netleşecek herşey.gerçi sağımız solumuz belli olmuyo.ama tuncay ve topala buyuk iş düşecek bu akşam.yenersek kimse kızmasın bi şarjör hazırda bekletiyorum çatıya çıkıp bi nefeste bitirmek için.kuru sıkı zaten bişey olmaz :)

memduh95 dedi ki...

ayhan da stoperler gibi güven vermiyor bana. hücum hattı kapasitesini tam yansıtabilirse şansımız var ancak.

bu gazeteler de hamasete bayılan bize damardan veriyorlar işte yıllardır. "viyana kapılarındayız! üçüncü viyana kuşatması mı yoksa?!!" falan. gürcan bilgiç veya muadillerinden biri de "kuş var mı acaba?" geyiği yapsın da iyice tiksineyim diye bekledim ama göremedim.

Adsız dedi ki...

Kim derdi 3 sene önce Shevchenko'nun arkasından nal toplayan Servet'in yokluğunun milli takımı yarı finalden edeceğini ki bence öyle olacak..

aksilaz dedi ki...

bugünkü maçın altın kuralı yediğinden fazlasını atmalıyız olacak.başka çaremiz yok maalesef.elbet gol yeriz bu defansla.önemli olan hücumda organize olup ara paslarını iyi atabilmek.bence semih ile başlanmalı.
rüştü
hamit-zan-emre-hakan
tuncay-topal-ayhan-arda
semih-nihat

aksilaz dedi ki...

bu arada hırvatlar işi abartmaya devam ediyolar sitelerinde sureklı osmanlı yazısı ve viyana kusatması geciyor.bu avrupalılar bırbırlerını yerler ama iş bize geldimi hepdi bir olur.aksam modriceden cok hakemden korkuyorum

Adsız dedi ki...

inşallah arda corllukanın o fiziğine rağmen ayaklarına hakim oyun zekası yüksek bi beki alt eder :S:S:S

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar fotospor'un manşetine bakın siz..En üst manşeti..:)

Adsız dedi ki...

rakitiç sol açık, topal'la değil sabri ya da hamit (orada kim oynarsa artık) onunla eşleşecek. Pranjiç de bonus.

Unknown dedi ki...

Arda her şekilde Ćorluka'yı geçebilecek bir yeteneğe sahip, Topal'da futbol oynanan her sahanın aynı standartta olduğunu bilirse aynen ligde olduğu gibi her hücumda topun başında bitebilir. Ama benim en büyük korkum Petriç ve orta sahadan gelen uzak mesafeden iyi şutları olan oyuncular, hele kalede Rüştü varken. Nihayetinde Çek Cumhuriyeti'nden daha iyi bir takım yok karşımızda özellikle yaşlı savunmalarına Nihat gibi hızlı bir oyuncuyu iyi besleyebilirsek beklenenden kolay koparabiliriz maçı.

cisco dedi ki...

wc06 ucuncusu yarı finale cıktı, rakibi ya wc02 ucuncusu ya wc98 ucuncusu olacak.

Ezequiel dedi ki...

Aceto,
Sebebi sahte olan diğer fair play ödülü Ercan'ın aldığımı?
Yoksa adını bile anmak istemediğim alkışçıya verilen mi?