11 Şubat 2009

Osvaldo Ardiles

" Karısı arıza çıkardı. Paris'te kalmak istemedi" diyor dönemin Paris Saint Germain antrenörü Georges Peyroche. Yabancı futbolcunun eşi "gidelim" dedi mi akan sular durur bu dünyada. Ardiles, 10 yıllık Tottenham kariyerinin ardından 1982-1983 sezonunda Paris'e geldi. 14 maç ve 1 gol de Ada'ya dönmek için yeterli sebepti. 78'de kupayı kaldırdıklarında ekran başındaydım. Ardiles 57 yaşına gelmiş, efkar bastı; akşama lakerda ve anasonu hazır etmek lazım... Kempes ne yer, ne içer acaba?

12 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Kalkan zamanı geliyor Bülent

Doktorlar carlıyorsa, tüketme istihkakı şimdiden. Kalkana sakla :)

Belki yolumuz düşer, beraber içeriz.

BuRaK dedi ki...

78 de ricky ricardo villa isimli başba bir arjantainli ile beraber tottenhama geldi bu. o zamanlar ingiliz takımları sadece britanyalılardan mürekkep olduğu için çok sıradışı bir durum aynı anda üstelik 2 avrupalı olmayanın gelmesi.. sezonun da ilk maçında liverpoola 7-0 yenilmişler.. bir de yanlış değilsem fransaya gitme sebebi falkland savaşı.

mre dedi ki...

1 numara giymez miydi? şimdi pek olmuyor dünya kupalarında falan 1 numara giyen kaleciler hariç tabi.

yLdRm dedi ki...

abi senin yaş kaçtı o zaman?

tuncaua dedi ki...

Ardiles dendiğinde aklıma ilk gelen Escape to Victory(Zafere kaçış) filmi gelir :)..Orada topu nazilerin üstünden topukla atıp geçerdi fırtına gibi sağ kanattan.Kempes'e de birkaç ay önce Futbol Mundial'de denk geldim.Bir göbek yapmış akıl sır ermez :D..Valencia'nın gelmiş geçmiş en büyük 10 numarası nasıl olur da gönderilir diye bas bas bağırmışlardı bütün program :((

varol döken dedi ki...

@BT
lakerdanın mevsimi değil, biraz tatsız, ciğer ise her daim tatlı Umut'ta...

@ramon
sen anlamazsın...

cagliari42 dedi ki...

futbolculuğuna yetişemedik ama kendisini "zafere kaçış" filminde tanıdık, sevdik.

felix mourinho dedi ki...

kendisini hiç izlemememe rağmen zafere kaçış filminde pele'ye yaptığı asist'i film bile olsa yapacak adam görmedim. göremem de:D

HotSauce21 dedi ki...

bursasporun ünlü amigosu "ardiles" e de burdan selam olsun o zaman...

Gri dedi ki...

Zafere Kaçış'ta Pele'ye asisti yapan Bpbby Moore idi. Tabii bu Ardiles'in bir Tottenham Hotspur Tanrısı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Filmde Ardiles müttefiklerin ikinci golünü 15 kişiyi ipe dizdikten sonra -kaleci de dahil, kendisinin hatırının kalmasını istemeyiz- atmış, üçüncü gol öncesinde kaleciden seken şutu çekmiş ve y kromozunana sahip her insanın "allahım futbol ne güzel oyun" demesine sebep olan arkadan topukla aşırma hareketini yapmıştır.

Ayrıca Tottenham Hotspur dünyanın en yakışıklı takımıdır. Sürgünden dönen asi ilah Robbie Keane'in ile aşkımız daha bir heyecanla yanmaya başlamıştır.

voodoo girl dedi ki...

ne salak kadınlar var yahu bize düşmez ki milyon dolarlık bir futbolcu arkasından dünyayı gezelim.

Adsız dedi ki...

kempes espn'in latin dünyasına yönelik yayın yaptığı espn deportes kanalında şampiyonlar ligi maçlarının ve çeşitli tv programlarının sürekli yorumcusu. genelde çok gereksiz yorumlar yapıyor, tüm efsaneyi ayaklar altına alıyor.

ardiles futbolun gelmiş geçmiş en şık oyuncularındandı.