16 Haziran 2008

Arda Kaç Para?

Arda'nın fiyatı nedir? Bu soruya cevap aramadan geçmiş örneklere bir bakalım. Baliç-Adrian İlie ve Anelka gibi örnekleri bir kenara koyalım, mevzu Türkiye'den yurtdışına transfer olan Türk futbolcular. Rekor 8 milyon euro ile Gökdeniz'de. Bu fiyatı Avrupa'dan bir kulübün ödemesi mümkün değildi. Bu kolay paranına aktığı Rus pazarında bir menajer ustalığı. Nihat'ın Real Sociedad'a giderken Beşiktaş'a ödenen rakam 5 milyon dolar. Ümit Davala için de Milan 4 milyon dolar ödemişti. Fatih Tekke için de 6 milyon euro Rus liginden geldi. Arda'nın piyasası Euro 2008'de oluşacaktı. Portekiz ile oynanan ilk maçta da oynasa bugün bu rakam kaç olurdu bilemiyorum ama final yolunda devam ettiğimiz sürece pot artacak. Luca Modric'e Tottenham'ın 23 milyon euro, Barça'nın Alves'e 30 milyon euro ödediği transfer borsasında peki Arda'nın fiyatı nedir? Galatasaray 7 yıl önce Emre Belözoğlu'nda düştüğü hataya bu kez düşmedi. Arda'nın sözleşmesi 2011 Haziran'ında bitiyor. Portekiz dahil 6 büyük ligin futbolcusu olsaydı fiyatı 25 milyon euro'dan başlardı. Güney Amerika ve Hırvat pazarından gelse 18-22 derim ben. Türk pasaportlu Arda'ya ise bence bugünlerde Avrupalı bir kulüp en fazla 15 milyon euro teklifle gelir. Taliplisi 5 büyük ligin şampiyon adayları olur da; bir de işi bitirmek için restleşirlerse belki bu bonservis 20 milyon euro'yu bulur. Peki Arda Galatasaray'da kalır mı? Halen kazandığı yıllık ücreti 3 ile çarpmadıkları sürece çok zor! Bu da İspanyol basınından. "Villa"nın fiyatı...

52 yorum:

Sponza dedi ki...

herşey güzel-hoş söyleniyor da, Arda'nın fiziksel kapasitesi her zaman soru işareti olacak.
Potansiyel alıcılar, elbet bu konuyu düşünüyorlardır, Arda'nın kendisi bile bir röportajında; " fiziksel olarak güclenmek, hızlanmak istemiyorum çünkü yeteneklerimm körelir" deyip bu konuyu geçiştirmişti. Potansiyel alıcıların liglerinde -italya,ingiltere,ispanya- ortaya konan fiziksel futbolda Arda'nın neyapacağı soru işareti. Çek maçında bir kez daha gördük ki maç 90 DK ki dün bile son 30 dk oynadı Arda. Bu performansını 90 dk ya yaymasını isteyen yok ama kendisini bu kouda geliştirmez ise Hagi gibi büyük klupleri dolaşıp geri GS gelirse ya da kalırsa baş tacı olur..

Semt Aşığı dedi ki...

şu durumda gs yönetiminin 20 milyon Avro ya hayır deme lüksü varmı? Solda aydın ,carusca var."Arda yı sattık ama arkadan Aydın yetişiyor yeni Arda o olacak" fln gazıyla.

Adsız dedi ki...

buaradan anlaşılıyo ki arda cok cüzi bi ücrete koşturuyor galatasarayda...

cnbce

Robin dedi ki...

Arda'nın Türkiye vatandaşı olması, disipli bir oyuncu olmaması fiyatının düşük olmasının nedenlerinden biri.Avrupalılar kafa atan adamada fazla para vermez.

Adsız dedi ki...

Sponza fantezine hayran kaldım :)

varol döken dedi ki...

fizik kapasitesi düşük denen çocuk dün takımın en çok koşanıydı... büyük yeteneği türkiye'nin istikrarsız ortamından etkileniyor... bence sempatisi, yeteneği ve yaşı itibarıyla yurtdışına gitmeli, bunun için en çok ihtiyaç duyulan özgüven de onda var...

fiyatına gelince, iyi menajer arda yı 20 milyon euro dan aşağı satmaz...

not: zico iki senedir (kötü oynarken bile) neden arda diye yırtınıyor daha iyi anlaşılıyor şimdi...

Adsız dedi ki...

Baliç'i de yurt dışına transfer olan türk futbolcu statusune koyabiliriz .Zamanında savaştan kaçıp bursa'ya geldiğinde yaşı çok küçüktü..

Adsız dedi ki...

Bana kalırsa Gs. 15'ten kapıyı açar ma bu işin oluru 12-13'tür.

Adsız dedi ki...

Dun 11,5 km kosmus. Bence sorun fizik kapasitesinde degil ; kafasinda. Turkiye'de durarak oynamaya aliskin bir adam. Isteyince 11,5 km de kosabiliyor ama. Bence Arda'nin o konuda problemi olmaz ; EPL'ye falan giderse de kendini o yonde gelistirir zaten. Tugay gibi.

Adsız dedi ki...

Arda'nin fizigi problemse Modric'in fizigi neden problem deyil?

O Modric bir sene Turk liginde oynasin paramparca ederler

Robaggio dedi ki...

ardanın bonservisi elinde olsa ahmet bulut onu real madride bile satardı ama şu durumda bile 15 makul bir rakam gibi görünüyor..
şunu da unutmayalım genç oyuncularımızın kendilerini yeterince geliştirmemeleri konusunda nam salmış bir ülkeyiz. emre bey 20 yaşından bu yaşına üstüne ne koydu bilmiyorum, sahaya yansıttığı pek birşey yok. ardayı alacak takım bugünkü performansının yanında geleceğe yatırım olarak da düşünecektir fakat bu çocuk 21 yaşında böyle ise 26-27 yaşında kim bilir ne olur....diyemiyoruz maalesef. ardanın en geç önümüzdeki sezon avrupada oynayabileceği bir takıma gidip oradaki futbol kültürü ile pişmesi türk futbolu adına en büyük dileğim...

Adsız dedi ki...

@robin

avrupa'li kafa atan adama para vermez ama elle gol atan messi'ye dünyalari verir? bence elle 1 gol atmak ile kafa atmanin çok bi farki yok. bu olay 1 kere olmus ve bundan ders çikarilmis ise olay kapanmistir. arda bir messi degildir ama ona yakin bir degeri vardir.

Santiago dedi ki...

Bencede 11-12 ye gitcek bi avrupa takımına.
Ayrılmaz ve bu sene takımında kalır ve takımı Şampiyonlar Ligine gider ve iyi performans gosterirse en fazla 3 daha artırır potu...
Ben bu kupada parlatacagımız oyuncu olarak Gökhan Gönül'ü düşünmüştüm.Şansı yokmuş çocukcağızın...
Bu yılki Şampiyonlar Ligine inşallah...

hulleci dedi ki...

Arda bir sene öncesine oranla ciddi oranda güçlendi, dayanıklılığıyla ilgili 11,5 km bir fikir veriyor olsa gerek. Arda Deco'nun en hızlı halinden, Xavi'den Iniesta'dan daha hızlı. Bir kanat oyuncusu için yavaş sayılabilir ama Arda'nın problemi dar alanda ağır kalması değil, ilk 10-20 metrede çabuk bile sayılır. Tekniğini de hesaba katarsak geniş alanda oyun kovalayıp kontra atak futbolunu benimsemiş bir takımda yer almadığı müddetçe uzun mesafedeki sürat eksikliği bir problem yaratmaz. Zaten ondan daha hızlı dediğimiz kanat oyuncularının hepsine oranla ikili mücadelelerde çok daha rahat ayakta kalıyor artık, bu yüzden dar alanda çok etkili olabiliyor.

Parasına gelince kulübün pazarlık gücünü, oyuncunun aldığı parayla teklif edilecekleri bilemem. Ama maç gecesi takip ettiğim İngiliz ağırlıklı bir forumda "Modric 20 ederse Arda 30 eder" diyen, "Arsene bu adamı alsın" diyen ve bu görüşü destekleyen Arsenalliler, "zaten sol kanat lazım bizim barca alsın ya bunu" diyen görüşler okudum. Sadece içerden değil dışardan da işte böyle görünüyor bu adam. Mal gibi bir fiyata bırakmazlar inşallah.

altan yerdenayaga dedi ki...

rodrigo palacio postunda bi yorum yapmıştım.sözleşmesinin bitmesini beklerler diye.sanırım artık beklemezler.transfer piyasasında oluşan fiyatlarda pasaportun önemli olduğunu düşünüyorum.bir arjantinli,brezilyalı,hırvat,çek olsa 20 milyon dolar bankoydu.türk olunca bir düşünüyorlar sanki.tuncay şanlı bile bedavaya gitti.beğenirsiniz beğenmezsiniz ayrı mevzuu ama gittiği döneme kadar olan cvsine bir bakın.yarısını yapan adamlara ne bonservisler ödendi.arda'nın fiyatına gelince söylenecek hertşeyi aceto abi sölemiş...

Adsız dedi ki...

ooooooooooooooo. excelente, superiora victoria.
he dicho. 2-0 checo

pero he dicho. Nihat kavaçi, Turan.
Turan es magnífica. quizás viene a Real Madrid después de 5 años.

de todos modos, voy a austria mañana.

golpearon a Croacia. llegar a final. verle en Viena.
pero en primer lugar, vamos a destruir van Basten y Cruyff el ratón xaxaxaxa

SUPPORT SPAIN.

(jose Ramón gregorio jiménez moreira)

Adsız dedi ki...

Arda sol dıştan sağ içe kateden sürekli alan değiştirerek oyanayan bir adam. Sevilla'lı capel veya dani alves gibi çizgiye yapışık oynayan tipik bir kanat değil.
Gerektiğinde sorumluluk alan, oyunu çevirebilecek bir oyuncu. O klasta ve o mevkide biri için evet hız lazım ama elzem değil. Rui Costa gibi yürüyerek adam eksiltiyor. Zidane çok mu hızlıydı?
Mühim olan yere iyi basması, fizik olarak güçlü olması ki güçlü...

Modriç'in Alves'in 20-30 milyon€ ettiği bir yerde arda'nın 35 milyon € etmesi gerek. Hem yaşı 21 hem de farklı bir oyuncu. Ama burada tabi lyon, porto tarzı takımların yaptığı pazarlık devreye giriyor ki Galatasaray'da bunun zerresi yok.

Ben başkan olsam 30 milyon€ 'nun altındaki hiçbir teklifi şu an konuşmam bile. Yazık günah 12-13 milyon€ için bu cevher satılmaz.

Aziz yıldırım okocha gibi şovmen bir herifi 17 milyon dolara satmıştı PSG'ye. Böyle tüccarlık gerek bu işlerde.

Adsız dedi ki...

Valla kaça gider bilmem ama yeterki gitsin, hatta mümkünse premier lige gitsin, o olmazsa ispanya. Bu sene zaten baya adam gönderdik yurt dışına (bizim standartlarımız içinde tabi), umarım arda da bu listeye girer.

Adsız dedi ki...

Arda'nın fizik olarak dayanksız olduğu şehir efsanesidir . Son maçta sahanın en çok koşan adamıydı 11.5 km ile.

popescuvegol dedi ki...

Bayern dunya kupasinda final oynamis Ribery'i 25 milyon euro'ya almisti yanilmiyorsam.Bu yonden bakarsak Arda'ya 20 milyon euro vs gibi rakamlar biraz abarti geliyor.

Kumar oynamaya gerek yok,
Arda kalirsa performansi duser mi,akli avrupa'da kalir mi vs diye dusunmek yerine satalim 12-13 milyon euroya.Kontratina da "Arda'yi sattiginiz paranin yuzde 40ini aliriz" diye madde ekleriz temizinden.Turkiye'de bizden izinsiz oynayamaz tarzi bir madde de hukuksal olarak mumkunse super olur.

Bunu yaninda 20-25 milyon euro alalim,Sampiyonlar liginde fiyatini artirir falan demek gercekten kumar gibi olur.
Imkan varken satalim.Hasan Sas'a benzemesin sonu.

baskan dedi ki...

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=664036

Arda'nın sözleşmesi Mayıs 2012'de bitiyor.

varol döken dedi ki...

@ramon
in 5 years all madrid players will come to turkey, arda will be excellent in premier league maybe in liverpool... we love spain but u have no chance in front of holland, sneijder will be ur matador:)

Turkey will play final with Holland, score is 4-3 after 3-0:)

popescuvegol dedi ki...

Sunu da eklemem lazim;
Lincoln'un de karizma fena cizildi.
Adam Arda'nin bu basarisindan sonra resmen ikinci adamliga dustu takim icinde.Parasina bakar tabi etkilenecegini sanmiyorum ama sanirim Galatasaray'lilarin "10 numarasi" artik Arda.

Yonetim satmazsa yeni formalarla birlikte Arda'nin sirt numarasini da 7 yapsin. Forma satis rekoru kirilsin :)

Adsız dedi ki...

@robin

abi bir kere bastan sacmalamisssin avrupali kafa atan adama para vermezmis peeeeh, kendi jubilesinde dunya kupasi finalinda 35 kusur yasinda milyonlarca euro eden bir adamin kafa atip kirmizi kart yemesine sahit olduk, hani zizu sinirliydi gencligindede herkes bilir arda 19 yasinda bir kafa atmis elle gol atan adamlar milyonlarca euro ediyorken ardayimi begenemedin?

ikinci olarak ben galatasarayli olsamda gitsin abi gitsin yaziktir, harcanmasin burda napacak bize hagi gibi yine uefayi hatta sampiyonlar liginimi aldiracak? gitsin, epli yi sevmem la ligayi yada seria a yi severim ama epl ardaya uygun italyada harcanmasin o ozenti abisi emre gibi gitsin pasalar gibi ingilterede oynasin orda tanidiklarida var yani turkte cok nihatin ispanyada cektigi gibi yalnizlik cekmez, bir suru turk yada turk asilli futbolcu var gitsin. bence bundesligaya gitsede cok iyi olur ama gonlumden gecen takim wegner'in arsenali iyi not dusmustur simdi ye wegner keske ardayi alsa birde nuri sahini yanina al sana gelecegin takimi 21 yasinda 2 tane mukemmel orta saha, yada ferguson efendi alsa bu kadar genc futbolcu izletiyor bir arda bir nuri sahin alsa o takimin 10 senesini garantiye alir.

son olarak keske aziz gibi baskanimiz olsaydida bu adami okutsaydi 25 milyon euroya ama yok bizim klup zaten oyle darphane mantigiylada islemedi hic bir zaman, versinler 15 milyon euro gitsin, yeter bize o. daha ne yetenekler var bizde bu neki.

Adsız dedi ki...

Kaç para ederden çok Galatasaray kaça vermeye razı oluru düşünmek lazım. Bence 15 milyon avronun altında bir teklifle alınması çok zor. Teklif 20'yi zorlarsa gidebilir.

Sanılanın aksine, Galatasaray'ın Arda'dan gelecek 10 milyon avro gibi bir paraya ihtiyacı falan yok. Bknz: Lincoln, Linderoth transferleri. Polat yönetiminin, takımın en büyük yıldızını (turnuva sonrası tescillenecek) üstelik 20 yaşında bu paralara elden çıkarması için ya kapıda haciz bekliyor olmalı ya da adam Fetullahçı falan olmalı :)

Adsız dedi ki...

Burda Arda'ya sallayanlar ya hiçbirşey bilmiyorlar yada hiç dayak yememişler açıklaması bu.Neymiş 11-12M € muş en fazla değeri.Tabi yaa.Rıdvan gibi genelde taraftar gözlüğünü çıkarmadan konuşan adam bile dün Arda için ben Maradona'dan sonra takımı bu kadar iten arkadaşlarını bu kadar oynatan bir adam görmedim dedi siz hangi dünyada yaşıyorsunuz hangi havayı soluyorsunuz.

Unknown dedi ki...

"Arda'nın fizik kapasitesi düşüktür"

Yukarıdaki cümle sadece şehir efsanesi. Fizik gücü düşük olan insan İsviçre maçında 40 m topsuz, 23-24 m'de toplu deparı nasıl atacak 90+2'de ? Arda şu milli takımın en efektif oyuncusudur. En hırslı oyuncularından biridir. Ayrıca bu turnuvada Galatasaray'da oynadığından çok daha fazla savunma yapmaktadır.

Evet fiyatı 10-20 milyon € arasında değişecektir. Fakat ben Modric'ten bir farkını göremiyorum. Hırvatistan şu an için bizim milli takımdan çok daha düzenli bir oyun oynasa da Modric pek parlamadı bana göre. Tamam yeteneklidir, Tottenham boşuna paraları saçmadı tabii ki fakat bana kalırsa yetenek farkı yoktur Arda'yla.

Arda ayrıca şımarık bir oyuncu da değildir. Herkes hata yapar. Bir hata yaptı. Gitti kafa attı Bordeux maçında. Eee? Bu mudur yani şımarık veya disiplinsiz bir oyuncu olmasının kanıtı. Arda Türk futbolcular arasında en zeki, en fazla kendini geliştirmiş oyunculardan biridir. Futbolu dışında karakteri de iyidir ki bunu yaptığı söyleşilerden çok rahatlıkla anlıyoruz.

Bir Galatasaraylı olarak Arda'nın satılmasına karşıyım. Arda bayrak adamdır. 2-3 sene sonra kaptanlık pazubandını takarak Aslantepe'ye takımın en önünde çıkmasını dilerim.

Çok büyüksün Arda Turan!

untildie dedi ki...

Arda nın avrupanın önde gelen liglerinde oynayacak kapasiteye sahip olup olmadığını bilemem ama transfer işine kimsenin aklının erdiğini(yanlış anlaşılmasının sözüm genellemedir) zannetmiyorum. Yani, bir futbolcunun bonservis bedeli neye göre belirlenir? Arkadaşlar bahsetmiş; yetenek, kuvvet, liderlik, yaş, uyruk vb... Ama asıl özelliği nedir -uğruna bi ton para dökülecek- futbolcunun? Ya da yetiştiği, oynadığı klubün ve milli takımın performansı ne kadar etkilidir etiket fiyatına?

Üstünkörü düşününce Arda nın bugüne kadar ki performansı onun bonservis bedelini en az 10-15 euro dan açar.

Peki Galatasaray' ı koruyalım, kollayalım ve yaşatalım derneği geçmişte yaptığı gibi duygusallığıda içine katarak taraftara bakacak yüzümüz olmaz politikası izlemeye devam ederse böyle narin çiçekler gibi yeni yeni açmaya başlayan bu DEĞERLERİ avrupaya göndererek klübün adını duyurma ilkesini mi benimseyecek yoksa herzaman yaptığı gibi yıllarca tedavülde kalabilen turşulara mı çevirecek? Bence tartışılmasın gereken konu budur. Koskaca bir camia, bir kişiyle ne büyür ne de küçülür. Ama futbol dünyasına kendi eğitiminden geçmiş genç bir insanı sürersen camianın değeri artar. Ülkemizin adı beş senede bir değil her zaman uluslararası turnuvalarda zikredilir. Kendi içimizde yetiştirdiğimiz futbolcuyu büyük liglere ihraç ederek belki de her daim dile getirdiğimiz "ekol" olma yolunda ciddi adımlar atmış oluruz. Bugün Arda gider yerine Aydın gelir o da gider Oğuz gelir... Takip ettiğim kadar bu klüpte gelecekte "Milli Takımı" sırtlayacak çok çocuk mevcut. Onların ufkunu geniş tutmalıyız, ama önce kendimizinkini. Unutmayalım güneş sadece burada batmıyor...

Adsız dedi ki...

oooo bizim ki ardaya kancayı atmış besbelli. ne düşünüyor acaba sağda ronaldo solda arda forbette villa ortasahada fabregas mı ?

çek 2- türkiye 0 ama unutmayın hayat varsa umut vardır.

kozmik güçler mi harekete geçti allah fatih terime el mi verdi bilmiyorum ama garip şeyler dönüyor.
harika bir turnuva oluyor.

see you in vienna ramon.

Adsız dedi ki...

ardaia turanas olsaydi ismi 30 dan baslardi pot.

Adsız dedi ki...

Dünkü maçın son 20 dakikasını çıkarırsak, turnunadaki maçlarımızda adam akıllı top oynayan tek kişidir Arda. Dün yine sahada o vardı.

Maçın adamını nihat seçmişler ama bana göre maçın adamı Arda'dır. Dünkü yaptıklarıda Arda'ya avrupa kapılarını açmıştır.

Menajerlerde işin içine girecektir tabi ki, futbolcu pazarlamacılar... Arda'nın gs'de kalması zor diye düşünüyorum

Adsız dedi ki...

boşverin ardayı O nasıl olsa garanti, de biz su sabri yi elden cıkaralım. umalım ki super performans sergilesin ve de on milyon dolara fiorentinaya satıp GS mizin tüm borclarını kapatalım(!)
:)

Adsız dedi ki...

Aceto'nun da değindiği, River-Boca taraftarlarının çektiği çileyi şimdi daha iyi anlıyorum.Bir çocuk çıkıyor altyapıdan,taraftarın sevgilisi oluyor sonra birileri sen ona doyamadan alıp götürüyor.

Ben Arda'nın gitmesini istiyorum.O zaman altyapıdan çıkan diğer çocukların kıymeti anlaşılır.Oynatıldıkları taktirde klübe yarar getirecekleri göz ardı edilmez.33 yaşında dedelere dünya para verilmez.

Uğur Uçar geçen sene sakatlanana kadar inanılmaz maçlar çıkarttı, sağ tarafa Simic'i getirmeye çalışıyorlarmış.Uğur'un futbol hayatı mı bitti ki dede getiriyorlar? Özgürcan'a bir fırsat verin Tomasson'un peşinden koşacağınıza...

Not:Bu sene Aydın'dan bekliyoruz artık bir patlama.Çok efendi,sadece kendi işine bakan,hakemle hiç konuşmayan bir çocuk.Teknik olarak en az Arda kadar yetenekli olduğunu düşünüyorum.Yeter ki oynatsınlar mahçup etmeyecek bizi...

Spooky dedi ki...

açıkcası aceto abiden bir "arda" postu bekliyordum tam zamanıydı zaten. iyi oldu hoş oldu eline sağlık.
eğer galatasaray yönetimi avrupa'da başarılı olmak istiyorsa arda'yı tutmalı ve "evladımız oğlumuz gel boş sözleşmeye imza at" diye yaklaşmamalı zaten o devir kapandı gibi. stad gelirlerinden rivadan bahsederken kimse merak etmesin oradan 200 milyon euro buradan 300 milyon euro diye çıkıp anlatırken ardayı para için satmayı düşünmemeli. yarın ardayı sattık diyelim bu kalitede başka bir futbolcuyu bulup yatırım yapmamız mümkün değil altyapıdan çıkmasını beklemekten başka çaremiz olmaz. çıkar çıkmaz o ayrıdır ama gidip güney amerikadan afrikadan bulamayacağımıza göre macera aramayalım. arda nın bonservisi konusundaki fikirlerim ise karışık uzun uzun anlatmaya gerek yok artılar eksiler kafa karıştıran faktörler var bekleyip göreceğiz. asıl arda ekol olmuş hollanda futbol okullarında arsenal de altyapı dönemini geçirseydi nasıl olurdu ne olurdu onu düşünelim. o daha eğlenceli.

Adsız dedi ki...

ben galatasarayliyim ama ardaninda gitmesinden yanayim iyi bir teklif gelirse ama tabiki oyle newcastledan felan deil ya arsenalden ya manudan yani oyle genc futbolcu alip ogutmeyecek bir klupten cunku emrenin basina gelenler ardanin basina gelmemeli, zaten karakteri oyle simaracak bir karakter deil ama giderse boku bokuna new castle a yazik olur gercekten, 12-13 milyon sterlin bile olsa gidiyorsa arsenale new castle a gitsin, interi sevmem ama mourinho var o iyi yetistirir boyle adamlari chelsea de scolari var o uzerine duser yani adam gibi bir teknik direktoru olan takima gitsin kisaca. sabriyi kotuleyenlerede yaziklar olsun sirf bir insanin tipi yuzunden kotulendigini herkes biliyor hani dunku macta kotu oynamis olsa neyse adam son 3 aydir hem ligde hem kupada her yerde iyi oyun oynuyor ama bir kere bu eksi sozlugun diline dusmus ya daha belini kaldiramaz.

p.s

bu arada herkes macin adami nihat diyor yada arda diyor ama altintopun hakkini yememek lazim gidin bakin uefanin listesine 1 macta 3 asiste cikti adam, bayerndeki gibi oynarsa yani orta sahada oynatilirsa mukemmel oynuyor altiptop, ayrica servet ile sabrida cok iyiydi dun, topalla beraber tabi.

Adsız dedi ki...

Arda'yı bir tarafa Modriç'i diğer tarafa koyuyorum.
Modriç'in değeri 25 milyon euro civarındaysa Arda da en az 20 milyon etmeli diyorum.Bu fiyatı bulmazsa satmak için acele etmemeli diyorum.Bir yıl GS de oynasın eğer şampiyonlar liginde de oynayabilrse belki bu fiyatında üzerine çıkabilir.
Tuncay FB de bir yıl daha kalsaydı ve şampiyonlar ligi başarısında pay sahibi olsaydı Middlesbrough'ya mı giderdi yada kaç para bonservisle giderdi Yorumcuların takdirlerine sunmak istiyorum.
Bir de aklıma geldi, İbrahim Akın gibi bir futbolcu vardı.Yetenek olarak Arda'dan çok daha üstündü fakat şimdi geldiği yere bakıp üzülmekten başka elden birşey gelmiyor.

Adsız dedi ki...

Arda, avrupa liglerinde yabancı statüsünde oynayacağı için klüplerin çok fazla para vermeyi düşünüceklerini sanmıyorum 10 milyon euronun üzerine ancak Newcastle gibi bol keseden para saçmayı seven klüpler çıkar

Avanak Avni dedi ki...

Arda bu formunu sürekli hale getirir, önümüzdeki sene de Cimbom'u şampiyon yapan takımın lider oyuncusu rolünü üstlenirse ancak o zaman 15-20 milyon dolar gibi paralardan bahsedebiliriz sanırım. Arda, 2006 yılında Şampiyonlar Ligi eleme turu maçında(5-2 yenmiştik sanırım) oynadığı futboldan sonra da böyle abartılı yorumlara maruz kaldı. Sonrasında ise malumunuz geçtiğimiz sezonun ilk yarısı sonuna doğru artık takımdaki gerekliliği bile tartışılır olmuştu.
Sürekli bir oyuncu haline gelmesi gerekiyor, yani tekniğinin üstüne fizik gücünü de koyması gerekiyor en kısa zamanda...

jose dedi ki...

arda turan'ı ayartmaya calısacak tek kısı emre'nın menajerı ahmet buluttur.galatasaray yonetımının buna dıkkat etmesı lazım...

jose dedi ki...

ramon;


see you 29 june 2009.
euro 2008 winner turkey.

Adsız dedi ki...

Sponza kardeş fiziksel kapasite deöişin adam isviçre maçında o kötü yağmurlu zeminde adam 90 dakka oynadı 90+ bide 60 metre depar atıp gol attı gözünden kaçmış olabilir sanırım

ich dedi ki...

Emre'nin menajeri Ahmet Bulut, aynı zamanda Arda'nın da menajeri.

Adsız dedi ki...

gidebiliyorsa ispanya'ya gitsin.birisini de örnek alacaksa emre abisini değil nihat abisini örnek alsın.eğer avrupa kariyeri olacaksa da nihat gibi olsun, tugay gibi olsun.

kaça satıldığı sadece mali bir konu.10 sene takımı sürükleyebilecek bir potansiyelimiz var elimizde.gitsin gerçek profesyonelliği öğrensin.kendi ayakları üzerinde daha sağlam dursun.dünya yıldızları ile tanışsın, bizde olmayan futbol kültürünü öğrensin, yeni kuşaklara aktarsın.

bu açıdan bakınca 300 milyon euro bile eder kendisi.türkiye'de kalıp 3 kuruş fikri olmayan spor/magazin yazıcılarının yavan muhabbetine meze olmasın.

Adsız dedi ki...

İtici olmak istemem, yanlış anlaşılmak da..

Sanki 'Arda'nın Bonservisi Kaç Para?' olsa imiş başlık daha bir şık olurmuş be abi.

Bir de, bir daha 'pireye kızıp yorgan yakmayın' :) Kaybolup gitmeyin, anahtarı vurmayın, bizi üzmeyin lütfen.

Konuyu gelirsek; Eski kafalıyım sanıyorum, aklım almıyor böyle işleri, hesap kitap yapamıyorum. Öyle seviyorum ki Galatasaray'ı... Arda'yı 25'e okutsak, Sabri'yi de 5'e, borcumuz '200-30 olsa'ya gelemiyorum bi türlü. Bir ara moda idi - Galatasaray, Ajax gibi olsun - ne demekse! Aklım ermiyor bu ticarethane mantığına, endüstüriyel zımbırtı şeysine.

Galatasaray, bugün bir kişinin veya şirketin kar amacı ile sahip olduğu bir kulüp olsa idi, Galatasaraylı olmazdım. Sanmıyorum ki bir Fenerbahçeli veya Beşiktaşlı da bundan farklı düşünsün. Biz böyleyiz abi. Galatasaray, Ajax olmasın, modeli de olmasın. Hem benim cebime bir şey girdiği de yok be abi :)

Nedir yani; Galatasaray bugüne kadar futbolcu satmadığı için mi bu kadar borca girdi? Yok artık! Ya da şimdi satmaya başlayınca mı kurtulacak bu borçtan? Yuh artık!

Geçen bir dostumun yorumunu okudum başka bir yerde, yukarda da benzer bir yorum olmuş, 'Hasan Şaş'a benzemesin sonu!'. Ne olmuş ki Hasan Şaş'ın sonuna? İnşallah O'na benzer sonu hatta. Ben Hasan ile öyle güzel şeyler yaşadım ki son yıllarda, hangi ücret karşılarmış bunu Şaş'arım. Sami Yen'de O'nunla beraber olabilmek, O'nu izlemek, benim için sahada 'ben gibi' olduğunu görebilmek... Hiçbir şey olmasa bile, Hasan ile '16 dakika' yaşayabilmek, Allah'ın bana en büyük lütuflarında biri idi.

Türkiye'den gitsin de daha da gelişsin! E Galatasaray'da gelişsin be abi. 'Galatasaray da' gelişsin be abi. Fena mı olur! Hayır oyuncularımızın belli yaştan sonra ilerleme kaydedememesine getirdiğimiz çözüm bu mudur yahi? 'Yurt dışına gitsin'. Pehh! Yoksa ne gerek var bunun nedenlerini aramaya ve çözmeye, ne uğraşacağız? Gönder gitsin, gelişsin. 'Öğrenciler olmasa, eğitim sorunu olmaz' idi hesabı (böyle miydi bu? velhasıl ben dedim oldu).

Aklı ermiyor abi. Tümer Beşiktaş'tan Fenerbehçe'ye gittiğinde de aklım ermemişti zaten. Geçen televizyonda gördüm. Beşiktaşlı iki yönetici soğuk davranmış beyime, öyle söylüyor, o yüzden ayrılmış. Sanki Beşiktaş demek 'iki yönetici' demek! Sanki Beşiktaşlılık için terazinin diğer kefesi 'iki yönetici' ile dolar demek. Benim aklım ermiyor abi, Emre'yi de anlayamıyorum o yüzden. Ekmek parası, profesyonellik vs.

Fazla da arabesk olmasın...

Konu da dağılıyor :) Ne diyecektim; Arda kendi gitmek istemediği sürece kalsın be abi. Çok mu bencilim...

Bir de fark ettim ki, bir türlü kısa yazamıyorum :)

Sağlıcakla...

Adsız dedi ki...

Cok enteresan. Daha dun bu konuyu dusundum ve aceto acaba ısler mi diye dusunmustum. Acikcasi bence fiyati Modric'in fiyatindan asagi kesinlikle olmamali. Tabii, Avrupa Sampiyanasinda finala kadar cikarsak bu rakam da artmali. sahsen boyle bir fiyata hemen satilmali diye dusunuyorm. Genc yasta korelmeden gitsin Avrupa'ya.

Unknown dedi ki...

wenger kendisi için fantastik yorumu yapmış.böyle hocalar böyle açıklamaları çok kolay yapmazlar.ama ben arda ya bayern formasının çok yakışacağını düşünüyorum.solda arda sağda ribery çok fantastik.

Adsız dedi ki...

Bence Arda Turan Türk futbolunun yetiştirdigi en büyük yıldız adayı. Tabi bizde maalesef olmayan profesyonellik onda olsa belki de Ronaldo gibi o da konuşulacak. Ayrıca fiziksel yetersizlik filan bunlar palavra...Alex çok mu yeterli fiziksel olarak Türkiyede yürüyerek gol kralı asist kralı oluyor. Arda Turan a en uygun lig, futbol İspanya La liga bence... Ancak ingilizlerin uzun vadeli düşünmeleri teknik adam konusunda ve genç yetenekleri el üstünde tutmalarında dolayı İngiltere de oynamasını isterim ben. Umarım Manchester ya da Arsenal a gider. Yeteneklerimizin kıymetini bilelim.
Guneky

Adsız dedi ki...

hirvatistan macindan sonra yazarim diye dusunuyordum ama dayanimcam.
modric kim ya ardanin yaninda! simdi lutfen mal fanatik taraftar bu deyip gecmeyin beni, modric osursan 3 takla atan bir adam gencler, objektif olursak ardaya nazaran tek artisi belki kontrataklarda daha hizli ama bir subjektif artisi var ki oda eski yugoslav blogundan bir adam olmasi, yani "overrate" edilmeye cok cok musait. Seneye gorucez premier ligde nasil osurtacaklar bu garibimi.

lan hadi insallah utandirmaz beni hirvat maci.

SLaSH dedi ki...

Korkarım ki 10 milyon euroya verecektir yönetim.(normal şartlar altında) Eğer ki bazı hedefler doğrultusunda ''dik'' durulabilirse hem Arda Galatasaray'a çok daha faydalı olur,hem de daha iyi bir klübe gider.(Newcastle'dan)

Allah River ve Boca taraftarlarına sabır versin.

Adsız dedi ki...

Arda' ya verilecek para bize ne kazandıracak ki maliyet hesabına, gideceği yeri belirtme telaşına girmişiz. Onu çıplak gözle TSL' de seyretmek, Avrupa' da GS' ye başarı kazandırdığını görmenin; ona verilecek paralardan daha fazla anlamı yok mu bizim için? Arda' nın para için satılmasını düşünenler Emre' nin para için FB' ye gidişini nasıl yargılarlar ki? Belki bencilce ve pek endüstriyel/ticari bir bakış açısı değil ama Arda' yı seyredip başarısını yaşamayı hiçbir bonservis bedeline değişmem.

Adsız dedi ki...

15milyon para mi?gs yurtdisindan arda getirse 30dan asagiya alamaz(teorik olarak) ama satarken 15milyon. En az 20-25milyon olmali bonservisi. bu arada vasat adamlarimiz bile bu sene yurt disina transfer oluyorlar,sinan ve cagdas,türk futbolu adina güzel gelismeler

Adsız dedi ki...

Arda'yı satmazlar. 10 milyona vasat 2 yabanci alirsin, o da takima isinacak, tutacak da verim alacaksin. O paralara elden cikarilmaz Arda. Burda degil, mesela, Emre gibi Newcastle'da olsa da yine bu performansi gosteriyor olsa, İngilizler de birakmazdi bu paralara boyle bir adami. Emre gecen seneyi hastanede gecirmese, turlu cesit dalasa girmese, 6 milyona satar miydi Newcastle? Ederi 15 uzeridir. Boyle paralari bir turk oyuncuya yatirmaya nedense cesaret edemiyor Avrupa kulupleri.

8/10 milyon bonservisle alsalar ticari riske de girmiyorlar oysa ki. 2 sene denerler, tutmazsa, nasilsa diger iki ezeli rakipten biri 6/7 milyon avro oder geri alir :)