14 Şubat 2009

Man. United'da 180 Dakika

1995-96 sezonu. Aralık ayının son güleri Manchester United'da kaleci Schmeichel, defanstan Bruce ve Pallister sakat. Alex Ferguson acil stoper arıyor. Eric Cantona devreye giriyor. Auxerre altyapısında beraber oynadığı bu arkadaşı tavsiye ediyor. Gigs onun için "Adını hiç duymamıştık geldi ve ilk maçımıza çıktı. QPR'yi 2-1 yendik" diyor. 2. maç Tottenham deplasmanı. Manchester United 4-1 mağlup oluyor. Maçın adamı(!) da bu arkadaş! Alex Ferguson ve takımı bir daha bu arkadaşı görmüyor. Fotoğrafta Man. United formasını giydiği bu iki maçtan birindendir zaten. Fransız William Prunier, 180 dakikalık kariyeri sonrası valizi toplayıp kaçıyor.

5 yorum:

Bay Kerahet dedi ki...

bi' baki mercimek havası ezdim zaten. işin içinde ilhan cavcav parmağı olabilir (:

Schumy dedi ki...

İngizler Fransız adamı çok zor durumda transfer etmezler zaten ama bu adam harbi ajanmış :-)

Berk dedi ki...

wikipedia'da yazdığına göre paf takım (reserve team) için ingiltere'ye gelmiş ve bütün defans blogu sakat olduğundan forma şansı bulmuş.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

O kadar vahim degil Manchester United seruveni aslinda. Tottenham macindan once Bruce ve Pallister'in yanisira May ve Irwin da sakatlandigi icin defans zaten allak bullak, ve de gunah bu adamin boynuna yaziliyor. Suradan okuyabilecegimiz gibi (http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4158/is_19960103/ai_n9632494) adama Ferguson "gel deneme surecini uzatalim boyle olmaz" diyor ama eleman "bana Fransa'da teklifler var ben gidiyorum" diyor. (Gerci sonra Kopenhag'a gitmis yolunu sasirip ama olsun). Sen Marsilya ve Bordeaux formasi giy, milli ol, sonra bu hale dus, kotu tabii.

Sonra Napoli'nin kume dustugu sene Napoli formasi giymesi var tabii o kariyerde, ama son demlerinde Toulouse'ta 6 sene oynamis, 1. lige geri dondukleri sene de forma giymis orada.

cmzrfdl dedi ki...

halı saha maçlarına adam eksik olunca birinin kardeşi falan gelir ya ona benzemiş bu durum. bu tip bir hikaye geçen yine bir barça maçında yaya toure'nin hayvani performansını görünce aklıma geldi. acaba kolo toure zamanında kardeşini wenger'e "arsene abi inanmıcan ama bende bi biladel var, fabregas'ı top diye oynar" diyerek önermiş midir? önerdiyse bile wenger 83'lü olduğunu duyunca "oha be! ssk mıyız biz yaşlılara para ödiyelim. bana 8-9 yaşında çocuklarla gel kolo'cum." demiş olabilir.