15 Şubat 2009

Inter vs. Milan

Real Madrid-Barcelona'dan sonra en keyif aldığım derbidir bu Avrupa'da. 90 dakikası kadar öncesi ve sonrasını okumak, takip etmek aslında işin keyifli tarafı. Yarın akşam Maldini kariyerinin son derbisine çıkacak. 40 yaşındaki devin karşısında 18 yaşındaki Santon olacak İnter formasıyla. 269. Milano derbisi olarak geçecek tarihe bu derbi. Milan'ın 105, Inter'in 91 galibiyeti var. Serie A'da Inter'in evsahibi olduğu 74 derbide ise Intger 25'e 22 önde. Milan, en son 2005 yılında Kaka'nın golüyle 1-0 kazanmıştı Inter'in evsahibi olduğu derbiyi. Ligin ilk yarısındaki derbi ise Ronaldinho'nun golüyle 1-0 bitmiş, Inter ilk mağlubiyetini almıştı. Diğeri de 3-1 ile Atalanta deplasmanında geldi.
Inter evsahibi olunca stada Giuseppe Meazza diyorlar ya; stadın zemini bütün hafta yenilenmiş. Söz meclisten içeri, Kadıköy'ün zeminin hali nedir? Maldini gibi hakem Rosetti için de son Milano derbisi olacak. Inter ile arası iyi değil Rosetti'nin. Yönettiği beş derbide Milan'ın 3 galibiyeti var, iki de beraberlik.
Milan'da Kaka sakat, Shevchenko da yok ama kimsenin umurunda değil. Inter'de Maicon Cuma günü sakatlandı, 2 hafta yok dediler, cumartesi günü mucize oldu, iyileşti dediler. Aziz Mourinho işte! Inter'in bu sezonki lig performansı için basit bir yorum var. Ne Ibrahimovic ne de başkası; Maicon iyi oynadı mı rahat kazanıyorlar. Maç 21:30'da Ntv Spor'da. Ercan Taner anlatacak. Yorumcu ise gerçek Adanalı Fatih Terim. "Çakma Adanalı" Mourinho'nun derbi öncesi yorumuyla selam ederim: "Pazartesi günü bu sıralamayla ligi bitireceklerse derbiyi kaybetmek için imzaya hazırım."

11 yorum:

cagliari42 dedi ki...

adanalı iyi hoş da, her daim bu tip orijinal laf edeceğim diye kendini çok kasıyor. maçı kazandıktan sonra bağlan hem rai'ye hem mediaset'e sabaha kadar konuş. ama önce maçı bir kazan.

Bay Kerahet dedi ki...

İnter kazanır her türlü!

aşkın dedi ki...

Adeta blogun takipçilerine poz vermiş:
''Naabersiniz kummkumalar?''

Musifiola dedi ki...

atalanta'ya 3-0 mı kaybettiler 3-1 mi?

mre dedi ki...

269 derbinin kaçında sahada bir maldini vardı acaba? güzel bir istatistik olurdu.

Alper Öcal dedi ki...

Çok önemli birşey değil ancak birçok kaynakta 270 olarak okudum ben bu derbiyi.

Hatta BBC'nin sırf bu yüzden yıllar sonra bu maçı satın aldığı ve yayınlayacağı bile yazılmış bazı yerlerde.

azmi dedi ki...

fatih terim bir otelde liderlik üzerine konferans verirken milandan kovulmuştu. aklıma o geldi şimdi. boşuna dememişler

" ne oldum deme ne olacağım de "

kartalsafa dedi ki...

ne kadar Inter forumu gezdiyse Rosetti'den yakınıyorlar. İnşallah bu herif katletmez akşam maçı....

guner dedi ki...

kaka hafta içi bremen'e karşı oynayabilir mi/oynar mı? fantasy oyun kadromda bulunuyor da.

teşekkürler.

cortez85 dedi ki...

INTER - REAL MADRID

2009 CHAMpionS FINAL..

varol döken dedi ki...

@cortez
az biraz hava al evladım

@aceto
sahanın halini siz gördünüz, stadın halini biz... ulan hani kapalıydı bu stat, hani üstten ısıtmalıydı... tek ısıtma yine sağındaki solundakinin hohuymuş, osuruğuymuş kardeşim, bomboş olunca dondu kıçımız...

süper statmış, kıçım!